• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Gürleşmesi için Ampuller(bepanten,bemiks,evigen) kullananlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Tabi buarada ben aynı zamanda her gün demir ve çinko da kullanıyorum ve demir eksikliğim kan düşüklüğüm vardı kaşlarım ve kollarım onlar düzelince de fazlalaşmış olabilir yanlış bilgi vermeyeyim. Kaşlarımda gerçi direk biotinden diye düşünüyorum ama çünkü 3 senedir incecik kaşlarla dolaşırdım ve kuaförüm yıllardır aynı bana 3 hafta önce sen naptın kaşlarına bırakalım bunları kalınlaşsın dedi eski halinin 1.5 katı şuan yani sadece demirle ilgili olamaz gibi geldi

Selam kızlar,

Bende yaklaşık 3 aydır aşağıdaki karışımı kullanıyorum ve çok memnunum

1 Evigen Ampul
1 Bepanten Ampul
1 Bemiks C Ampul
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 yumurta sarısı

Hepsini güzelce karıştırıp saç diplerime uyguluyorum. Streç filmle saçlarımı sarıyorum, 5 dk saç kurutma makinesi ile tüm bölgeye ısı veriyorum. 1 saat havluya sarılı bekletip yıkama işlemine geçiyorum.

Ertesi gün vitamin kokusu buram buram esiyo saçlardan :1: ama yapacak bişey yok, oldukça yararlı bişey olarak görüyorum ve son derece memnunum.. Saçlarımın bakımlı görünmesi, parıltısı, sıklaşması ve en önemlisi dökülmesi durdu

Haftada 2 kez ile başladım şuan 10 günde yada 2 haftada 1 uyguluyorum..

ben bu karışımı badem yağı olmadan uyguladım ve yıkarken saçlarım daha çok döküldü çok korktum sadece iki kez uygulayabildim..
önce allah'tan sonra sizde güç almak isterim, sizde böyle bir şey olmadı sanırım..
eğer olmadı iyi geldi derseniz tekrar başlıcam ama çok karışık düşüncelerdeyim :26:

öncelikle geçmiş olsun cnm durumuna üzüldüm ama bence de bu kadar stres yapma sürekli bunu düşünüp ağlarsan daha çok etkilenirsin böyle bir durum yokmuş gibi düşün konuda bahsedilen kürü mutlaka yap madem genetik yada fiziksel bir problemin yok işin daha kolay bence bunun yanında sinameki kürünü de yapabilirsin ben denemiştim bu kürü ve o dönemde dökülme normaldi ama bence en önemlisi saçlarım çok hacimli ve parlak görünüyordu.bir de yapman klasik şeyler var işte banyoda saçını yıkarken başını öne eğip de yıka bu kandolaşımı hızlandırır ve saçların seni terketmez duştayken.banyodan sonra da sakın saçlarını ıslakken tarama havluda suyunu iyice aldır hafif nemliyken tara bu da dökülmeni ciddi derecede azaltır saçını çok sık yıkama haftada 2 ya da 3 defa yıkamaya çalışır çok yıkarsan çok da dökülür saçın kendini besleyen doğal bir yağı var sen onu sürekli saçından arındırırsan saçların çok daha fazla dökülür en azından gün aşırı yıkamaya çalış ben öyle yapıyorum bir de aşağıya bir link atıcam onu izle dr.feridun kunak show da bu konuya değinmişti geçen gün belki faydalı bir bilgi edinebilirsin şimdilik yazacağiım bunlar tekrar geçmiş olsun cnm..
http://www.izle7.com/kanal7/izle-3785-ulke-tv-dr-feridun-kunak-show-25-subat-2014.html

canım bu videodada çok yararlı bilgiler var saça dair https://www.youtube.com/watch?v=co-c6Rc7k18 şampuan,yağ,serum önerileri falan

ben bu karışımı badem yağı olmadan uyguladım ve yıkarken saçlarım daha çok döküldü çok korktum sadece iki kez uygulayabildim..
önce allah'tan sonra sizde güç almak isterim, sizde böyle bir şey olmadı sanırım..
eğer olmadı iyi geldi derseniz tekrar başlıcam ama çok karışık düşüncelerdeyim :26:

arkadaşım bu videoyu izle.https://www.youtube.com/watch?v=rDhbrL21vjs
saça gerekli tüm yağları ve vitaminleri içinde bulunduran bir üründen bahsediliyor.ürün reklamı değil.kullanan kişinin şiddetle tavsiyesi.zaten video açılınca görürsün reklam olmadığını. birde yağların saça nasıl uygulanması gerektiği ile ilgili bir video var.yalnış uygulamalarla da sonuca götürmüyo çünkü.
https://www.youtube.com/watch?v=Rnr2duk8NHw izle umarım fayda görürsün

arkadaşım bu videoyu izle.https://www.youtube.com/watch?v=rDhbrL21vjs
saça gerekli tüm yağları ve vitaminleri içinde bulunduran bir üründen bahsediliyor.ürün reklamı değil.kullanan kişinin şiddetle tavsiyesi.zaten video açılınca görürsün reklam olmadığını. birde yağların saça nasıl uygulanması gerektiği ile ilgili bir video var.yalnış uygulamalarla da sonuca götürmüyo çünkü.
https://www.youtube.com/watch?v=Rnr2duk8NHw izle umarım fayda görürsün

teşekkür ederim ilginize..

ama benim sıkıntım ampulleri kullandığım gün duştaki dökülmenin, kullanmadığım zamanki dökülmeye göre daha fazla olması.
sonrasında bıraktım kullanmayı kendime dert edindim.
ilk başta döküyor sonra çıkartıyor sanırım bunu yaşayan varsa yorumunu bekliyorum..

ama benim sıkıntım ampulleri kullandığım gün duştaki dökülmenin, kullanmadığım zamanki dökülmeye göre daha fazla olması.
ilk başta döküyor sonra çıkartıyor sanırım bunu yaşayan varsa yorumunu bekliyorum..

hhımm anladım canm.hiç bilmiyorumki.ben nezaman yapsam o bakımları dökülmem durur.ki ampulleri kullanım amacımız da o zaten.hep diyolar ya cansızları döküp yenilerini çıkartıyo diye.belki ondandır.??

hhımm anladım canm.hiç bilmiyorumki.ben nezaman yapsam o bakımları dökülmem durur.ki ampulleri kullanım amacımız da o zaten.hep diyolar ya cansızları döküp yenilerini çıkartıyo diye.belki ondandır.??

evet sanırım ondan doğru diyorsunuz. bir de ben evigen bulamadım piyasada yok dediler.
sadece bemiks ve bepanthen ampul kırdım saçıma uyguladım. içine yağ koymadım çünkü tam yıkayamazsam saçımda birikinti yapmasın diye.
bakalım iyi olur inşaallah..

Canım hemen 3-5 yorum öncesinde ben yazmıştım. Bende ilk yaptığımda 250 tel civarı döküldü 2. de 150 3. de 100 öyle öyle azaldı ama ben kullanmaya başladığım zaman kısmen de olsa düzelme dönemine girmişti yani bana etki ettiği kadar hızlı etmeyebilir herkese.

Bir de bu kürü çok sık uygulamayın kızlar. Gözenekleri tıkayabiliyormuş. Ben de korktum tıkandığı için mi dökülmesi durmuş gibi hissediyorum acaba diye..

Bir de şöyle bir durum var. Onu bilmeyen çok insan var, eline çekmeden gelen ya da gün içinde omuzlarına dökülen saçlar aslında 1-2 ay önce dökülmüş olanlar. Yani saç kökü uykuya giriyor ama kök şişkin olduğundan içerde kalıyor saç yavaş yavaş yukarı çıkıyor ve dökülüyor. Yaptığımız maskeler kullandığımız şampuanlar gözeneklerimizi genişlettiği için dökülen saçlar düşüyor sadece ölü saçlar yani. Sağlıksız saçlar bile değil direk önceden uykuya girmiş zamanla dökülecek olan saçlar dökülüyor.

Hatta farketmişsindir duş aldıktan sonraki gün mesela günlük dökülme atıyorum 100 ise 50 tel dökülüyor ertesi gün 75 sonra yine 100, çünkü o bakımı yaptığında önümüzdeki günlerde dökülecek olan saçları da döküyor.

Ama genetik dökülme varsa buna etkili olduğunu sanmıyorum.. Sağlıksız ise saçların işe yarayabilir. Bende yaradı eski yorumlarda uzun uzun anlattığım gibi.

Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum

Bir de şöyle bir durum var. Onu bilmeyen çok insan var, eline çekmeden gelen ya da gün içinde omuzlarına dökülen saçlar aslında 1-2 ay önce dökülmüş olanlar. Yani saç kökü uykuya giriyor ama kök şişkin olduğundan içerde kalıyor saç yavaş yavaş yukarı çıkıyor ve dökülüyor. Yaptığımız maskeler kullandığımız şampuanlar gözeneklerimizi genişlettiği için dökülen saçlar düşüyor sadece ölü saçlar yani. Sağlıksız saçlar bile değil direk önceden uykuya girmiş zamanla dökülecek olan saçlar dökülüyor.

Hatta farketmişsindir duş aldıktan sonraki gün mesela günlük dökülme atıyorum 100 ise 50 tel dökülüyor ertesi gün 75 sonra yine 100, çünkü o bakımı yaptığında önümüzdeki günlerde dökülecek olan saçları da döküyor.

Ama genetik dökülme varsa buna etkili olduğunu sanmıyorum.. Sağlıksız ise saçların işe yarayabilir. Bende yaradı eski yorumlarda uzun uzun anlattığım gibi.

Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum

çok teşekkür ederim zahmet edip açıklamışsınız.
aynen katılıyorum güçsüz saçları döktüğü gerçeği ortada.
devam ediyorum ben ama haftada bir kere uyguluyorum. öbür türlü dediğiniz gibi gözenekleri tıkayabilir..

Meraba ben bemiks bepanthen yilan sarimsak yagi ve bakim yaglariyla burda paylasilan bi kuru yaptim. Iki kez yapmama ragmen eskiye nazaran daha cok sac dokuluyo. Acikcasi bu durum beni cok uzuyo. Dokulen her sac telimde aglar oldum. Yardim edin bana neden dokulmem artti?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

iki saattir bu konuyla ilgili yorumları okuyorum benim saçlarım çok sıktı ve dökülmeye başladı şuan eski saçlarımın üçte biri kalmış durumda bioxin şampuan kullanıyorum uzun yılladır ve doktor hair forte diye bi losyon vermişti başta çok dolgun oldu çok mutlu oldum ama daha sonra hiç etkisi olmadı şuan son şişeyi kullanıyorum bitsin daha almicam galiba ne yapıcağımı saşırdım yağa karıştırmadan direk bu ampulleri karıştırıp saçıma sürsem ve bekletsem ne olur acaba yağ benim saçımı döküyo çam terebentini sarımsaklı şampuna eklemiştim kötüoldu saçalarım ve bidaha kullanmaya cesaret edemedim gün aşırı duş alıyorum iki gün duş almasam iki üç kat fazla dökülüyo saçlarım kimi arkadaşlarım şampuana katmayın demişler bioxine katsam ampulleri bişey olur mu bilen tecrübeli arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim gece rüyalarıma giriyo artık çok üzülüyorum ağladığım çok olmuştur umutlandım yorumları okuyunca

Meraba ben bemiks bepanthen yilan sarimsak yagi ve bakim yaglariyla burda paylasilan bi kuru yaptim. Iki kez yapmama ragmen eskiye nazaran daha cok sac dokuluyo. Acikcasi bu durum beni cok uzuyo. Dokulen her sac telimde aglar oldum. Yardim edin bana neden dokulmem artti?

canım herkeste aynı sorun var bak 2-3 üstündeki yorumları bile okusan anlayacaksın. Başta zayıf ve zaten dökülecek olan saçları döküyor. Ekstra bi dökme değil ama kullandıktan sonra iyi duruladığından emin ol

Iyi durulanmazsa nolur ki? simdi yine yaptigimi yikadim iki kere duruladim . Korkuyorum cok ellemeye ya elimde kaliyo saclar. Bu sefer ilk ikisine gore daha cok dokuldu. Delirmezsem iyidir

iki saattir bu konuyla ilgili yorumları okuyorum benim saçlarım çok sıktı ve dökülmeye başladı şuan eski saçlarımın üçte biri kalmış durumda bioxin şampuan kullanıyorum uzun yılladır ve doktor hair forte diye bi losyon vermişti başta çok dolgun oldu çok mutlu oldum ama daha sonra hiç etkisi olmadı şuan son şişeyi kullanıyorum bitsin daha almicam galiba ne yapıcağımı saşırdım yağa karıştırmadan direk bu ampulleri karıştırıp saçıma sürsem ve bekletsem ne olur acaba yağ benim saçımı döküyo çam terebentini sarımsaklı şampuna eklemiştim kötüoldu saçalarım ve bidaha kullanmaya cesaret edemedim gün aşırı duş alıyorum iki gün duş almasam iki üç kat fazla dökülüyo saçlarım kimi arkadaşlarım şampuana katmayın demişler bioxine katsam ampulleri bişey olur mu bilen tecrübeli arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim gece rüyalarıma giriyo artık çok üzülüyorum ağladığım çok olmuştur umutlandım yorumları okuyunca

Bioxin i bırakmanı öneririm.Bu tür ürünlerin uzun süre kullanılmasının sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca bu şampuan hakkında fazlasıyla olumsuz yorum var.

Doğal bir şampuan kullansan daha iyi olur.
Ben dalan d'olive kullanıyorum ve içine sadece 1 adet bepanthene kattım.
Her şişeme katmayı düşünmüyorum,sadece bu seferlik böyle yaptım.
Otacı veya tresan da iyi doğal şampuanlardır.

Bende öyle birşey olmadı açıkçası :34: çok iyi geldi, umarım size de iyi gelir...

bemiks b vitamini içeriyor diğerleride tam bilmiyorum cnm banada doktorum verdi ama bahsettiğin kişi dökülme problemi varmıydı da kullandı

Bemiks b vitamini, evigen e vitamini (artık bulmak zor, üretilmiyor), bepantene pek çok kullanımının yanı sıra saç onarıcı. Evigen bulamadım ama diğerlerini şampuanıma kattım. Ayrıca büyük şişe şampuanıma yarım çay bardağından az argan yağı kattım. Saçlarım neredeyse hiç dökülmüyor. Yeni çıkan saçlarım sağlıkla yerinde duruyor. Memnunum

Dün 4-5 sene önceki fotoğraflarıma bakıyordum uZun Zamandır bakmamıştım Saçlarım simsiyah ve belime kadar geliyormuş ben ne kadar güZel ve bakımlı olduklarını anlamamışım O an Allahım ben ne yapmışım saçlarıma dedim çünkü o güZelim saçlarımı alıp sapsarı boyamıştım hem evde kendim oryelle açmıştım arada da kuaföre gittiğim olmuştu ve şimdi siyaha döneli yaklaşık 1,5 sene olmasına rağmen eski saçlarımdan eser yok Kendi düşen ağlamaZ derler yanarım ben o saçlara kıydığıma yanarım :43::43:

Burada yaZılan postları da o sayede gördüm hemen ne yapabilirim diye araştırmaya giriştim Saçlarım boyalardan dolayı döküldü gür saçlarımdan eser yok, deriye verdiğim Zarardan dolayı ve kansıZlığım da olduğu için artık eskisi gibi çabuk uZamamaya başladılar ve hangi maskeyi kullanırsam kullanayım o boyasıZ saçın verdiği yumuşaklık hissini hepsi geçici olarak veriyorlar Buradan da saçını boyatacak olanlara öZellikle benim gibi simsiyah saçı sarıya boyatıp radikal bir değişiklik yapmak isteyenlere söylüyorum saçınıZın değerini bilin bir kere oryal işin içine girdi mi ayda 1 dip boyası geliyor sonra yine oryal, sonra ton farklılıkları oluyor ve sarı boya ile yine boyamak gerekiyor her yaptığınıZ işlemde saça daha da Zarar veriyorsun aman diyim siZ siZ olun sarıya boyatmadan önce 2 kere değil 20 kere düşünün :45::45::45:

Ben de o güZelim saçlarıma kavuşmak için gitti aZ önce ecZaneden bemiks ve bepanthen ampül aldım Evigen 5-6 aydır piyasada yokmuş Evigen yerine ecZacı Evicap verdi 2 kapsül 1 Evigen ampüle eşitmiş Bir de badem yağı aldım hepsi 25TL tuttu Bakalım ben de deneyeceğim bu formülü; 1 bepanthen ampül, 1 Bemiks ampül ve 2 Evicap kapsülü + 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı EcZacı Evigen'in bu formülün en önemli unsuru olduğunu söyledi yani bemiks olmasa da olur bepanthen ve evigen yeter ama evigensiZ olmaZ demişti Umarım Evicap Evigen gibi fayda gösterir =)

YaZılan yorumların çoğunu okumaya çalıştım katkısı olanlara teşekkür etmeyi bir borç bilirim Umarım siZin tecrübeleriniZ bana da yol gösterir ve faydası olur :3::3::3:

Yukarıda bahsettiğim kürü saç diplerime uygulayıp 6 saat bıraktım arada denildiği gibi bemiks in kokusu burnuma geldi yoğun bir şekilde ama beni rahatsız etmedi o kadar Hatta kokusunu hoş bile buldum :52::52::52:

Yıkarken saç diplerindeki yağı hissediyorsunuz saç daha sert oluyor özellikle de dipleri ve yağdan iyice arındırmak için bol durulayıp 2 kez şampuan yaptım ve şu an şaçlarım yağlı gibi durmuyor bakalım yarın nasıl olacak :nazar:

Bu arada bende aşırı dökülme yapmadı yıkarken zaten dökülen saçlarımın yarısı kadar daha fazla döküldüler Hatta baya şaşırdım çünkü herkes ilk etapta bayağı bir saç dökülmesi olacağını yazıyor ben de kendime ona alıştırmıştım gerçi Ama kullananlardan farkım Evigen yerine Evicap kapsül kullandım 2 tane demiştim ama kapsülden tüm vitamini çıkarmak mümkün olmuyor o yüzden 3 tane kapsül kullandım

Şu anki sonuçtan memnunum arındırması da zor değil umarım devamli kullanımda yeni saçlarım da çıkacak ve saçlarım gürleşecek Şu anda bile diplerim sağlıklı olduklarını ilan eder gibi parlıyor :52::52:

Back