• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma hastalığı: Triktillomani

bendede 7 yıl önce bu olay vardı. sinirlenince sıkılınca üzülünce daha dolrusu hemen hemen boş bulduğum her zamanda kirpiklerimi ve kaşlarımı koparıyodum .içimden bişiy kopar die dürtüyodu sanki zaten baya bi kopardıktan sonra ben neyapmışım diye bakıp üzülüyodum sonra annemler farkettiler kaşlarımda baya bi boşluklar olmuştu hatta annem hep kızardı yolma kaşlarını kirpiklerini die....bende zamanla onun hatırlatmalarıyla unuttum ve bıraktım.umarım sizde bi gün benm gibi unutup bırakırsınız yeterki etrafınızda size bunu sürekli hatırlatacak elinize vuracak biri olsun annem bana hep böle yaptı :)

hmm ne güzel :)) Benim annem de ababm da bilmiyordu böyle bir hastalığa sahip olduğumu ama cildiyeciye gidicem cuma günü ve orada söylemem gerekecek annem de öğrenmiş olucak malesef :\\

saclarını koparan arkdslar kopan saclar yerıne yenısı cıkıomu sızdee uzuomuu

ben saçalrıma dokunmayı bıraktığım zamandan sonra ilk 2 hafta falan umutsuzluğa kapılmıştım çıkmıcak diye...Ama sonra bakıyorum ki yeni saçlar da gelmeye başlamış ve kısa saçlarım da biraz daha uzamaya başlamış sanki :))) Bence bunda da moral çok önemli çünkü ben her şey stres yapan biriyim artık hiçbir şeyi kafama takmaamya çalışıyorum katkısı oluyor :))

Saç, kaş vs. koparmayı bırakanlar, nasıl bıraktınız saç koparmayı? Ben de beş yıldır kaşlarımı yoluyorum, en fazla bir ay koparmadan durabildim, kaşsız olmaktan bıktım artık, ne tavsiye edersiniz?

Saç, kaş vs. koparmayı bırakanlar, nasıl bıraktınız saç koparmayı? Ben de beş yıldır kaşlarımı yoluyorum, en fazla bir ay koparmadan durabildim, kaşsız olmaktan bıktım artık, ne tavsiye edersiniz?

Ya her şey kişiye göre değişebiliyor bence...Mesela ben başkalarının yanında hiç ama hiç yapmazdım çünkü utanırdım...Yalnız kaldığım zamnalar yaaprdım ki derslerimin yoğun olduğu zamanlardı bunlar...Ama şimdi annemle çalışıyorum çoğu zaman yani oturma odasında ve aklıma gelmiyor ayrıca kişiden kişiye göre değişiyo dediğim de ben zçok zayıf olmasa da zayıf biriyim ve kilo almıyorum habire yemek yememle bıraktım sanırım :)) Umarım sen de bırakırsın b,ir an önce allah kimseye böyle bir hastalık vermesin ama tabiki bi uzmandan destek alırsan daha iyi olur senin için...

nıknakcım ıste benım o kucuk cıkan saclar uzamıoo 3cm de kaldı tepemde :((

Benim de öyle işteee onun için cildiye bölümüne gitmek gerkeiyormuş tedavi olunca düzeliyormuş sen de bi git istersen ben sanırım Perşembe ya da Cuma gidiyorum o zaman haber veririm sana da :))
Benimkiler biraz uzadı demiştim ya sen de sçaına dokunmazsan ve de kısaları kafana takmazsan uzamaya başlar umarım hiç de düşünme diğer insanları bence benim saçıma bakıyolar ilk başlarda üzülüyodum ama şimdi hiç takmıyorum şakkıdı... :) gamyoncuiremsu

Kızlar ben bugün cildiye doktoruna gittim...Ona anlattım her şeyi annem de yanımdaydı ama Triktillomani hastalıığ vardı bende diyince anlamadı tabi yani hala bilmiyor...Çok mutluyum doktor da saçıma baktı zaten belli bırakmış olduğun dedi...Bir de saç egzaması olmuş mevsimden kaynaklanan ilaçlar verdi onları kullanıcam bana Öss'yemi hazırlanıyosun da bu kadar stres yapıyosun dedi...Annemle de konuştum psikologa götürücek beni :dance::dance::dance:

Son düzenleme:
paylaşımınız için çok teşekkürler... bende de aynı hastalık var.12 yaşımdan beri.psikolojik olduğunu okudum netten.ancak benim hiçbir sorunum yoktu ne hala öyle..kuaföre gittiğimde utanıyorum ve stresten dolayı döküldüğünü söylüyorum.eşim tepemdeki açıklığın farkında gerçi sorun etmiyor ama ben utanıyorum işte:( ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun:(

merhaba arkadaşlar.bnde sizdenm.ne zaman bulaştı bu illet bana,neden oldu bilmiyorum.20 yaşndaym 10 yıl oldu bırakamıyorum.artk son çare pzrtesi doktora gtcm.ama aynı zamnda korkuyorumda acaba verdiği ilaçlarn çok yan etkisi var mı?kullanan arkadaşlarn yardımcı olmasını rica ediyorum.

merhaba kızlar...
yazılanları okuyorumda bende hastayım galiba senağlama
2-3 yıl oldu saçlarımı koparmaya başlayalı,birşey düşündüğüm,strese girdiğim zaman yapıyorum bunu,saç tellerimi koparırken tarifsiz bir rahatlama...ben saç tellerimi tek tek kontrol edip kırık olanları koparıyorum,kısa ve yapısı bozukları...hasta saçları koparıyorum güya kopardıkça saçlarım daha sağlıklı oluyor gibi geliyor...kel kalmadım ama bazen bi bakıyorum her yer minik minik saç...tedavi görmem gerekirmi ki bilemedim şimdi:uhm:

kizlar ayni sey ben de de var hem de yillardir nasil basladim hatirlamiyorum ama yillardir elim egzimda,ve saclarim uzamiyo hic cunku hep uclari kopuyo,ben de zararli aliskanliklar bolumunde baslik actim,doktora da gittim ama ben almanyadayim burada bi tane turk psikolog var oda en fazla 10 dk ilgileniyo,cok hastasi var cunku.ben cozumunu buldum galiba nasil derseniz, ben zaten cok suslu bi insanim ,saclarimi surekli guzel kestiriyorum ve rofle yaptiriyorum boylece saclarim bozulucak korkusuna ellemiyorum 1,5 aydir koparmiyorum siz de öyle deneyebilirsiniz boylece sacim birazda uzadi ,omuzuma geldi insallah ilaca falan gerek kalmadan kurtulucamhihoyyyt

canımm ınsallah devam edersın koparmamaya...ama ben ne yapsam olmuo sankı sınv dönemı gelınce serce parmagım kalınlıgında oluo saclarım toplanınca :((
kısa kestrcem bu yaz ınsallah unuturum..kısalarım var tepelerde hıcc uzamayan :(
sende varmı öle bı sorun

benim de öyleydi lise doneminde sinav zamani gelince asiri kopariyodum, tepemde kisacik bi bolüm olusmustu ayni senin dedigin gibi,arkadaslarim dalga geciyodu benimle,sonra kisacik kestirdim duzenli uzamasi icin,ben bide kulagimin arkasindaki ense tarafimdaki saclari cok yoluyordum,sacim hic uzamiyodu onun icin,dedigim gibi saclarimi yaptirinca surekli bozulucak korkusuna suan 1, 5 aydir koparmiyorum arada gidiyo elim ,hemen diyorum ki kendi kendime koparma uzamaz sacin, öyle dusunup elimi cekiyorum,ben de ise yariyo gibi sen de öyle dene canim insallah kurtulursun bir an önceyerimseniben

canim saclarimi bi kere kisacik kestirdim,sonra o bölulumu bi daha koparmamaya calistim,uzadilar .benim de saclarim kut suan hic uzatamadim,ve cok uzatmak istiyorum,eminim sende uzun sac seviyosundur,lütfen koparma aklinda hep bulunsun saclarimi uzatmak istiyorum de ve elini cek,ben 1,5 aydir kendi kendime bu terapiyi yapiyorum ve sonuclarini alicam insallah,sen de dene

Back