Herkese merhabalar,
Bende Hashimoto hastaligi oldugu icin haliyle saclarimda asiri dokulme mevcut ve ilac kullanmama ve degerlerimin duzelmis olmasina ragmen maalesef dokulme devam ediyor. Ben bu karisimi haftada bir olmak suretiyle taze bir sekilde hazirlayip suruyordum ve kullandigim donemlerde cok memnun kalmistim. Sadece hormon ilaci dokulmemi durdurabilir diye bir sure ara vermistim ancak ilac tek basina yeterli olmadigi icin bu karisimi uygulamaya devam edecegim. Yukarida belirttigim "taze bir sekilde hazirlamak" tan kastim ise; maskeyi uygulacagim zaman her bir ampulden birer tane olmak uzere kaseye kiriyorum ve uzerine saciniza yetecek kadar degisik yaglardan ( hint yagi, bugday yagi, tatli badem yagi, jojoba yagi, ya da sizin sacinizin yapisina hangi yag uyuyorsa) esit miktarlarda damlatip karistiriyorum ve sacima suruyorum. Minimum 2 saat bekletiyorum, daha fazla zamanim varsa da daha uzun bekletiyorum. Ayrica 250 ml'lik sampuanima en fazla 10 damlaya kadar cay agaci yagi damlatiyorum ve o sekilde kullaniyorum. Normalde ince telli saclarim cabuk yaglandigi icin hergun yikiyordum ama sampuanimi bu sekilde kullanmaya basladigimdan beri ikinci gun saclarim yaglanmadan kullanabiliyorum ve su an bir suru bebek sacim var :)
Ayrica bir sey daha belirtmek istiyorum; bu maskeler konusunda da sabirli olunmasi gerekiyor, 1-2 kullanimda etkisini maalesef goremezsiniz. Uzun vadede etkilerinizi gorebilirsiniz.
Siz mumkun oldugunca yediklerinize de dikkat edin, malum en buyuk yarar icten gelir. Genelde sac bakimi icin avokado yagindan da bahsederler ama yagini kullanmak yerine direkt avokadonun kendisini yiyin mesela, iceriginde bircok vitamin mineral ve vucut icin saglikli yaglar mevcuttur. Pirinc sac icin cok yararli bir besindir, yumurta biotin acisindan zengin oldugu icin sik tuketmekte fayda var.
Hepinize saglikli gunler dilerim :)