• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçımı sürekli kirli hissediyorum

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Psikolojik mi bilmiyorum. Siz kaç günde bir yıkıyorsunuz saçınızı?
Ay çok mutsuzum Şuan yıkamak istiyorum
siz resmen bensiniz . aynen bu durumdayım . şurada durayım da belki bana da bir fikir olur.

loral-paris-elseve-hindistan-cevizi-amp-degerli-yaglar-essiz-karisim-banyo-oncesi-sac-maskesi-300-ml-2642-sac-maskesi-elseve-2028759-98-B.jpg

Bakım yağı değil mi bu. Duş sonrası

Saçınızı ne kadar çok sık yıkarsanız o kadar yağlanır. Saç derinize ben kuruyum daha fazla yağ üretmelisin, mesajı veriyorsunuz. Gün aşırı yıkayın ve yıkamadığınız günler kuru şampuan kullanabilirsiniz.
Hergün yıkanmaya alışan saç bir süre sonra sabah yıkansa akşama kdr bile yağlanmadan durmuyor

Hayır ölümcül kas hastası SMA lı bebekler ile ilgili konuyu aynı sekilde herkese bildirim gondermenizi istedim, yapmadınız ya da görmediniz.

Biri saçını hep kirli hissediyormuş diye bildirim gonderince sinirleniyor insan. Kusura bakmayin !
Bildirim yollarken şu üyeye yollama diyemiyoruz. Üzgünüm, görmezden gelmeniz çok zor olmasa gerek.

Hayır ölümcül kas hastası SMA lı bebekler ile ilgili konuyu aynı sekilde herkese bildirim gondermenizi istedim, yapmadınız ya da görmediniz.

Biri saçını hep kirli hissediyormuş diye bildirim gonderince sinirleniyor insan. Kusura bakmayin !

Benden bildirim yollar mısın diye talepte bulunan herkesin talebini yerine getirdim. Size lütfen bana şu gün hatırlatın sıraya alalım demediysem gormemisimdir.

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Allah başka dert vermesin 😂sacinizi takinti haline getirmissiniz.2 gündebir yikamaya şartlayin kendinizi saçin kendi yagina da ihtiyaci var

Saçlarınızı her gun yikayabilirsiniz ama yaz gunu kurutmaniza gerek yok. Kuruttugunuz icin uclari kuruyor. Kendi halinde kurumaya birakin. Bir de yikadiktan sonra sac uclarina bakim yaglari surebilirsiniz. Elsevein mucizevi bakim yagi cok guzel.

Ben bir gün arayla yıkarım, kışın 2 günde bire de çıkıyor faha az yağlandığı için. Daha sık duş almam gerekirse saçımı sadece ıslatırım ya da kuru bırakırım. Saç dengesine göre hareket etmek lazım. Yağlanma süresini bilip ona göre yıkamak doğru olan, bence biraz mücadele etmeyi deneyebilirsiniz, kışın deneyin derim.

Bulunduğunuz yerin havasıyla da alakalı bir durum. Ben Antalyalıyım, Antalya’da 1 ay yıkamasam saçımı yağlanmaz. Geçtiğimiz yıl Ağrı Doğubayazıt’a atandım, oradayken saçım her gün yıkanmak istiyordu. Hava kirliliği müthiş yüksek, tüm sene ya öksürdüm ya farenjit oldum zaten. Kışın soba, baharda o bitti diye sevindik bu sefer müthiş toz. Yağmur yağdığında her yer çamur… Saçlarım da aşırı çabuk kirlenir oldu. İnat ettim alıştırmayayım diye ama duş alıp dışarı çıksan kirleniyor saç, akşamına bile yıkamaya gereksinim duyuyor sanki hemen. Cuma cumartesi ve pazar günü çalışmadığım için pazar, salı ve cuma yıkayacak şekilde bir düzen oturtmuştum ama bazen o kadar kirli görünüyordu ki bereyle dolaşıyordum tüm gün.

Son düzenleme:
Kullandığınız ürünlerde sorun var bence ve saçınıza ısı uygulamanızdan kaynaklı. Her gün her gün o ısıya saç dayanmaz. Uygun şampuan+ saç kremi+hindistan cevizi yağı+durulanmayan saç kremi+ boyutlu fırça + şekillendirici köpük. Böyle yazınca çok uzunmuş gibi geldi ama föne harcayacağınız vakittense daha basit. Yaz mevsiminde de saç kurutulmaz bence. Ben hasta değilsem saçlarımı her gün yıkıyorum yaz kış kuruma vs... Olmuyor çünkü uygun ürünleri kullanıyorum.

Hergün saç sampuanla yıkanmaz ben birgun yikanmasam öteki gün yıkanırım (nerdeyse hiç terlemeyen bi insanım) üst üste yıkanmak zorunda kaliyorsam saçımı şampuanlamam o saç kurumasında ne olsun 🤷🏼‍♀️ duştan cıkınca durulanmayan saçnkremi kullanin ve kurutmayın kendi kendine kurusum daha iyi gelecektin.

Yazın değil ama kışın bazen birkaç gün yıkamam sacımı saçın asıl kendi yağına çok daha ihtiyacı var hiç bi krem öyle etki edemez

Back