Sevgili
A Anais watersoon :) verdiğin bilgiler için teşekküler zira buradaki kızçelerin maaşallahı var saç konusunda çoğumuz kendi kendimize brezilya fönü dahi yapıyoruz :))), Bir noktada müdahale etmek istedim :)
İnsan derisi 5.5 PH ya sahiptir. Asit baz skalasının 0-14 arasında olduğunu 7 nin nötür, sol tarafının asidik sağ tarafının bazik olduğunu denk geldikçe yazıyorum. Saç PH sı ise 4-5,5 arasında yani asidik bir yapısı var.
Kütikül dediğimiz saç pulları nekadar kapalı olursa, saçın kendine has ph değeri korunuyor demektir. Öyleki deli gibi işlem görmüş çılgınlar gibi boyanmış sünen kopan kazık gibi olan saçların kütikül yapıları bozulmuş pullar birbirinden ayrılmış asitlik değerinden bazik değere doğru saç ph sı kaymış demektir.
İşte bu bazik saç halini tekrardan kendi muhtveasına getirebilmek için, asitlik değeri 2-2,5 olan sirke kullanmak bana göre bir kurtarıcıdır bu konuda haklısın.
Fakat ben kendi deneyimlerimden de gördüğüm gibi, sağlıklı bir saçınız var ise sirkeye bulaşmayın derim. Saçın kendi PH sını bozmayalım değil mi