Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
buse sen şimdi biraz suya ısırgan otunu koyup kaynatıyosun öyle mi??sonra ısırganları süzüp onun suyuyla saçını yıkıyosun doğru mu anladım cnm?
bende başlamak istiyorumda...
Busecim,
Bir şey sorucam. Sen bu uygulamayı yaptıktan ne kadar sonra sonuçları görmeye başladın canım?
benım saçlarımın dökülmesi ilk haftada durmuştu. ama beslenmemide düzene soktum tabi. 3 ay sonra kadar yenı saçların çıktgını farkettım. sonra bir baktım aşırı bir saç çıkması var başımda vayy işe yaradı dedim:) 1 seneye yakın bir zamandır her yıkamamda olmasada fırsat buldukça yapıyorum .
canım sana bunları buldum . içeriden ne kadar güzel desteklersen iyi olucaktır.ama zeytinyağına gercekten inanırım ananem 55 yaşında ama hala kapkalın ve simsiyah saçları var zeytinyaglı sabunla yıkar saçlarını. ırsi konularda pek bilgim yoktur ama denemekte fayda var .
B2 Vitamini: Vücudunuzda B 2 vitamini eksikse bunu çok kolay anlayabilirsiniz. Saç kökleri çok çabuk yağlanıyor, uçları ise kuru kalıyorsa bu B2 eksikliğinin bir belirtisidir. Bu vitamini sayesinde bizim saçlarımız sağlıklı bir görünüme sahiptir. B2 vitamininin kaynağı süt ürünleri, et, karaciğer ve ekmektir.
B3 Vitamini: Saçlarda gerekli miktarda B 3 vitamini yoksa, saçlar erken beyazlamaya başlar. Bu vitamin saçlardaki pigmetlerin oluşumundan sorumludur. Ayrıca saçların uzamasında da etkin rol oynar. B3 vitamini önemli ölçüde sığır eti ve karaciğerde,ayrıca bira mayası içinde, balık, fıstık ve bütün tahıllarda bulunur.
B5 Vitamini: Pantotenik Asit olarak da bilinmektedir. Vitaminin vücutta az olması saç folikülü hücrelerinin yeteri kadar beslenmemesine neden olu. Eksikliği durumunda saç dökülmelerine neden olabilir. Bu vitamin yiyeceklerde bol miktarda bulunur. Bu vitaminin kaynağı tavuk eti, karaciğer, kepek, yumurta sarısı, tahıllar, fıstık, brokoli, bira mayasıdır.
B6 Vitamini: Saç derisi kuruluğu ve kaşıntı probleminiz varsa bu b 6 vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir. Sevmediğimiz kepek oluşumunda da B6 yetersizliğinin önemli rolü vardır. B6 vitamini eksikliğini tavuk, balık, karaciğer, böbrek, yumurta, sebze, soya fasulyesi, muz, fındık, patates, lahana, kepekli tahıl ürünleri tüketerek giderebilirsiniz.
B9 Vitamini: Saç uzamasında etkili bir vitamin olarak bilinmektedir. Sebzeler, peynir, balık, gıda mayası yeterli miktarlarda B9 vitamini içerir.
B10 Vitamini: Bu vitamin saçın doğal renginin korunmasına ve beyazlamaya karşı mücadelede görev alır. Süt ürünleri, pirinç, patates, balık, fındık, yumurta sarısı ve bira mayası tüketerek B10 vitamini eksikliği telafi edebilirsiniz.
B12 Vitamini: İçerdiği koblattan dolayı kobalamin olarak da bilinir. Bu vitamin hücre bölünmelerinin hızlı gerçekleşmesi, dolayısı ile saçların sağlıklı olmaları için gereklidir. Düzensiz saç dökülmeleri, kafa derisi kuruluğu ve kaşıntı bu vitamin eksikliği nedeni ile ortaya çıkabilir. B12 vitamini hayvansal ürünlerde - et, deniz ürünleri, süt ürünleri, yumurta sarısında bulunur.
BC vitamini: Folik asit olarak da bilinir. Folik asit yeni hücre üretimi açısından önemlidir. Vitamin saçlarn uzamasında önmeli bir etkiye sahiptir. Sebzeler, karaciğer, bira mayasında bulunur.
C vitamini: Bu vitaminin görevi saç köklerine kan taşıyan kılcal damarların çalışmalarını desteklemektir. Bu sayede kafa derisinin kan dolaşımını artırır ve saç kaybının önlenmesini sağlar,saç köklerini güçlendirir. Turunçgiller, lahana, maydanoz, kuşburnu meyveleri C vitamini deposudur.
A Vitamini - Retinol: Kuru ve kırılgan saçların tedavisinde A vitamini yararlıdır. Bu vitamin zarar görmüş saç yapısını geri yükleyip, saçlara esneklik kazandırılmasında yardımcıdır. A vitamini kaynakları - balık, tereyağı, yumurta sarısı, karaciğer, kayısı, böğürtlen, havuç olarak bilinmektedir.
E Vitamini: E vitamini kanda oksijen taşıma sürecine dahil olduğundan, dolaşımını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olan insanların saçları da sağlıklı olur. E vitamini eksikliği saç gelişimi olumsuz etkileyip, saç dökülmesine neden olabilir. Fındık, ayçiçeği yağı, kuruyemişlerde bulunur.
kızlar uzun zaman önce bu konuyu açmıştım ama yorum atan olmamıştı. bir ara zayıfladığım için saçlarım avuç avuç dökülüyordu. sonra bir arkadasımın tavsiyesyle aktardan ısırgan alıp saçlarımı bu su ile her yıkadığımda duruladım. kuru ısırganı demleyip yaptım bunu.sonrasında tekrardan bir durulama işlemi yapmadım.zaten kokusuda kalmadı hiç. dökülmesi zaten daha ilk denemelerimde durmuştu. o kadar mutlu oldum kı o dökülen 50 60 tel saç 3 4 tel dökülmüştü artık. ama ben dökülmem durduğunda bile bırakmadım. eski sıklıkta yapmadım ama ara ara yine ısırganlı su ile saçlarımı duruladım. şuan kafamda çıkan saçları görseniz şok olursunuz. yeni çıkan saçlarımı yatıştırmaya çalışmaktan bi hal oldum. memoli gibi onları ıslatıp yatıştırmaya çalışıyorum:)))
bir de size tavsiyem her gün 1 tane haşlanmış yumurta yiyin ve 1 bardak süt için bunlar saçın gerekli proteinini karşılıyor.şok diyetlerden uzak durun. mümkün olduğunda doğal şampuanlar ile yıkayın. ben ya bebek şampuanı kullanıyorum yada bitkisel alıyorum.bol su için.a vitamini demir çinko bunların eksikliğide saç dökülmesine yol açtığından beslenmenize dikkat edin.
birde ayda 1 yada 2 sefer sarımsak ile zeytinyağı sürdüm saçıma. bu nekadar etki etmiştir bilmem ama ısırganı denedim düzenli bilirim :) inanın kafamda 2 insana yetecek kadar saçlarım var :))))))))
Meraba busecim, Paylaşımın için çok teşekkür ederim.. Benimde sana bir sorum olacak.. Isırgan otu şampuanı kullansam aynı sonucu alırmıyım? :26:
ben bu saydıklarının çoğunu hergün yiyorum ama yine de sağlıksız saçlarımm var