• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı gürleştirdim .Başardım :) heryerden saç fışkırıyor :))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Benim kadar süt,yumurta tüketen yoktur,günde ortalama yarım litre mutlaka tüketirim,ama saçlarım çok dökülüyor.
Tavsiyeniz üzerine ısırgan aldım ama henüz denemedim,aktar da işe yaradığını söyledi,hatta fısfıslı şişe al,her akşam saç diplerine demlediğin ısırgan otunun suyunu sık dedi.

bu ara saçlarımda yine dökülme başladı.ısırgan suyu yaptığımda dökülmesi azalıyor ama bu sefer biraz daha farklı bir yöntemde denemek istiyorum. dökülmenin yanı sıra saç gürleştirsin diye. bepanten ve evigen ampul aldım bugun eczaneden hembunu hemde ısırganlı suyu kullanıcam bakalım ne olcak. bide en etkili yöntemlerden biride sığır iliği olabilir. yurtta arkadasımın saçları fışkırmıştı oda sığır iliği sürüyordu saçlarına sanırım aşırı protein yüklemesi yapıyor saçlara. ben saçlarıma bakım yaptıkça sonuçlarını söylerim:)

merhabalar bende de saç dökülmesi problemi var aşağı yukarı 4-5 yıl oldu galiba ve şmdi fare kuyruğu kadar saç var bende baya seyrelmeler var önlerde tepemde kısa kestiryorum maşa yapmak zorunda kalıyorum her zaman ki gür gözüksün diye :( 26 yaşındayım yani şimdi bu ısırganlı bakımı yapsam o açılmalar kapanırmı ki yeniden saç çıkarmı ki çok mutsuzm ya :( :43:

2 sefer denedim ama faydasını göremedim henüz, yaz geldi saçlarım fena dökülmeye bşladı moralimi bozuyo :(

bende bugün itibariyle başladım kullanmaya sanırım bi azalma oldu en azından koca bi top dökülme olmadı
bu aralar sanırım mevsimsel bi dökülme durumu var kime sorsam aynı şeyi diyo o yüzden biraz takmamaya çalışıcam çünkü streste etkiliyomuş
bu arada buse sana teşekkür ederim gerçekten verdiğin bilgiler sayesinde süt içmeye yumurta yemeye başladım.bence sende fazla bi yükleme yapma bu ara saçı dökülmeyen yok umarım hepimizin dökülmeleri durur kafamızdan saç fışkırır aminnn:31:

bende bugün itibariyle başladım kullanmaya sanırım bi azalma oldu en azından koca bi top dökülme olmadı
bu aralar sanırım mevsimsel bi dökülme durumu var kime sorsam aynı şeyi diyo o yüzden biraz takmamaya çalışıcam çünkü streste etkiliyomuş
bu arada buse sana teşekkür ederim gerçekten verdiğin bilgiler sayesinde süt içmeye yumurta yemeye başladım.bence sende fazla bi yükleme yapma bu ara saçı dökülmeyen yok umarım hepimizin dökülmeleri durur kafamızdan saç fışkırır aminnn:31:

evet canım bencede mevsimsel dökülüyordur. bende şampuanıma b ve e vitamini attım. cildiye doktorları saç bakımı için veriyormuş ve bir yan etkisi yokmuş. zaten kafamda bir dolu saç var:nazar: takmıyorum dökülmesini öyle :) sadce bakım için yapıyorum uzaması için :1:

Benim kadar süt,yumurta tüketen yoktur,günde ortalama yarım litre mutlaka tüketirim,ama saçlarım çok dökülüyor.
Tavsiyeniz üzerine ısırgan aldım ama henüz denemedim,aktar da işe yaradığını söyledi,hatta fısfıslı şişe al,her akşam saç diplerine demlediğin ısırgan otunun suyunu sık dedi.

Evet canım ben de hergün süt içerim hem de günlük taze sütlerden ama yine de saçlarım dökülüyor.Sütün saç dökülmesine direk faydasını olduğunu sanmıyorum.Yarından itibaren ısırgan suyuna başlayacağım.Isırgan çayını da birlikte içmeyi düşünüyorum sonuçlardan haberdar edeceğim sizi.

evet canım bencede mevsimsel dökülüyordur. bende şampuanıma b ve e vitamini attım. cildiye doktorları saç bakımı için veriyormuş ve bir yan etkisi yokmuş. zaten kafamda bir dolu saç var:nazar: takmıyorum dökülmesini öyle :) sadce bakım için yapıyorum uzaması için :1:

Busecim selam çok güzel bir konu paylaşmışsın,kolay,zahmetsiz ve temizliği kolay bir yöntem.Yağlı karışımlar benim saçıma hiç iyi gelmiyor daha çok döküyor.O yüzden ısırgan bana çok mantıklı geldi.Benim saçlarım boyalı açık kumral tonlarında,ısırgan saç rengini açar mı ? Bir de saç uzamasında bir değişiklik oldu mu sevgiler.

ben de aldım kuru ısırgan 2. kullanışımdı bugün. şimdilik bir değişiklik yok dökülmemde :(

ay maşallah canım nazar değmesin aslında benimde az değildir saçlarım ama fazla mal göz çıkarmaz diyorum bi yandan da:1:
bu ara korkudan şampuanı bile bıraktım tekrar başlayınca bende uygulayabilirm bunu mantıklıymış
ısırganıda 2. sefer oldu yapıyorum biraz azaldı gibi sanki ama fazlada bi değişme yok
kime sorsam saçım kalmadı diyo buda geçicek kızlar az daha sıkın dişinizi:54:

bence saç dökülmesinin nedeni kullandığımız boyalar olabilir, benim için öyle oldu, ne zaman ki saçımı boyamaya başladım bu sorun zaman zaman azalsa da genelde devam etti, tabi vitamin eksiklikleri, tiroid hastalıkları,stres, düzensiz beslenme, vb faktörler olabilir ama saçlarımı sık boyamadığım halde böyle bi sorunum oldu. boyam da açıcı falan da değil yani kahve işte bildiğimiz kahve tonları... ben de en son avalon un saç kremini aldım bir de otacının dökülmeye karşı saç toniği var içinde ısırgan da var o fena değil gibi beğendim ürünü bi de organix in argan maskesini sipariş ettim o da banyodan önce kuru saça uygulanan bi maske o da gelince saç bakımını tam yapmaya başlıcam, artık daha ne yapiim? bence de ısırgan oldukça faydalı olabilir saç köklerinin dolaşımının hızlanmasında yalnız saçlarım uzun benim ve salık olduğunda boynumun epey bi kaşınıp kızardığını farkettim ısırgandan diye düşündüm ama bilemiyorum işin ilginci kafamda öyle bi kaşınma falan olmadı yine de devam edicem, faydasını görüyorum...

Busecim selam çok güzel bir konu paylaşmışsın,kolay,zahmetsiz ve temizliği kolay bir yöntem.Yağlı karışımlar benim saçıma hiç iyi gelmiyor daha çok döküyor.O yüzden ısırgan bana çok mantıklı geldi.Benim saçlarım boyalı açık kumral tonlarında,ısırgan saç rengini açar mı ? Bir de saç uzamasında bir değişiklik oldu mu sevgiler.

merhaba canım.benim saçlarımda boya yok ama renginde hiç bir değişiklik olmadı.renginin değişmesinden çekiniyorsan duştan önce yapıp yarım bir sa kadar bekletebilirsinde. benim saçlarım çabuk uzuyor baktığımdan olsa gerek.ama ısırgandan sonra sanki daha bir hızlı uzadı. en son vitamin attım işte şampuanıma daha hızlı uzatsın diye.bir yan etkisini görmedim.

bende denemiştim özellikle tazeyken anneme pazardan aldırıp kaynatıyordum denedim tamamen Allah'ın mucizesi gibi:53::52: okadar faydasını gördüm ki kesinlikle ısırgan suyunu tavsiye ederim herkese:17: şimdi de ısırgan yağı sürüyorum saçıma ve bone ile kapatıyorum 3 saat bekliyorum onuda tavsiye ederim kaynatmakla uğraşamam diyorsanız ısırgan yağını sürüp boneyi takıp 3 saat bekleyin dediğim gibi ısırgan ALLAH'ın bir lütfu :17::17:

Saçıma iki defa ısırganı çay gibi demleyip sürdüm dökülmesine şimdilik hiç bir faydası olmadı.Dış görünüş olarak da saçlarımı inanılmaz sertleştirdi bir daha denemeyi düşünmüyorum.Ben ısırganı sürdükten sonra durulamamıştım belki ondan sertleştirdi bilemiyorum.Ama ısırgan çayını hergün içmeye devam ediyorum belki içerden faydası olur.

senin adına çok sevindim..ben de sinemaki yağ falan yaptığımdan beri dökülmüyor ama öyle gözle görülür bir artış yok..ne kadar kullandın acaba merak ettim ..

Saçıma iki defa ısırganı çay gibi demleyip sürdüm dökülmesine şimdilik hiç bir faydası olmadı.Dış görünüş olarak da saçlarımı inanılmaz sertleştirdi bir daha denemeyi düşünmüyorum.Ben ısırganı sürdükten sonra durulamamıştım belki ondan sertleştirdi bilemiyorum.Ama ısırgan çayını hergün içmeye devam ediyorum belki içerden faydası olur.

duruladığın için sertleştirmiş olabilir bence ben 5 seferdir filan yapıyorum saçlarım kremlenmiş gibi.özellikle uçlarına döküyorum ve durulamıyorum sonrasında böylede deneyebilirsin bence:21: ha bide çay gibi demliyorum demişsin ya bi farkı olur mu bilmem ama ben üstüne kaynar su döküp bekletiyorum 5 dk filan öyle kullanıyorum ...konuyu açan arkadaşta bunu önermişti..

Son düzenleme:
bende denemiştim özellikle tazeyken anneme pazardan aldırıp kaynatıyordum denedim tamamen Allah'ın mucizesi gibi:53::52: okadar faydasını gördüm ki kesinlikle ısırgan suyunu tavsiye ederim herkese:17: şimdi de ısırgan yağı sürüyorum saçıma ve bone ile kapatıyorum 3 saat bekliyorum onuda tavsiye ederim kaynatmakla uğraşamam diyorsanız ısırgan yağını sürüp boneyi takıp 3 saat bekleyin dediğim gibi ısırgan ALLAH'ın bir lütfu :17::17:

tazesi daha mı etkilidir sence canım ben kurusunu kullanıyorum da
bide ne kadar sürede dökülmeni durdurdu ne sıklıkta yapıyodun bende kullanıyorum ama dökülmesinde aşırı bi faydası olmadı henüz hala dökülüyo:ssz:

saçlarım tutam tutam dökülüyor hiç bir sorun olmadığı halde.. ısırgan otlu şampuanda kullanıyorum fayda etmiyor napıcam :44::14:

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

ısırgan acaba hamilelere zararlımıdır benım saçlarımda çok dokuluyor.

saçlarım tutam tutam dökülüyor hiç bir sorun olmadığı halde.. ısırgan otlu şampuanda kullanıyorum fayda etmiyor napıcam :44::14:

bizim kullandığımız yöntemi deneyebilirsin bence ısırgan şampuanındansa doğal ısırgan daha etkili olur..
saçlarını sürekli topluyomusun bu aralar ?

Back