Saç koparma hastalığı: Triktillomani

laelaelaelaelae
Arkadaşlar önceki yazısmalarda entele otunun saçı uzattıgını yazmıslar bu gerçekten doğru mu? birde bu ot zehirliymiş bir zararı olurmu saç dökülmesi vs.. gibi şeyler yapar mı? bu otu aktarlardan falan bulabilirmiyiz? bilgi verirseniz çok mutlu olurum..

ben baslıcam ınsallah bunu kullanmaya hbrdar ederım sonuc alırsam :)
bıde kızlar ben kestrcem saclarımı sıfırdan bakım yapmaya baslıcam ve hıc koparmamaya calıscam ıns basarılı oluruz hepımız

İşe yarar mı acaba bi zararı olur mu?. nasıl kullanılıyor ki.. inş. işe yarar da hepimize şifa olur :) artık kısa saçlardan sıkıldım. Bizide bilgilendirirsen sevirim canım hayırlı haberlerini bekliyoruzz:1rolleyes:

ya kizlar ben bi tek kendimi saniyodum ya,burda okuyunca bircok insanda bu aliskanlik oldugunu anladim,hele duduk makarnasi ayni benim sikayetlerimi yazmis ben de ayni o sekilde anlatirdim rahatsizligimi,kizlar cok zorlaniyorum ya icimden o kirilmis ince telli saclarimi ayirip koparip atmak geliyo kendimi zorluyorum yapmamaya :bbo:ben entele yi bilmiyorum ama zencefilli su deniyorum 1 haftadir iyi geliyo sanki biraz uzadi gibi,bi arkadas baslik acmis ordan okumustum,bi deneyin isterseniz tamamen zararsiz:lepi:

ya kizlar ben bi tek kendimi saniyodum ya,burda okuyunca bircok insanda bu aliskanlik oldugunu anladim,hele duduk makarnasi ayni benim sikayetlerimi yazmis ben de ayni o sekilde anlatirdim rahatsizligimi,kizlar cok zorlaniyorum ya icimden o kirilmis ince telli saclarimi ayirip koparip atmak geliyo kendimi zorluyorum yapmamaya :bbo:ben entele yi bilmiyorum ama zencefilli su deniyorum 1 haftadir iyi geliyo sanki biraz uzadi gibi,bi arkadas baslik acmis ordan okumustum,bi deneyin isterseniz tamamen zararsiz:lepi:
hemen detaylı bilgiiiihihoyyyt zencefil toz olarak mı:uhm:

hemen detaylı bilgiiiihihoyyyt zencefil toz olarak mı:uhm:

hayir canim kök zencefil yani taze,sanirim aktarlarda yada büyük marketlerde bulabilirsin,cezvenin icine uc dort dilim kesip atiyorum,kaynatiyorum 10dakika demliyorum, sapsari su oluyo,onunla sacimi yikiyorum,yada dustan sonra o suyu dokup guzelce masaj yapip cikiyorum,ama sen daha detayli bilgi istersen,sac bakimi bölumune gir zencefille sac uzatma diye göreceksin,hem daha detayli bilgi edinmis olursun:içelim:

hayir canim kök zencefil yani taze,sanirim aktarlarda yada büyük marketlerde bulabilirsin,cezvenin icine uc dort dilim kesip atiyorum,kaynatiyorum 10dakika demliyorum, sapsari su oluyo,onunla sacimi yikiyorum,yada dustan sonra o suyu dokup guzelce masaj yapip cikiyorum,ama sen daha detayli bilgi istersen,sac bakimi bölumune gir zencefille sac uzatma diye göreceksin,hem daha detayli bilgi edinmis olursun:içelim:
çok sağol canımyaa ben bununla ilgili nette araştırma yapmıştım bulamamıştım turp falan yazıyodufisfisfis ben hemen yarın alırım zencefili başlarım bizim markette görmüştüm geçenlerde...allahım inşallah uzar saçlarımmmmmmmmmmmalkisalkisalkis

çok sağol canımyaa ben bununla ilgili nette araştırma yapmıştım bulamamıştım turp falan yazıyodufisfisfis ben hemen yarın alırım zencefili başlarım bizim markette görmüştüm geçenlerde...allahım inşallah uzar saçlarımmmmmmmmmmmalkisalkisalkis

insallah canim,ben 1 haftadir deniyorum iyi geldi,o bölüme girdiysen nasil kullanacagini daha iyi anlamissindir,insallah hep beraber bu aliskanliktan kurtuluruz ve saclarimizi istedigimz kadar uzatirizzemuszemus

Arkadaşlar nette bi araştırma yaptınm entele otuyla ilgili benim çok dikkatimi çekti belki sizinde dikkatinizi çeker umarım işe yarar...

Hindistan da yetişen Entele otunun hintli kadınların gözdesi oldugu söyleniyor... Bitki zehirli olmasına karsın dikkatli kullanıldıgında sacta mucizeler yaratıyor. Bitkinin acık bir yaraya temas etmediği surece kullanımında hiçbir sakınca görülmüyor. Ayrıca şu ana kadar bu bitkiyi kullanarak zehirlenen birine de rastlanılmamış.

Entele Otunu kullanan bayanlar sonuçtan gayet memnun cunku bu ot sayesinde saclar haftada 1-1.5 cm. civarında hızla buyuyor ve saglıkla parıldıyor. Ayrıca daha önce kaybedilen saclar tekrar cıkmaya baslıyor. Sunu da belirtmek istiyorum ki, bitkinin kadınlar üzerinde etkili oldugu kadar erkekler üzerinde etkili olmadığı söyleniyor. Bu kesin bir bilgi mi bilemem ama sac problemi olan beylerin de denemesinde fayda var derim ben...

Bitkinin fiyatı Hindistandan gelmesi sebebiyle diğer bitkiler gibi ucuz değil... 1 kilosu 2.000 ytl civarında ama sac bakımı için gerekli olan miktar 10 gram oldugu için 20 ytl ye rahatlıkla elde ediliyor üstelik 10 gr. Entele Otu ile elde edilen karışım, bir ay boyunca saclarınıza bakım yapacak kadar cok oluyor.

1. Formül:
Gerekli Malzemeler; 10 gr. Entele Otu, 2 su bardağı elma sirkesi, 2 su bardağı su
Yapılışı:10 gr. entele otunu 2 bardak su ve 2 bardak elma sirkesinin içinde (su yarıya inene kadar) kaynatılıp bir gün dinlenmeye bırakılıyor... Oluşan karışım saç diplerine masaj yapılarak sürülüyor. En az 2 saat bekletmek gerekiyor.

2. Formül:
Gerekli malzemeler; 10 gr. Entele Otu, Badem Yağı, Bepanthene (eczanelerde satılır küçük cam tüplerde)
Yapılışı: Saçlarınızı iyice yıkayın. Entele'yi bir cezvede su yarıya inene kadar kaynatın. (cezvenin 4/3 ü su olacak) Demi tohumlardan süzdürün. Biraz ılıklaşınca badem yağını ve bepanthene'i kalan suyla iyice karıştırın. Parmak uclarınızla (tırnakla değil) masaj yaparak karışımı sacınıza yedirin. Saçınıza bone geçirip üzerine saç kurutma makinesini 10-15 Dakika tutun. 2 saat bekledikten sonra boneyi çıkartıp saçlarınızı yıkayın.

Bitkiyi daha önce kullananlar uygulama sırasında kesinlikle eldiven takılmasını tavsiye ediyor cunku bitkinin etkisiyle ellerdeki tuyler hızla uzuyor. Ayrıca karışımı kaynatmakta kullanacagınız tencere ile daha sonra yemek yapılmaması gerekiyor...

Dip not: hassas tenlilerin kullanmaması gerekiyormuş. İçine susam yağı hint yağı badem yağı yılan yağı vs.. koyanlar daha iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. ama en yakın zamanda alıp kullanmak istiyorum:lepi: artık upuzun saçlarla dolaşmak istiyorummmmm:dance::dance: ozaman saçlarımı yolmayı da bırakırım:teytey:

Birde küsen saç için uygulanan bir formül varmış gözenekleri açmak ve hücreleri canlandırmak için; badem yağı ile saç diplerine 15 dk masaj yapıp yastığın üzerine havlu serip (bulaşmasın diye ) yatılıyormuş sabahta yıkayacakmısız. haftada 1 de kaynar suya havluyu bastırıp kafamıza sarıp soğuyuncaya kadar bekliyormusuz bu işlemi 4-5 kere uyguluyormusuz hücreleri canlandırıyormus. Daha denemedim ama sağlıklı birşey bence bu işlem ben her ikisinide deneyeceğim inş.. hihoyyyt

Çok yazdım başınızı ağrıttım ama turp ile su nasıl kullanılıyor?? bilginiz varsa ayrıtılarıyla yazar mısınız?

İnş. etkisini görürüz arkadaslar pırasa saçlara elvedaaa.. gür saçlara merhabahihoyyythihoyyyt

Arkadaşlar nette bi araştırma yaptınm entele otuyla ilgili benim çok dikkatimi çekti belki sizinde dikkatinizi çeker umarım işe yarar...

Hindistan da yetişen Entele otunun hintli kadınların gözdesi oldugu söyleniyor... Bitki zehirli olmasına karsın dikkatli kullanıldıgında sacta mucizeler yaratıyor. Bitkinin acık bir yaraya temas etmediği surece kullanımında hiçbir sakınca görülmüyor. Ayrıca şu ana kadar bu bitkiyi kullanarak zehirlenen birine de rastlanılmamış.

Entele Otunu kullanan bayanlar sonuçtan gayet memnun cunku bu ot sayesinde saclar haftada 1-1.5 cm. civarında hızla buyuyor ve saglıkla parıldıyor. Ayrıca daha önce kaybedilen saclar tekrar cıkmaya baslıyor. Sunu da belirtmek istiyorum ki, bitkinin kadınlar üzerinde etkili oldugu kadar erkekler üzerinde etkili olmadığı söyleniyor. Bu kesin bir bilgi mi bilemem ama sac problemi olan beylerin de denemesinde fayda var derim ben...

Bitkinin fiyatı Hindistandan gelmesi sebebiyle diğer bitkiler gibi ucuz değil... 1 kilosu 2.000 ytl civarında ama sac bakımı için gerekli olan miktar 10 gram oldugu için 20 ytl ye rahatlıkla elde ediliyor üstelik 10 gr. Entele Otu ile elde edilen karışım, bir ay boyunca saclarınıza bakım yapacak kadar cok oluyor.

1. Formül:
Gerekli Malzemeler; 10 gr. Entele Otu, 2 su bardağı elma sirkesi, 2 su bardağı su
Yapılışı:10 gr. entele otunu 2 bardak su ve 2 bardak elma sirkesinin içinde (su yarıya inene kadar) kaynatılıp bir gün dinlenmeye bırakılıyor... Oluşan karışım saç diplerine masaj yapılarak sürülüyor. En az 2 saat bekletmek gerekiyor.

2. Formül:
Gerekli malzemeler; 10 gr. Entele Otu, Badem Yağı, Bepanthene (eczanelerde satılır küçük cam tüplerde)
Yapılışı: Saçlarınızı iyice yıkayın. Entele'yi bir cezvede su yarıya inene kadar kaynatın. (cezvenin 4/3 ü su olacak) Demi tohumlardan süzdürün. Biraz ılıklaşınca badem yağını ve bepanthene'i kalan suyla iyice karıştırın. Parmak uclarınızla (tırnakla değil) masaj yaparak karışımı sacınıza yedirin. Saçınıza bone geçirip üzerine saç kurutma makinesini 10-15 Dakika tutun. 2 saat bekledikten sonra boneyi çıkartıp saçlarınızı yıkayın.

Bitkiyi daha önce kullananlar uygulama sırasında kesinlikle eldiven takılmasını tavsiye ediyor cunku bitkinin etkisiyle ellerdeki tuyler hızla uzuyor. Ayrıca karışımı kaynatmakta kullanacagınız tencere ile daha sonra yemek yapılmaması gerekiyor...

Dip not: hassas tenlilerin kullanmaması gerekiyormuş. İçine susam yağı hint yağı badem yağı yılan yağı vs.. koyanlar daha iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. ama en yakın zamanda alıp kullanmak istiyorum:lepi: artık upuzun saçlarla dolaşmak istiyorummmmm:dance::dance: ozaman saçlarımı yolmayı da bırakırım:teytey:

Birde küsen saç için uygulanan bir formül varmış gözenekleri açmak ve hücreleri canlandırmak için; badem yağı ile saç diplerine 15 dk masaj yapıp yastığın üzerine havlu serip (bulaşmasın diye ) yatılıyormuş sabahta yıkayacakmısız. haftada 1 de kaynar suya havluyu bastırıp kafamıza sarıp soğuyuncaya kadar bekliyormusuz bu işlemi 4-5 kere uyguluyormusuz hücreleri canlandırıyormus. Daha denemedim ama sağlıklı birşey bence bu işlem ben her ikisinide deneyeceğim inş.. hihoyyyt

Çok yazdım başınızı ağrıttım ama turp ile su nasıl kullanılıyor?? bilginiz varsa ayrıtılarıyla yazar mısınız?

İnş. etkisini görürüz arkadaslar pırasa saçlara elvedaaa.. gür saçlara merhabahihoyyythihoyyyt

ne kadar acaba bu entele fiyat olarak yani:uhm:

Dün bütün kırıklarımı temizledim:dance: mahfettim saçlarımı yaaasenağlama dün diplerini uçlarını yolmusum farkında olmadan dövseniz yerisenağlama ne yapıcamı bilmiyorum:( kendime geldiğimde heryerim saçtı stresten mahfettim kafamı görünce şok oldum zaten:1shok: bu gidişle kafamda saç kalmicaksenağlamasenağlama dokunduğum saç kopuyo artık yazarken bile hala oynuyorum stres sıkıntı çok yolmamı sağlıyor özelliklede düşündüğümde... Kafayı yicem bu gidişteee yolmaktan oynamaktan....
Kel kalmadan bırakmam lazmım arkadaşlar psikiyatriye gitsem tamamen bırakabilirmiyim acaba.. Birde bulaşıcı bu hastalık sanki yanımda duran arkadaslarım önceden yapmazdı sonra alıstılar onlarda yapmaya başladılar ama onlar bıraktı simdi bana kızıyolar ama ben hala yapıyorum kel kalmadan bi çare bulmam lazımsenağlamasenağlamasenağlama

1 kiloso 2000 miş yani 2 milyarkaydirigubbakcemile3 ama 10 gr yetiyomus 1 ayı geçiyormus zaten 10 gr 20 tl miş ama daha sormadım canım nette öyle yazıyodu

canim pahaliymis ya zaten kriz varsengözlerimebaksanab canim ben doktoro da gittim kurtulmak icin banan cd verdi,bazi hareketleri yapiyosun sakin bi muzik esliginde,bitkisel bi ilac verdi,ama ilac hic bi isime yaramadi,ve ben stresli bi insanim ,bana gunde yarim saat ya kos yada evde oyna dedi sacma gelebilir ama bu sekilde stres gayet guzel atiliyo,ben yapi itibariyle zaten oynak:dance:oldugum icin bana iyi geldi bu yöntem,zaten cok da iyi oryantal yaparimdelikafadulden simdi hergün kesin bi yarim saat darbukayla oynarim,yeni figürler bile gelistirdim vallahihoyyytsana tavsiyem doktora git bi dene,ve sorunlarini icine atma,paylas sikintini disari ver goreceksin seni rahatlaticak,gerci ben doktora yalniz bi kac defa gittim,sonra biraktim,suan dedigim gibi kendi kendime iyilesmeye calisiyorum insallah baslamam yeniden baslarsam yeni uzayan saclarimi da yiycemmmmmmmm:oklava:

canim pahaliymis ya zaten kriz varsengözlerimebaksanab canim ben doktoro da gittim kurtulmak icin banan cd verdi,bazi hareketleri yapiyosun sakin bi muzik esliginde,bitkisel bi ilac verdi,ama ilac hic bi isime yaramadi,ve ben stresli bi insanim ,bana gunde yarim saat ya kos yada evde oyna dedi sacma gelebilir ama bu sekilde stres gayet guzel atiliyo,ben yapi itibariyle zaten oynak:dance:oldugum icin bana iyi geldi bu yöntem,zaten cok da iyi oryantal yaparimdelikafadulden simdi hergün kesin bi yarim saat darbukayla oynarim,yeni figürler bile gelistirdim vallahihoyyytsana tavsiyem doktora git bi dene,ve sorunlarini icine atma,paylas sikintini disari ver goreceksin seni rahatlaticak,gerci ben doktora yalniz bi kac defa gittim,sonra biraktim,suan dedigim gibi kendi kendime iyilesmeye calisiyorum insallah baslamam yeniden baslarsam yeni uzayan saclarimi da yiycemmmmmmmm:oklava:

Evet ilk duyduğumda çok sasırdım zaten çok pahalı geldi. 10 gr alıp bi denerim inş. sonuçlarını yazarım. bende en yakın zamanda doktora gideceğim gerçekten gittikçe ilerliyor ilerledikçe psikolojim daha kötü oluyor. Bana İlaçla olacak gibi gelmiyor zaten tamamen stresten uzak durmamız lazım oda benim için çok zorsenağlama kimseyede derdimi anlatamadığım için hırsımı saçımdan alıyorum.senağlama bende çok oynak birisiydim bi zamanlar:) ama şimdi malesef değilim eskisi kadar :((( içimden gelmiyor ama tavsiyelerine uyacağım çünkü tam stres atmak için bire bir:dance: sıcakta koşmak zor gelir ama oynamak tam bana göre :teytey:

Evet ilk duyduğumda çok sasırdım zaten çok pahalı geldi. 10 gr alıp bi denerim inş. sonuçlarını yazarım. bende en yakın zamanda doktora gideceğim gerçekten gittikçe ilerliyor ilerledikçe psikolojim daha kötü oluyor. Bana İlaçla olacak gibi gelmiyor zaten tamamen stresten uzak durmamız lazım oda benim için çok zorsenağlama kimseyede derdimi anlatamadığım için hırsımı saçımdan alıyorum.senağlama bende çok oynak birisiydim bi zamanlar:) ama şimdi malesef değilim eskisi kadar :((( içimden gelmiyor ama tavsiyelerine uyacağım çünkü tam stres atmak için bire bir:dance: sıcakta koşmak zor gelir ama oynamak tam bana göre :teytey:[/QU

allah allah biraz once cevap yazdim yolladim ama gorunmuyo,demistimki,stres bizi bu hale getiren atiyoruz icimize sonra,hirsimizi sacimizdan yada tirnagimizdan cikariyoruz,valla atma icine,icinde tutup sen uzulcene ,sole karsi taraf uzulsunkötükedihüso

allah allah biraz once cevap yazdim yolladim ama gorunmuyo,demistimki,stres bizi bu hale getiren atiyoruz icimize sonra,hirsimizi sacimizdan yada tirnagimizdan cikariyoruz,valla atma icine,icinde tutup sen uzulcene ,sole karsi taraf uzulsunkötükedihüso[/QUOTE]

Evet sana çok çok katılıyorum stres ve sinir bizi daha kötü yapıyor. En küçük şeye sinirlenebiliyorum halbu ki önceden hiç böyle biri değildim kendime de sasırıyorum bazı sebeplerden sonra bu hale geldim sonra saçlarımı yolmaya başladım hiç farkında değildim ailem söyleyince fark ettim. sanki sadece ben yapıyorum gibime geliyodu etrafıma bakardım yapan varmı diye yoktu.. sonra sonra olmaya basladı.. Burasını görüp yanlız olmadıgımı hissedince daha çok mutlu oldum:) Derdimden anlayan nasıl duygu içinde oldugumu bilenler olunca insan Sıkıntılarını daha rahat söyleyebiliyor.. Keşke karşı taraf beni biraz anlaya bilse......senağlama

Kader arkadaşlarım benim :1hug:
Entele otunu kullanmamanızı öneririm.
Sonuçta zehirli olduğunu bile bile kullanmak akıl karı değil.
Üstelik kökler zayıf olduktan sonra saç uzasa neye yarar ki ?
Zayıf ama uzun saç çok kötü görünüyor bence :uhm:

senağlamasenağlamasenağlama

allah allah biraz once cevap yazdim yolladim ama gorunmuyo,demistimki,stres bizi bu hale getiren atiyoruz icimize sonra,hirsimizi sacimizdan yada tirnagimizdan cikariyoruz,valla atma icine,icinde tutup sen uzulcene ,sole karsi taraf uzulsunkötükedihüso

Evet sana çok çok katılıyorum stres ve sinir bizi daha kötü yapıyor. En küçük şeye sinirlenebiliyorum halbu ki önceden hiç böyle biri değildim kendime de sasırıyorum bazı sebeplerden sonra bu hale geldim sonra saçlarımı yolmaya başladım hiç farkında değildim ailem söyleyince fark ettim. sanki sadece ben yapıyorum gibime geliyodu etrafıma bakardım yapan varmı diye yoktu.. sonra sonra olmaya basladı.. Burasını görüp yanlız olmadıgımı hissedince daha çok mutlu oldum:) Derdimden anlayan nasıl duygu içinde oldugumu bilenler olunca insan Sıkıntılarını daha rahat söyleyebiliyor.. Keşke karşı taraf beni biraz anlaya bilse......senağlama[/QUOTE

hepimizin sorunlari var canim,problemsiz olan kimse yok,beterin beteri vardir de ve kendini bi sekilde tesellikaydirigubbakcemile5 et,ve saclarini rahat birak opuyorumnanaktan iyi haberlerini bekliyorum :lepi:

bence de ya her buldugumuzu surer oldukkaydirigubbakcemile3kafaya,kizlar bence de yapmayin zehirli diyo herkesvereliniortak

Bende bitkilere bakıyorum buluyorum ama yapmaya üşeniyorum bende yapmicam:((( Simdilik yağlar falan kullanırım biraz güçlensin saçlarım kendine gelsin sonra uygularım inş. artık bende oynamcam saçlarımla bakalım kaç gün dayanıcam sizde dua edin:(( artık bırakmak istiyorum. Bu arada Sabinecim dün oynamaya başladım :))))):teytey:

Back