Saç koparma hastalığı: Triktillomani

yaklaşık yedi yıldır kaşlarımı yoluyorum, bir kaç ay önce kaş hizasında kakül kestim, kaşlarımla uğraşmama engel oluyor gibiydi ve yedi yıldır ilk defa kaşlarımın hepsini uzatabilmiştim ama tam hah kaşlarım çıktı artık kaküllerimi uzatayım dedim şimdi de kaşsızım en başa döndüm gene... sanırım bu illetten kurtuluş yok.

merhaba arkadaşlar bende kaşlarımı seneler sonra uzattım aldırdım harika olmuştu ama sonra yine yoldum bembeyaz kaştan eser yok kendimden nefret ediyorum kendime güvenim kalmadı bitik durumdayım kiprikte yok kendimi imha edeceğim ((

gerçekten yenen yok mu ? ümitsizim üniversite bitiyor ama benim bu lanet huyum bitmiyor. kaşsız kipriksiz olmak gerçekten güven kırıyor ( ki yakında avukatlığa adım atacağım şimdi düşünüyorum bana halimi görünce kim dava verir ( kendine hakim olamayan hakimi nasıl etkiler ??

Ben koparmıyorum ama sürekli ellerim saçlarımda böyle parmağıma dolarım bukle yapar gibi bazen düğüm atıyorum sonra açıyorum. Anneannem görünce hep kızar oynama saçınla diye.

Yaaa off ne olur bırı de yendım su lanet hastalıgı desın nolur ya ((
hepımızmı bu kdr acızız yaa

bende senin gibi isyandayım canım.. 2 yıldır resmen kel ettim kendimi.. artı bide dökülme var.. saçlarımda sağlam olsa kalanlara yanmıycam yani.. yok ben 2 yıldırr mahvoldum.. durduramıyorum kendimi.. o koparken ki sesi duyma heyecanım kel olan bölgelerimi gördükçe beni iyice çökertiyor bu sefer stres olup yine aynı yola başvuruyorum.. bayanların en çok değer verdiği şey saçları ve bizler bu şekilde mahvediyoruz.. sonrada aaaaa acaba neyle saçlarımı sıklaştırsam die o yağ senin bu aktar benim koşup duruyoruz offf offffffffffffff .. herkes fark ediyor senin saçlarına ne oldu böyle diyee biri bizi durdursunnnn ....

bendee eczane acıcammm km gelıp ılac alırkı
kelın ılacı olsa der gıderler

Arkadaşlar bu dertten muzdarip biri olarak 84 sayfayı üşenmedim tek tek okudum...Nerden nasıl başlamalıyım bilmiyorum gerçekten.İlkokuldan bu yana bu sorunla karşı karşıyayım,ozamanlar çekilen EEG ler sonuç vermedi çocuk psikologlları yok çare olmadı birşey.Öyle saça birşey bağlamalar,ele birşey bağlamalar,başka şeylerle uğraşmalar bana bir fayda vermedi.Fayda görenler gerçekten çok şanslı.Psikolojik bir hastalık olduğu apaçık ortada öyle bir alışkanlık denilip geçilemez çünkü bu bize zarar veriyor.İnanın bu zamana kadar bu rahatsızlıkla nasıl yaşadığıma kendim bile inanamıyorum.Uzun uzun yıllar kuaförlere gidemedim.Saç bakımları vs çözüm belki bir yere kadar engelleyici olabiliyorsa ne güzel ama tam tersi durumda onlarda zaman ve para kaybı ne yazıkki bunları denemiş biri olarak.3-5 ay saçını elleme ama 10 dk da herşey eskiye dönebiliyor malesef.Okuduğum 84 sayfada sadece 3-4-5 kişinin doktora gitmiş olması gerçekten üzücü.Herkesin bununla kendi kendine başa çıkmaya çalışması ve bir kısır döngü içerisindeyaşaması ve tekrar başa dönmenin verdiği hayal kırıklığı buda tetikleyici bir neden değilmi.Yazılanların çoğunda herkes kendinden birşey buluyor bende buldum tabiki...İlaç isimlerinin buralarda zikredilmesi pek hoşuma gitmedi kontrolsüzce kullanılması buna ek olarak birinin memnun kaldığı birşeyden diğeri memnun kalacak diye birşey yok.İnsanların denemediği şeylerede olan güveninin zedelendiğini düşünüyorum.Doktor tedavileri olağanca pahalı buda diğer içler acısı bir durum...Ben kullandığım sürece ilaçlarımdan memnun kaldım ayrıca bunların birer antidepresan olarak kalmadığınıda bilmeyen arkadaşlara belirtmek isterim.Bu hastalık dürtü bozukluğu beyinin aktivitesini normal olarak görmemesinden kaynaklanıyor bu ilaçlarda bunu düzene sokmak için veriliyor.Eminimki doğru ellerde yararlı olacaktır.Bende yaklaşık 6 sene önce başladığım tedaviyi maddi yüzden bıraktım keşke bırakmasaymışım ama burda arkadaşlarımın dediği gibi birde psikolog denetimi vardı,ona problemlerimi anlatmak belkide sorunlarımla yüzleşmek bana zor gelendi...Nitekim bıraktım tedaviyi.Üniversite sonrası çalışmaya başladım ama çevresel ve ailesel nedenlerden rahatsızlığım iyice arttı ve işi bıraktım.Hipnoz tedavisi görmeye başladım yanında ilaç tedavisi.Kesinlikle ve kesinlikle işe yaradı.Ama evlendiğim ve şehir değişikliğinde bulunduğum için tedavime devam edemedim.Bazı arkadaşlar demişler doktor ve ilaçların yararlı olacağını sanmıyorum,şunu bir göz önünde bulundursunlar diğer türlü bu 84 sayfada hala devam eden kişiler olduğunu okurken üzülmezdik.Heleki " herkes kendi kendinin doktorudur,en ,iyi çare sizsiniz" gibi cümleleri gördükçe dahada sinirleniyorum.zaten normal şartlar altında bunun altında başka nedenler olmasa ve benim kişilik problemim olmasa ben şuanda bu durumda olmazdım.Bırakabilenlerin demekki alışkanlıktan ibaret olup bıraktıkları aşikar ama diğerleri yani bizler bu bir hastalık...Düşünsün bunu yapanlar sadece saç çekmek mi başka bir nedeni yokmu sizce bunun altında? benim vardı ve bunu son gittiğim psikoloğumla gerçeten aşıyordum,belki olağan sorunlarım saç çekmemle başlamıştır ama onları çözerek saç çekme sorunumuda yenecektim tamamen.İrade eksikliği,kendine güvensizlik,kendini değersiz hissetme,saçma sapan şeylerden dai duyulan suçluluk duygusu,fazla mükemmeliyetçi olma vs bu liste uzar gider...denemek istediğim başka yöntemlerde var ama bunlara ne yazıkki maddi durumum olanak vermiyor...ama imkan bulduğum anda deneyeceğim.

diyeceğim o ki lütfen arkadaşlarım kendi kendinize uzun zamandır bunu bırakamıyorsanız lütfen doktordan yardım alın...umarım bir gün buraya bundan kurtulduğumu yazabilirim...

merhaba disikartal,
bende dr a gttm,ılaclar kullandım ama dr umun bana dedıgı ^bu ılaclar senın sacını cekmene engel olmaz,o baska bır olay onu terapı ıle cözmelısın ^
ögrencıyım okulumu sevmıyorum cevremdekı herkes 2yuzlu cıkarcı.. bu olaylarla bas etmem kafama takmamam ıcın vermıs bana ılacı... e ılac bende sunu yaptı : yarın cok kazık yuzlerce sayfalık sınavım var ve ben bugun sbhtan aksama kdr gezen bır tıp olup cıktım fazla kaygısızlastrdı,önceden olsa sayfalarca not cıkarır o masadan kalkmazdım :))
ı
sana sorum su ; son gttıgın ve memnun oldum dedıgın dr kımdır? msj atarsan yda burdan yazarsan sevınırım cunku dr umu deıstrmelıyım
tesekkur ederım

canım özelden mesaj attım sevgilier...

tek bende var zannederdim bu durum ama değilmiş bende bütün sıkıntıya düştüğümde canım sıkıldığında dırek saçlarıma elim gidiyor ben normal saç tellerini koparmıyorum arada çıkan küçük kıvırcık olan saç tellerini koparıyorum hep çocukken saçımın iki ayrı bölgesinde kellik olmuştu doktora gıttım ve duzeldı sımdı ise o bölgelerde saç telleri daha zayıf kel gibi hissediyorum kendimi off

Kızlar aynı dertten bende muzdaribim ilk olarak kipriklerle başladı sonra kaşlarla devam etti. kaşımın büyük bir bölümü açılmıştı. bir yere gitmeye utanıyorum.Neyse onu annemin zoruyla bıraktım fakat bu seferde saçlarıma dadandım ne yaptıysam olmuyor bir türlü bırakamıyorum koparmayı....

lıseden berı bendede var annem tik derdı..ama hastalıkmıs bende bu baslıgı acmak ıcın gırdım bu sayfaya görunce cok sasırdım meger ne cok ınsan varmıs bu durumu yasayan..benım 3 hafta sonra dugunum var ve son 2 haftadır ınanılmaz yoluyorum saçlarımı tepem acılmak uzere... kuaföre gıtmekten utandıgım cok zaman oldu.bıara sordular noldu yandımı dedıler saçın evet demıstım...nasıl kurtulacaz doktora hıc gıtmedım.

kızlar ya doğru doktoru bulamadık yada sabırsızız hemen sonuca ulaşmak istiyoruz,her doktorun söylediği aynı,uzun yıllardır bu rahatsızlığı yaşadığımız için tedavisininde zaman alacağı...mucize beklemeyelim hiçbirşeyden

benimde sanırım 12 yaş civarlarında başladı.çocukken kafama kum atmışlardı.kum taneleri saçlarımın arasına girmişti yıkadılar ama sanki hep varmış gibi hissetim saç köklerinde.çıkarma çabası ile saç köklerini oynatmaya başladım ve sanırım koparmalar öyle başladı,böyle hatırlıyorum.önde başladı, yavaş yavaş yürüdü en büyüğü ceviz boyutunda oldu.kısa çıkan saçlar kaşıntı ve batma ile tekrar tarafımdan yokedildi:))böylece 38 yaşındayım devam etti ,saklayabileceğim boyutta oldu hep.cımbız bazen kullandım.kısa saçlar beni deli ediyorlar.kaşıntıdan ölücem sanki.ama %80 kontrol edebiliyorum ben.kuaför stresini düşünüyorum nediycem yine diye düşünüyorum hep.aslında garip bi zevkte var bu işte gerçekten ama görüntü fena oluyor.kanattığım kabuklandığı çok oldu.koparmamak için kafamın derisini bile kazımak istedim.saçlar daha çok batmaya başlıyorlar o zaman onu farkettim yaranın üstüne sarımsak basmak iyi geldi bazen.yakıcı etkisi koparmayı ve oradaki hislenmeyi öldürüyor gerçekten.arkadaşlar bu iş beyinde bitiyor sigara gibi.bağımlıyız biz.keşfedilmiş bir zevk alma noktamız var üzülerek söylüyorum böyle bence.tek bir tel kökü acıyor ve herşey orda başlıyor.9 aydır hiç yolmadım saçımı ama kafada bitti dedim ama bir garip saç teli beni yine uyardı dün, 3 tel gitti .yapmıycam kararlıyım.saçlarım uzadı 6-7 cm varlar .bugün gerçekten çok zorluyor beni.zirvede olmama rağmen yolmıycam işte onları ,onlar benim:))ve bana çok yakışıyorlar uzasınlar diye çok bekledim onları, kıymamalıyım , ben bunu engelledim ve yine engelliyeceğim ,ben güçlüyüm ,hepimiz güçlüyüz, buna yenilmiycez ama bu hep bizimle olacak, ilaç filan hikaye ,biz bununla hep savaşıcaz ve hep kazanıcaz .bugün şu an karar ver ,banyoya git ve durumuna bak aynada bu sen olmayacaksın artık.saçını tokala, bağla, bişey yap.sadece 4 ayda herşey yerine gelecek unutma ,hepsi hemde.yanlız kalma sakın ilk başta .gez toz .hissiyatı unut kitap oku resim çiz, yemek ye, sigara iç,mağaza dolaş, eve hayvan al ,çocuk yap:)))uğraş bişeylerle unutacaksın kesin ama hatırlayacaksında bir gün, o bir tel acıtacak canını, seni zorlıycak içindeki canavar ama o seni yenemez ve hiçyenemiycek, seni yanlızken yakalamak istiyor neden düşündünmü, hiç?:))))yenemez o bizi yenemez arkadaşım, hep gelicek bizi yoklıycak bununla yaşamayı öğrenicez tamamı,bunca yıl geçmedi, geçmeyecekte, bunu bil ,ona göre savaş onunla.ama inan bir süre sonra daha az yokluyor ,benim9 ay oldu lanet olası yine geldi o his, defedicem onu ,sende öyle yapacaksın bukadar basit işte.teslim olma, yaz burdan hislerini .ama yolma lütfen, çek elini bitti artık de.kriz geçince ve bu sitenin bu bölümünden ve bu konudan uzak dur düşünme, konuşma bile unut.burdan yazmak sadece yardımcı olmak ve kendimi ifadelendirmekti.size söz veriyorum bu krizi atlatıcam ben.bu siteye ancak bir sonraki krizde ancak giricem ,o arada unutucam yine hatırlamıycam bile.sadece allah bizimle unutma lütfen ,onun kudreti ile herseferinde bunuda aşıcaz inan, çıldırdığın anlarda ,dua et rahatlatacak seni, kesin olarak, dene göreceksin.senden korkması lazım, aciz kalma senin vasıtanla sana zarar vermesine izin verme.kafayı yemedim inanın:))ama bu kriz böyle aşılıyor denedim ben ve başardım ,olay bu kadar.geçti artık arkadaşım ,hadi geçmiş olsun sanada inşallah.

kesinlikle şuna katılıyorum bu ne kadar acı,sıkıntı,bunaltı vs versede kesin ve kesin verdiği çok büyük bir haz ve insan bundan vazgeçemiyor...inşallah senin gibi bizde bundan vezgeçeriz,kendimize inancımız yok başta...biribirini takip eden silsileler işte,buna bağlı özgüven eksikliği,kendini değersiz hissetme ve bununla başa edemeyeceği inancı sarıyor insanı...çok sinsi bir rahatsızlık ve yalnızlık demişsin çok doğru...yalnız şu var birşeylerle uğraşmak ama bunu stresli bir ortamda yapmamak,ben çalıştığım zamanlarda iş yerinde stresten bu çok tetikliyordu beni...çıldıracak gibi oluyordum...bende inanıyorum hepimiz bunu atlatıcaz...biz değerliyiz...kendimizi sevmeliyiz ve hiç birşey için suçlamamalıyız...pozitif düşün...pozitif yaşa

kızlar bende aynı durumdayım kaç senedir çekiyorum bu hastalığı yakında evleneceğim artık kurtulmak istiyorum her seferinde karar veriyorum ama olmuyor başaramıyorum bi bakmışım elim yine saçımda sanki istem dışı bişeyler oluyor o anda kendinize hakim olamıyorsunuz çok kötü bişey. Doktorada gittim ne yapmam lazım dedim terapi lazım dedi ama o an ne yapmalıyım diye sordum yokmu bunun bir çaresi dedim saçını açık bırakma dedi toplu tut saç bantı tak dedi ama o an saçın topluda olsa yine yapıyosun tutamıyosun kendini. Bişeyler yapmamız lazım kurtulmamız lazım insan bi kere elini saçına attımı kendini kaybediyor sonra bi bakıyosun bir avuç saç gitmiş. O an çok kötü oluyorum saçlarımı koparınca çok pişman oluyorum sonrasında millet saç çıkarmak için bir sürü ürünlere para döküyor bizse kendi saçımıza kendi kendimize zarar veriyoruz istemeyerekde olsa yapıyoruz bunu. Saçımı yeni kestirdiysem yada boyattıysam bi müddet dokunmuyorum bu sefer saçımı koparmıycam diyorum bi kaç gün ellemiyorum sonrasında bi bakıyorum elim yine saçımda bazen 2 saat boyunca elim saçımda oldugu oluyor çok üzülüyorum inşallah birgün kurtuluruz bu hastalıktan

benim annemde aynı hastalıktan muzdarip gitmediği doktor kalmadı doktorların çoğu bu hastalığı kaplumbağa hastalığı diye nitelendiriyo çok uzun süren tedavi sonucu kurtulma sağlandığı için benim annem tedavilerden once hergun her dk çekerken şimdi üzülüp sıkıldıgında streslendiğinde cekiyo ama üzerine gidip azim edildiginde çok olumlu sonuçlar alınıyo doktorlar genellikle ağır antidepresanlar verdi anneme sersem salak gbi oldu sonra bıraktı inancıda oldugundan duayla doktora düzenli giderek azalttı ama arada yine yapıyo bence size tavsiyem üstüne gidin bu hastalığı yenin çaresi olmayan biey yoktur yeter ki siz isteyin üstüne gidilince mutlaka olumlu bi sonuc alacagınıza inanıyorum allah yardımcınız olsun acil şifalar dilerim umarım hayırlı haberlerinizi alırım :)

birde yeni okudum önceki mesajları benim annemde türbanlı oldugundan saçını kel yaptı erkek gibi yaptı yinede kurtulamadı doktorlar saçını kapa evde boya vs. dio ama onemli olan ondan uzak durmak deil bunu içte bitirmek benim annem özellikle tırtıklı saçları çekiyo ona sizin dediğiniz gibi büyük haz veriyo sizin o saçlarda çeken ne var?acaba annem gibi sizdemi tırtıklı olan saçları çekiyosunuz yoksa ole eline ne gelirse mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…