• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı gürleştirdim .Başardım :) heryerden saç fışkırıyor :))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ben bir yıl önce falandı sanırsam lavanta ve ısırganı bir demleyip saçlarıma durularken kullanıyordum. ısırgana tekrar başladım. 4 yda 5 kez yaptım. ama maalesef ki dökülmem aynı..

tazesi daha mı etkilidir sence canım ben kurusunu kullanıyorum da
bide ne kadar sürede dökülmeni durdurdu ne sıklıkta yapıyodun bende kullanıyorum ama dökülmesinde aşırı bi faydası olmadı henüz hala dökülüyo:ssz:

ben ısırganlar tazeyken 4-5 ay kadar saçımı her yıkadığımda yapıyordum sonra bıraktım açıkçası bıraktığıma pişman oldum yeniden başlamayı dşünüyorum saçtan asla durulamayın kalsın kokmuyor ki :) dökülmeyi tamamen kesmiyor ama bariz şekilde azaltıyor ve yeni saç oluşumları oluyor :D tamamen ALLAH'ın hikmeti dediğim gibi ;)

ben ısırganlar tazeyken 4-5 ay kadar saçımı her yıkadığımda yapıyordum sonra bıraktım açıkçası bıraktığıma pişman oldum yeniden başlamayı dşünüyorum saçtan asla durulamayın kalsın kokmuyor ki :) dökülmeyi tamamen kesmiyor ama bariz şekilde azaltıyor ve yeni saç oluşumları oluyor :D tamamen ALLAH'ın hikmeti dediğim gibi ;)

yok yok durulamıyorum asla zaten kremlenmiş gibi yapıyo saçlarımı mucize bitki gibi bişey:52:
şu an benimde aşırı bi azalma var dökülmemde çok şükür gerçekten işe yarıyo e dökülenlerin yerinede yenisi çıkarsa daha ne isterim ki:32:
bence kesinlikle başla ısırganı kafamızdan eksik etmemek lazım:27:

duruladığın için sertleştirmiş olabilir bence ben 5 seferdir filan yapıyorum saçlarım kremlenmiş gibi.özellikle uçlarına döküyorum ve durulamıyorum sonrasında böylede deneyebilirsin bence:21: ha bide çay gibi demliyorum demişsin ya bi farkı olur mu bilmem ama ben üstüne kaynar su döküp bekletiyorum 5 dk filan öyle kullanıyorum ...konuyu açan arkadaşta bunu önermişti..

Hayır canım kullanırken ben zaten durulamamıştım ,o yüzden sertleştirdi benimkini.Seninki nasıl yumuşacık hayret ettim walahi beenimkini kazık gibi yaptı.Akşamları çayını içmeye çalışıyorum ama saç dökülmeme henüz bir faydası olmadı ...

Hayır canım kullanırken ben zaten durulamamıştım ,o yüzden sertleştirdi benimkini.Seninki nasıl yumuşacık hayret ettim walahi beenimkini kazık gibi yaptı.Akşamları çayını içmeye çalışıyorum ama saç dökülmeme henüz bir faydası olmadı ...

çayıda etkili diyolar bende başlıcam umarım bi ara
demekki herkeste aynı etki olmuyo canım ya hemen daha ilk seferden yumuşak yapmıştı hemde bide şampuan filanda kullanmadım sabunla yıkıyorum ama kremlenmiş gibi
ama şöyle bişeyde var benim saçlarım zaten baya sert o yüzden bana fazla yumuşak geliyo olabilir:1:
aslında bi kaç sefer deneyebilseydin
faydalı gerçektende:nazar:

eskiden oldukça gür ve canlı saçlarım vardı sonra bi anda dökülmeye başladı saçımın 3te biri anca kaldı sonra maya kullanmaya başladım dökülmesini baya azalttı hatta yenilerini çıkardı ( bu arada kızlar mayayı yüzüme de uygulamıştım neredeyse sakallanmaya başlayacaktım :83: bıraktım tabi artık yapmayı :1: ) daha sonra ısırganı gördüm burdan onu da uygulamaya başladım ikisi çok büyük oranda azalttı Allah a şükür bence hem ısırganı uygulayın hem maya yapın beraberinde:)

kesinlikle bende saçlarından içten beslenmesi gerektiğine inananlardanım. doktora gittiğimde ilk önce içten destek vereceksin sonra yan ürünleri kullanacaksın demişti.. dediklerini yaptım gerekleri vitaminleri aldım ve sonuç daha iyi oldu

bende acaba normalde boylemı olur diye dusunmeye baslamıstım ama mahvetmıstı benı .bu yaglar bana ıyı gelmıyo nedense yapıs yapıs edıyo saclarımı.ama doktora gitmiştim gecen sene bana otacı sampuanının ıcıne bıseyler kattırmıstı eczanede hazırlamıslardı ıcnde bebpanten ampul falan yazıyodu hatta yana yakıla onu aramıstım baska seylerde katmıslardı .acayıp ıyı gelmıstı saclarıma yenı saclar cıkmaya baslamıstı .simdi ben o doktoru nerden bulucam da yıne aynısını yaptırıcam keske ıkı tane falan hazırlatsaymısım diyorum.:14:

canım şampuanın içine bepanten evigen ampul katıyorsun. bepanten b vitaminidir saç büyümesi bozukluklarına saç dökülmesine iyi gelir.evigen de e vitamidir bu da saç için gerekli bir vitamindir. ben de şampuanıma kattım yaklaşık bir ay oldu dökülmem azaldı gibi.tabi bu ayda saç dökülüyor.ben 500 ml şampuana 4 tane bepanten 2 tane evigen koydum. fiyatıda uygun. ikisi 7.5 lira yapıyor. geçenlerde teyzem cildiyeye gitmişti .bu ampullerin yan etkisi olurmu diye sordurttum hazır gitmişken hiç bir yan etkisinin olmayacagını söylemiş

eskiden oldukça gür ve canlı saçlarım vardı sonra bi anda dökülmeye başladı saçımın 3te biri anca kaldı sonra maya kullanmaya başladım dökülmesini baya azalttı hatta yenilerini çıkardı ( bu arada kızlar mayayı yüzüme de uygulamıştım neredeyse sakallanmaya başlayacaktım :83: bıraktım tabi artık yapmayı :1: ) daha sonra ısırganı gördüm burdan onu da uygulamaya başladım ikisi çok büyük oranda azalttı Allah a şükür bence hem ısırganı uygulayın hem maya yapın beraberinde:)

mayayı nasıl yapıyosn cnm ?

Bildiğimiz yaş mayayı mı? :44:Mantıklı aslında hamuru kabarttığına göre saçlarımızı da kabartır sanırsam :9:

Peki nasıl uyguluyorsun saça?

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

Ya peki ne kadar süre kullandıktan sonra çıkmaya başladı ve haftada kaç kere kullandın ?

poğaçalara katılan bildiğimiz kuru mayadan 3 tatlı kaşığı kadar yarım bardak ılık suyun içine koyuyorum 15-20dk bekletiyorum sonra saç diplerime yediriyorum yarım bardak yapmamın sebebi sadece diplerine kaşık kaşık döktüğüm için fazlasına gerek kalmıyo 20 dk kadar da saçlarımda bekletiyorum bu şekilde sonra duruluyorum en son duruladıktan sonra da ısırgan :13:

Son düzenleme:
Ya peki ne kadar süre kullandıktan sonra çıkmaya başladı ve haftada kaç kere kullandın ?

ben de kullanmaya başladım gerçekten işe yaradı.eskiden banyoda avuç avuç dökülürüdü şimdi 2-3 tel anca dökülüyor.2 aydır kullanıyorum haftada bi kere yapıyorum.Ama başlarda hafta da 2 de yapabilirsin şahsen ben öyle yapmıştım :D

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

slm canım ısırganın saçına yaramasına sevindim. ben 2kez demledim saçıma ama çok piisss kokuyooo =/ şimdi yazını okuyunca tekrar mı denesem diyorum ama kararsızım. saçlarım çok az benim hatta yeni kaynak yaptırdım. denicem umarım işe yarar çünkü dökülmeleri beni çok üzüyor :43:

ben iltihaplı romatizma hastasıyım. hastalığımın tedavisi içinde kemoterapi ilacı kullanmak zorunda kaldım saçlarım zaten çok değildi ama şimdi yarıya indi ısırganın faydası olur mu acaba ? moralim çok bozuluyor...

kızlar merhaba,

benimde saçlarım hem diyetden hemde sanırım mevsimsel olarak çok dökülüyor. saçlarımın arka kısmı oldukca gür ancak malesef önlerde açılmalar var.
bu nedenle bende ısırganı kullanmak istiyorum. ancak bir sorum olacak kullananlara: benim saçlarım röfleli ısrganın saç rengime bir zararı olurmu?
yeşil şaçlarla dolaşmayayım sonra :)

ben de kullanmaya başladım gerçekten işe yaradı.eskiden banyoda avuç avuç dökülürüdü şimdi 2-3 tel anca dökülüyor.2 aydır kullanıyorum haftada bi kere yapıyorum.Ama başlarda hafta da 2 de yapabilirsin şahsen ben öyle yapmıştım :D

Umarım işe yararrr. saçlarım az, cılız, sönük. önlerde bebek saçı mı ne deniyor o kısımlar açık gibi. düzleştrmeyi bıraktm. umarımm işee yararrrrrrr :(

Kızlaar kızlaaar bu akşam ısırgan kürünü uyguladım. İlk önce saçıma sinameki kürünü uyguladım 2-3 saat bekleettimm. Bilmeyenler için sinemakini kürü : '' bir çay bardağında bir tutam sinamekiyi ısıtırız. (1-2 fokurdama yeterli) içine bemix ampül, badem yağı vs bildiğimiz saça iyi gelen yağları ekleriz ve saç diplerimize süreriz. '' Saçlarımı yıkadım, ısırgan ile saçlarımı duruladım. nasıl oldu anlamadım ama saçlarım ıslakken taradığımda saç dökülmem sadece 1 teldi :D bu bakıma başlamadan önce saçlarımı tabikide kestirdim. kırık yok. hazır şampuanımda bitmişken herhangi bi bitkisel şampuan veya sarımsaklı şampuan alacağım ve başka bir günde turplu suyu deneyeceğim. saçlarımı her gün yıkamak zorunda olduğum için 2 bakımı haftada toplam 3 veya 4 kere yapabilirim. umarım size yardımcı olabilirmişimdirrrr. çoook mutluyumm inşallah sizin sorunlarınızı da çözebilirizz. :)

Back