Kızlar size bir bilgi:
Sağlıklı bir saç telinin ömrü ortalama 2 - 6 yıldır. Saç teli ömrü, kişinin azami saç uzunluğunu belirler. Bel uzunluğu için yaklaşık 6 senelik saç teli ömrü gerekir, ki buna periyodik kırık aldırmalar dahildir. Saç teli ömrü 2 sene olanların bel uzunluğuna ulaşmaları mümkün değildir.
Kısacası saçınızı ne kadar uzatmak isterseniz uzatın, saçınızın ömrü ne kadarsa o kadar uzar. Ayrıca bu genetik kodumuzla alakalı olduğu için bunu değiştirmemiz mümkün değil.
[FONT=tek olarak çam terabentin kullanacaksanız uçlara bol diplere gelmeyecek şekilde sürüp (en fazla 1 saattir tavsiye edilen ) bekleyin": :1yes2: :1yes2: [/FONT]
tam olarak iki sene iki ay önce saçlarımı kısacık erkek saçı boyunda kestirdim.o günden beri uzatmaya çalışıyorum.düzenli olarak (haftada üç gün) saç bakım yağı uyguluyorum ve iki senede toplam üç sefer uçlarından aldırdım;her seferde yanlızca bir santim aldırdım saç toparlansın diye,asla daha fazla değil.sağlıklı uzasın diye ne fön çektiriyorum ne de saç kurutma makinası kullanıyorum.sonuç bu kadar özen gösterdiğim saçım iki sene sonunda ancak omuzlarıma yeni indi.anladımki saçın uzaması tamamen yapısına bağlı ve genetik bir olay.dışardan müdahaleler uzama konusunda hiç bir işe yaramıyor.saçı ayda 2 cm uzayan bir insanın saçını kazıttığını düşünürsek 2.5 senede beline gelir (tabi buna kırık aldırmaları dahil etmedim ) ama ortalama 3 yılda saç bel boyuna geliyoa.s
eet arkadaşlar..as önce saçlarımı ölçtüm 2 aydır ölçmüodum we ne göriim saçlarım 2 aydır hiç usamamış((( yarım santim bile!! ben ki onnara 1 senedir yapmadıım bakım kalmadı içten daa çok beslenir die normalde yemiceim şeyleri yedim (( ben naapıcam kıslar yaa nie durdu ki acaba saçlarımın usaması ay kafayı yicem yaaa yanlış mı ölçtük desem annem görmüodu beni 2 aydır o da dedi saçlrın hiç usamamış ( gösüm gibi bakıorum ben bu saçlara kırıklarını tek tek kendim makasla kesiorum.. ama onnarın bana yaptıına bak naapıcam ben şimdi yaa acaba nie durdu usamaları bi fikrinis war mı kıslar ((