aslında ablamın psikolojik durumuna çare ararken gördüm başlığı ve şok oldum, ben hastaymışım meğer! ya düşünceli olduğum zaman ve başka bir konuya odaklı olduğumda, mesela araba kullanırken ışıkta beklerken, bilgisayarda bişilerle uğraşırken.. elimin kolumun boş olduğu sırada.. saç tellerimi parmaklarımla yoklamaya başlıyorum, hangi saç çok kıtır kıtır veya hastalıklıymış gibi gelirse sanki saçlarımın kalanına hastalık geçmesini önlemek istermişçesine koparıyorum kökünden ve o kadar çok kopardım ki şimdiye kadar, hep aynı bölgeden üstelik.çok şükür ki henüz kafa derimde bir açıklık oluşmadı çünkü bu daha 7-8 aydır gelişen bir durum.. şoktayım resmen hastalıkmış meğer bu, iyi ki gördüm başlığı artık daha ciddi bir şekilde kendimi engellemeye çalışıcam, sağ olun var oln kızlar, herkese geçmiş olsun.
Bu nasıl bi koparma hanii böle bildiğin çekiyormusunuz..
Benim saçlarım dökülüyoo ve sürekli elim saçıma gidiyoo parmaklarımın arasına alıp aşşa doğru sürekli tarar gibi çekiyorumm ve dökülüyoo tararkende dökülüyoo ama sadece elimle oynadığımda değil..
ellerim istensiz gidiyoo bakim hala dökülüyomu kaç tel dökülüyo gibi
Yoksa ben mi böle yaptıkça dökülüyoo
ama öle olsa tararkende dökülür mü ki?
bak şimdi içime kurt düştü yoksa bendemi hastayım:26:
arkadaşlar bende kırıklarımı koparırım. öle rastgele koparmam ama bazen elime saç çok pütürlü gelince koparırım ama genelde kırıkları ararım ve koparırım. bu kırıkları arama o kadar yaygın ki yalnız durakta otobüs beklerken bile kırık arıyor ve koparıyorum . hatta o kırığı koparamadan kırık saçlarımın arasına giriyorsa oyyy delirivieryorum illa o saçı bulucam yani.. bendede var sanırım bi rahatsızlık durumu.. sizce bendeki duurm nedir.. kırığa aşırı takıntılı olma durumu yani
arkadaşlar bende kırıklarımı koparırım. öle rastgele koparmam ama bazen elime saç çok pütürlü gelince koparırım ama genelde kırıkları ararım ve koparırım. bu kırıkları arama o kadar yaygın ki yalnız durakta otobüs beklerken bile kırık arıyor ve koparıyorum . hatta o kırığı koparamadan kırık saçlarımın arasına giriyorsa oyyy delirivieryorum illa o saçı bulucam yani.. bendede var sanırım bi rahatsızlık durumu.. sizce bendeki duurm nedir.. kırığa aşırı takıntılı olma durumu yani
şaşırdım....
10 yıl önce bu hastalığa yakalandım daha 21 yaşındayım...aslında benim bu yaptığımı kimse yapmaz diyip kendmi suçluodum ama dün gördümki benm gibi bi sürü insan varmış.hayatım boyunca hep güçlü bi insan oldum ben arkadaşlarım tüm çevrem hep sabrımdan güçlülüğmden bahsederler ama gel görki bu hastalık karsısında hep yenildim ne zaman karar versem bırakmaya elim hep kafamdaydı.saçmalığa bakın bırakmayı düşünrken bile elim saçımdaydı ne mutluki bana bu siteye rastladım ve yıllardır ailemin dışında kimsenin bilmediği bu hastalığı yaşadıklarımı kimseye anlatamadığım hislerimi burda anlatma fırsatı yakaladım.dün gece sabaha kadr bütün yorumları tek tek okudum ne iğrenç bi durum kimseye açıklaması yapılmıo birileri saçların neden böle dyince susmak farklı bahaneler üretmeye çalısmak o kadr zorki ben hayatım boyunca sadece arkadaşlarmla gittim kuafre onlar fön çektirirler bense onları izlerim...aileme bi tülü anlatamadım bundan kurtulamadığımı senelerce elini çek kafandan bıktık senin saçlarnı toplamaktan vs vs...en sonunda dayanamadım ve gecen gün ailemle kavga ettm bi tek babam anlayabildi bunun bi hastalık olduğunu ve bana kafanı kapat evdeyken en azından elin basına gttiğinde anlarsn ve yolmazsın dedi bi kaç gündür böle yapıorum ve ciddi anlamda azalma oldu koparmamda bunların dısında sarımsak şampuanları kullanıyorum tavsye ederim daha hızlı uzatıo...Allah'ım inşallah benm durumumda olan herkesi kurtarır bu dertten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?