Doğal Saç Bakım Kürleri Saç uzatma ve bakım grubumuz...

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Ben size kirik ve cansiz saclarim varDI dedim var demedim. Bir yildir cok saglikli dedim defaatle. Ve ona ragmen kullanmaya devam ediyor ve daha da cok guzellesiyor dedim. Ikincisi konumu BDV ye acmam uzulunesi bir sey değildi. Yeni üyeydim bilemedim cok da onemli degil hayir siz niye uzuldunuz benim bile takmadığım bir şeye sacma sapan bir sey. Ucuncu olarak kimya tip biliminin bir unsurudur, bilgiler sahanedir ama insan fizyolojisi bilgisi ile sarip sarmalanir ve tip çıkar. Ben hicbir alanda maalesef sadece kimyacilara guvenemiyorum. Yuz icin de yuze yumurta surun der bazi kimyacilar kabus gibi. Halbuki sivilce yapar yine uzun vadede... cilt problemim de vardi doktor tedavisi ile duzeldi o da. Sizin kimya ile ilgili bilgilerinizle yarisabilecegimi iddia etmiyorum fakat bir cilt uzmani ile de salt kimya bilgilerinin yarisabilecegini de düşünmüyorum. Her neyse ben alacagimi aldim ben uzman tavsiyesi ile hayalimdeki saclara kavustum ama zamaninda da bu strecleyip yatma olaylari yaparken saclarim dokuluyprdu insanlari uyarabilirim deneyimim ile isteyen istedigini yapar ben zaten kendi yolumu buldum saclarimla mutluyum bana bir sey ispat etmenize gerek yok. Cok mesgul bir insanim ama sirf bu deneyimlerimi paylasayim diye uye oldum. Faydalanmak isteyen faydalanır. Ben de zaten daha fazla bu konu basligi altinda durmam iyi bakimlar hepinize hoşça kalın

aynı fikirdeyim. sirkenin anlık parlaklık dışında hiç yararını görmedim ben. o yüzden Uzun zamandır hiç bulaşmıyorum sirkeye.

Sevgili A Anais watersoon :) verdiğin bilgiler için teşekküler zira buradaki kızçelerin maaşallahı var saç konusunda çoğumuz kendi kendimize brezilya fönü dahi yapıyoruz :))), Bir noktada müdahale etmek istedim :)
İnsan derisi 5.5 PH ya sahiptir. Asit baz skalasının 0-14 arasında olduğunu 7 nin nötür, sol tarafının asidik sağ tarafının bazik olduğunu denk geldikçe yazıyorum. Saç PH sı ise 4-5,5 arasında yani asidik bir yapısı var.

Kütikül dediğimiz saç pulları nekadar kapalı olursa, saçın kendine has ph değeri korunuyor demektir. Öyleki deli gibi işlem görmüş çılgınlar gibi boyanmış sünen kopan kazık gibi olan saçların kütikül yapıları bozulmuş pullar birbirinden ayrılmış asitlik değerinden bazik değere doğru saç ph sı kaymış demektir.
İşte bu bazik saç halini tekrardan kendi muhtveasına getirebilmek için, asitlik değeri 2-2,5 olan sirke kullanmak bana göre bir kurtarıcıdır bu konuda haklısın.

Fakat ben kendi deneyimlerimden de gördüğüm gibi, sağlıklı bir saçınız var ise sirkeye bulaşmayın derim. Saçın kendi PH sını bozmayalım değil mi :KK66:

aynı fikirdeyim. sirkenin anlık parlaklık dışında hiç yararını görmedim ben. o yüzden Uzun zamandır hiç bulaşmıyorum sirkeye.
Yani haklisin yazık. Durduk yere bozmamak gerek sac yapisini :)
Hic kullamadım o duruma gelmedi saçlarım.
Asitli oldugu icin kolayi kullananlar da var mesela.
Kurtarici ama şu durumda degil :KK66:

Selam kızlar, ne var ne yok?

Ben fark ettiğiniz üzere yoğunluğumdan dolayı saçlarıma çok uzun zamandır bakım falan yapamadım. Buna rağmen saçlarım oldukça uzadı, geçen ay kesmiş olmama rağmen saçlarım şu an bel boşluğuma geliyor.

Son yaptığım bakım bepanthen+evigen+bemiks+badem yağı karışımını 5 hafta saç diplerime sürüp bir kaç saat sonra yıkamaktı...

Ben fark ettiğiniz üzere yoğunluğumdan dolayı saçlarıma çok uzun zamandır bakım falan yapamadım. Buna rağmen saçlarım oldukça uzadı, geçen ay kesmiş olmama rağmen saçlarım şu an bel boşluğuma geliyor.

Son yaptığım bakım bepanthen+evigen+bemiks+badem yağı karışımını 5 hafta saç diplerime sürüp bir kaç saat sonra yıkamaktı...
Aynı ürünleri ben de aldım. Eczacı bayan sıcak friksiyon yapmam gerektiğini söyledi. Siz nasıl yaptınız?

Kılıçbalığı ben de uzatmak istiyorum saçlarımı, şu an dax supergro ve hindistan cevizi yağını kullanıyorum sadece, hardal kürünü tavsiye eder misin? çok fazla sayfa olduğu için okuyamadım özür

Çok seyrek, kırık yanık saçlar...

Bak ne demişim mesajımda;

Sağlıklı ve sorunsuz bir saç ve saçlı deriye sirkeli su kullanmak saçlı derinin doğal florasını bozar. Saçlar sorunluysa kullanın.

Saçların evet sorunluymuş, güzel bir sonuç alman son derece normal, buna itirazı olan yok elbette fakat tıbbi konulara gerçekten girmeyelim zira bunu tartışabilecek vaktim de enerjim de yok ne yazık ki... Bunu çok fazla dile getirmekten hoşlanmasamda Medisinal Kimya Doktorası yapan bir öğretim görevlisiyim, takdir edersin ki bu konuda ki görüşüm ve tıbbi bilgim sizden birazcık daha fazla...

İyi haftalar dilerim
çok enteresandır, annem 68 yaşında ve yaklaşık 1 senedir annemi görmüyordum. Geçen haftalarda gittiğimde saçlarının çok gürleşmiş olduğunu farkettim, sorduğumda ise yıkamadan yarım saat önce sirke sürdüğünü söyledi. gerçi daha önce de söylemişti ama ciddiye almamıştım :) kendi cildime de senelerdir sirkeli yeşil çaylı tonik yaparım, 38 yaşımın içindeyim kimse yaşımı tahmin edemez, ben de annemde görünce sirkeli su sürmeye başladım saç diplerime ve saç dökülmem ciddi oranda azaldı.

Cildimiz parmak izimiz gibidir, herkesinki farklı tamamen buna kabulüm, ama sadece kimyayla açıklanabilecek bir durum değil bu ne yazık ki.. birine iyi gelen diğerine gelmez ama denemek serbest ve tercih meselesidir. Abim dahiliyeci, ben çok ciddi bir hastalıktan ölümden dönmüşken insan vücudu bu, 2+2 her zaman 4 etmez, bazen 5 eder bazen 1 demişti ki benim ölmemi bekledikleri anda yoğun bakımdan çıkmıştım. Uzun lafın kısası, keskin konuşmamak her zaman iyidir :)

Bir de not: annenize, akrabanıza vs. iyi geliyorsa mutlaka deneyin, sonuçta genetik bu büyük olasılıkla size de iyi gelecektir :)

kızlar ilk sayfaları baya okudum. bu bakımların yanında normalde şampuan olarak ne önerirsiniz ?
saçlarım güçsüz ince teli çok yavaş uzuyor zaman zaman kepek problemim var

Dün saç bakım yağı karışımımın içine zeytinyağı ekleyeceğime yemeklerde kullandığımız ayçiçek yağını ekledim yanlışlıkla ıyyyy :KK70::KK70:

X