• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçımı sürekli kirli hissediyorum

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Psikolojik mi bilmiyorum. Siz kaç günde bir yıkıyorsunuz saçınızı?
Ay çok mutsuzum Şuan yıkamak istiyorum
Ayni durumdayim iyice saç diplerimi kaziyarak 3 kere yikiyorum gidip fön cektiriyorum bir gece huzurlu durabiliyorum.Sonra kulaklarimin icini yuzumu sacimi o kadar kirli hissediyorumki cok bilirim uykudan kalkip yikadigimi.Allahim bir gun hasta olurda yataklara dusersem ya hergun yikanamazsam diye korkuyorum.

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Kışın ve bahar aylarında iki günde bir yıkarım eğer saç köpüğü, spreyi çok kullanmıştım o gün tekrar yıkıyorum nefes alsın diye. Ama yazın o sıcağında mecbur her gün. Rahatlatıyor evet ama çabuk yağlanıp saç diplerinin kurumasına sebeb oluyor. Birde benim vücudum yılan gibi deri döktüğü için kuruluktan çok sıkıntılı oluyor. Ama sizin ki psikolojik olmuş biraz. Hani kaşınıyor sürekli yıkıyorum deseniz neyse.

Valla ben genelde 1 hafta yıkamıyorum. Bazen dışarıda çok fazla terlersem veya başka kokular gelirse yıkarım günlük.
Bunlar dışında saçım kurumaya başladığında yıkıyorum sadece
- aşırı kuru saçlara sahip olduğumdan, bir süre sonra kullandığım nemlendirici özellikteki bakım ürünleri etkisini kaybediyor ve tekrardan kuruyor saçım. Tekrardan kuruyunca sadece diplerini özenerek yıkıyorum, geri kalan uçları artan köpükleri kullanıyorum ve tekrardan saç maskeleri bakım ürünleri vs. kullanıyorum nemlenmesi için.

Sürekli sacini yikarsan zaten ona göre yagli yapar. Ben 4 günde bir yikiyorum saclarimi o sürece kadar yaglanmiyor 5cü gününde yaglaniyor bunu cözdükten sonra ona göre ayarladim, kumral sacliyim bunu da belirteyim. nasil yani 4 günde bir dus mu aliyorsunuz der gibi duydum hayir her aksam muhakkak vucut dusu alirim, sac yikama günü gelince komple dus alirim. Bu kadar takik olmayin saclariniza yazik mahvolur hizli uzatma özelligi kaybeder sac telleri incelir kisacasi sac sagligin özelligi yitirir
4 günde bir mi, yok artık. ablam saçın korkunç kokuyordur yapma gözünü seveyim :( 4 günde bir de duş alıyor musun:(

her gün duş alıyorum, her gün yıkıyorum. saçlarım kıvırcık, kremle, şekil ver uzun sürüyor ama her gün çitilene çitilene duş almadığımda rahatsız hissediyorum. bence normali her gün duş almak.

4 günde bir mi, yok artık. ablam saçın korkunç kokuyordur yapma gözünü seveyim :KK43: 4 günde bir de duş alıyor musun:KK43:
Canim anlamadin galiba sacim korkmuyor :) vucut olarak( bas asagi) her gün dus alirim bende bir problemlik yok saclarim yipranmamasi acisindan memnunum 4 günde bir genel dus alirim. koku olsa bende rahatsiz olurdum kendimden ön yargili olma benden tavsiyesi :)

Canim anlamadin galiba sacim korkmuyor :) vucut olarak( bas asagi) her gün dus alirim bende bir problemlik yok saclarim yipranmamasi acisindan memnunum 4 günde bir genel dus alirim. koku olsa bende rahatsiz olurdum kendimden ön yargili olma benden tavsiyesi :)
hayır, canım koktuğuna eminim:( gün içinde yemek kokusu, içilen ortamda oluyorsan sigara kokusu mutlaka siner. kokmuyor diye bir şey olamaz belki sen alıştığın için sana gelmiyordur kokusu.

Bunda mutsuz olacak ne var
Hergün duş alıyorum hergün yıkıyorum doğal olarak
Bazı günler 2-3, hele yazin
Yıllardır böyle
Kuaförlerin saçlarınızı hergün yıkamayın bla bla larını takmıyorum
Yağlı pis saçlarlamı gezecem
Anca hasta olurum yataktan kalkamam öyle 2
gün yıkamadığım olmuştur
Ozaman bile ikinci gün yağ kokuyor gibi geliyor, 3-4 gün yıkamadan nasıl durulur bilmem
Saçlarıma düzenli maske+yağ vs uyguluyorum hiç sağlıksız değiller gayet gür ve sağlıklı saçlarım var.
Microblading sonrası 3 gün su değmesin demişlerdi 3 gün gittim saçımı kuaförde yıkatıp fön çektirdim.

Her gün yıkadığım için mutsuz değilim sürekli kirli hissediyorum. Temizlik hastalarını düşünün evi temizler temizler ama temiz hissetmez

her gün duş alıyorum, her gün yıkıyorum. saçlarım kıvırcık, kremle, şekil ver uzun sürüyor ama her gün çitilene çitilene duş almadığımda rahatsız hissediyorum. bence normali her gün duş almak.

Ben de her gün yıkayınca çok iyi hissediyorum ama yıldım. Yıka kurut fönle her akşam

Merhabalar efendim ben bir kuaför olarak buna karşıyım yağlıyken sımsıkı bir topuz yapıl çıkın, kuru şampuanlar kullanılabilir, saç parfümleri var bunlardan da gayet güzel sonuclar alabilirsiniz. Saçlarımızın ve kafa derimizin kendi yağına da ihtiyacı vardır

Yağlı saçlarım var her gün yıkarım bir güzel banyo yaparım , yaz kış fark etmez, yok yıkadıkça daha çok yağlanır efsanesine asla inanmıyorum kuru saçlıların uydurduğu bir şey gerçekten yağlı ve ince telli bir saçınız varsa günlük yıkama şart kafana yağ sürmüşsün gibi gezilmez pis ve kötü bir görüntü, saçın özellikle uçlarını kıran ve kurtan şey ise kullandığınız şampuanlar ve serumsuz yada açıcı fön suyu sprey vs olmadan saçı taramanız .

Ama “eltim bana yan baktı” “kaynanam laf soktu” konusundan daha sıkıntılı bir konu benim için.
Ve gerçekten psikolojik destek aldığım bir gerçek bir dert.
Bu kadar kadını profil mesajında yada başka bir yerde bulup soramam öneriler gelmeye başlamıştı bile. Her kadın saçlarıyla ilgilenir onlarca şey kullanır. En azından sıkıntımı hafifletecek şeyler bulabilirdim :/
bulamazsın maalesef hiçbişey işe yaramıyor bu kafayı kabulleneceğiz bende denedim 4 gün yıkamasam düzelir mi diye hiç de düzelmedi şampuanlar zaten bi işe yaramıyor hergün yüz yıkamak gibi saç yıkamayı rutin kabulleneceğiz 😒

Merhabalar efendim ben bir kuaför olarak buna karşıyım yağlıyken sımsıkı bir topuz yapıl çıkın, kuru şampuanlar kullanılabilir, saç parfümleri var bunlardan da gayet güzel sonuclar alabilirsiniz. Saçlarımızın ve kafa derimizin kendi yağına da ihtiyacı vardır

Ben su yağlı söaı toplama olayını anlayamadım. Dipleri yağlı ve toplayınca iyice kötü görünüyor o dipler

Merhaba, bir klinik psikolog olarak yazıyorum her gün günde 1 kere veya sabah ve akşam olarak günde iki kere saç yıkıyorsanız bunda bir sorun yok demektir. Ancak aşağıda yazacağım belirtilerden en az 3 tanesi var ise mutlaka bir psikiyatrist ve bir klinik psikoloğa görünmelisiniz;

• Günlük çok sık saç yıkama veya yıkama isteği (günde 3'den fazla)
  • İş yerinde saç yıkama girişimi
  • Saçlarını yıkamadığında yüksek stres hissetme ve aklının devamlı orada olması
  • Saçlarını yıkarken derini kazırcasına yıkama
  • Mikroplardan korkma
  • Bir şeyleri saymak ve sayarak yapmadığında rahatsızlık duyma
  • Evin içinde belli şeylerin kapalı olduğundan emin olamama (prizleri kotnrol etme, ocağın kapalı oldığundan emin olma, kapıyı kitlediğinden emin olma)
  • Başkasının dokunduğu nesneye temizlemeden veya hiç dokunamama

Back