Saç koparma hastalığı: Triktillomani

aynı durum kuzenimde vardı ne yazık ki :/ fakat yardım aldı şuan bir sorunu yok. çok kötü bir durum rahatsızlık veriyor,sürekli saç toplardık yerlerden onun içinde,ailesi içinde kötüydü ama şuan gayet iyi :)

aynı durum kuzenimde vardı ne yazık ki :/ fakat yardım aldı şuan bir sorunu yok. çok kötü bir durum rahatsızlık veriyor,sürekli saç toplardık yerlerden onun içinde,ailesi içinde kötüydü ama şuan gayet iyi :)

harıka cok guzel pekı nasıl =????

medıcassol neden ???
sarımsak kokmuo mu

medicassol yara iyi edici bir etkiye sahip.o bölgedeki deriyi atıyor yeni bir deri geliyor .elle yaptığımız tahrişi yokediyor.tedavi edici bir özelliği var.sarımsak tabiki kokuyor,koparırken iyide, kokuncamı sorun oluyor sence:)))zaten akşam sarımsağı sür sabah medicassol.saölarını sımsıkı topla.benim kapandı artık.yeni saçlar 1 cm oldular.kısalar ama uzayacaklar.sevin onları:))

daha neler duyacağım ya çok ilginç geldi tırnak yeme dudak falan biliyorum da bunu hiç duymamıştım.
sanırım psikologdan düzenli yardım almak gerekir herhalde yapanlar stres sıkıntı olduğun da öyle geçiyor stresi zor bir durum ya

merhaba kızlarr aranıza yeni katıldım bu rahatsızlıktan muzdarip olan bu kadar kişiyi görünce de yanlız değilim dedim. 8 yıldır uğraşıyorum bununla. doktora da gittim. evde salonda en sevmediğin köşeye büyük bir pet şişe koy ve ne zaman saçını koparmak istesen git ve şişenin içine at falan dedi. tabi ben tamam diyerek çıktım ama... sonuç hala koparıyorum. özellikle de şekli bozuk olanları. saçlarımı kısacık kestirdim koparmam artık diye ama yok yok yok. evdekiler zaten bıktılar. hele ki bıraaakk saçınla oynamayı dediklerinde bi de sinirleniyorum! :59: başörtü fln nafile yine önden falan tutup çıkarıyorum. toplasam da işe yaramıyor. farkettiğim zamaan bırakmaya çalışıyorum ama o dayanılmaz isteğin önüne geçemiyorum. ne olucak böyle hı?:59::59:

ben böyle bi hastalığın oldugundan bihaber yaşamışım 3 yıldır inanamıyorum google de bile aratmaya utandığım bi konu bu çünkü dünyada böyle bişeyin olduguna inanamıyordum sadece benim böyle diye düşünüyordum.Okadar duygulandım ki hemen anneme bağırdım buraya gel bişey okutucam diye annemde çok üzüldü gerçekten hastalıkmış bu :(((((((((
3 yıldır alnımdaki ve yan tarafımdaki özellikle kısa saçlarımı koparıyorum ben , alnımda büyük bir açıklık meydana geldi kaç kere uzattım ve bidaha yapmıcam dedim alnım süper bi şekilde düzelme göstermişti ki ben geçen gün yine hepsini yoldum :91: :59: hiç bir acı duymuyorum, saatler boyunca kendimde olmadan o saçları ordan kopartıyorum,acı hissi yok ! :53: kendime gelip yoldugum saçları gördüğümde yaşadığım şok tarifsiz sanki onları ben yolmamışım! birde öyle bir yolmakki tek bi tüy bile bırakmaksızın yoluyorum anlımı erkek tipi bir kellik meydana geldi. Şuan okadar pişmanım ki ama elimde değil yemin ederim bunu anneme inandıramıyordum :50: annem bu yazıları okuduktan sonra bana inandı ve gerçekten istem dışı yapıyorum farkında bile değilim.
bugünden itibaren sarımsak dövüp içine 3 damla kadar badem yağı katıp krem elde ediyorum ve kel kısımlara sürüyorum üzerini saçla örtecek şekilde kapatıp (uzun saçlarımı öne doru getirip) bi bandanayla kapatıyorum daha öncede bu şekilde saçlarımı uzatmış ve hiç bi eser bırakmamıştım...
Kızlar Mevlam bizlere sabir ve en kısa zamanda bu illetten kurtulmayı nasip etsin çok zor ayrıca ben 2 yıldırda panik atak tedavisi görüyorum doktoruma böyle bşey yaptıgımı söyleyemedim bile utandım :59: szice söylemelimiyim ???
Şuanda kahküllerimle anlımı kapatıyorum ama dışarda bi rüzgar estiğinde çok utanıyorum ben off :(

Son düzenleme:
merhaba kizlar, cok sukur benim boyle bi problemim yok ama kardesim tipki sizler gibi bi keresinde kafasinin ortasi kel bile kalmisdi, yapma diyorum surekli uyariyorum arada bi kizib ellerine vuruyorum :9::9: ama nafile huylu huyundan vaz kecermi? :63::63: ona bunun bi hastalik oldugunu soyledim ama inanmiyor, cocukta diyil 21 yasinda universite okuyor son sinif, umarim yakinda iyilesir cok zor yaa insan kendisine nasil yapar bunu? ben kardesimden fazla tedirginim onun sagligi icin. :50::50:

merhaba kizlar, cok sukur benim boyle bi problemim yok ama kardesim tipki sizler gibi bi keresinde kafasinin ortasi kel bile kalmisdi, yapma diyorum surekli uyariyorum arada bi kizib ellerine vuruyorum :9::9: ama nafile huylu huyundan vaz kecermi? :63::63: ona bunun bi hastalik oldugunu soyledim ama inanmiyor, cocukta diyil 21 yasinda universite okuyor son sinif, umarim yakinda iyilesir cok zor yaa insan kendisine nasil yapar bunu? ben kardesimden fazla tedirginim onun sagligi icin. :50::50:

Bende 21 Yaşındayım ve bugüne kadar bunun bir hastalık oldugunu bilmiyordum malesef :59: Allah yardımcısı olsun ben saçlarıma çok öenm veririm yanı öyle tepe kısımlarıma falan dokunmuyorum hiç elim gitmiyor oralara ben direk alnıma çalışıyorum off trajikomik ya valla gülsemmi ağlasammı dün akşam hep sinirlerim bozuldu ağladım annemide üzüyorum böyle çok üzülüyo kadın yaa :43: alnımda kaç yıldır kahkülle geziyorum çünkü alnımı gören iğrenir benden ben kendimden nefret ediyorum odereceye geldim "ama sarımsaklı yağı yaptım kafamda şimdi orda saçalrım çıkıcak geriye doğru iterim alnım güzel olur kahküllerimide uzatırım arkaya toplayabilirm " dye düşünüyorum telkin veriyorum kendime annemde çok destek olmaya başladı kökü sende çıkar ellemessen eğer sür yağını sarımsağı diyo bırak kendi haline diyo gülüyo falan aslında acayip iğrenir sarımsaktan yağdan falan kadına hiç bişey demiyo artık :))) Çevrenizde bu durumda olanları lütfen tenkit etmeyin destek olun

Bu konuda yazılan yazıların hepsinde kendimden bişeyler buldum gerçekten sevindirici bişey oldu bu benim için...
İğrenerek anlattığım hatta doktorumdan bile sakladığım şeyi sizler çok güzel dile getirmişsiniz belki de benim gibi hastalığının farkında olmayan birsürü insan var :( Benim yaşadığım benzer şeyler var ;
1- Saçları kopardıktan sonra köklerini dudaklarıma değdiriyorum. :26:
2- Kökleri kalın olanları ısırıyorum.
3- Acı hissetmiyorum.
4- Yaklaşık 1-2 saat boyunca süren kendimde olmadan yapıyorum :26: :59:
Tam 4 - 5 kere saçalrım düzeldi ben yoldum düzeldi ben yoldum...
Bu 6. falan bu kez saçlarımın çıkmamasından endişeliyim haklılar çıkmasalar yeri yanii artık küsecekler bu son olsun noluuur offffffffff :26: :59:

Son düzenleme:
Bu konuda yazılan yazıların hepsinde kendimden bişeyler buldum gerçekten sevindirici bişey oldu bu benim için...
İğrenerek anlattığım hatta doktorumdan bile sakladığım şeyi sizler çok güzel dile getirmişsiniz belki de benim gibi hastalığının farkında olmayan birsürü insan var :( Benim yaşadığım benzer şeyler var ;
1- Saçları kopardıktan sonra köklerini dudaklarıma değdiriyorum. :26:
2- Kökleri kalın olanları ısırıyorum.
3- Acı hissetmiyorum.
4- Yaklaşık 1-2 saat boyunca süren kendimde olmadan yapıyorum :26: :59:
Tam 4 - 5 kere saçalrım düzeldi ben yoldum düzeldi ben yoldum...
Bu 6. falan bu kez saçlarımın çıkmamasından endişeliyim haklılar çıkmasalar yeri yanii artık küsecekler bu son olsun noluuur offffffffff :26: :59:

ufff ya kirilma ama cok iyrenc bi sey bu yaptiklarin neden yaaa benim kardesim de ayni seyler yapiyo, hele bi bana gostermesi yokmu bak bak diye tiksiniyorum kizdan resmen :63::63::63::63: oturub konusmak nafile guzelce soylemek bosuna sovmek dovmek de cabasi ya bunun caresi yokmu ellerinimi baglasak aceb? o zaman da ayaklariyla yolar muhakkak :9::9::9:

Bende 21 Yaşındayım ve bugüne kadar bunun bir hastalık oldugunu bilmiyordum malesef :59: Allah yardımcısı olsun ben saçlarıma çok öenm veririm yanı öyle tepe kısımlarıma falan dokunmuyorum hiç elim gitmiyor oralara ben direk alnıma çalışıyorum off trajikomik ya valla gülsemmi ağlasammı dün akşam hep sinirlerim bozuldu ağladım annemide üzüyorum böyle çok üzülüyo kadın yaa :43: alnımda kaç yıldır kahkülle geziyorum çünkü alnımı gören iğrenir benden ben kendimden nefret ediyorum odereceye geldim "ama sarımsaklı yağı yaptım kafamda şimdi orda saçalrım çıkıcak geriye doğru iterim alnım güzel olur kahküllerimide uzatırım arkaya toplayabilirm " dye düşünüyorum telkin veriyorum kendime annemde çok destek olmaya başladı kökü sende çıkar ellemessen eğer sür yağını sarımsağı diyo bırak kendi haline diyo gülüyo falan aslında acayip iğrenir sarımsaktan yağdan falan kadına hiç bişey demiyo artık :))) Çevrenizde bu durumda olanları lütfen tenkit etmeyin destek olun

tamam da guzelim ama biz de insaniz, bizim sizler icin harcadigimiz cabanin bir faizini siz yapsaniz zaten kurtulursunuz :18::18::18: ne bu boyle kucuk cocukmusunuz? ben de sizinle ayni yaslardayim 22 yasim var bunun yalnis oldugunu kabullenmeli, psikolojinize kendiniz anlatmalisiniz. bi de bence surekli kendinizle ayni gezdirin ve kendinize bakin o zaman belki elinizi kafanizdan uzak tuta bilirsiniz. :1::1::1:

canım sana komik gelebilir ama yaşamadığın içinde anlamanı beklemiyorum zaten :59: ama ben çözümünü buldum yani parmaklarıma bant takıyorum ve hafta 1-2 sefer de 1 diş sarımsağı dövüp içinede badem yağı damlatıyorum 3 damla kadar onu sürüyorum saçlarım çıksın şuan onunla meşgulüm yolmıcam ben bu şekilde kendime telkin veriyorum bu defa başarıcam uzuyor zaten ben tekrar yağıyorum bu sefer yapmamalıyım kardeşinle konuş dövmekle sövmekle falan olacak iş değil bu çok iğrenç bişey oldugunu bizler farkındayız zaten ama farkında oldugumuzda cok geç olabiliyo

Arkadaşlar benimde 4 yaşındaki kızım koparıyor saçlarını.tepesi bayağı açıldı.kazıttım,ikaz ettim bağırdım çağırdım hoşlukla yaklaştım yok. vazgeçmedi geçmiyor.şimdi yine kazıtacam..ikiz kardeşinde böyle bi durum yok.bu kadar küçük yaşta olurmu bu hastalık???

Geçmiş olsun.Çok üzücü birşey.Resmen saç derinize ağda görevi yapıyorsunuz.nasıl ki ağda kıl tüy azaltır böylelikle kendinize kötülük ediyorsunuz.Doktora güvenin.Kendinizi bağışlayın,saçlarınızı okşayın. benliğinizi affedin.Kıymayın artık kendinize.Farzedin ki trafik kazasında ellerinizi kaybettiniz.Yok sayın.Başka şeylere yönelin.Ya da onun yerine geçebilcek başka bir alışkanlık edinin.Tırnak yiyin,etlerini yolun.Aynanın karşısına geçip gözlerinizin içine bakın, sonra saçlarınıza bakın.Büyük söz verin kendinize.Saçınıza dokunmayın artık.Okuduklarıma çok üzüldüm.Eğer şimdi tam şu anda kendinizi affetmezseniz,kendinizi kel bıraktığınız için bir daha asla affedemezsiniz.

Bi insanın saçı 6 senedir hiç uzamaz mı ? Uzamıyor işte..Daha doğrusu uzuyor ben yoluyorum.. Odam,yerler kıl dolu..Geçen akşam dalmışım elim saçımda bi kendime geldim üstüm hep kıl :53: Kendimden o an nefret ettim..Bi kıl çıksın diye yağlar sürüyorum ama bin katını tekrar yoluyorum..Bu güne kadar hiç kuaföre gitmedim saç kestirmek için,fön için..Çünkü utanıyorum..Yan tarafımda saç yok..Önceden diğer tarafı yoluyordum bu tarafa çıtçıt takıyordum şimdi de diğer tarafı yolmaya başladım..Saçlarım uzun görünüyor ama çıtçıtla..Herkes uzun saçlı bilir beni bende alıştım bu duruma ama eve gelip o çıtçıtları çıkardığım zaman acı gerçekle yüzleşiyorum kulaklarımın hizasında tel tel saçlar..Açsam çıtçıt takmasam yapamam çünkü kırpılmış koyun gibi aynı..Çıtçıt taksam onlar zaten daha fazla yoluyor saçlarımı ama takmak zorundayımda :14: ne yapacağımı bilmiyorum yaşım 27 ve yarın bi gün evlensem ne olacak bilmiyorum..Dışarıdan bakan uzun saçlı güzel bi kız sanıyor bu şekilde biri beğense beni evlenmek istese acı gerçekle yüzlüşecek..Çünkü kelim :17: Halbuki yıllar önce ne kadar güzel saçlarım vardı o kadar kalın telli ve gürlerdi ki..Fön çekerken bile kabarırdı sinir olurdum..Ama şimdi kabaracak saçım bile yok..Ben benden artık nefret ediyorum :93:

ooofffff kizlar ya, aksam aksam üzüdünüz beni.
Tüm sayfalari okuyamadim ama sizlere teker teker sarilip bu hayati bu kadar ciddiye almamanizi tavsiye etmek isterdim.
Hepinizde cok tatli insanlarsiniz, belkide cok hassas oldugunuzdan tüm stressinizi böyle yok etmeye calisiyorsunuz.
Bu topigin acilmasi iyi oldu karsilikli nasil yendiniz bu hastaligi diye birbirinize destek olursunuz Insallah.
Ne yazikki size destek olamayacagim ama yinede belki yardimci olur diye sadece sunlari söylemek istiyorum.
hicbirimiz dört dörtlük degiliz, hepimiz insaniz, iyliligimizle ve hatalarimizla.
Etrafinizdaki insanlarida üzdügünüzü unutmayin. Ve bir an önce kurtulmaya bakin, kesin bir cözümü vardir.
Hepinizi teker teker öpüyorum ve burada sizlerin basarma hikayelerinizi okumak istiyorum...Hadi ama..sevgilerimle :16::38:
Zaten yufka yürekliyim, kiyamam sizlere ya, daha yasiniz genc, yapmayin canlarim ( abla nasihati )
Vallahi cok üzüldüm, bu konu takilir artik kafama...

arkadaslarr uzun yıllardr bu durumda olanlara seslenıyorummm :(
ben 12yıldr cekıorm bunu, ve senelerdır tepemdekı saclarım uzamıyor :(( bıldıgınız uzamıyor :((( kaldılar öle kısacık,sızde de varmı böle bır sorun ????
ve buna nasıl bır care bulcam bılemıyorummm :(((( uzasalar koparmıcam bunu bılıorm ama uzamıyorlar ıyıce delı oluyormm :63:

lise arkadasim yaparken gormustum bende ne alakysa ole basladim ve devam etti...simdi kafamin bir tarafini ufak bir kisim kellestirmis sayilabilirim..arada aynayla kontrol ediyorum ne oluyor diye sonra yapmyacagim diyorum devam ediyorum...cok rahatsam yada asiri stres altindaysam yaptigimin farkina vardim..biraz arastirdim bir hostes kadin boyle bir hastaliga tutulmus ve hayati tamamen alt ust olmus...cok basarili iken birden 0 lamis kadin resmen...saclarindan utandigi icinde ve bundan vazgecmeyecegi icinde bir dahada evlenmemis...

bunu altinda yatan asil piskolojik sorun baskin anne pasif babadan kaynaklaniyormus...surekli evde hir gur cikaran yada bu tarz davranislar sergileyen yada babaya asaliyici davranan hic begenmeyen surekli laf soyleyen kadinlarin cocuklari bu hastaliga yakalanma olasiligi en fazla olanmis..

kendim icin dusundum benimde annem baskin bir tip tmm asagilama falan yok ama babamdan daha baskin bir karakter...sonra bunu ogrendikten sonra gittim anneme kizdim bak bundan kaynaklaniyormus diye...oda garibim davranislarini degistirmisti ama gecti bir kere bundan nasil kurtulmam gerekitigini ogrenmem gerekiyor simdi...

kizlar ben karar verdim artik koparmayacagim koparmadigim her gunu burayada gelip yazicam yada kopardigim olursa hani alisma suresince gelip yazip buraya desifre edicem kendimi...bazi huylari insanin azarlanmadan gecmiyor..kendimi azarlamaya karar verdim...

aksam tuttum kendimi yapmayacagim diye tedirgin oldum ama olsun devam edicem..ona buna gulunc hale gelmektense birileri ogrense deli damgasi yiycez toplumumuz dusene tekme konusunda baya basarili oldugu icin kimseye o firsati vermeyecegim.....
:65:
gunluk hayatta basarili bir insanim yuksek tahsiller gordum gayet toplum arasinda saygi goruyorum ama buna yenilmek dokunuyor acikcasi..:63:

Back