• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Kuafore gittim bir gun yuzume bakti ve dediki sen sol kasina ne yaptin.Ozaman farkettim yaptigim seyleri.ben der calisirken sag elle kslem tutar solla kaslarimi yolarfim.rahatlardimsanki.bunun bir hastalik oldugunuda simdi ogreniyorum.o yolma huyumsa univ. Ders calisma derdi bittince durdu.

lisedeyken bir gün sol gözümün kirpiklerini tamamen koparmıştım.
sol kaşımla da uğraşıyorum artık daha seyrek
saçlarımı da diplerinden değil de kırık olan yerlerinden çoğunlukla uçlarından koparmaya başladım son 1 aydır. hadi hayırlısı tam bıraktım diyorum geri geliyor bu salak takıntılarım.

aynısını bende yapıyordum. ne psikolog ne ilaç hiç birine ihtiyacımız yok. kollarım ağrırdı artık o kadar çok dolanırdı ki elim saçlarımda. farklı farklı bölgelerden koparırdım bi de öbek oluşmasın diye. bildiğin bilinçli bi saç koparıcısıydım. ailem sürekli uyarırdı indirirdim elimi beş dakika sonra tekrar saçımdaydı. pamuk eldiven taktım evin içindeyken ellerim saçlarımdan kayardı oynayamazdım. dışardayken saçlarımı topladım. böyle böyle alıştım. darısı hepinizin başına..

çocukken tırnak yeme hastalığım vardı şükür 12-13 yaşında durdu ondan kurtuldum derken 15-16 yaşımda saç koparmaya başladım.ama ben aynanın karşısında yapıyordum.uzun olanları değilde kırıkları genelde kopardım tepemde açıklık oluşmuştu.18 yaşına kadar yoldum.sonra estetik kaygısıyla aynaya bakmamaya başladım böylece engelledim biraz şuan 11 yıl sonra hala hala bişeye üzülünce kafam bişeye takılınca kopardığım oluyor ama eskisi kadar değil saç koparanlarda genelde dudak etlerini koparma hastalığıda oluyor ben şimdi ondan şikayetçiyim dişlerimle koparıyorum dudak içi hep yara iyileşmiyor koparıyorum farkında olmadan yapıyorum.dudak kanseri olacağım diye çok korkuyorum.bu dertler hep benimi bulur biri biterken öteki başlıyor.

Hiç bilinmeyen bir hastalık gibi ama çok kişide var. 2 arkadaşım hiç durmadan saçlarını tek tek koparıyor uyarıyorum bi çok kez , tıpta yeri olduğunu şimdi öğrendim.:29:

ah arkadaşlar ben bunun bir hastalık olduğunu bugün öğrendim... bende de var bu illet. lise de başlamıştı, şimdi 28 yaşındayım. neyse ki ben saçlarımı kökünden koparmıyorum. uçlarını koparıyorum, o yüzden kafamda açıklık yok. ama saçlarım çok seyrekleşti. bu konu açılalı yıllar olmuş. benim yeni haberim oluyor. takıntı diyordum, önemsemiyordum, ama artık çok rahatsız olmaya başladım. etrafımdaki herkes beni uyarıyor. ailem, arkadaşlarım...ama onlar uyardıkça sinir oluyorum. sanki ben bunu kendi isteğimle mi yapıyorum diyorum. ama burda yazılanları okuyunca çok korktum. ya saçlarımda açıklık olursa diye... bi daha yapmiycam kendime söz verdim. inşallah buraya yazanlar da kurtulmuştur bu dertten...
canım sen birakabildinmi

ah arkadaşlar ben bunun bir hastalık olduğunu bugün öğrendim... bende de var bu illet. lise de başlamıştı, şimdi 28 yaşındayım. neyse ki ben saçlarımı kökünden koparmıyorum. uçlarını koparıyorum, o yüzden kafamda açıklık yok. ama saçlarım çok seyrekleşti. bu konu açılalı yıllar olmuş. benim yeni haberim oluyor. takıntı diyordum, önemsemiyordum, ama artık çok rahatsız olmaya başladım. etrafımdaki herkes beni uyarıyor. ailem, arkadaşlarım...ama onlar uyardıkça sinir oluyorum. sanki ben bunu kendi isteğimle mi yapıyorum diyorum. ama burda yazılanları okuyunca çok korktum. ya saçlarımda açıklık olursa diye... bi daha yapmiycam kendime söz verdim. inşallah buraya yazanlar da kurtulmuştur bu dertten...

benim hep yerinden yeniden saç çıktı Allah'ıma bin şükür. Hatta saç tellerim iyice kalınlaştı. Ve ilk defa saçımı da boyattım. Doktora da gittim. Bana iki tane ilaç verdi (isimlerini yazamıyorum yasak) hafifledi gibi eskisi gibi değilim. İnsallah tamamen biter de bu illetten kurtulurum.:25:
Ben kökten kopatmyodum sadece uclarda n ama bıraktım arrk saçın duzeldimi

Koparılan saçların yerine zamanla yenileri çıkıyor. Önemli olan saç yolma davranışından kurtulup bir daha saç koparmamak. Sen birakabildinmi cnm sen kökleri ile mi kopariyodunki bn uçları kopardığım için hasar olusmadi

Benim böyle bir alışkanlığım olmadı hiç. Ben sadece sorunuza yorum yapmaya çalıştım.

ben tamamen kökünden koparıyorum hatta beyaz kökler görünüyordu ama bu biraz saçın yapısıyla alakalı bu kesin yeni saçın çıkacak diye bir kaide yok evet ilaçlarımı kullandım ama tedaviye devam edemedim sınava hazırlandığım için vakit bulamadım şu an hastalığım devam ediyor.

aradığım konuyu buldum kontrol edemiyorum saclarimi koparmayi engellemeye çalışıyorum sanki o ara ellerim uyusmaya icim daralmaya basliyo kopardigim da rahatlik hissediyorum ama sonrasinda baş ağrısı okul zamanimda cok zor oluyor çünkü kendimi kontrol edemediğim için sınavı bırakıp saclarima yöneliyorum odaklanamiyorum tedavi olmak sart

Merhaba kızlar, yeni üye oldum sayılır. Siteye göz gezdirirken rastladım bu konuya ve bunun bir hastalık olduğunu yeni öğrendim. Bende de aynı durum var yaklaşık 12-13 yaşlarında başlamıştı sınav stresinden dolayı. Saçlarım çok güzeldi simsiyah, parlak ve canlıydı ama ben oynadıkça giderek yıprandı, cansızlaştı ve çok yavaş uzamaya başladı. Saçlarımı çok önceden kestirmiştim hala uzamadı düşünün ve bazıları uzun bazıları kısa arada açıklıklar var gördükçe pişman oluyorum ama istemeden de olsa elim birden saçıma gidiyor ve bırakamıyorum fark etsem bile. Kendi başına bu durumun üstesinden gelenleri tebrik ediyorum çünkü bende çok denedim her gün söz verdim kendime ama hiç birini tutamadım.. Badem yağları, yılan yağları, bakım yağları, yumurtalı maskeler, turp maskeleri hepsini denedim ama boşa :( (sarımsak da denedim bir kere faydası oluyor ama 1 ay kokusu gitmiyor o nedenle bir daha kullanmadım sarımsağı) Normalde çok istikrarlı ve hırslı biriyim ama bu konuda kendime söz geçiremiyorum ama bir an önce kurtulmak istiyorum bu durumdan, saçlarım güzelleşsin istiyorum, çevremdeki güzel saçları gördükçe daha da moralim bozuluyor. Psikoloji öğrencisiyim bir de ama bu konuda kendime bile yardımcı olamıyorum :( Hastalık olduğunu ve tedavisi olduğunu öğrenince tedavi olmayı düşündüm ama ilaçlı tedavi istemiyorum, terapi gören var mı acaba aranızda?

Ben de bu davranış bozukluğunu yaşıyordum şimdilerde azaldı. bende strese bağlı daha çok artıyordu hala yapsam da daha kontrollüyüm. 6-7 yıldır yaşıyorum.

merhaba bende sizlerdenim tek fark ben kaş ve kirpiklerimi yoluyorum ve sürekli kendime lanet ediyorum.

merhaba ruh ikizini buldun öyleyse. bende de kaş ve kirpik yolma hastalığı var. saç koparma hastalığı hiç olmadı bende, bende varsa yoksa kirpik. kirpik koparmaktan ayrı bir mutlu oluyorum, bi rahatlama hissediyorum. Sanki o kirpikler gözüme batıyormuş, bir ağırlık yapıyormuş da koparınca gözüm ferahlamış, rahata ermişim gibi geliyor. Ama sonra o görüntüyü görünce bin kere pişman oluyorum, ah eski sürmeli güzel gözlerim diye dizlerimi dövüyorum, bir daha yapmayacağıma yemin ediyorum. kirpiklerim çıkıyor sonra tekrar koparıyorum. Bendeki döngü böyle işliyor :) şu an sol gözümün kirpiklerinin çıkmasını bekliyorum. çok kötü bir görüntüsü var böyle ve belli olmasın diye sürekli makyaj yapmak gerekiyor, bu da çok yorucu haliyle.

nereden bulaştı bu hastalık bana nereden müptela oldu hiç bilmiyorum ama gerçek anlamda bir lanet, asla kurtulamıyorsun. bir kirpik iki kirpik üç kirpik bir daha koparmıcam derken bakmışsın tüm kirpikler dizlerinin üstünde

Kızlar saç koparma hastalığının (yani trikotillomaninin) özünde yatan rahatsızlık aslında obsesif kompulsif bozukluk.

evet işimizi zorlaştıran da o zaten, yaparken dayanılmaz bir istek duyuyoruz, yapmaya başladığımız anda kontrolü kaybediyoruz, kendimize geldikten sonra da çok pişman olup bir daha yapmayacağız diyoruz; ama nafile aynı şey devam ediyor. Saçlarım dökülüyor zaten, üstüne bir de benim elim sürekli saçlarımda, iki kat dökülmesine sebep oluyor. Eskiden sık sık kirpiklerim vardı, herkes imrenirdi, şimdi cılız ve ara ara kel kısımlar kaldı. İnsanın yüzünde böyle sonuçlar doğurması malesef daha kötü. Ama Allah başka dert vermesin inşallah, hasta olan herkese şifalar versin...

Back