Saç koparma hastalığı: Triktillomani

geçmiş olsun. gerçekten yaşadıklarınıza üzüldüm. kafayı bir şeyle kapatmak elin her gittiğinde farketmek ve engellemek açısından anlamlı olabilir. saçını kopardıkça bir torbaya koyup toplasanız ve baksanız nasıl olur? ne kadar çok kopardığınızı gördükçe belki koparmama yönünde motivasyonunuz artar.

meraba kızlar, ben de 3 senedir saçlarımı istemsiz koparıyorum, şuan 16 yaşındayım. saçlarım eskiden çok gür uzun ve parlaktı. şimdi halen gür fakat eskisi gibi bakımlı degil.. annem ne zaman elimi saçımda görse "koparma annecim" falan diyor o an için bırakıyorum ama en geç yarım saat sonra yine başlıyor. artık o kadar ilerledi ki annem görmesin diye odama çekilip koparıyorum. acil bir olay olmadıkça unutmuyorum. gittigim yerlerde misafirliklerde ise yere atmak yerine cebime koyuyorum. kızlar o kadar çaresizim ki kendimi durduramıyorum.. genelde annem her gün halıyı süpürmek-fırçalamak zorunda kalıyor ve oluk oluk saç ile karşılaşıyor her gün beni uyarıyor fakat elimde degil.. salı günü psikologa gidicem bakalımm

arkadaşlar uzun zamandır bakmıyordum siteye.yazılanlar moralimi bozuyordu çok.hiçmi hastalıktan kurtulan yok diye düşünmekten deliricek gibi oldum.yeni arkadaşlarada biraz bahsetmek isterim.ben yaklaşış 6 yıldır saçlarımı koparıyorum.ve artık öbek öbek açıklıklar mevcut kafamda.benim anlamadığım bazı arkadaşlar hergün koparıyorum saçlarımı açıyorum belli olmuyor diyorlar.ben hergün koparmamama rağmen 15 dakika içinde farkedilecek kadar açıklık oluyor başımda.konuya döneyim.artık yeter dedim ve uzunca bir araştırmaya girdim.ve bu hastalıkta en etkin çözümün hipnoterapi olduğu sonucuna vardım.ocak ayında başlıycam ve umuyorum çok iyi sonuçlar alıcam.hipnoz ile direk beyne verilen talimatla yapılan bir tedavi yöntemi.tabiki profosyonel ve uzman pisikolog olması çok önemli.ben çok araştırdım ve bu işin en iyilerinden biri olan psikolog ufuk maviengin olduğuna karar verdim.biraz pahalı.yani seansı 200 tl.toplamda kaç seans sürer o hastalık derecesine göre ilk görüşmeden sonra belirlenecek.istanbulda oturanlar faydalana bilir bu psikologdan.düşündüğünde pahalı ama birde şöyle düşünelim.nelere para vermiyoruzki.belki bir çoğumuz sigara kullanıyoruz.veya gereksiz yere yapılan birsürü harcamalar.biraz tasarrufla bence birçoğumuz bu tedaviden faydalana biliriz.sizce buna değmezmi.benim umudum var şimdi.bu tedavi beni heyecanlandırdı.iyi olacağımı hissediyorum.inşallah bir gün bu siteye girip ben kurtuldum demeyi nekadar çok istediğmi tahmin edemessiniz.tedavi ücretini hiçbir şekilde karşılayamayacak olanlarımızda vardır muhakkak.allah onlarında bizimde yardımcımız olsun.

benimde ergenlik dönemimde saç koparma hastalığım vardı ve başımın tepesinde kellik oluşmuştu.devam ettima ama tamamen psikolojik olarak yendm elim her gittiğinde yapmamam lazım dedim zaten öncelikle genç kız olduğunuzu hatırlayın ve saçlarınızın ne kadar önemli olduğunu düşünün bi şekilde yeneceksinizdir.

unutmadan ilgilenenler ve ufuk bey hakkında bilgi almak isteyenler googda arama yapıp bulabilirler.birde yaptığım konuşmada bu şekilde birçok hastası olduğunu ve iyileşme oranının oldukça yüksek olduğunu bildirdi.artık biryerden başlamak lazım.ben artık saçlarımı geri istiyorum ve alıcam.

yok canım benim o senin dediğin belki çok başında olanlar için geçerlidir.ama benim gibi 5 6 yılın üzerindekilerde çok zor.profosyonel yardım almadan düzelebileceğimizi hiç düşünmüyorum.irademiz olsa zaten bunca yıl kendimize bile bile bu kötülüğü yapmazdık.bu bir hastalık önce bunu kabullenmek gerekli.

kesinlikle bi hastalık bende öyle düşünüyorum ama keşke başında frenleyebilse insan kendini sonra içinden çıkılmıyordur eminim.birde 5 6 yıldır sürüyorsa bu profesyonel yardım gerekir dediğiniz gibi. umarım normale döner herşey

keşke kimsenin başına böyle bir hastalık gelmese.okadar zorki anlatmak bile çok zor.çaresizlik resmen.hayatın değişiyor tamamen.insanlardan kaçmak,sürekli bişeyleri gizlemeye çalışmak,yalan söylemek.sadece birkaçı bu yazdıklarım.hepsini yaptım bunların.kendimden nefret ettim resmen.anlatılamaz birşey.sen başında hakim olmuşsun kendine.iyikide olmuşsun.şanslısın yani.hiçbirşey imkansız değil ama,öyle yada böyle biticek bu kabus.

eminim sende yardım aldığında ve yapmayabilirim deyip kendine güvendiğinde yenersin.yaşadıklarını tahmin edebiliyorum insanın sosyal hayatı değişiyordur resmen.umarım en kısa zamanda kurtulursun , kurtulursun diyorum çünkü insanın başına iyice dert oluyor

ay bi dönem 14 yaşında bende yapmıştım kafamın tepesi kel kalmıştı resmen ama o ara deprem oldu unuttum ordan yeni saclarr çıkınca uzunlu kısalı iğrenç olmuştu

inşallah canım.allahım herkese şifa versin inşallah.hertürlü hastalıkla uğraşanlara.:)))

89. sayfada size hikayemi anlatmıştım uzun zamandır girme fırsatı bulamıyordum ama bugün anlatacaklarım umarım sizde bi umut ışığı oluşturur arkadaşlar.

Ben bu hastalığı yendim, yani tam anlamıyla kurtuldum.

Kendimden yaşça büyük biriyle konuşuyorduk, hastalığımdan konu açıldı.Rehber öğretmenliği yapıyordu konuştuğum kişi.Böyle bir hastalıktan haberi yokmuş, bana ilaç vs hiçbir şey önermedi sadece sıkıntılarımı dinledi.Onunla konuşmak geri kalan bir ayda açıkcası beni pek etkilemedi hala geceleri yataktayken uyumadan önce koparmaya devam ediyordum.
Daha sonra 1 ayın ardından birgün karşılaştık.Tekrar konuşmak istediğini söyledim.Hala devam ediyorum dedim.Oda bana dediki "bir yerde şöyle birşey duymuştum, bi insan 21 gün herhangi bir davranışı yapmazsa geri kalan zamandada yyapmıyormuş" yani benden 21 gün dayanırsam geçececiğini söyledi.Bende artık o kadar çaresiz bi halde kalmışımki, buna inandım.Akşam eve geldim ve kendime bir takvim hazırladım.21 gün sonra 8 ocak oluyordu ve 19 aralıktan 8 ocağa kadar bunu yapmamalıydım.O gün akşam banyo yaptım sizede böyle oluyormu bilmiyorum ama banyodan sonra saçlam güzel görünüyor bana, birde temiz olunca koparma azalıyor. Birinci gün yapmadım bunu, iki, üç, dört.. Aslında arada elime saçım gene elime giidiyordu bir teli kavrayıp hafifçe acıtacak şekilde çekiyordum ama koparmayıp geri bırakıyordum yani bi zarar vermiyordum. Beş altı yedi gün derken bir haftayı doldurdum.Hani bu hastalığın çözümü hakkında insan beyninde olayı bitirdiğinde iyileşebiliyor diyorlardı ya, gerçekten öyleymiş.

Bir buçuk aya yaklaşıyorum, saçımdan bir tel bile koparmadım.Ve inanın çok samimi söylüyorum canım bile istemiyor.O kopardığım an aldığım haz vardıya hani, o hazzı beynimden öyle bir silmişimki şimdi elim gidince hiçbişe yapasım bile gelmiyor.Ben 3 yıl triktillomaniyle yaşadım, kötü zamanlar yaşadım sizin gibi.Ama inanın sanki bana birşey oldu ve içimdeki bunla ilgili herşey silindi.Özel olarak birşeyde yapmadım.Hayatımda olumlu bir gelişmede olmadı.Hatta sınavlarım yüzünden çok ta stres yaptım ama gene koparmadım.Şimdi ara sıra saç derimle oynuyorum yani elimi orada gezdiriyorum ama kesinlikle koparmıyorum.Eskiden bir çözüm olmayacağını ve okuduklarım gibi ileriki yaşlarda kendiminde kel kalacağımı düşünürdüm ama tepemdeki saçların uzadığını görüyorum, resmen sağlık geldi saçlarıma.Arkadaşlarımda böyle biyor nasıl mutlu oluyorum.

En büyük temennim sizinde benim gibi bu illetten kurtulmanız. Şimdi elimi götürsem bile içimden koparmak gelmiyor. Ama ne bileyim, oldu işte. Kendinizi salmayın, boşvermeyin. Yalnızca bir kez dünyaya geliyoruz, yapmayın. sizden değerli hiçbir şey yok.

ilkokul 5.sınıftan beri bu sorun var bende de . hastalık olduğundan haberim bile yoktu ama psikolojik bişi oldugunu düşünüyordum fakat sadece bende oldugunu zannederdim.şuan 20yaşındayım hala devam ediyorum . genelde evde oldugum zamanlar kendimi kaybediyorum elim saçımdam hiç düşmüyor. okuldayken falan cekinirdim yani dışarda utanırdım insanlardan yapamazdım ama ara sıra fakında olmadan başka insanlarında yanında yapıyorum ve çok rahatsız oluyorum.şuan bile devam ediyorum ve bırakabileceğimide düşünmüyorum hiç

saç koparma değil fakat kıl kesme hastalığı var bende. kıl keserken enteresan bir şekilde zevk alıyorum. bu da bir rahatsızlık mı acaba?

bende de bu hastalık var ben çok kez bıraktım ama tekrardan başladı geçen sene tamı tamına 8 ay saçımdan tek kıl bile yolmadım ama birden tekrardan başladı ve şimdi bırakamıyorum yarında psikiyatriye gidicem ve senin gibi kendimi şartlandırıcam inşallah bırakırım dua edin

yaşadıklarım o yazdığım gibi kalsın bırakmış olmayı dilerdim ama evet tuğçe_kp bendede tekrar başladı stresten kurtulamayınca bitmiyormuş gene başladım.

çok ilginç böyle bi rahatsızlık olduğunu bilmiyordum 4. 5. sınıf arası ben de yapıyordum bunu. saçlarımı ve kaşlarımı. saçlarımı tel tel kopardıktan sonra bir de bakardım genelde hep kıvırcıkları koparırdım. hiç sevmezdim saç köklerini incelerdim falan. çok garip bir şey. sonra unutuverdim birden. meğer hastalıkmış.

Şuanda yapıyormusun.. Bende kirpiklerimi yoluyorm istemeden. Çalışıyorm ve çok sorun oluyor.. Soranlara işte gelincik çıktı döküldü diyorum. Pskoloğa gtmeye karar verdm. Yarın öbürgün evlendğmde eşimin gözlerine nasıl böyle bakarm :s her aynaya baktğmda o pskoloji beni mahfediyor. 5 yıldır yapıyorum.. Engel olamıyorum .

ARKADAŞLAR;
Yardımınıza ihtiyacım var..Ben yıllardır yoluyorum zavallı kaşlarım ama artık çıkmaktan yoruldu galiba..iyice seyrekleşti..Bu sefer kirpiklerime başladım..Benim o kadar güzel kaş ve kirpiklerim vardıkı!!!! şuan o kadar korkuyorumki bir daha çıkmayacak diye çıkarmı sizce???

Doktora gittim..300mg.ilaç kullanıyorum..Ama ben inanın hiç bir faydasını görmedim..Telefonla konuştuğum zaman nasıl yoluyorum bir bilseniz bırakmamak üzere..Zevk alıyorum o kılları görünce;Ama sonrası sonrası,üzgünlüğüm kelimeler yetmiyor..

Herkes hastalığın açılımını anlatıyor ama çaresinden hiç bahseden yoooookkkkkkkk!!!!!!!!!içtiğim ilaçlarda boşa gitti..
Lütfen bunların yerine çıkarmı??????? vede çözümü???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…