• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı gürleştirdim .Başardım :) heryerden saç fışkırıyor :))

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
merhaba hanımlar ben ısırgan otunu burdan okudum ve karar verdim uygulamaya dün itibariyle gereken malzemeleri aldım zira saçlarım rezil gibilerdi. Dökülme, kepek, kuruluk,yağlanma evet evet hepsi bir aradaydı :) (saçımın böyle olmasının sebebi ki daha önce böyle sorunlarım yoktu bundan bir ay önce kullanmış olduğum saç bakım yağı aniden çok fazla saçlarım döküldü. yağlanma kepeklenme yağı bırakınca saç uçlarında kuruluk resmen saçımın dengesini bozdu .saçlarım belime kadar hem bakım olur hemde sağlıklı olur diye düşündüm fakat yanıldım:( (bio vital saç bakım yağıydı ismi) çok fazla karışık bakım yağlarını bende tavsiye etmiyorum)

önce otacı ivy şampuanla güzel yıkadım saçlarımı tavsiye ederim burdaki bazı sayfalarda kuruluk yapıyor diye okumuştum ama saçlarım ince telli kuruma olursa yine otacının saç kremini alırım diye düşünüyordum.

öncelikle meşhur gliserini (3.5tl) denemek istedim onuda şöyle uyguladım spreyli bi şişeye bi çaybardağı içme suyu bi kapak gliserin 2 kapakta badem yağı (2tl) koydum kullanırken güzel çalkaladıktan sonra sıkıyorum badem yağı üstte kalıyor çünkü gliserin suda çözülüyor ben ıslak kuru kullandım yağlıymış hissi hiç olmadı.

En son olarakta buse hanımın bahsettiği ısırgan otunu son durulama suyu yaptım. onuda 1lt suya 10 gram attım 5dk kadar kaynattım (ısırganın 100 gramı 3.5 tl) ocaktan aldıktan sonra bide süzmeden 10 dk beklettim sonra süzdüm güzel tortu kalıyor baya ince süzmek gerekiyor tülbentten geçirilebilir.

böylece ince telli olan saçlarım saç diplerindeki yağlanma ve kepeklenme bir yıkamayla geçti gliserinlede saç uçlarındaki kuruluk geçti dökülme ısırgan otuyla geçti ve dökülme bi kerede durdu uzun zamandır saçlarımı takılmadan tarama keyfini yaşamamıştım aynanın önünden ayrılmıyorum saçlarımı tarayıp duruyorum çok çok teşekkür ederim kadınlar kulübümm muuuccckkk :)

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

ısırganı denicem merak ettim!!

kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))

bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:

peki nekadar sürede çıkmaya başladı saçların

valla çok güldüm msj na ne güzel yazmışsın 2 kişiye yetecek saç var diye :))) bende kullaniym bu ısırgan otunu ha kaç güne bir yıkamalıyım ?

valla çok güldüm msj na ne güzel yazmışsın 2 kişiye yetecek saç var diye :))) bende kullaniym bu ısırgan otunu ha kaç güne bir yıkamalı

ben şahsen gün aşırı yapılması taraftarıyım saçın kendi doğal halinede bırakılmalı hergün yapmak o açıdan biraz yorabilir diye düşünüyorum ben bu hafta 2 kere yapma fırsatı buldum mesela o süre içinde taradığım zamanlarda fazla dökülme yaşamadım ısırgan otu yaptığın zaman baya idare ediyor yani otacı şampuanla beraber deniyorum bakalım şimdilik iyi gidiyor

busecim teşekkür ederiz paylaşımın için yeni rastladım..bende umutsuz durumdayım senelerdir tepem çok seyrek durumda hiç bir şey çare olmadı son çare şu meşhur evigen, bemiks,bepanthe üçlüsünü deniyorum ama ısırgan suyu daha cazip geldi hem kokusuz jem yağsız en azından. kafama bir şey takııldı son durulama suyu falan denilmiş kaynatıp sprey şeklinde uyguladıktan sınra bekletip mi durulıyoruz yoksa o suyla mı şaçı yıkıyoruz? yardımcı olursan sevinirim..

Bende ısırganı 2 hafta kadar kullandım hiç faydasını görmedim aksine saçımı çok döktü haftalardır dökülmeyi durduramıyorum neden böyle oldu acaba belkide ısırgan bana yaramadı başka kullanıpta memnun kalmayan varmı

Bende ısırganı 2 hafta kadar kullandım hiç faydasını görmedim aksine saçımı çok döktü haftalardır dökülmeyi durduramıyorum neden böyle oldu acaba belkide ısırgan bana yaramadı başka kullanıpta memnun kalmayan varmı
nasıl uyguluyosun canım ısırganı ?

nasıl uyguluyosun canım ısırganı ?

her yıkamada köpüğü akıttıktan sonra saçlarıma ısırgan otu çayını döküyordum ve öylece kurumaya bekletiyordum
ısırgan çayınıda bir kupa sıcak suya bir tutam ısırganı atıp 5 -6 dk bekletip suyu süzüryordum ve onu saçıma döküyordum bilemicem belkide ben yanlış uyguladım veya benim saç derime yaramadı ama sen yinede deniceksen dene sonuçta kimyasal bir şey değil

her yıkamada köpüğü akıttıktan sonra saçlarıma ısırgan otu çayını döküyordum ve öylece kurumaya bekletiyordum
ısırgan çayınıda bir kupa sıcak suya bir tutam ısırganı atıp 5 -6 dk bekletip suyu süzüryordum ve onu saçıma döküyordum bilemicem belkide ben yanlış uyguladım veya benim saç derime yaramadı ama sen yinede deniceksen dene sonuçta kimyasal bir şey değil

uyguluycam valla doğru denemekten zarar gelmez.bende banyodan sonra bi fısfıslı kaba koyup sıkıcam sanki öyle daha etkili olur gibi..banyoda akıp giitmez en azından :)

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:[/QUOTE

benımde saclarım cok dokuluor azaldı valla ya nekadar guzeldı saclarım dun kestırdım gene kendıne gelır dıe aktarda sarımsaklı şampuan varmış onu denesem ıse yararmı acaba canım ya

birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :)))))))) :34::34::34:[/QUOTE

benımde saclarım cok dokuluor azaldı valla ya nekadar guzeldı saclarım dun kestırdım gene kendıne gelır dıe aktarda sarımsaklı şampuan varmış onu denesem ıse yararmı acaba canım ya
Canım sacıma bakım yaptım zaman gecsın dıye klube geldım kı senın yazını gordum :) Sarımsak cok faydalı ama kokusu havlulardan bıle zor gecıyo ben hınt, badem, susam, yılan yagı karısımı kullanıyorum benım sorunum saclarımın az olması degıl cok kısalttım 10 ay sonra falan evlılık durumum var her ne kadar kesın olmasa da saclarımı uzatmaya calısıyorum baya etkılı bır formul ama dıstan kullanım bu tabı kı yumurta ve sutun faydası oldugunu sendne ogrendım mutlaka deneyecegım :)

benim saçlarda çok dökülüyordu. arkadaşım bana bir doktorun tavsiyesini önerdi. 200 ml dalin bebek şampuanına 10 adet doğum kontrol hapı toz haline getirip karıştırıyoruz. banyo yaparken de şampuan vucudumuza değmeyecek şekilde kafamızı eğip saçımızı yıkıyoruz.çünkü hapta erkeklik hormonu olduğu için vucuda değerse kıllanma yapabilir. bende işe yaradı ben çok memnunum. her hangi bir hap olabilir ama benim kullandığım hap desolett. başka bir arkadaşım farklı bir hapla yaptı pek sonuç alamadı.

cnm bu duğum kontrol hapının çıkarttığı yeni saçlar uzun ömürlü oldu mu peki yani saçların sıklaşıp gürleşti mi?

Back