Doğal Saç Bakım Kürleri Saç uzatma ve bakım grubumuz...

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
hanımlar selam :KK24:
ben de aranıza katılabilir miyim? KilicBaligi KilicBaligi sevdabuzer sevdabuzer sizi bayağı bilgili görüyorum bu konuda,yanlış bir şey yapmak istemem. bugün yağ bakımına başladım ben de,bir ara saçlarımın 3'te 2'si gibi inanılmaz bir kısmı döküldü. sonra dökülmeyi durdurdum vitaminlerle vs lakin eski gür saçlarım asla yok. saçlarımın uzamaktan ziyade amacım gürleştirmek benim,boyu çok sorun değil. dökülmesinin üstünden 1 yıl geçti,kısacık da kestirdim. ama gürleşmiyor dökülme çok azalmış olsa da.
şampuanıma daha önceden çam terebentin ve hint yağı katmıştım onu kullanıyorum.
yağ bakımı olarak da evdekileri karıştırdım; hindistan cevizi yağı,dax,zeytinyağı ve hint yağı. eczaneden vitamin alıp koysam mı diyorum içlerine?
bunların bir zararı olur muo_O
bir de şampuan alacağım ama sarımsaklı şampuan mı alsam diyorum,alsam hangi marka alacağım. bayağı kararsızım,kullandınız mı daha önce?

ben de aranıza katılabilir miyim? KilicBaligi KilicBaligi sevdabuzer sevdabuzer sizi bayağı bilgili görüyorum bu konuda,yanlış bir şey yapmak istemem. bugün yağ bakımına başladım ben de,bir ara saçlarımın 3'te 2'si gibi inanılmaz bir kısmı döküldü. sonra dökülmeyi durdurdum vitaminlerle vs lakin eski gür saçlarım asla yok. saçlarımın uzamaktan ziyade amacım gürleştirmek benim,boyu çok sorun değil. dökülmesinin üstünden 1 yıl geçti,kısacık da kestirdim. ama gürleşmiyor dökülme çok azalmış olsa da.
yağ bakımı olarak da evdekileri karıştırdım; hindistan cevizi yağı,dax,zeytinyağı ve hint yağı. eczaneden vitamin alıp koysam mı diyorum içlerine?
bir de şampuan alacağım ama sarımsaklı şampuan mı alsam diyorum,alsam hangi marka alacağım. bayağı kararsızım,kullandınız mı daha önce?
Selam Canım, hoş geldin.

Dökülme için sığır iliği konusunu araştırabilirsin çok etkilidir.Kafana yatarsa gerçek tarifini veririm.
Diğer seçenek bemiks-bepanthene-evigen + tatlı badem yağı karışımını köklere sürmek

Çam terebentin şampuana katılmaz, harici olarak başka bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak sürmek gerek. Saçın geneli ile temas etmemeli yani.

Hindistan cevizi yağını saç boylarına sür, bu yukarıda yazdığım bemiksli karışımı da köklere sür 10 hafta kullan ve 1 ay ara ver derim. Eğer uzatmak istiyorsan daxa devam edebilirsin.

Biraz karışık yazdım sanırım... Bakalım sevdabuzer sevdabuzer de ekleme yapar zaten.

merhaba elimden geldiğince tabiki yardimci olurum en basta cam terebentin eklediğiniz şampuanı atin cam terebentin saclari kurutur bu seferde yıpranmis saclarla ugrasmak zorunda kalırsınız
şampuana vitamin eklemek yerine haftada bir gun bemiks evigen bepanten badem yagi karışımını yapabilirsiniz daha etkili olur bemiks kokusundan rahatsiz olursanız karisima 1-2 damla biberiye yagi ekleyin cok keskin birkokusu var bemiksin kokusunu baya bastiriyor.haftanin 1 gunude karisik bakim yaglari kullanin yazdiklariniz ideal
şampuan olarak sulfatsiz kullanirsaniz sac sagliginiz icin daha iyi olur uygun birsey arıyorsanız gratiste himalaya sampuan var deneyebilirsiniz onu.
kozmik bakim gunlerinide oneririm size aaslanburcunda saclarinizin ucundan milim keserseniz uzamaya ve gurlesmeye etkisi cok olur

Selam Canım, hoş geldin.

Dökülme için sığır iliği konusunu araştırabilirsin çok etkilidir.Kafana yatarsa gerçek tarifini veririm.
Diğer seçenek bemiks-bepanthene-evigen + tatlı badem yağı karışımını köklere sürmek

Çam terebentin şampuana katılmaz, harici olarak başka bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak sürmek gerek. Saçın geneli ile temas etmemeli yani.

Hindistan cevizi yağını saç boylarına sür, bu yukarıda yazdığım bemiksli karışımı da köklere sür 10 hafta kullan ve 1 ay ara ver derim. Eğer uzatmak istiyorsan daxa devam edebilirsin.

Biraz karışık yazdım sanırım... Bakalım sevdabuzer sevdabuzer de ekleme yapar zaten.
sığır iliğini biliyorum ama ben yapamıyorum vegan olduğum için.bakımları annemle beraber yapıyoruz onun da dökülmesi çok. ona söyleyebilirim ama yazarsanız :)
vitaminli yağ karışımını yapayım ben de. en aklıma o yattı şu an. çam terebentini şampuana koyarken içime sinmiyordu zaten haklıymışım. her yerde öyle yazınca atladım maalesef.
peki bu bahsettiğiniz vitaminli yağa dax ve hint yağı da katarsam olur mu? evde var da ayrı ayrı uğraşmak istemedim.
bir de hindistan cevizi yağını diplere sürmeyeyim yani,dibe ayrı uca ayrı bakım yapayım?

Nasıl 2 ay? Kız benim 30 ml lik o ufacık şişe bile 1 sene kullanıldı, artego ile dönüşümlü kullanıyordum çünkü :KK48:
ama ya ben aslında banyo sonralarının dışında gördükçe de sürüveriyordum, tamam tamam 2 ay olmasın 3 olsun :KK48::KK48:
Nasıl açıklayayım gözüm, etme eyleme :olamaz: Açıklasam ne fayda... o_O
valla ben bilmem açıkla....
haahahaahahhaha :KK70::KK70::KK70:

merhaba elimden geldiğince tabiki yardimci olurum en basta cam terebentin eklediğiniz şampuanı atin cam terebentin saclari kurutur bu seferde yıpranmis saclarla ugrasmak zorunda kalırsınız
şampuana vitamin eklemek yerine haftada bir gun bemiks evigen bepanten badem yagi karışımını yapabilirsiniz daha etkili olur bemiks kokusundan rahatsiz olursanız karisima 1-2 damla biberiye yagi ekleyin cok keskin birkokusu var bemiksin kokusunu baya bastiriyor.haftanin 1 gunude karisik bakim yaglari kullanin yazdiklariniz ideal
şampuan olarak sulfatsiz kullanirsaniz sac sagliginiz icin daha iyi olur uygun birsey arıyorsanız gratiste himalaya sampuan var deneyebilirsiniz onu.
kozmik bakim gunlerinide oneririm size aaslanburcunda saclarinizin ucundan milim keserseniz uzamaya ve gurlesmeye etkisi cok olur
çok teşekkür ederiim. şampuanı çöpe attım,boşuna çöpe gitti şampuan. neden insanları yanlış bilgilendiriyorlarsa içim acıdı valla.çok da büyüktü.
bu vitaminleri diğer yağ karışımına da koyabilir miyim yoksa ayrı ayrı mı yapayım?

dün yaptığım dax'lı bakım saçımdan arınmadı bu arada :) yani bilindiği üzere kuru kuru şampuanladım önce,sonra 1 kere de normal. 3. yü yapmak istemedim yormamak için. çok mu yağa buladım acaba ondan mı arınmadı
haftada 2 kere yapmak çok mu olur yoksa ideal mi? kızlar çok soru sordum size tüketmem umarım sizi :KK48: sevdabuzer sevdabuzer KilicBaligi KilicBaligi

çok teşekkür ederiim. şampuanı çöpe attım,boşuna çöpe gitti şampuan. neden insanları yanlış bilgilendiriyorlarsa içim acıdı valla.çok da büyüktü.
bu vitaminleri diğer yağ karışımına da koyabilir miyim yoksa ayrı ayrı mı yapayım?
atmasaydın da biryerleri yıkasaydın ya ki
sevdabuzer sevdabuzer at derken yani kullanma demiş :KK55:
daxı arındırmak için önce saç kremi sürüyorlardı galiba bizim kızçeler

sevda şu kozmik olayını öğrenmek lazım senden, genel anlamda beden için de işe yarıyor mu kuzum

sevda şu kozmik olayını öğrenmek lazım senden, genel anlamda beden için de işe yarıyor mu kuzum
yağlar şampuanın yapısını bile bozmuştu. hem hint yağı hem de çam terebentin vardı içinde.sıvı olmuştu artık. saç için iyi geldiğini bilsem katlanırdım ama kokusuna falan,şimdi direkt çöpe fırlattım.

dün yaptığım dax'lı bakım saçımdan arınmadı bu arada :) yani bilindiği üzere kuru kuru şampuanladım önce,sonra 1 kere de normal. 3. yü yapmak istemedim yormamak için. çok mu yağa buladım acaba ondan mı arınmadı
haftada 2 kere yapmak çok mu olur yoksa ideal mi? kızlar çok soru sordum size tüketmem umarım sizi :KK48: sevdabuzer sevdabuzer KilicBaligi KilicBaligi
cok eklemis olabilirsiniz 1 tatli kasigi yeter icine yogunlugu azaltmak icin hint badem susam vs yaglardan ekleyebilirsiniz benmari usulu eritip oyle uygulayin

cok eklemis olabilirsiniz 1 tatli kasigi yeter icine yogunlugu azaltmak icin hint badem susam vs yaglardan ekleyebilirsiniz benmari usulu eritip oyle uygulayin
1 çay kaşığı koydum,dediğiniz gibi hint yağı,zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı da ekledim ama çıkmadı nedense

kuzum ben elimden geldigince epilasyon gunlerinide takip ediyorum özellikle koltuk alti baya seyreldi

Selam arkadaslar,Saclarim gene yanik gibi oldu. Neden boyle oluyor bulamadim. Onceden rofleye baglamistim, simdi rofle de yok gerci sac boyasi var ama bu kadar kotu yapacagini sanmiyirum acikcasi Tararken dislerimi sıktıgimi farkettim o kadar karisiyor ki. Kestirmek istemiyorum.
Brezilya fonu ile toparlar mi sizce? Sadece bakim amacli dusunuyorum. Duz olup olmamasi muhim degil pek.
Toplar.. Benimki de tiftik tiftikti, ilk seferde bile etkisine inanamadım...

Merhabaaa..
Cokkk severim boyle bakim islerini :KK66:
Ama dogal bakim olacak :KK66:
Konunuzu takipteyim su an 9. Sayfadayim evde islerim bitsin devamini da okuyacagim insallah ve notlar aliyorum.
Amacim katilmak degil de sadece bilgi aşırmak:KK70:
Dax ve hindistan cevizi yagi methini cok duydum ama pahali diye hic almadim acikcasi :KK43:
Benim su an ki yaptiklarimdan bahsedeyim sizlerin eklemek istedikleri var ise tavsiyelerinizi beklerim.
Otaci ivy sampuan kullaniyorum. Icine sarimsak rendeledim bal ve badem yagi ilave ettim.
Oncesinde isirgan otlu sabun ile yikiyorum.
Her gun 1 dis sarimsak yutuyorum
Ve haftada 1 (biliyorum arttirmam lazim) zeytinyagi ve badem yagi maskesi yapiyorum.
Ozellikle sarimsak rendeledigim sampuandan buyul fayda gordum baya uzatti saclarimi ama dokulme tabii durmuyor. Taradikca cit cit diplerden kopuyor. Kepegim tam anlami ile yok olmadi.

Onerilerinizi beklerim.
Sevgiler.

X