- 3 Kasım 2008
- 425
- 5
- 35
-
- Konu Sahibi RoJ€k-t€
saraçoğlu yarım saat bekletilmesini söylüyor. biraz zor oluyor açıkcası saçlarını yıka lavanta suyunu dök başına yarım saat bekle sonra suyla bidaha durula.
ama inanın bi kaç denemeden sonra farkediyorsunuz.. bu eziyet saç dökülmesinden daha iyidir diye düşünüyorum.
bir de bu tarz kürleri belirtilen şekilde uygulamanın faydalı olacağını düşünüyorum. neyi ne kadar kullanmalı ne kadar bekletilmeli bunlar uzun araştırmalar sonucu belirleniyor. çünkü malum bitki dünyası; 10 dakika kaynatın derler biz 8 dakika kaynatsak etken madde ortaya çıkmıyor . yok daha fazla kaynatalım desek bitkideki zararlı madde ortaya çıkıyor. saçlarımızın lavantalı suyla yarım saat bekletilmesini de bu şekilde değerlendirebiliriz.
kızlar bi şey daha paylşamak istiyorum . tv de izlemiştim ünlü bir mankenimiz anlatıyordu. saçlarının uzunluğunu yaptığı küre bağlıyordu.kürü uygulaması zor olduğundan bir de kısayol anlatmıştı
şampuanımızın içine herhangibir markanın doğum kontrol haplarından bir kaç tanesini ezip koyucakmışız. ve normal yıkama işlemini yapacakmışız.
ben denemedim ancak hormonu direkt olarak saça uygulamak mantıklı geldi .
vücudun diğer yerlerindeki tüylere etkisi olursa fena ..... saçları yıkarken dikkat etmek gerekir :))
anladım canım ben bugünlük kuru saçımı fısfıslı şişeye doldurduğum lavanta suyu ile ıslattım kuruyunca yıkıcam bu şekilde daha kolayıma geliyor ama bundan sonra kürdeki gibi uygulayım. peki saçı uzatmaya etki ettimi ne kadar süredir uyguluyorsunuz?
anladım canım ben bugünlük kuru saçımı fısfıslı şişeye doldurduğum lavanta suyu ile ıslattım kuruyunca yıkıcam bu şekilde daha kolayıma geliyor ama bundan sonra kürdeki gibi uygulayım. peki saçı uzatmaya etki ettimi ne kadar süredir uyguluyorsunuz?
3- 4 yıkama bana yetti açıkcası..ama ben bu kürü saç dökülmesi ve yıpranmış saçlar için biliyorum
saçlarım çok geç uzadığından öyle gözle görülür anormal bi uzama olmadı. ama kür saçları daha sağlıklı hale getirdiğinden eskisine oranla daha hızlı uzayabilir.
siz sadece saç uzatmak istiyorsanız ben yağların bu konuda daha hızlı etki göstereceğine inanınıyorum.
arkadaşımın saçları kuaforde yandı ve kırpık kırpık oldu kestirdi . bepanten ve bemix ampulleri zeytinyağı (market işi değil saf z. yağı olacak)ve tatlı badem yağı ile karıştırıp bunu haftada bi kez saç dipleine yedirdi.hatta sabahtan yapıp öğlene kadar kalabildiğini söylemişti. sonrada saçların dip kısımlarını iyice arındırmadan (yani saçlar yağlı değil ama ancak 1 gün idare edecek şekilde) yıkadığnı söyledi.
şahit olduğum en hızlı uzama olayı budur.
yalnız bemix ampuller çok kötü kokuyor istemezseniz sadece bepanten badem yağı ve z. yağı ile yapın.
dilerim yardımcı olabilmişimdir...............
bepanthen ve bemiks ampüllerim evde var aslında entele otuda aldım geçen gün ama onu nası uygulasam bilemedim daha
ben kuruyken sürüyorum durulamıyorumda