Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım çok dökülüyor

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaslar eskiden benimde oyleydı bende aynı kygı ve endıseye kpılıyordum sıze onerım bioxin sampuan kullanın sac dokulmesının onune gecıyor ve en aza ındırıyor ynı tutam tutam dokuluyorsa ben 1 yıldır kullanıyorum saysanız 20-30 tel ya var ya yok oda norml zaten

perşembe günü için randevu alıp doktora gidicem inşallah.
vitamin eksikliğinden, kansızlıktan yada stresten dökülür diye okudum internette
eşimlede paylaştım bunu.
sen kaç aydır stres yapmıyorsun çok şükür, iyisin dedi
vitamnin eksikliği ve kansızlığa gelince yediğin önünde yemediğin arkanda dedi
mantıklı gelmedi kocama :roflol:
bakalım doktor ne dicek fisfisfis
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim kızlar yaa
Allah razı olsun.
doktor tavsiyelerini paylaşırım sizlerle yerimseniben

mutlaka paylaş canım ya birde rica etsem doktora sorarmısın vitamin eksikliğinden bu dökülen saçlarımız tekrar eski gürlüğüne gelir mi bir arkadaş eskisi gibi olmadı hiçbir zaman saçım hep seyrek kaldı yazmış çok korktum yaw

Sac dokulmesi genetik degilse saclar eski haline gelir ama genetikse dokulen saclarin bir kismi bir daha cikmaz buda seyrelmeye neden olurmus

ne bileyim arkadaştan öyle duyunca korktum allah göztermesin genetik ailede yok zaten sanmıyorum benim vitamin eksikliğinden,sizin ne sorununuz oldu bilgilendirirmisiniz?

Benimde saclarim bazi donemler dokulur ozellikle sonbaharda baya bir dokulur ama hic seyrelme olmadi buda genetik olmadigini gosterir genetikse zaten genelde sacin tepe kismi ve onlerinde seyrelme olur vitamin eksikliginde sacin genelinde bi dokulme olur Cozum olarak ben ozellikle sac icin olan vitaminlerden kullaniyorum tabi surekli degil ayrica isirgan cayi iciyorum ek olarakda biotin aliyorum ama dedigim gibi bu vitaminleri surekli kullanmiyorum. Sampuan olarak sebamed kullaniyordum ama degisiklik yapip organicum aldim gerci sampuanlar dokulmede cokta etkili degil bence sorun icten cozulmeli Son olarakta naparsak yapalim sac mutlaka dokulecektir ki 100 tele kadar normaldir

100 telden sonrası sorun. eşim de bi başka bitkisel şampuan kullandı dada azaldı dökülme. kimyasal şampuanlar zarar verebiliyor sağlığa.
ha, her ne kadar bitkisel deseler de neticede gözümüzle görmüyoruz üretimini falan.
en iyisi vitamin desteği. Sağlıklı beslenme. Yemek seçmeyin bakk. :) (annem gibi konuştum)
i_pekcim sormuşsun, bende de demir eksikliği vardı. en az 6 ay kullanmalısın ilaçlarını. sabret.
ipek saçlarımız olur inşallah :)

:)) canım inşallah,sağlısız beslenmeden geçiyor saç dökülmeleri zaten vitamin desteği alıyorum zaten ilacımada devam etcem organıcum şampuanda güzel herşey güzel birde dökülme dursa süperrr olcak.hihoyyyt

dünden beridir randevu alamadım yaaa ((
anam ne çok dermatoloji hastası varmış memlekette
yarın içinde kontenjan dolmuş
cumartesiye doktor varsa sabahın köründe kalkıp alcam inşallah
devlete gitmeye kalkarsam böyle beklerim işte

3 ay içinde perma gölge röfle yada boya yaptırdıysanız stres, üzüntü,hastalık, ani şok gibi bir durum yaşadıysanız,mevsimsel olarakta olabilir saçınız dökülür .bunların hiçbiri yok diyoranız.saç devamlı uzamaz saçların 3 devresi vardır.1- uzama 2- bekleme(saçlarınız hiç uzamıyor gibidir)3- dökülme.her evre kişiden kişiye değişir bir yılıda bulabilir.eniyisi dermatologa gidin.arkadaşların dediği gibi vitamin eksikliğinizde olabilir.
geçmiş olsun

benımde son 1 aydır acayıp dökülüyo hele banyoda tutam tutam saç var çok moralım bozuluyo.kuaföre gitmiştim uçlarından kestirmek için belkı saçların yazın yıpranan sacların dkülüyo dedi.yada sonbaharda dökülme olmadıysa suan dökülüyordur dedi.öncedende dökülüyordu ama bu ay çok fazla.off bilemedim ben yanı.

selam kızlar, i hafta uğraşlardan sonra dün sabah bugün için randevu alabildim
sabah doktora şikayetimi bir bir anlattım, bana şunları sordu;
1- 1 kaç ay içerisinde büyük bi stres yaşadın mı?
cevap: hayır yaşamadım, çocuk olmuyor diye çok takıyordum ancak 4 aydır kafam çok rahat. kurslar psikolojik destek sağladı çok şükür.
2- açılmalar varmı? ( dedikten sonra baktı saçıma ama yorum yapmadı)
cevap: bilemicem , bi bakın isterseniz dedim
3- halsizlik yorgunluk varmı?
cevap: evet halsizlik yorgunluk çok var, uyku hali yoğun, ellerimde hafifde olsa titreme var.
4- guatırın varmı? hiç baktırdınmı?
cevap: 1,5 yıl önce bakılmıştır, guatır çıkmadı. sonuç temiz.
5- kansızlığın varmı, son zamnalarda hiç baktırdınmı?
cevap: hayır yakın zamanlarda hiç bakılmadı, bilemicem.

doktorla geçen bu muyane diyaloğumuzdan sonra tahlil istedi benden
biyokimya, sarı-hormon ve hemogram
kanı verdim yarın sonucu alıp Allahın izniyle görüşcem doktorla.
bakalım sonuç ne çıkıcak.

şikayetim: 3 aydan beridir yoğun dökülme var. sabah uyanınca kıyafetlerimden yatağıma varana kadar saç.
halılarım koltuklarım hep saç dolu.

sonucu paylaşırım sizlerle yarın akşam. Rabbim hepimize sağlık sıhhat versin.

selam kızlar
nihayet bugün sonuçları doktor gördü
kansızlık yokmuş, değerim 13 ancak tiroit sınırdaymış, var diyemem ama sınırda dedi.
ondan sonra şu ilaçları yazdı
1. piriorin tablet
2. dercos damla
3. revigen şampuan

bunları 3 ay kullan düzelmezsse gel tekrar dedi.
bu ilaçları kullanan oldu mu acaba?
eczaneye sordum ssk geçerli değil bunlarda, fiyatlarıda acayip pahalı

not: ilaç yazmak yasaksa şayet silebilirm,şuan bir bilgim yok

bu ürünlerden dercosu kullandım çok uzun zaman önce..dökülmeyi pek durdurmamıştı sanki ama alın bölgemdeki açıklıktan ufak tüyler çıkmasını sağlamıştı..revigen şampuan besleyici bi şampuan ama pahalı geldiyse ona eşdeğer pek çok şampuan bulabilirsin eczanelerde daha ucuza..priorin tableti kullanmadım bilmiyorum..doktorum banada önermişti ama ben biotin kullanmayı tercih ettim..

arkadaşlar benim de saçlarım özellikle son 10 senedir acayip dökülüyor... döküle döküle saçlarım 20li yaşlarımdaki halime göre neredeyse 3te 1 kaldı :çok üzgünüm: endokronoloğa gittim hormon baktırdım herşey normal görünüyor... dermatologa gittim verdiği şeyleri kullandım.. dıştan kullanılan gerek ilaç ve türevleri gerekse de aktar ürünleri duruma geçici çözüm sağlıyor ..ama kullanımı kesince yine herşey başa dönüuor maalesef :1no2: sonra bir baktım ki durumu fark ettim... baba tarafındaki tüm kadınlarda aynı dert... demek ki bu genetik ve benim kaçarım yok maalesef..... yine de dıştan maske vb ürünler kullanıyorum.. en azından dökülme hızını yavaşlatsın diye....
ama sizinki öyle olmayabilir ... öncelikle iyi bir endokronolğa gidip hormonlara baktırmak lazım... tiroit problemleri kesinlkikle saç dökülmesine sebep oluoyr.. sonra bir kadındoğumcuya da görünün derim... özellikle pko rahatsızlığı da saç dökülmesi yapıoyor.... tabii dermatoloji de önemli.. ama diğer ikisi daha büyük ihtimal benden söylemesi a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…