• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçımı sürekli kirli hissediyorum

Merhaba, bir klinik psikolog olarak yazıyorum her gün günde 1 kere veya sabah ve akşam olarak günde iki kere saç yıkıyorsanız bunda bir sorun yok demektir. Ancak aşağıda yazacağım belirtilerden en az 3 tanesi var ise mutlaka bir psikiyatrist ve bir klinik psikoloğa görünmelisiniz;

• Günlük çok sık saç yıkama veya yıkama isteği (günde 3'den fazla)
  • İş yerinde saç yıkama girişimi
  • Saçlarını yıkamadığında yüksek stres hissetme ve aklının devamlı orada olması
  • Saçlarını yıkarken derini kazırcasına yıkama
  • Mikroplardan korkma
  • Bir şeyleri saymak ve sayarak yapmadığında rahatsızlık duyma
  • Evin içinde belli şeylerin kapalı olduğundan emin olamama (prizleri kotnrol etme, ocağın kapalı oldığundan emin olma, kapıyı kitlediğinden emin olma)
  • Başkasının dokunduğu nesneye temizlemeden veya hiç dokunamama

Gün aşırı yıkıyorum. Sadece 3. Madde var :)) çok gergin oluyorum

Bence yagli karma bi cilde sahipsek yazın hergun bi şampuanlama yapacak sekilde yikanmali. Malum yaz mevsiminde daha cok terliyoruz. Sac derisi de tıpkı yüzümüz gibi deri sonuçta. Yazin nasil yüzümüz fazla yaglanip terleyip kirleniyorsa sac derimizde ayni şekilde. Kışın gün aşırı yıkıyorum ben. Malesef bu şekilde yikamaya gec başladım önceden saci kendi yagi besliyor gibi sacma bisey duyduğum için yagli birakiyordum, yagli egzamaya sebep oldu. Her sac tipi farklı o yüzden. Kuru cildiniz varsa gun aşırı yeterli olacaktir.

Kışın neysede yazın her gün yıkamadan asla rahat edemiyorum ense bölgesi hafif terlesin hemen darlanıyorum
Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Psikolojik mi bilmiyorum. Siz kaç günde bir yıkıyorsunuz saçınızı?
Ay çok mutsuzum Şuan yıkamak istiyorum

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Psikolojik mi bilmiyorum. Siz kaç günde bir yıkıyorsunuz saçınızı?
Ay çok mutsuzum Şuan yıkamak istiyorum
Genel olarak o kadar değil ama bendede şu problem yıkamadan durabilirim problem yok ama yaz malın hergunde duşa girsem gunde iki kerede mutlaka sacimidaşampuanlarım evet zararlı biliyorum ama kesinlikle sadece vücut düşü aldigimi hatırlamıyorum

Back