Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Güzelim benim, basligi acali cok olmus ben daha yeni okuyorum, bu hastalik bendede var yaklasik 11-12 yasinda baslamistim ama bendeki cok feciydi, yani tamamen kel kaldigim bile olmustu, anneme cok cektirdim bu dönem cünki saklanacak hale gelmiyor bir süre sonra herkes görüyor, ne aciklamasi yapacaksin ????
tanidiklar, akrabalar, bide anlayissizliklari doguyor, dalga gecenler bile oldu, kendi akrabalarim beni daha az önemsemeye hatta deliyerine koyanlar bile oldu....cok kötü hissetttigim günler yasadim, kabus gibiydi....suan 21yasindayim, az cok daha yapiyorum ama cok sükür su son 3 aydir yapmiyroum pek, oda evlendim ondan diye düsünüyorum, ben evleneli tam 3 ay oldu...kendimi daha cok sevmeye daha cok özen göstermeye basladim...saclarimin tepesi tamamen acik, genelde postis takiyorum ama iste sacmodelim hep ayni, insanlarin dikkatini cekiyor ve bana hep soruyorlar neden yaz kis sac bandi takiyorsun diyorlar, ben artik sikildim aciklama yapmaktan....dedigim gibi ara sira yine elim gidiyor, cünki sanki o saci cekmezsem altinda volkan patlayacakmis gibi hisler yasiyorum, cektigim zamanda derin bir oh cekip oturuyorum yine....ve sonu gelmiyor, cek cekebildigin kadar, yarim saat sora bi bakiyorum o bölgede hic sac kalmamis, sirf deri :((((((( neler cektim arkasindanda oturup bunu yaptigim icin cok agladim...pskoloklara gittim, almanyada doktorlara gittim, türkiyede, istanbuldaki doktorlari aradim, bu hastaligi birakmak 6ayda olabiliyormus ama kendin istemen lazimmis, gölben hizli sayar adli doktorla görüsmüstü annem....neler cektim neler, geceleride saclarimi acmiyorum yatarken, esim biliyor ama hic üstüne düsmüyor...:1ninca: o saclarimi cektigimi bilmiyor ama döküldügünü biliyor....uzar diyor hep, gercektende uzuyor yavas yavas...sevgisiyle uzadgina inaniyorum....
ben cok aci cektim, halada cekiyorum ama yavas yavas kendimi kontrol altina almaya calisiyorum, yasitlarim saclarini yapar, kuaföre gider, boya yaptirir, kestirir...benim katli kestirecek sacim bile yok :((( tu....insallah bundan sonra olur....cok mahcubum... Yine Allahima hamd olsun ölümcül bir hastaligim yok...yalniz kaslarimi cok cekiyorum, cok kasiniyor alti yoksa, deliriyorum üzülüyorum sonra ama yinede cekiyorum...artik kalemle cizmeye baslaidm, oda olmuyor bi süre sonra boyasi akiyor, ne yapacaimi bilmiyorum, aceba kalici makjaj mi yaptirsam ?bir ara kipriklermide yoluyordum ama artik onu cok sükür biraktim kipriklerim normal uzuyor....görüntümde bu sac konusundan dolayi hep ayniydi.....suan 21yasindayim...umarim en yakin zamanda tamamen birakirim...
yarabbim, bize yardim et nolur....
canim benim sende üzülme, insallah birün sende birakirsin...toparlarsin kendini...insallah bigün hepimiz birakiriz.....

betulcum sana msj göndermek ıstedm ama gönderılemıor,senınle özel olarak konusmak ıstıyorum bu konu hakkında,bana ulasabılırsen coook memnun olucam ufkum__07*hotmail.com

kızlar merhaba bildiğiniz üzere bende kaş ve kipriklerimi yoluyorum. Öyle ki kaşlarıma dövme yaptırmak zorunda kaldım çiz çiz nereye kadar ? Kiprikler zaten yok siyah kalem çekiyorum insanların gözlerinin içine bakamıyorum hele ki şuan gözlüğüm de yok lens kullanıyorum iğrenç bir durum vel hasıl sadade geleyim arkadaşımla konuştum bir zamanlar sürekli sebebsiz gece ıslatmaları oluyormuş, doktora başvurmuşlar ve psikolojik olduğu söylenmiş ve akapunktura gitmiş. Şimdi bende düşünüyorum sizce nasıl olur bir etkisi olur mu deneyen var mı ?
Allah'ım hepimize acil şifalar versin ..

bence bu ısın tedavısı BIZ ız.. koparmazsak koparmıoruz...ben gttm dr a,terapı dedı,
terapıde ne yaptık ''en guzel anınızı hayal edın eveett eveet cok mutlusunuzzz,elınız sacınıza gıdınce bu hayalı anımsayın ''
350 PAPEL ODEDIGIMLE KALDIM.

öylede işte artık o kadar çaresizim ki kendi adıma konuşayım bir yol arıyorum kurtulacak. bende şuan ilaç kullanımı ve doktora gidiyorum biraz iyi geliyor gibi. bu arada benim bu sorunum 10 11 yaşlarında başladı. sizlerin kaç yaşlarında başladı acaba.

öylede işte artık o kadar çaresizim ki kendi adıma konuşayım bir yol arıyorum kurtulacak. bende şuan ilaç kullanımı ve doktora gidiyorum biraz iyi geliyor gibi. bu arada benim bu sorunum 10 11 yaşlarında başladı. sizlerin kaç yaşlarında başladı acaba.

14-15 yasında basladı bende.sımdı25yasındayım

benimki de 13 yaş civarında başladı zaten genelde çoğunlukla o yaşlarda başlıyormuş. dönem dönem geçer gibi oluyor bu aralar hiç ellemedim kaşlarıma uzadılar bayağı ama biliyorum bir iki ay içinde bir oturuşta hepsini yolup tekrar kaşsız kalacağım.. :(

uzun zamandır yazamamıştım sizlere.takip ediyordum ama yazmak içimden gelmiyor artık.bir kişi bile ben artık düzeldim yazmıyor.böyle nasıl motive olabiliriz ki?benim durumumda çok fazla olmasada değişiklik var.şöyleki,benim eşim bilmiyordu yolduğumu.dökülüyor zannediyordu.ama söyledim.saç dökülmesi için çara arıyordu yine birgün.doktor falan araştırıyordu.ve bende söyledim.iyiki söylemişim.çok faydası oluyor.bıkmıştım artık kendimi yemekten.paylaşmak iyi geldi.biraz fazla sıkıyor şimdi beni saçına dokunma,çek elini falan diye ama olsun.daha iyiyim.bakalım şimdi psikolog araştırıyoruz.ilaçla tedavi değil ama hipnozla tedavi varmış birde.bakalım deniycem ilk defa.inşallah bir faydası olurda size güzel haberler veririm.aranızda benim gibi kimseye söylemeyen arkadaşlar var.onlarada tavsiyem özellikle evli olanlar.eşleriyle paylaşsınlar mutlaka.inanın çok faydası oluyor.kendini mahçup olmamak için tutmak zorunda hissediyorsun.koparmalar azalıyor baya.bu hastalıkla tek başına başaçıkmak çok zor.kopardıktan sonraki o hissi çok iyi bilirim.kendinden nefret edersin.inşallah hep birlikte üstesinden gelicez arkadaşlar.iyi örneklerde olacak eminim.

benım bu sene yenmem lazım :(( seneye mezunıyet balom var saclarım kısacık yaaa neremı yaptırıp gtcem baloyaa :(((((((((((((

ya kızlar kopardıgınız saclar uzuyormu benım tepem uzamıyor 3-4cm kaldı yaa senelerdırrr
nasıl yani 3 4 yıldır hiç uzamıyormu.benimkiler hızlı ve düzgün uzuyorda.uzamalarına fırsat kalırsa.saç uzatmak için birçok ürün satılıyor canım uzamayan kısımlara deneyebilirsin.araştır bence bi.demekki saçlar bir süre sonra küsüyor.inşallah çözüm bulursun.

pekı canım önerebıleceın bı urun varmı

vallahi canım gözüme nette ilk çarpan HC Herbal Hair Care Complex diye bir ürün.ne kadar etkilidir bilemiyorum ama bu bitkisel karışım sanırım.ama kendinde yapabileceğin birçok tarif var nette.saçlarım nasıl çabuk uzar diye yaz google da.bir göz at istersen.sanada fayda edebilecek bişeyler bulursun umarım.denemekten bişey çıkmaz.

Tanışıklığım olan bir bayanda da bu hastalıktan varmış çoook sonra öğredim tabi , ben de bihaberdim böyle bir hastalıktan.. Bahsettiğim kişinin saçları peruktu , kirpikleri sanki dökülmüş gibi birkaç tel vardı ,kaşları da mütemadiyen kalemle çizilmişti. Önceleri Allah korusun kanser tedavisi görüyor sandım hatta üzüldüm kendi kendime. Taktığı peruğu etrafındakilere kendi saçıymış gibi göstermeye çabalıyor kuaföre gittim boyattım vs. diye anlatarak , demek ki kabullenmek istemiyor hastalığını da :( Oysa çok hoş bir bayan , keşke durumu düzelse de o peruğu takmak yerine kendi saçlarını sallasa şöyle bi. Önce hastalığı kabul etmek gerek sanırım tedaviye başlayabilmek için.

Son düzenleme:
Benim gibi kaşlarını yolanlar varsa kakül kestirmeyi önerebilirim, ben kakül kestiğimden beri kaşlarımı neredeyse hiç yolmadım ve şimdi neredeyse tamamen çıkmış durumdalar.

Son düzenleme:
selam arkdslar. bende bi saç var popoma qelio öncdn çok sıktı ve şuan eskisi qbi değil ck üzülüorm. bos vaktimde saclarımla uğrasıorum farketmeden. elimle dökülmş saç varsa onları koparmaya calısıorum . meğer hastalıkmış blmiodm :S bu bende 1 senedir var belkide 2 seneye yakın. duyqusal ve piskolojik açıdn çok problemlerim var . bi ara koparmakla kalmayayıp saçlarımı kendm kesmeyi düşündüm ama kıyamadım durdurdum kndmi. çok cddi bi durummus ya :S

bende saçlarımın kırıklarını koparıp duruyorum.böyle çatal çatal olanları kırıkları hepsni koparıorm sürekli,kendimi durduramıyorum.sıkıntıdan diye tahmin ediyorum.uçları koparırken bazen saçlarım kökten de kopuyor ama öyle bi azalma ya da boşluk oluşması gibi bir şeyle karşılaşmadım.vala saç uçlarıma bakmaktan şaşı kalcam bi günn..:)) :(( ama sıkıldım artık bazen ders çalışamıyorum bazen sınavlarda bile saçımı koparıyorumm..kurtulmam lazım artık!!1

benmde annem bu hastalıktan muzdarip.bazen öyleki odayı kokuttuğu oluyor.anne yapma diyorm yapıyor. hastalık işte

Back