Doğal Saç Bakım Kürleri Saç uzatma ve bakım grubumuz...

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Umutlarımı yıktın şu an :KK61:
Sen onu bunu bırak şimdi. Nasıl bir bakım yapacaksın iyileşince ondan bahset. Bak topu topu 20 kişilik gruba seni de ekledik kıymetimizi bil :KK8:
Ben h.cevizi yağını düzenli kullanayım diyorum saclarımdan çok sıkıntım yok uçları biraz dolaşıyor sadece oda eskiden kalma yıpranma kestirmek istemiyorum iyice uzayınca kestiricem artık bide sinameki mi yapsam o dax az biraz pahalı yav :KK53: fakirlik zor :KK70:

Ben h.cevizi yağını düzenli kullanayım diyorum saclarımdan çok sıkıntım yok uçları biraz dolaşıyor sadece oda eskiden kalma yıpranma kestirmek istemiyorum iyice uzayınca kestiricem artık bide sinameki mi yapsam o dax az biraz pahalı yav :KK53: fakirlik zor :KK70:
Sen bilirsin tatlım, içinden ne geliyorsa onu yap. Hindistan cevizi yağı da seni oldukça tatmin edecektir. Bu arada madem çok sorunun yok o zaman kestirme tabii.

Vayyy ellerime de bakım yaparım diyorsun yani :halay:

Peki bir kan tahlili yaptırdın mı, demir, folik asit b12, çinko vs bu vitamnlerin kesikliği saç dökülmesine sebep olur. heryerden saç çıkacak biçimde saçların dökülüyorsa durum ciddi, lütfen doktora git. Ban ben daha geçen hafta tahlil yaptırdım mesela.

Yok yok kalmıyor.

Sana 35.000 bakımı lazım bibim :KK48:

Olmaz :KK48:
Bahsettiğimiz hindistan cevizi soğuk pres sıkılmış ve gerçekten organik, bunun içinde ne üdüğü belirsiz bir yağ katarsan etkisi azalır. Organik olduğundan emin olmadığınız hiç bir şeyi kullanmayın derim.

Tamamdır, biz de Pazartesi başlayalım o halde. Zaten Pazartesi'ye kadar kim hangi bakımı haftada kaç defa hangi günler yapacak çıkar ortaya.

Hoşgeldin canım. Evet, hardal tohumlarının incecik un gibi çekilmiş hali olmalı. İlk sayfaya tarifi ekliyorum.
Malesef haftada 1 limon suyunu yapmazsam tirnaklarim cok yumusuyor ve hemen kiriliyor... o yuzden bende yapiyorum mecbur. En son agustosun 2sinde falan bakildi galiba kadin dogumcumla en son dogumun 1. Yili icin randevulasmistik o zaman butun kansegerlerime bakildi hepsi normaldi. Zaten dogumdan sonra bolca vegaferon mu ne varya kan olaci ondan kullandim 3 ay kadar. Ama yine gidip bir baktirayim valla biktim artik.

ÖNEMLİ!!!
Forumda toplu bir bakım grubu kurarak bir ilki gerçekleştiriyoruz, grubun daha kolay kontrol edilebilir olması açısından da grubu 20 kişi ile sınırlamaya karar verdik. Bu yüzden lütfen kimse gönül koymasın. Biz yolu açtık, umarım siz de kendi bakım gruplarınızı kurarak birbirinizi bu gruplarda motive edersiniz.

Evet kızlar, daha fazla beklemeden konuyu açmak istedim. Malumunuz kararlaştırdığımız üzere hep beraber birbirimizi motive ederek hem saçlarımıza bakım yapıp hem sağlıklı biçimde uzatmak için birbirimize destek olacağız.

İlk kararlaştırdığımız bakım kürleri

Haftada 2 gün diplere dax super gro saç boylarına ise organik hindistan cevizi yağı
Haftada 1 gün hardal maskesi (8 hafta uygulanıp 4 hafta ara verilecek )
Bazı arkadaşlarımız ise soğan suyu kürü uygulayacaklar.

İsteyen kendi istediği bakım kürünü uygulayabilir fakat kimin ne yapacağını üye adı ile birlikte buraya eklemeyi unutmayalım. Şu an için ilk mesaja fazla özenmedim, yarın hep birlikte bir yol haritası çizeriz.

@elifd_34
Alminaaa Alminaaa
sevdabuzer sevdabuzer
@CeYz
@Cimcime80
@OKYANUSYAA
@darkangel1806
@nscckts
KilicBaligi KilicBaligi
@N o r w e g i a n ( Henüz bir şey söylemedi bekliyorum)
@Random Access
@N-A-R
@kavun kokusu
Miyav_su Miyav_su
@mukumukumuk
@Nif19
Bibibella Bibibella
@Lenay
vintagecupcakes vintagecupcakes
elf0 elf0

Bakım günlerini tez vakitte kararlaştırmamız lazım. Ona göre grubu iki takım haline getireceğim lütfen hangi günler size uyar bildirin.

Hardal kürü tarifi 1 (benim ve Norwegian'ın kullandığı şekilde)

2 Çorba kaşığı toz hardal
1 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Yumurta Sarısı
60 ml sıcak su

Hardal kürü tarifi 2 @sevdabuzer 'in kullandığı şekilde.
2 Çorba kaşığı toz hardal
1 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Mayonez
düzeltmeleri yapılacak, tam tarifi bekliyorum.

Hazır elimizde hardal tozu varken evde et,tavuk vs gibi gıdaların yanında tüketmek isteyenler için hardal nasıl hazırlanır bunu da ekleyeyim dedim. Deneyin gayet güzel oluyor.

50gr toz hardal
120ml elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz şeker

bunları cam bir kavanoz veya kase içerisinde karıştırın, duruma göre tuzu azaltabilirsiniz ben tuzu daha da az kullanıyorum, isteğe göre yarım çay kaşığı toz karabiber eklenebilir o şekilde de değişik oluyor...Bu karışımı hazırlayıp, 3-4 geçtikten sonra kullanmaya başlayabilrsiniz. İlk etapta sulu gibi görünecek sakın malzeme eklemeyin, bir gün sonra katılaşmaya başlıyor...
Canim dizeltmen gerekecek,zannimca
2 y.k. toz hardal
2 y.k. ilik su
1 y.k. mayonez
1 y.k.zeytinyağı badem hint yagi veya saca iyi gelecek evinizdeki yaglardan.bazen bademle susam ekliyorum yaglari eklerken tam olarak kasigi doldurmuyorum bunuda belirtim

Malesef haftada 1 limon suyunu yapmazsam tirnaklarim cok yumusuyor ve hemen kiriliyor... o yuzden bende yapiyorum mecbur. En son agustosun 2sinde falan bakildi galiba kadin dogumcumla en son dogumun 1. Yili icin randevulasmistik o zaman butun kansegerlerime bakildi hepsi normaldi. Zaten dogumdan sonra bolca vegaferon mu ne varya kan olaci ondan kullandim 3 ay kadar. Ama yine gidip bir baktirayim valla biktim artik.

Yalnız tahlillerde özlelikle belirtmezsen tüm bakılabilir vitaminlere bakılmıyor o yüzden ısrarla belirt canım.

Bencede bal ekle nerDe horduysem bal ekleniyor hem sekere gore faydasi olur kuzum
O zaman en ucuz en uyduruk içerikte en fazla glikoz olan balı bulayım ben :KK48:

Canim dizeltmen gerekecek,zannimca
2 y.k. toz hardal
2 y.k. ilik su
1 y.k. mayonez
1 y.k.zeytinyağı badem hint yagi veya saca iyi gelecek evinizdeki yaglardan.bazen bademle susam ekliyorum yaglari eklerken tam olarak kasigi doldurmuyorum bunuda belirtim

E tabii ki düzeltmem gerek, zaten söylemiştim :KK48:

Vvee ben de geldiimm :halay:

Elimde hardal ve dax var zaten düzenli olarak aylardır kullanıyorum. Ancak dax ı 1 hardalı 1 gün yapıyordum şimdi dax ı 2 ye çıkarıyın bir fe uçlara Hindistan cevizi yerine zeytin yağını hafif ısıtıp sürüyorum çok iyi geliyor. Yok elifcim olmaz illa ki Hindistan cevizi yapı kullancaksanız en kısa zamanda onu da alınrım tabiki :KK1:

Benim belli günlerim yok her fırsatta yapmaya çalışıyorum ancak siz hangi gün derseniz ben o güne uyarım akşam sürüp 2 saat bekletip yıkıyorum zaten. Beklemedeyiimm :KK52:
:KK52::KK54:

Vvee ben de geldiimm :halay:

Elimde hardal ve dax var zaten düzenli olarak aylardır kullanıyorum. Ancak dax ı 1 hardalı 1 gün yapıyordum şimdi dax ı 2 ye çıkarıyın bir fe uçlara Hindistan cevizi yerine zeytin yağını hafif ısıtıp sürüyorum çok iyi geliyor. Yok elifcim olmaz illa ki Hindistan cevizi yapı kullancaksanız en kısa zamanda onu da alınrım tabiki :KK1:

Benim belli günlerim yok her fırsatta yapmaya çalışıyorum ancak siz hangi gün derseniz ben o güne uyarım akşam sürüp 2 saat bekletip yıkıyorum zaten. Beklemedeyiimm :KK52:
:KK52::KK54:

Hoşgeldin canımmm :KK200:

Paşa gönlün neyi kullanmak istiyorsa aynen devam et. İsteyen hindistan cevizi yağı, isteyen zeytinyağı hiç önemli değil yeter ki bakım yapılsın. Yeni önerilere de açığız elbette. Bir de kendi aramızda saç problemlerimizi saptayıp ona göre de fikir alışverişi yapmaya çalışacağız.

Gün olayı için ben hala haber bekliyorum kızlardan. Tahminen Pazartesi-Çarşamba-Cumartesi ile Salı-Perşembe-Pazar gibi iki bakım takımı oluşacak. Birinden biri herkese uyar sanıyorum...

Paşa gönlün neyi kullanmak istiyorsa aynen devam et. İsteyen hindistan cevizi yağı, isteyen zeytinyağı hiç önemli değil yeter ki bakım yapılsın. Yeni önerilere de açığız elbette. Bir de kendi aramızda saç problemlerimizi saptayıp ona göre de fikir alışverişi yapmaya çalışacağız.

Gün olayı için ben hala haber bekliyorum kızlardan. Tahminen Pazartesi-Çarşamba-Cumartesi ile Salı-Perşembe-Pazar gibi iki bakım takımı oluşacak. Birinden biri herkese uyar sanıyorum...

O zaman ben başlayayım
1. Takım (Pazartesi-Çarşamba-Cumartesi)

Bana uyar :KK76:

Benim için salı -perşembe-pazar en uygun gün canım belki salı günü bulurum sığır iliği

X