• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ARKADAŞLAR;
Yardımınıza ihtiyacım var..Ben yıllardır yoluyorum zavallı kaşlarım ama artık çıkmaktan yoruldu galiba..iyice seyrekleşti..Bu sefer kirpiklerime başladım..Benim o kadar güzel kaş ve kirpiklerim vardıkı!!!! şuan o kadar korkuyorumki bir daha çıkmayacak diye çıkarmı sizce???

Doktora gittim..300mg.ilaç kullanıyorum..Ama ben inanın hiç bir faydasını görmedim..Telefonla konuştuğum zaman nasıl yoluyorum bir bilseniz bırakmamak üzere..Zevk alıyorum o kılları görünce;Ama sonrası sonrası,üzgünlüğüm kelimeler yetmiyor..

Herkes hastalığın açılımını anlatıyor ama çaresinden hiç bahseden yoooookkkkkkkk!!!!!!!!!içtiğim ilaçlarda boşa gitti..
Lütfen bunların yerine çıkarmı??????? vede çözümü???

Canım benimde aynen öyle. Ben sadece kirpklerime düşüyorum gece onları yolmadan uyumuyorm. Ama şmdi 1 haftadr elimi götürmüyorum. Kendime söz verdim 3 haftacık. Şuan küçük küçük çıkmşlar. 2 Haftaya kadar dayanacam inş. Sende benm gibi yap. Yanlız kalma telefonla konşnca kağt kalem al yazı yaz. uyuynca müzk aç yada tlfndan oyun oyna snra tam uyku tuttumu uyu. Herkez bu yolu denesin. Gerçkten biz bayanız ve milletin o bakışlarndan utanmayalım artık. 5 yıldır çekiyorum bu eziyeti. Pskolağa gttm ilaç verdi almadım. İlaç sadece uyutur. Engel olmaz. Herşey kafada biter. Söz verin ve sadece 3 hafta dayanın. Sonra allah yardımcımz olur inş.

Canım benimde aynen öyle. Ben sadece kirpklerime düşüyorum gece onları yolmadan uyumuyorm. Ama
şmdi 1 haftadr elimi götürmüyorum. Kendime söz verdim 3 haftacık. Şuan küçük küçük çıkmşlar. 2 Haftaya kadar dayanacam inş. Sende benm gibi yap. Yanlız kalma telefonla konşnca kağt kalem al yazı yaz. uyuynca müzk aç yada tlfndan oyun oyna snra tam uyku tuttumu uyu. Herkez bu yolu denesin. Gerçkten biz bayanız ve milletin o bakışlarndan utanmayalım artık. 5 yıldır çekiyorum bu eziyeti. Pskolağa gttm ilaç verdi almadım. İlaç sadece uyutur. Engel olmaz. Herşey kafada biter. Söz verin ve sadece 3 hafta dayanın. Sonra allah yardımcımz olur inş.

Canım Teşekkür ederim..Peki kirpiklerim bayağı açıldı sence çıkarmı??dokunmassam dediklerini uyguluycam

Canım Teşekkür ederim..Peki kirpiklerim bayağı açıldı sence çıkarmı??dokunmassam dediklerini uyguluycam

Canım ne zmandandır yapıyosun, bide çektiğin yerleri tekrar çıktığında çekiyomusun ? Ben öyle yapıyodum. Benim şuan pirinç tanesi kadar oldular çıkıyolar. Seninde çıkıcak inş. Dediklerimi yap :) Ama çıkar ben 6 yıl oldu çekiyorum hep çıktılar. Çıkmama gibi bişey olmadı.

27.01 2011den beri hiç saçımda açılma olmadı ama inanın alkolizm gibi hep yokluyor ,bu sabah dahi yokladı..ama artık bu sayfayı kapadım ,bana hiç bir faydası yok ,bir arkadaş yazmış 21 gün olayını bencede doğru olabilir,elimi saçımda bile gezdirmemeye dikkat ediyorum, o bölgenin hassasiyeti hiç geçmiyor , 1 seneyi geçti aslında , sanki bir kökten merkezi var ve bu gerçekten görseli olmayan deri altında saçı istemeyen kaşıntılı bir hastalık ve kafamızı, saçımızı, kaşımızı dolaşıyor ve zaman zaman azıyor ve şu an eminimki kaşıma yöntemi ,yolma yöntemiylede hızı ve yayılması artıyor,bu bence psikolojik değil ama hekimler bu konuya pek eğilmemişler bence yada insan vucudunda uyarılan bir bölge o uyarıyı hep istiyorda olabilir,1 sene sonunda böyle düşünüyorum,savaşmamız gereken patolojik bir şey sanki..ben savaşıma devam edicem bir ömür ...sizde bu bilinçle başlayın ve bırakın..bütün kıllar uzuyor ,kirpik kökleri tatlı bademle 2 ay sonra fırça gibi , kaşta öyle, saç zaten hiç küsmüyor..yavaş yavaş motive edin kendinizi hemen bırakılmıyor, beyinde onay dönemi bile 2-3 hafta...

önce karar vermeli..sonrası kolay değil ama olmayacak birseyde değil..

anamızdan saçlı,kaşlı ve kirpikli doğduk unutmayalım :))))

yaşadıklarım o yazdığım gibi kalsın bırakmış olmayı dilerdim ama evet tuğçe_kp bendede tekrar başladı stresten kurtulamayınca bitmiyormuş gene başladım.

canım ben zaten yazmıştım psikoloğa gidicem die
2 aydır psikoloğa gidiyorum
doktor .... ve aksam içmem için bi ilaç daha verdi ve o ilçları kullandıktan sonra emin olun ki çok azaldı saçımın yüzde 95 i kapandı 1 aya kalmaz tamamen kapanır bence sizde doktora gidin derim ben :54:

Son düzenleyen: Moderatör:
şuan sabahın 5:20 si ben oturmuş saç yoluyorum :( o kadar bıktımki artık nasıl son bulucak buu hastalık yaa tepem hep kel yuakrıya saçlarımı toplamakla geçiyo ömrüüm yarın günüm var komşularım saçlarına fön yapıp düzleştirip geliyo bense :(( açamıyorum allahtan kapalıyımki eşarpla kurtarıyorum nefet ediyorum kendimden kendine güven denilen şey nedir hiç bilmiyorum oramı begenmem buramı beğenmem zaten birde bu saç yolmalarım iyice çökertiyo herşeyii 1 yıl olmuş buraya yazalı en son 90 yada 91 . sayfaya yazmışım okudum hala aynı yerdeyim hiç bi değişiklik yok doktora gittim ilaç, ilaçç ilaçlardan da bıktım çözüm ollcagını hç sanmıyorum bıraktım nasıl bi yöntem denesem bilmiyoum artık çok yoruldum 16 yaşlarından beridri yapıyorum hiç bişi anlamadın bu işten noluyo yolunca diyorum ama yok söz geçmiyo beyne 28 yaşıma geldim hala devam kızımda parmak emiyo büyük ihtimal buda genetik geçişli :)) aynı şey dürtüsel sorun bunlar çüknkü kendimemi yanayım kızımamı bilmiyorum ÖZELLİKLE ARKADAŞALR ŞUNU DİCEM SAÇ YOLARKEN CANIM ACIDIGINDAN YÜZÜM ŞEKLİ DEĞİŞİYO BURUŞTURUYORUM yüzümü VE GÖZ KENARLARIMDA KIRIŞIKLIKLAR OLUŞUYOO BUNADA ÜZÜLÜYORUM CİLDİM DÜZGÜNDÜR ÇABUK KIRIŞICAK Bİ CİLDİM YOK AMA İŞTE YÜZ BURUŞA BURUŞA napsıın GÖZ KENARLARIMIDA EL BİRLİĞİYLEE MAHVEDİYORUM :((
bu son diyorum yapmıcam diyorum yine yapıyorum şuan bilee arada yazmayı bırakıp yoluyorum nasıl bi illetmiş bu düşmanına beddua edeceksen en iyisii :((

arkadaşlar bişey sorucam. sizde saç kaş veya kirpik koptuktan ne kdr zaman sonra çıkmaya başlıor?? bi arkadaş 3 hafta demiş eger öyleyse bende bi sıkıntı var daha uzun sürüor çünkü. fikriniz varmı bu konuda

canım ben hiç farkında değilim valla takip etmedim ne zaman çıkıyo ama ben şükür kaşa kirpiğe fazla sarmıyom iyikide onu biraz frenliyorum yoksa zten kendime güven hiç yok iyice mahvolurum saçlarımla başbaşayım ben :D

Arkadaşlar ben 3 aydır.... ve ... kullanıyorum ve saçlarım kapandı ve ayrıca turnaklarımada uzatmaya basladım doktor çok yol katettiğimi söyledim bence siz de doktora gidip bu ilacları söyleyin benim 6 senedir var ve su an saçlarım açık gezebiliyorum bu ilaçlardan çok mutluyum mutlaka daneyin

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde saç yolma hastalığım var maalesef. Lise yıllarında tepem açıldıktan sonra bu saç yolma işlemine başka bi çözüm buldum ben artık saçlarımı kırıyorum! saçımın sağ tarafı sola göre daha kısa çünkü uçlardan kırmaya başladım. Önüme bi bakıyorum bir avuç dolusu saç kırmışım moralim bozuluyor. Çareyi saçlarımı toplamakta buldum saçlarımı açık tutmamaya özen gösteriyorum

şuan sabahın 5:20 si ben oturmuş saç yoluyorum :( o kadar bıktımki artık nasıl son bulucak buu hastalık yaa tepem hep kel yuakrıya saçlarımı toplamakla geçiyo ömrüüm yarın günüm var komşularım saçlarına fön yapıp düzleştirip geliyo bense :(( açamıyorum allahtan kapalıyımki eşarpla kurtarıyorum nefet ediyorum kendimden kendine güven denilen şey nedir hiç bilmiyorum oramı begenmem buramı beğenmem zaten birde bu saç yolmalarım iyice çökertiyo herşeyii 1 yıl olmuş buraya yazalı en son 90 yada 91 . sayfaya yazmışım okudum hala aynı yerdeyim hiç bi değişiklik yok doktora gittim ilaç, ilaçç ilaçlardan da bıktım çözüm ollcagını hç sanmıyorum bıraktım nasıl bi yöntem denesem bilmiyoum artık çok yoruldum 16 yaşlarından beridri yapıyorum hiç bişi anlamadın bu işten noluyo yolunca diyorum ama yok söz geçmiyo beyne 28 yaşıma geldim hala devam kızımda parmak emiyo büyük ihtimal buda genetik geçişli :)) aynı şey dürtüsel sorun bunlar çüknkü kendimemi yanayım kızımamı bilmiyorum ÖZELLİKLE ARKADAŞALR ŞUNU DİCEM SAÇ YOLARKEN CANIM ACIDIGINDAN YÜZÜM ŞEKLİ DEĞİŞİYO BURUŞTURUYORUM yüzümü VE GÖZ KENARLARIMDA KIRIŞIKLIKLAR OLUŞUYOO BUNADA ÜZÜLÜYORUM CİLDİM DÜZGÜNDÜR ÇABUK KIRIŞICAK Bİ CİLDİM YOK AMA İŞTE YÜZ BURUŞA BURUŞA napsıın GÖZ KENARLARIMIDA EL BİRLİĞİYLEE MAHVEDİYORUM :((
bu son diyorum yapmıcam diyorum yine yapıyorum şuan bilee arada yazmayı bırakıp yoluyorum nasıl bi illetmiş bu düşmanına beddua edeceksen en iyisii :(([/QUOT

Yaşadığın durumları bende yaşadım,insan nasıl kendine zarar verir,yada kendine acı çektirmekten zevk alır..Doktora gittim ilaç hala kullanıyorum..Ama hiçbir faydası olmadı,bu işin çözümü bence terapide sigara alışkanlıgı gibi,beynimizde bitirmek lazım..

Bu aptalca kendimize zarar vermeyi kesmemiz lazım..El alışkanlığı gibi sanki..15 gündür kendimi frenlemeye çalışıyorum..Fakat tlfla konustugumda elim yine gitti..Hatta su an gözlük takıyorum elim gidince aklıma gelsin diye..

bıktık hepimiz bıktık ben artık napcagımı şaşırmış durumdayım saçımı yolarken yüzümü buruşturup göz kenarlarının kırışmasına mı yanayım sağlıklı saçlarım vardı şimdi ince telli oldular yola yola ve buu yüzdende elektriklenme , en önemliside aşırı şekilde dolaşmasıınamı banyoda açıyım diyorum dolaşıkları bi kısmı açılıyo ama banyodan sonra da epey uğraşıyorum dolaşık açmak için eşimden yardım istiyorum artık o halde:( şu anda tepe kısmım çok fazla boş diğer yanalrdaki saçlarla kamufle etmeye çalışsamda görünüyo aradan boşluklar , bu ara iyice gerildim ev taşıyıcam eşimin iş durumları falan baya bi gergin dönemdeyim hal böyle olunca fazlaca saç kaybım oldu kafamın fotosunu çekip koyucam kızlar ben ne haldeyim bi görün isterim benimki kadar kötü durumda olan varmı aranızda merak ediyorum da :(( fakat fotoları erkekler görmüyo degilmi başka yerlerde yayınlanma şeysi falan pek güvenemiyorumda

RABBİM HEPİMİZİ KURTARSIN DİYORUM DUA EDİYORUM HEPP BU İLLET NASIL BİŞEYMİŞ BİLEMİYORUM BEYİNE HÜKMEDEBİLMEK NE ZORMUŞŞ İSTeDİGİM Bİ ÇOK İŞİMEDE MANİ OLUYO İŞE KENDİMİ VEREMYİORUM SAÇIMI YOLMAYI BIRAKIPDA İŞE KOYULAMIYORUM ELİm TEPEMDE AVANKÇA DOLANIYORUM EVDE HİÇ Bİ İŞİMDE YERİNE VARMIYO OFF

RABBİM BİR GÜN BİZİ KURTARSIN İNŞ DİYORUM ELİMDEN HİÇ BİŞİ GELMİYO DUADAN BAŞKA ://

arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim, tekrar saç çıkması için kullandığınız bir şeyler var mı zira ben bu ara epey yoldum ve cıksın istiyorum:( internetten arastrdım sadece anti depresan adları verilmiş,ben cildiye doktoruna gittim ama çıkar falan dedi geçiştrdi

bu başlığın açılmış olması beni mutlu etti aslında. 29 yaşındayım ve saçlarımı yıllardır yoluyorum. 18 yıl... dile kolay. sadece bende var zannetmiştim bunu. yazdıklarınız yaşadıklarımın aynısı birebir aynı şeyler.. çocukluğumda kel di. ergenliğimde yetişkinlğimde... sanırım yaşlılığım da böyle geçecek... aslında bunu gizlemekten öyle çok yoruldum ki.. ilaç tedevisi de görmüştüm 15 16 yaşlarımda üniversitede psikologla görüşerek de atlatmaya çalışsam da aynen devam ediyor maalesef... en çok ta bunu yakınlarına açıklamak zor sanıyorum ki. bilerek bi insan bunu nasıl yapar. herşey senin elinde deseler de durum böyle değil ne zaman başladığının farkına bile varmıyosun. çekerken acı yok aslında mutluluk haz varç hele ki kökü ile geldiyse. tabii kökü mü bilmiyorum bazı saç tellerinin kökü beyaz yumuşak bi dokuyla kopuyor işte böyle bir saçın kopması onu eline almak ayrı bir haz gibi. saatlerce yolabiliyorsun. pişmanlığın kafandaki açıklığın büyümesi ve saçlarının kapanması zorlaşınca çıkıyo ortayaç ilginç bir dürtü. ve gerçekten zor bir durum.. kuaföre gitmeyi asla istemiyor insan.. öyle çok söz verdim yemin ettim ki yapmamak içiçn. bazı dönemler oluyo hiç yapmadığım.. uzun sürmüyo herşey yoluna girecekken açılan bölgedeki saçlar uzayınca tekrar başlıyorum yolmaya. yıllardır böyle işte. artık ne yapacağımı bilmiyorum...

Bende var bu hastalik. Çok uzun zamandır var :( ben depresyona girmistim antidepresan kullandım. Sonra doktora kontrollere gittigimde takıntılı olduğumun farkına vardık hala ilaç kullanmaya devam ediyorum. Bu huyum azaldi ama her hangi bi beklenmeyen durumda düşünmeye başladığımda hemen saclarimla oynamaya bukmeye cevirmeye baslarim koparirim biri yapma dedigindw çok sinilenirim. Ama disaridan çok kotu bi goruntu oluşturuyor:18::43::50:

bıktık hepimiz bıktık ben artık napcagımı şaşırmış durumdayım saçımı yolarken yüzümü buruşturup göz kenarlarının kırışmasına mı yanayım sağlıklı saçlarım vardı şimdi ince telli oldular yola yola ve buu yüzdende elektriklenme , en önemliside aşırı şekilde dolaşmasıınamı banyoda açıyım diyorum dolaşıkları bi kısmı açılıyo ama banyodan sonra da epey uğraşıyorum dolaşık açmak için eşimden yardım istiyorum artık o halde:( şu anda tepe kısmım çok fazla boş diğer yanalrdaki saçlarla kamufle etmeye çalışsamda görünüyo aradan boşluklar , bu ara iyice gerildim ev taşıyıcam eşimin iş durumları falan baya bi gergin dönemdeyim hal böyle olunca fazlaca saç kaybım oldu kafamın fotosunu çekip koyucam kızlar ben ne haldeyim bi görün isterim benimki kadar kötü durumda olan varmı aranızda merak ediyorum da :(( fakat fotoları erkekler görmüyo degilmi başka yerlerde yayınlanma şeysi falan pek güvenemiyorumda

RABBİM HEPİMİZİ KURTARSIN DİYORUM DUA EDİYORUM HEPP BU İLLET NASIL BİŞEYMİŞ BİLEMİYORUM BEYİNE HÜKMEDEBİLMEK NE ZORMUŞŞ İSTeDİGİM Bİ ÇOK İŞİMEDE MANİ OLUYO İŞE KENDİMİ VEREMYİORUM SAÇIMI YOLMAYI BIRAKIPDA İŞE KOYULAMIYORUM ELİm TEPEMDE AVANKÇA DOLANIYORUM EVDE HİÇ Bİ İŞİMDE YERİNE VARMIYO OFF

RABBİM BİR GÜN BİZİ KURTARSIN İNŞ DİYORUM ELİMDEN HİÇ BİŞİ GELMİYO DUADAN BAŞKA ://

Arkadaşlar bakın o zaman yazmıştım 3 haftacık diye ben bunu yaptım ve BAŞARDIM. Şuan kirpiklerim türkan şoray gibi. O kdar hoşuma gidiyorki rimel sürüyorum ve bu bunu herkez çok beğeniyo. Artık kimse bana niye kirpik yoluyorsun demiyor ! Kimse bana tuhaf tuhaf bakmıyor. Doktormuş psikiyatriymiş hiç biriyle alakası yok. Ben her yolu denedim. Ama denemediğim tek şey irademdi. İradeli davrandım 3 hafta elimi atmadım çekmedim. Sonra zaten çıkınca kıyamadım yolmaya bıraktım. Sizde deneyin. Ben kurtuldum sizde kurtulun. Allah yardımcınız olsun..

merhaba hanımlar..

Siteye yeni üye oldum hoşuma gitti çok güzel bilgiler var..
İlk burdan başladım çünkü bendede var bu saç yolma çatallaşan uçları birbirinden ayırıp yoluyorum neden yapıyorum bilmiyorum çoğu zaman yaptığımın farkında değilim elimin saçımda olmasının vs. birisi bana saçınla oynama diye bağırdığında kendime geliyorum ama 2 dk. sonra gene unutuyorum.. :(
Çok kötü bir durum küçüklüğümden beri var bende bu annem neler denedi saçımı kısacık kestirdi ama nafile uzayınca gene başladım hatta kısayken bile uğraşmaya çalışıyordum..
belimde kıvr kıvır gür saçlarım vardı şimdi kısa ve ince telli saçlarım var..
Kuaföre bile gittiğimde kuaförüm gene saçını yolmuşsun bir tarafı kısa bir tarafı uzun biçimsiz diyr kızıyor hatta birazda burdan yol bari deyip dalga geçiyor hoş sürekli aynı yere gittiğim için espirilerini kaldırabiliyorum ama sonra kendime çok kızıyorum ne fön bir şeye benziyor ne saç modelleri..
İnş. allahım bundan kurtuluruz.... :(

arkadaşlar öncedende yazmıştım ben psikiyatriye gidiyorum iki tane ilaç kullanıyorum ve inanır mısınız eskiden eser kalmadı saçım tamamen kapandı ve ben bu sene liseden mezun oldum ocak ayında kafamın tepesi keldi ama hazirana kadar saçım kapandı hatta inanır mısınız mezuniyet gecesi için kuaföre gidip saçımı topuz bile yaptırdım kuaförede saçım dökülmüstü ve yeniden çıktı dedim şimdi saçımda hiç açık yer kalmadı fakat bu ay tatile gidicem diye adet geciktirici ilaç kullandım ilaçlar birbirine karışmasın die psikiyatri ilaçlarımı bıraktım yaklaşık 13 gün kullanmadım ve saç koparmam tekrar başladı anladım ki ilaç kullanıldığında hiç bırakılmamalı ama kızlar benim bir sorunum var ben ilaçları içmeyi unutuyorum oda saç yolmamı tetikliyor :26::25::14::43:

Back