Saç koparma hastalığı: Triktillomani

bende yıllardır yoluyorum. koparıyorumm benimki bayağı ilerledi artık durduramıyorum kendimi tam kendine gelecek saçlarım ben rahat bırakmıyorum hem kırıkları hem kökleri koparıyorum köklerini dudaklarıma değdiriyorum kalın telleri ısırıyorum böyle saçma bişey!! kendime sinir olsamda durduramıyorum işte........

evt aynn bende öyle yapıorum koparıp öyle saçma sapan harektler yapıorum. sonra atıyorum.. bu yüzden saçlarımın boyutları çok farklı kimi cok kısa kimi çok uzun kimi orta ne kadr kestrsemde bi bozukluk oluo... hiç acımıo bu arad o koparken huzur verio sanki. :D

:Saruboceq:bizlerdeki en büyük sorunda buu.koparırken acı değil mutluluk duymamız.yani bizlerde aynı durumdayız.benim saçlarım hala kısa.sürekli kesmeye devam.3 numara.ancak bu şekilde durduruyorum kendimi.kesinleşmiş bir tedavisi yok bildiğim kadarıyla.tek çare kendi kendimizin psikoloğu olmak.çok ama çok zor bir durum ama yapacak birşey yok.allah yardımcımız olsun.

bu hastalığı tam olarak bilmiyorum.illa saçları kökten mi koparınca bi hastalık oluyor.benim de 10 sene öncesinde saçlarımın kırıkları dikkatimi çekmiş ve kırık kısmından koparmaya başlamıştım hatta ısırarak dişlerim makas görevi üstleniyordu :kedi: çoğu zaman kökten koparırdım zamanla saçlarımda hiç kırık kalmadı ve bu durum beni deli etti sempatiksalakcinni hala saçlarımda kırık arar dururum.sırf koparmıyım diye hep kısa kestiriyorum.merak ettiğim benim bu durumumda bu hastalığın içine giriyormu acaba?he bu arada kırık olması da şart değil şekli bozuk olsada koparıyorum.

benim tepemdeki saçlarım uzadı kulak arkası ense ile çok oynuyorum birde önlerimle.. buldugumu affetmiyorum.. ama farkediyorum ki bu foruma girince yazılanları okuyunca daha çok oynuyorum.

aynen canım ya ben okurken bıle oynuorum.. benım tepem 3cm kaldııı senelerdırr :(((
kuaföre her gıdısımde noldu bu saclara dıor bende kustah kustah nesı var cek sen fönunu yoksa cekemıcekmısın baska yere gıdımdıorm :))

bu başlığı görünce çok sevimdim. Zira benime böyle bir problemim var bu gün daha yine lanet olsun ki kaşlarımı yoldum kipriklerimi yoldum. kaşlarıma artık dövem yaptırmak zorunda kaldım kipriklerimi ise bazen tamamen kopardığım çoktur şimdi bir kaç tel var ama kaşımı görseniz hiiiiiç yok sadece ince bir dövme kaş var. doktora gidiyorum ilaç tedavisiyle gidiyorum bakalım sonuçlar ne olacak ama bıktım bıktım parmaklarımı koparmka istiyorum resmen bu kadar olur mu demeyin arkadaşın dediği gibi tutamıyorsunuz kendinizi ve elinizde kılları görünce de bir o kadar üzülüyorsunuzbenneyaptımki

bu başlığı görünce çok sevimdim. Zira benime böyle bir problemim var bu gün daha yine lanet olsun ki kaşlarımı yoldum kipriklerimi yoldum. kaşlarıma artık dövem yaptırmak zorunda kaldım kipriklerimi ise bazen tamamen kopardığım çoktur şimdi bir kaç tel var ama kaşımı görseniz hiiiiiç yok sadece ince bir dövme kaş var. doktora gidiyorum ilaç tedavisiyle gidiyorum bakalım sonuçlar ne olacak ama bıktım bıktım parmaklarımı koparmka istiyorum resmen bu kadar olur mu demeyin arkadaşın dediği gibi tutamıyorsunuz kendinizi ve elinizde kılları görünce de bir o kadar üzülüyorsunuzbenneyaptımki

ben de kaşlarımı yoluyorum yıllardır, kafayı yemek üzereyim.. ilaç tedavisi nasıl gidiyor acaba ne kadar oldu başlayalı? anksiyete ilacı mı, ne tür bir ilaç kullanıyorsunuz?

cipralex diye bir ilaç verdi hazirandan beri kullanıyorum etkisi olmadı diyemem ama herşeyeden önce artık bu bir alışkanlıkta oluyor bence ve ben vazgeçemiyorum kendimden nefret ediyorum ilacın türü Essitalopram
ben kaş falan kalmadı mecbur dövme yaptırdım baya çıkmıştı bu gün yine onlarıda hallettim sonum ne olacak çok merak ediyorum sizin nasıl gidiyor

ben de aynı durumdayım tamamiyle...ilaç tedavisi gördüm ama bir faydası olmadı...artık tamamen alışkanlık olmuş...birçok doktor gezdim maddi açıdan oldukça zorlandım. ama butun bunların sonunda butun iş bizde bitiyor.bana sadece bunu kattı şu zaman ve para kaybı...tek şansımız bu alışkanlıgı yenmek başka birşey değil.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah senağlama

yok yok ılaca ılgısı yok bunun canım..bende 4aydr ılac tev kullanıorm ama ılgısı yok alıskanlık sdce bence bska bsı dııl

opuyorumnanaktankızlar ilaç falan kullanmayın
yapabildiğiniz kadar başka yöntem deneyin.
ben saçlarımı kestirdim ( ki yılda üç parmak uzar saçlarım )
uzamaz kolay bu nedenle de kıyamazdım normalde ama kesmek zorunda kaldım
saçlar da röfle vs var sa kopma şansı daha yüksek
benim kesilince inanın azaltı koparmalarım
unutmak ve bi daha da yapmak istemiyorum
kökten koparan arkadaşlarımda
koparırken başınızın ağrıyacağını bir gün beyninizde tümör oluşuna yol açacağınızı,
saç derinizde yara oluşacağını ve saçlarınızda hastalık halınde dökülmeler oluşacağını düşünüp
geri adım atsınlar inşallah caydırıcı vesile olur
allah yardımcımız olsun
ha kızlar evde oturanlar da el işi örsün bi müddet, iş bulup çalışsınlar
en iyi ilaç beyindir unutmayın hepinizi öpüyorum allaha emanet

arkadaımdada var kaş kiprik yolma... azaldı hiç yok denecek kadar az... kaşını kazıyo bide lokman hekimlerde ilaç aldı ve suan çıkıyo çok iyi ama arada yoluyo

Kızlar bu başlığı açmamın sebebi, benim de saç koparma hastalığına sahip olmam. Bu nedenle kaşlarımın, kirpiklerimin ve saçlarımın büyük kısmını kopararak büyük açıklıklar oluşturdum. Bunun herhangi bir nedeni ya da tetikleyicisi yok. Bir anda bir kıl kökünde başlayan hafif acıma, ve o kılı koparınca sanki bütün dünyadaki en mutlu insan olacakmışım hissi ve sonra kaybolan kontrol... Kendime gelip de önümdeki kılları görünce de peşinden gelen üzüntü, sonra aynaya bakıp da kel bıraktığım bölgeleri görünce 2 kat üzüntü... Benim gibi bu rahatsızlığı yaşayanlar, tanıdıkları olanlar, çözüm önerileri olanlar için açtım bu başlığı. Daha önce bu konuda bir başlık açıldıysa özür diliyorum; çünkü ben rastlamadım. Paylaşımlarınızı bekliyorum ...

teşekkürler canım, benim kötü yönünden biri de özellikle kaş ve kirpiklerimi koparmam. Bazıları yerine geliyor, ama büyük kısmını kaybettim. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı, çok özel olmazsa sorabilir miyim ?

Güzelim benim, basligi acali cok olmus ben daha yeni okuyorum, bu hastalik bendede var yaklasik 11-12 yasinda baslamistim ama bendeki cok feciydi, yani tamamen kel kaldigim bile olmustu, anneme cok cektirdim bu dönem cünki saklanacak hale gelmiyor bir süre sonra herkes görüyor, ne aciklamasi yapacaksin ????
tanidiklar, akrabalar, bide anlayissizliklari doguyor, dalga gecenler bile oldu, kendi akrabalarim beni daha az önemsemeye hatta deliyerine koyanlar bile oldu....cok kötü hissetttigim günler yasadim, kabus gibiydi....suan 21yasindayim, az cok daha yapiyorum ama cok sükür su son 3 aydir yapmiyroum pek, oda evlendim ondan diye düsünüyorum, ben evleneli tam 3 ay oldu...kendimi daha cok sevmeye daha cok özen göstermeye basladim...saclarimin tepesi tamamen acik, genelde postis takiyorum ama iste sacmodelim hep ayni, insanlarin dikkatini cekiyor ve bana hep soruyorlar neden yaz kis sac bandi takiyorsun diyorlar, ben artik sikildim aciklama yapmaktan....dedigim gibi ara sira yine elim gidiyor, cünki sanki o saci cekmezsem altinda volkan patlayacakmis gibi hisler yasiyorum, cektigim zamanda derin bir oh cekip oturuyorum yine....ve sonu gelmiyor, cek cekebildigin kadar, yarim saat sora bi bakiyorum o bölgede hic sac kalmamis, sirf deri :((((((( neler cektim arkasindanda oturup bunu yaptigim icin cok agladim...pskoloklara gittim, almanyada doktorlara gittim, türkiyede, istanbuldaki doktorlari aradim, bu hastaligi birakmak 6ayda olabiliyormus ama kendin istemen lazimmis, gölben hizli sayar adli doktorla görüsmüstü annem....neler cektim neler, geceleride saclarimi acmiyorum yatarken, esim biliyor ama hic üstüne düsmüyor...:1ninca: o saclarimi cektigimi bilmiyor ama döküldügünü biliyor....uzar diyor hep, gercektende uzuyor yavas yavas...sevgisiyle uzadgina inaniyorum....
ben cok aci cektim, halada cekiyorum ama yavas yavas kendimi kontrol altina almaya calisiyorum, yasitlarim saclarini yapar, kuaföre gider, boya yaptirir, kestirir...benim katli kestirecek sacim bile yok :((( tu....insallah bundan sonra olur....cok mahcubum... Yine Allahima hamd olsun ölümcül bir hastaligim yok...yalniz kaslarimi cok cekiyorum, cok kasiniyor alti yoksa, deliriyorum üzülüyorum sonra ama yinede cekiyorum...artik kalemle cizmeye baslaidm, oda olmuyor bi süre sonra boyasi akiyor, ne yapacaimi bilmiyorum, aceba kalici makjaj mi yaptirsam ?bir ara kipriklermide yoluyordum ama artik onu cok sükür biraktim kipriklerim normal uzuyor....görüntümde bu sac konusundan dolayi hep ayniydi.....suan 21yasindayim...umarim en yakin zamanda tamamen birakirim...
yarabbim, bize yardim et nolur....
canim benim sende üzülme, insallah birün sende birakirsin...toparlarsin kendini...insallah bigün hepimiz birakiriz.....

merhaba arkadaşlar bu kulübe yeni üye oldum yıllar öncede böyle bir sitede mutluluk duymuştum umarım burasıda öyledir bendede bu traz hastalık var ama sadece saç var bende ortaları baya açıldı ...[akannehir

Back