bu dertten muzdarip bu kadar çok kişi olduğunu görünce çok şaşırdım doğrusu. içine kapanık bir çocuktum. bendeki de 10 yaşlarında başladı. sebepsiz yere başımda bir noktayı kaşıyıp yara yaptım. sonra o kabuğu yolmaya, sonra da saçlarımı koparmaya başladım. haliyle 1-2 sene içinde yaklaşık 3 cm. çapında bir kellik oluştu o bölgede. ne yaparsam yapayım bunu engelleyemedim çünkü bana inanılmaz bir keyif veriyordu saçlarımı yolmak. kuaföre gidemez olmuştum, saçlarım sürekli topluydu annem farketmesin diye. derken bir gün annem gördü ve kızılca kıyameti kopardı. ailecek olağanüstü hal ilan edildi. sarımsak ve zeytinyağ kürünün yanısıra anaanne ve teyzelere de tembihlenmiş ki herkes elimin saçıma gitmesini yasakladı. bir süre sonra ince telli dalgalı saçlarımın yerine kalın telli kıvırcık saçlar çıkmaya başladı. ben de belki önce öss stresiyle başladım, üniversite için farklı bir şehre gidince yasaklamalardan uzak devam ettim. kalın telli farklı saçları yolmak daha da keyif vermeye başladı. pek stres yaşamadığım, belki de stresimi içime attığım dönemlerde başlayan bu rahatsızlık iki-üç sene kadar önce sona erdi. şu an saçlarım çıkıyor ve ben onlara dokunmuyorum bile.