• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçımı sürekli kirli hissediyorum

Aslında saç yıkandıkça daha çabuk yağlanıyor maalesef. Yani ne kadar sık yıkamaya alıştırırsan o kadar erken kirleniyor. Çünkü kullandığımız şampuanlar cildin doğal yağını yıkıyor, cilt de daha çok yağ salgılıyor kendini korumak için. Ben de 2 günde bir şampuanlıyorum mecbur yoksa çok kötü hissediyorum. Her gün sadece vücut yıkansa yeterli. Saçlarınızı biraz dinlendirin.

Ovvv 4 günde bir mi 😨 kahrımdan ölürüm o kadar durursam sanırım ama imrenmedim de değil 😔
Bunun bir taktigi var eskiden benim saclarımda cok sık yıkadığımdan günde 1 yağlanıyordu kademe kademe yaptım 4 günde bir daha iyi oluyor yardımcı olurum ama hergün yıkamak iyi değil bende yasadım biliyorum deneycem dersen özelden anlatırım

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Psikolojik mi bilmiyorum. Siz kaç günde bir yıkıyorsunuz saçınızı?
Ay çok mutsuzum Şuan yıkamak istiyorum
ne kadar sık yıkarsan saç alışıyor. ben de her gün yıkıyordum bir gün ara versem yağlanıyordu. bir gün sıktım dişimi(üçgen saç bandanaları var ya onlardan taktım) şimdi rahatım. sabah akşam duşumu alırım ama saçlarımı 2 günde 1 yıkarım. her gün yıkamayın saç için de pek sağlıklı değil.

ne kadar sık yıkarsan saç alışıyor. ben de her gün yıkıyordum bir gün ara versem yağlanıyordu. bir gün sıktım dişimi(üçgen saç bandanaları var ya onlardan taktım) şimdi rahatım. sabah akşam duşumu alırım ama saçlarımı 2 günde 1 yıkarım. her gün yıkamayın saç için de pek sağlıklı değil.

Ben de gün aşırı yıkıyorum dişimi sıkıyorum bir gün bekletiyorum. Ama 4 günde bir yıkayanları okuyunca imrendim. Acaba kokmuyor mudur ya 2 günden fazla bekleyince 🤨

Silikon içerikli saç ürünleri kullanmayın. Silikon saç dibinde birikme yapıyor, saç daha hızlı yağlanabiliyor. Kirli de hissettirir. Saç derisi arındırıcı micellar ürünler var, arada bir onunla saç derinizi arındırın. Ve yağlı saçı sürekli yıkamak sizi kısır döngüye sokar, ne kadar zor olsa da saçınızı "eğitmeniz" lazım, yıkamadan birkaç gün beklemeye çalışın. Bunu ara ara yapın, en azından aynı gün değil de bir gün sonra yağlanmaya başlar. Eğer sorununuz psikolojik değilse tabi.

Yazın her gün tıkıyorum saçımı bu sefer çatal çatal oluyor. Kupkuru. Yıkamazsam çok kirliymiş gibi geliyor. Üni de başladı bu durum.

Bazen iş yerinde görüyorum kızları kulaklarına kadar yağlı saçla gayet rahatlar. Bu sefer bir gün bekleyeyim dedim gece gece uykum kaçtı kalktım saat 5 acaba yıkasam mı diyorum. Yıldım uzun saçı toka kurut tara fönle her gün hee gün. Acaba dönsen mi diye normal bıraktım yine aynı.
Psikolojik mi bilmiyorum. Siz kaç günde bir yıkıyorsunuz saçınızı?
Ay çok mutsuzum Şuan yıkamak istiyorum
Sık yıkanan saç sık yağlanır. Bandana vs takıp yağlı gezin ki saçınızın yağlanma süresi uzasın. Ben ort 2 günde bir yıkanıyorum.

Saç dediğin havadan tozdan kirden dumandan vs vs kirlenir,yağlanır ve pis kokar. Ne akıllar allahım. 4 gün diyeni görünce kanım çekildi. Sen yıkan her gün miiss gibi. Şampuanın tuz içermesin ve yıkama sonrası bakımına dikkat et. Kendimi bildim bileli yaz kış her gün yıkanırım. Saçlarım uzun ve sağlıklı. Temizlik iyidir,diyeceklerim bukadar:)

Maalesef konuyu taşıyamam çünkü içerik bdvlik değil.
Konu linkini profilinize ekleyin, profil mesajları çabuk fark ediliyor.

Ama “eltim bana yan baktı” “kaynanam laf soktu” konusundan daha sıkıntılı bir konu benim için.
Ve gerçekten psikolojik destek aldığım bir gerçek bir dert.
Bu kadar kadını profil mesajında yada başka bir yerde bulup soramam öneriler gelmeye başlamıştı bile. Her kadın saçlarıyla ilgilenir onlarca şey kullanır. En azından sıkıntımı hafifletecek şeyler bulabilirdim :/

loral-paris-elseve-hindistan-cevizi-amp-degerli-yaglar-essiz-karisim-banyo-oncesi-sac-maskesi-300-ml-2642-sac-maskesi-elseve-2028759-98-B.jpg

Her gün saç mi yıkanır ya?
Ben genelde ise gitmeden önce yikanirim ama saçlarıma su degdirmeden. Üç günde bir sampuanlarim.
Alim olana çok bile 😂😂😂
Yazın tatildeysem deniz havuz her gün sampuanlamak zorunda kalıyorum, zavallı saçlarım öbek öbek elime gelir hale geliyor. Benim saçıma kesinlikle su şampuan çok yaramıyor. Ayrıca saçın kendi yağı saça zararlı degil ki
Bilimsel araştırmalar bile var, saçı her gün yikamanin zararlari ile ilgili
Buradan ve buradan bakabilirsiniz.
Eğer hiç rahat edemiyorum derseniz yikanmadiginiz günlerde kuru şampuan deneyebilirsiniz. Hem güzel de kokuyorlar.

Back