• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım çok dökülüyor

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bu ürünlerden dercosu kullandım çok uzun zaman önce..dökülmeyi pek durdurmamıştı sanki ama alın bölgemdeki açıklıktan ufak tüyler çıkmasını sağlamıştı..revigen şampuan besleyici bi şampuan ama pahalı geldiyse ona eşdeğer pek çok şampuan bulabilirsin eczanelerde daha ucuza..priorin tableti kullanmadım bilmiyorum..doktorum banada önermişti ama ben biotin kullanmayı tercih ettim..

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım a.s.
çok pahalı olduğu için henüz alamadım, ancak dediğin gibi türevi olup fiyatı makul olandan almaya çalışcam
3 aylık bir tedaviymiş, sorunum devam ederse tekarar gel dedi

arkadaşlar benim de saçlarım özellikle son 10 senedir acayip dökülüyor... döküle döküle saçlarım 20li yaşlarımdaki halime göre neredeyse 3te 1 kaldı :çok üzgünüm: endokronoloğa gittim hormon baktırdım herşey normal görünüyor... dermatologa gittim verdiği şeyleri kullandım.. dıştan kullanılan gerek ilaç ve türevleri gerekse de aktar ürünleri duruma geçici çözüm sağlıyor ..ama kullanımı kesince yine herşey başa dönüuor maalesef :1no2: sonra bir baktım ki durumu fark ettim... baba tarafındaki tüm kadınlarda aynı dert... demek ki bu genetik ve benim kaçarım yok maalesef..... yine de dıştan maske vb ürünler kullanıyorum.. en azından dökülme hızını yavaşlatsın diye....
ama sizinki öyle olmayabilir ... öncelikle iyi bir endokronolğa gidip hormonlara baktırmak lazım... tiroit problemleri kesinlkikle saç dökülmesine sebep oluoyr.. sonra bir kadındoğumcuya da görünün derim... özellikle pko rahatsızlığı da saç dökülmesi yapıoyor.... tabii dermatoloji de önemli.. ama diğer ikisi daha büyük ihtimal benden söylemesi a.s

Allahım şifa versin hepimize :1hug:
genetik olunca pek bişey yapılamıyor malesef
bildiğim kadarıyla ailede, akrabalarda öyle saçları dökülen seyrelen kimsecikler yok
bebek dolayısıyla kadın doğumcularla baya görüştüm, tahlil v.s
pko rahatsızlığım yok çok şükür
tiroitimde 1,5 sene önce yoktu, ancak şimdi sınıra çok yakınmış değerim
anlayacağın hormonlarımda bi sorun yok gibi görünüyor
çıktıysa belki prolaktin hormonum strese bağlı yükselmiştir - ki oda hemen inebiliyor kendiliğinde
verilen ilaçların muadillerini alıp bi kullaanayım, bakalım sonuç ne olcak fisfisfis

benimde çok dökülüyorDU ... du diyorum çünkü bioblas şampuan kullanmaya başladım saç dökülmesi için şimdi saçıma elimi atınca gelmiyor sadece banyo sonrası tararken 20 tel falan gidiyor ..
baya etkili oldu
ondan öncesinde o kadar çok dökülüyorduki (hem mevsimsel hemde stresten vitamin eksikliğinide eklersek) çok seyraldi saçlarım arkasını eleyince çok kolay anlaşılıyor.. allahtan görüntüde acayiplik yok .. kel gezmek istemem :S

selam kızlar
nihayet bugün sonuçları doktor gördü
kansızlık yokmuş, değerim 13 ancak tiroit sınırdaymış, var diyemem ama sınırda dedi.
ondan sonra şu ilaçları yazdı
1. piriorin tablet
2. dercos damla
3. revigen şampuan

bunları 3 ay kullan düzelmezsse gel tekrar dedi.
bu ilaçları kullanan oldu mu acaba?
eczaneye sordum ssk geçerli değil bunlarda, fiyatlarıda acayip pahalı

not: ilaç yazmak yasaksa şayet silebilirm,şuan bir bilgim yok

canım kötü birşey çıkmadığına çok sevindim,ben yaklaşık 2.5 aydır priorin kullanıyorum o kadar saç dökülmesine rağmen seyrelme olmadı ve ufak saçlar çıkıyor ben memnunum ama daha uygun aynı priorinle hemen hemen aynı içerikte bir ilaç arasan biotin var yada berko zinc eczacıya sor uygun fiyatlı bulursun mutlaka ama diğerlerini bilemicem ben şampuan olarak organıcum kullanıyorum çok memnunum dökülme karşıtı.

Eslem geçmiş olsun canım.Bende de dökülme problemi var ve kaç kez doktora gittim.Testler yapıldı hormonlarda bir şey çıkmadı,tiroidler de normal sınırlar içerisindeymiş.Ama saçım düzelmiyor.Sen sonuç alabildin mi canım?Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.

canım ilk önce doktoro gidip kan değerlerini öğren
daha sonra tedaviye başlarsın zaten ama
sana nacizane bir tavsiyem var
açtığım konuyu okursan kullananların ne kadar faydasını gördüğünü anlayacaksın.
eğer saç dökülme sebebin çinko vaya demie eksikliği değilse
denemende hiç bir sakınca yok
çünkü yan etkisi yok
sarımsak kullanmayı dene
ben gördüğüme söylüyorum,görmediğime haber ulaştırıyorum
açtığım konuyu okursan nasıl kullanılacagı yazıyor
geçmiş olsun

siteden bir kişiye daha tavsiye etmiştim sanada tavsiye ederim. şu anda bayağa azaldı saçlarımın dökülmesi bu yılan yağı dedikleri üründen kullandım. kullanımı basit hemde zararsız diğer ürünlerde illaki bir yan etkisi oluyor bunda öyle birşey de yok. hem pahalı bişi de değil. benim aldığım yerde kargo dahil 20 tl idi. diğer sitelere baktım 25 tl istiyorlar.

arkadaşlar benimde 2 ay öncesine kadar saçlarım fena halde(tutam tutam) dökülüyodu.doktora gittim kan tahlilleri sonucunda demir eksikliği çıktı.şuan ilaç tedavim halen devam ediyo.saç dökülmem durdu çok şükür. benim tavsiyem herhangi bir ürün kullanmadan önce mutlaka doktora görünmeniz.

merhaba
arkadaşlar saç dökülme sorunlarından kurtulamayacağız sanırım. herkesin bi tavsiyesi var ama herkes de aynı etkiyi göstermiyor ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. bi arkadaş yılan yağını tavsiye etmiş bende onun üzerine internetten araştırdım ve fiyatı 10 tl gercekten fiyatıda uygun umarım sonuç alırım. eğer etkisini görürsem hemen yazarım sizlere...

inşallah bir sonuç alırsın,ben denedim ama düzenli kullanmadım 2 kez kullandm bıraktım,ayrıca önerim saçının her yerinde değil de bi tarafında dene önce ki olumlu yada olumsuz sonucu gözlemledikten sonra bütün saça uygula,güzel haberler vermen dileğiyle..

benm de çok dökülüo ama benm kansızlık..hap kullanıorum.ama annemin kullandığı bi karışım wardı..o diplerden yeni saçlar çıkardığını söylemişti..ama sizinkinin de kesin bi nedeni wardır..belki hamileliktir bebişi olanlar için diorum..annemin kullandıklarını da yazıyım..bepanten we evegen isminde iğne tüplerini kırıp badem yağı ile karıştırıp saç diplerine sürdü..inş yararı olur..

benim saclarım görüntü olarak gayet dolgun ve saglıklı gozukuyor hatta cogu arkadasım saclarıma bayılır. ama maalesefki banyodan sonra inanılmaz dökülüyor taraktaki sacları görseniz kel kalacagımı falan düşünürsünüz. buna ragmen cok gür saclarım var ama yine de ben her banyodan sonra dökülen saclarımı görmekten cok rahatsızım doktora gittim stresten dedi bi ilaç verdi ama hicbir işe yaramadı

benim saclarım görüntü olarak gayet dolgun ve saglıklı gozukuyor hatta cogu arkadasım saclarıma bayılır. ama maalesefki banyodan sonra inanılmaz dökülüyor taraktaki sacları görseniz kel kalacagımı falan düşünürsünüz. buna ragmen cok gür saclarım var ama yine de ben her banyodan sonra dökülen saclarımı görmekten cok rahatsızım doktora gittim stresten dedi bi ilaç verdi ama hicbir işe yaramadı

cnm ben gür saçlarda dökülmenin normal olduğunu duymuştum..bende memnunum ne gür ne seyrek.şimdi zencefil suyumu da sıkıorum diplere:)belime gelsin deymeyin keyfimezemuszemus

bence saçlar dökülmesi birazda psikolojik , baksanıza yaa, kayınvalidemlere gelince iyice tutam tutam dökülüyo, gerçi sular çok kireçliymiş ama onun yüzündendir tahmin ediyommafoldumben

Bu dönem diyetten dolayi, sac kalmadi kafamda..
Birde stresse bagli olarak degisiklik gösteriyor
Tiroidim yavas calisiyor

Dökülmesi icin cok sebebim varmis, ama icim yaniyor artik..

Aynen benimde öyle.Bildim bileli saçlarım banyoda hep dökülür yumak olur.Banyodan banyoya dökülür bi öyle.Ayrıca bazen düzleştirirkende yoluyorum.Ama saçlarım çok şükü hiç azalmıyor.Yerine yenisi çıkıyor çünkü.Fakat yinede banyıda yumak halinde saç atmak sinir bozucu...

Back