Saç koparma hastalığı: Triktillomani

evet canım bende daha çok tırtıklı olanları kopratıyorum bide uçlardaki çatallaşanları koparıyorum

evet canım bende daha çok tırtıklı olanları kopratıyorum bide uçlardaki çatallaşanları koparıyorum

annemin saçları kalın telli seninkide öyle mi?annem değişik şampuan ve krem kullandı saçı belki düz olur tırtıkları giderde çekmez diye bide kapalı bi bayan gündüz kapalıyken çekmiyo ama gece bişeye odaklanınca çekiyo bide saçı temizken o kadar fazla çekmiyo..

canım benim saçlarım ince telli evet bende saçımı yeni yıkadıgımda temizse dokunmuyorum sonra oynayınca yağlanıyor tabi mecburen yıkıyorum tekrardan ya şu illetten kurtulmak istiyorum hemde çok istiyorum insan saçlarınıda beyenmiyor oynayınca kırılıyor tabi.

kızlar bende de var böyle takıntı mı desem hastalık mı desem bilmiyorum ama saçlarım cok gür ve kalın telli böyle elim gidiveriyor , aralardan cok kalın olan saç telimi buluyorum onu çat! koparıyorum :s :))) çok zevkli oluyo ama cok yapmıyorum arada bi elime kalın saçlardan denk gelirse... :) kel kalacagımı sanmıyorum cünkü kuaförüm bile ''dökülsün diye dua et Tuğçe'' diyordu bana :)))) kafamda kocaman bi ağırlık var :( :D

Canım ama dikkat ett çok yapmasan bile yapa yapa alışkalık haline gelebilir eğer çok yapmıyorsan bence tamamen bırak hiç yapma gerçekten illet bişey çünkü.

Kızlar bende aynı derten muzdaribim. Ama 2 gündür bıraktım benimde saçımda açıklık oluştu tekrar çıkması için napabilirim yardım edin.. Allah herkese acil şifalar versin... (AMİN):14:

Canım ama dikkat ett çok yapmasan bile yapa yapa alışkalık haline gelebilir eğer çok yapmıyorsan bence tamamen bırak hiç yapma gerçekten illet bişey çünkü.

cooook haklısın canım benim :( bak yine elim gitti saçıma :( bırakmaya çalışıcam bakalım çok değil en azından sadece bilgisayar başında bişey okurken elim gidiyor buna da şükür :)))))

7 yıldır çektiğim hastalık :43: fakat 8 haftadır psikologa gidiorm :63: ve 1,5 yıldır ilaç kullanıyorum 24 günlük bir koparmama sürecim oldu 25. günümde kopardım ama simdi gün saymıyorum iyileşeceğime inanıyorum :52: :66:

arkadaşlar son yazılanlara baktımda şöylebir.nekadar çok varmış bu dertten muzdarip.bende yaklaşık 5 yıldır var.ne yaptıysam olmadı başaramadım.okadar çok bunaldımki size belki çok ilginç gelecek ama baş parmağıma ne yapsamda saçlarımı tutmayı engellesem diye bile düşündüm.(aklımdan geçeni yazmıyorum piskopatmı bu kız diye düşünmeyin diye)çaresizlik insana neler düşündürüyo anlatamam.doktora gitmedim hiç.çünkü herkesten sakladığım bişeydi.daha doğrusu eşim dahil döküldüğünü zannediyorlardı.yaklaşık bir ay önce söyledim eşime.anlamıyorum seni insan bile bile kendine nasıl zarar verebilir diyor bana.yardımcı olmuyorda değil.doktora gidelim istersen.saçlarını keselim sürekli gibi öneriler getiriyor bende ona mahçup olmamak için tutmaya çalışıyorum kendimi.çok defa bildiğiniz 3 numara kestim saçlarımı.kısayken çok iyi ama biraz uzayıp ele gelince karşı konulmaz bir dürtü deli ediyor beni.yine kesiyorum.bu şekilde 1 ay kadar hiç dokunmuyorum.uzatayım dokunmıycam diye söz veriyorum kendime.bir bakıyorum ellerim üstüm başım saç içinde.ben evdeyim kesmek bu yüzden daha engelleyici geliyor bana.ama şunuda biliyorumki elin saçına gittiğin anda kendini engelliyemiyorsan hiç engelleyemezsin.ne kadar kesersen kes.geçici bir çözüm bu.doktora gitmeyi reddediyorum çünkü 3 yaşında bir oğlum var be antideprasan gibi ilaçlar kullanma gibi bir durumum yok.terapi ne kadar faydalı olur hiçbir fikrim yok.faydasını görenede rastlamadım.çok zor bir durumdayım.kendisi yenen arkadaşın yazısını okudum.tebrikler gerçekten.zoru başarmış.ama bende birgün kurtulucam bu hastalıktan.hayatımın geri kalanını bu şekilde geçirmek istemiyorum.allah herkese yardım etsin.irade gücü versin hepimize.inşallah.:59:

merhaba sınaz, bırsey sormak ıstıyorum o kopardıgın saclar uzuyor mu ??
ya benım tepemdekı saclar uzamıyor 3-4cm kaldı :((( heryer uzun orası kısa,genelde tepeden koparıyordum,smdı sagdan soldan ama o tepe uzamadı gttı :((
napsam dermatologa mı gtsem hangı dr bılır bunu bılemedım yaaa ,uzamaya baslasa tepem belkı akıllanır koparmam bırdaha :((

sanırım bu illetten kurtuluş yok iki ay hiç koparmadım hah bu sefer oldu galiba dedim ama tekrar başladım koparmaya.. :(

Son düzenleme:
merhaba sınaz, bırsey sormak ıstıyorum o kopardıgın saclar uzuyor mu ??
ya benım tepemdekı saclar uzamıyor 3-4cm kaldı :((( heryer uzun orası kısa,genelde tepeden koparıyordum,smdı sagdan soldan ama o tepe uzamadı gttı :((
napsam dermatologa mı gtsem hangı dr bılır bunu bılemedım yaaa ,uzamaya baslasa tepem belkı akıllanır koparmam bırdaha :((

yok canım benim saçlarım normal uzuyor.saçlarım bundan altı yıl önce yani bu bela başıma gelmeden önce okadar gürdiki anlatamam.çok sağğlıklıydı.belki ondardır.iyi dayanıyorlar maşallah.senin saçının yapısındanda olabilir.yani zaten zayıf telli saçların varsa koparmak etkiliyordur muhakkak.dermatoloğa gidebilirsin.mutlaka yardımı olur.ama tabi nedenini söylemen gerekir.inşallah bir çözüm bulursun canım.allah yardımcın olsun.

ılgın ıcın tesekkur ederım sınazcım. dermatologa gtmeyı dusundum fakat yanı her dermatolog sac konusunda uzmanlasmıs olmuyor hangısıne gıdecegımı bılmıyorum ? :(:53:

bir dönem saçlarım düzleştiriciden ve boyadan tuhaf bi şekil almıştı özellikle üst kısımdakiler. elime alıp tutam tutam,uçlarını kırık olan yerlerini kesmeye başladım sonra koparmaya başladım. özlellikle şekli bozuk olan saçları koparıyodum aradan bir süre geçti bi baktım saçım azalmış tepede . arkadaslarımda kızdılar hemen bıraktım . sanırım benimki bu sendroma uygun değil çok ama devam etseydim gidecekti sanki ben erken farkettim alışkanlık yapıyo durduramıyosun kendini erkenden bıraktım şükür

arkadaşlar en son siteye girdiğimden beri hiç koparmadım ama beni çok ciddi zorladı.sarımsak sürdüm geceleri ,sabahları medicassol sürdüm çıkarken o bölgeye ,ve saçımı ispanyollar gibi topladım hep, sımsıkı bu birebir geldi.sonra unutuyorsun kriz süreçi 20 gün gibi,yine uyarıyor bu aralar ,ama hiç dokunmuyorum ,dokunursam biliyorum başlar .elim gidiyor ve orayı hislendirmeden hemen elimi geri çekiyorum.kriz günlerinde fön çektirmeyin, saçınızla uğraşmayın, boyatmayın o hissiyatın unutmanız şart.

arkadaşlar en son siteye girdiğimden beri hiç koparmadım ama beni çok ciddi zorladı.sarımsak sürdüm geceleri ,sabahları medicassol sürdüm çıkarken o bölgeye ,ve saçımı ispanyollar gibi topladım hep, sımsıkı bu birebir geldi.sonra unutuyorsun kriz süreçi 20 gün gibi,yine uyarıyor bu aralar ,ama hiç dokunmuyorum ,dokunursam biliyorum başlar .elim gidiyor ve orayı hislendirmeden hemen elimi geri çekiyorum.kriz günlerinde fön çektirmeyin, saçınızla uğraşmayın, boyatmayın o hissiyatın unutmanız şart.

medıcassol neden ???
sarımsak kokmuo mu

Back