• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Gürleşmesi için Ampuller(bepanten,bemiks,evigen) kullananlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
o da bir çözüm olabilir belki. canm sende etkileri nasıl oldu bunun. yoğn bir dökülmen mi vardı ?

Valla canım şöyle ki benim 4 kez röfleden sonra saçlarım bayağı yıpranmış, kopmanın bir önceki evresindeydi. Yani tam olarak yanmadan kurtardım diyebilirim. O dönem sürekli bepanthen, bemix, evigen, badem, hint ve zeytinyağı 6'lısına sarılmıştım. İlk iki hafta haftada 2, ilerleyen zamanlarda haftada 1 ve nihai olarak 15 günde 1'e düşürdüm. Saçlarımın toparlandığını söylüyor yakın çevrem. Tabii kuaförümün de payı var bunda, sağolsun.

Son düzenleme:
ben şu an Juan Juan kullanıyorum. 2 hafta önce www.juanjuanturkiye.com sitesinden satın aldım. daha önce denemiştim diğerlerini ama açıkçası pek faydasını görmedim.

Valla canım şöyle ki benim 4 kez röfleden sonra saçlarım bayağı yıpranmış, kopmanın bir önceki evresindeydi. Yani tam olarak yanmadan kurtardım diyebilirim. O dönem sürekli bepanthen, bemix, evigen, badem, hint ve zeytinyağı 6'lısına sarılmıştım. İlk iki hafta haftada 2, ilerleyen zamanlarda haftada 1 ve nihai olarak 15 günde 1'e düşürdüm. Saçlarımın toparlandığını söylüyor yakın çevrem. Tabii kuaförümün de payı var bunda, sağolsun.

eğer kimyasal işlemlerden dolayı saçların yıpranmışsa gliserin kullanmanı tavsiye ederim gliserin saça kaybettiği nemi geri kazandırıyor ama kesinlikle kuru saçlarına uygulama saçlarını daha da kurutur ıslak saça uygulamalısın. bir de yine bıocarin keratin ampülleri var hepsiburada. da satışı var bunlarda saça bozulan yapısını geri kazandırıyor. ayrıva hc ovex yanmış, yapısı bozulmuş saçları mükemmel onarıyor bunların hepsini bizzat kullanıyorum ve çok memnunum

eğer kimyasal işlemlerden dolayı saçların yıpranmışsa gliserin kullanmanı tavsiye ederim gliserin saça kaybettiği nemi geri kazandırıyor ama kesinlikle kuru saçlarına uygulama saçlarını daha da kurutur ıslak saça uygulamalısın. bir de yine bıocarin keratin ampülleri var hepsiburada. da satışı var bunlarda saça bozulan yapısını geri kazandırıyor. ayrıva hc ovex yanmış, yapısı bozulmuş saçları mükemmel onarıyor bunların hepsini bizzat kullanıyorum ve çok memnunum

Sağol canım önerilerin için. Gliserini saç uçlarıma uygulayabilirim, bir markası var mı? Keratin ampul de iyi fikir ama HC Ovex saçı inanılmaz ağırlaştırıyor ve yağlandırıyormuş o bana göre değil, saçlarım ince telli ve yağlı benim.

Son düzenleme:
Sağol canım önerilerin için. Gliserini saç uçlarıma uygulayabilirim, bir markası var mı? Keratin ampul de iyi fikir ama HC Ovex saçı inanılmaz ağırlaştırıyor ve yağlandırıyormuş o bana göre değil, saçlarım ince telli ve yağlı benim.

rica ederim :) kullandığım Gliserin markasını bilemiyorum ama mecitefendinin ürünlerinin güzel olduğunu biliyorum istersen önce bir mecitefendinin gliserini varmı ona bak. HC Ovex bende ağırlaştırma gibi bir etki yapmadı, benim saçlarım da ince tellidir, ovex' i 2 haftada bir kullanıyorum belki kullananların yanlış kullanımı sonucunda öyle bir etkisi olmuştur. saçlarıma sürekli yüksek ısıda şekil veriyorum bu kadar bakmasam hepsi elimde kalırdı :D

ay bu sinemakili kür bi mucize onu bulandan Allah razı olsun çok uzadı 1 ayım oldu ve asırı uzadı ya çok mutluyum... :37: bemiks atıyorm evigen ve bepantene atsam mı?

canım bende böle yaptım doktor böle dedi ilk başta üç güne bir uygula 2 hafta boyunca dedi sonrada haftada 1 e düşürürsün demişti eczanede aynı şeyi söledi ben 2 aydır kullanıyorum şimdi 10 günde bir yapıyorum saçım ice alışmasın diye bazen 12 13 gün arada veriyorum

Sevgili Zuhal dökülmeleriniz ne durumda, yazdıklarınızı okudum da 1.5 sene olmuş bunları yazalı merak ettim uzun süreli bi fayda sağladınız mı diye. Benim uzun süredir dökülmem var ancak hiç önemsemedim kansızlığım da vardı şuan yok ama hala ilaç takviyesi alıyorum, ta ki 2 ay öncesi günde 200-300 dökülmeyi bulana dek. Ozaman delirdim ve biotin aldım kan tahlileri yaptırdım sonuç 0, dökülmesi için hiç bir sebep yok. 2 aydır yediklerime dikkat ediyorum, biotin kullanıyorum dökülmeyi duşta 100-150, gün içinde 60-70 tel civarına indirmiştim. bu 3 lüyü (bir de redoxon) aldım eczaneden dün uyguladım aman allahım tüm banyo saç :'( en az 250 tel dökülmüştür. Bi de galiba tepem açılmaya başlamış ağla ağla öldüm bugün :(

Biliyorum çok uzun ama panikten öleceğim her gün ağlıyorum lütfen bi bilgisi olan var mıdır? Durumu benim gibi olup sonra düzelme sağlayan var mıdır diye buraya da yazayım, belki biri denk gelir de bana umut verir :(

Arkadaşlar benim dökülmem kendimi bildim bileli vardı, saçlarım da gür değildi yani normal seviyedeydi hiç de kafama takmadım bu durumu. Şuan 20 yaşındayım, çok stresli bi yapım yoktu ancak temmuz ayında bir olay yaşadım biraz stresli oldum uyku düzenim bozuldu vs ağustosta doktora gittim kanım çok düşükmüş iğneler ilaçlar derken en son 28 aralıkta ölçtürdüm her değerim normal ferritin 25 (biraz düşük) çıktı.

Son 3 aydır da saçlarım aşırı dökülüyor, günde 200-300 gibiydi, saçlarım azaldı gözle görülür derecede, kestirdim. 1 aydır biotin ve çinko kullanıyorum. Yeşil çay, elma, buğday, bitter çikolata, kabak çekirdeği saça ne iyi gelirse hep yiyorum. Dökülmesi duşta 100-150, diğer günler 50-60 a düştü (normal diyebilirsiniz ama saçım eski saçımın 3te1i) ve alttan gelen saçım var.

Derdin ne diyecekseniz, çıkan bebek tüylerim de dökülüyor, saçım okadar güçsüz ki, tararsam bile hemen dökülüyor, nerde fön maşa.. 2 aydır hiç birini yaptırmadım. 2.5 hafta önce kısacık omuzlarımda kestirdim. Dün de evigenli vitaminleri kullandım maske halinde 2.5 saat beklettim 250 tel civarı döküldü bugün de dökülme var 100 e yakın..

Gidicek doktor da bulamadım bir doktora gittim saçıma bile bakmadı minoxil benzeri ilaç ve şampuan yazdı, demir ilaçlarına devam et dedi. Gerekli testleri yapıp saç aletleriyle falan bakan bir yer var mı varsa bilmiyorum, özeller de fahiş faturalar çıkarırlar diye korkuyorum. Kansızlıksa eğer sebebi, en az 3 aydır kan seviyelerim normal dökülmenin düşmesi gerekmez miydi?

Okuduysanız bile çok teşekkür ederim, inşalah hepimizin saçları istediğimiz gibi olur. Allah başka dert vermesin ama bu dert de pek kötü :((

Son 3 aydır da saçlarım aşırı dökülüyor, günde 200-300 gibiydi, saçlarım azaldı gözle görülür derecede, kestirdim. 1 aydır biotin ve çinko kullanıyorum. Yeşil çay, elma, buğday, bitter çikolata, kabak çekirdeği saça ne iyi gelirse hep yiyorum. Dökülmesi duşta 100-150, diğer günler 50-60 a düştü (normal diyebilirsiniz ama saçım eski saçımın 3te1i) ve alttan gelen saçım var.

Derdin ne diyecekseniz, çıkan bebek tüylerim de dökülüyor, saçım okadar güçsüz ki, tararsam bile hemen dökülüyor, nerde fön maşa.. 2 aydır hiç birini yaptırmadım. 2.5 hafta önce kısacık omuzlarımda kestirdim. Dün de evigenli vitaminleri kullandım maske halinde 2.5 saat beklettim 250 tel civarı döküldü bugün de dökülme var 100 e yakın..
Kansızlıksa eğer sebebi, en az 3 aydır kan seviyelerim normal dökülmenin düşmesi gerekmez miydi?

(

Geçmiş olsun.20 yaşındasın ve dökülmen genetik veya hastalığa bağlı olmadığına göre,saçların mutlaka düzelecektir.
Stres ve kansızlığa bağlı dönemsel bir kayıp yaşamışsın anlattığına göre...

Ben herşeyden önce dökülen saç tellerini saymayı bırakmanı öneririm:)
Kötü bir döngüdür çünkü...Stresten saç dökülür,döküldükçe daha çok stres yapılır vs...
Döküldü mü ,kaç tel döküldü diye sürekli kontrol etmektense,dökülme azalıyor,yakında geçecek demek daha iyi olur.
Saç teli saydığım bir dönem oldu ve aynen dediğim gibi saydıkça dökülmem arttı.

Her türlü saç tedavisi için 3 aylık süreler veriliyor.Yani biotin kullanımının faydasını görmek için erken sayılır.
Ayrıca demir tedavisini,değerler normale döndükten sonra,depoların dolması için sürdürmek gerekiyor.
Yani biraz daha sabır...

Badem yağı ve ampul tedavisini ben de dönem dönem uygularım ve çok faydasını görürüm.
Fakat içine redoxon katıldığını hiç duymadım.Hatta zararlı olabileceğini düşünüyorum.
Sadece bepanthen,evigen,badem yağı kullanmak iyi gelebilir.
Bu bakımı ilk zamanlar haftada 2,sonra haftada bir ve zamanla 2 haftada 1 e kadar düşürebilirsin.
Ben ısıtmadan-sarmadan saçımda sadece 1 saat bekletiyorum,sonra yıkıyorum.

Beslenme konusunu çok araştırdım,benim bulduğum bilgilerde önerilenler :
Yumurta,muz,ceviz,fındık,süt,tahıllı ekmek,baklagiller,et...

Son olarak,kremli şampuan kullanmamanı,hacim veren,bilmem ne yapan mucizevi ürünlerden uzak durmanı öneririm.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.20 yaşındasın ve dökülmen genetik veya hastalığa bağlı olmadığına göre,saçların mutlaka düzelecektir.
Stres ve kansızlığa bağlı dönemsel bir kayıp yaşamışsın anlattığına göre...

Ben herşeyden önce dökülen saç tellerini saymayı bırakmanı öneririm:)
Kötü bir döngüdür çünkü...Stresten saç dökülür,döküldükçe daha çok stres yapılır vs...
Döküldü mü ,kaç tel döküldü diye sürekli kontrol etmektense,dökülme azalıyor,yakında geçecek demek daha iyi olur.
Saç teli saydığım bir dönem oldu ve aynen dediğim gibi saydıkça dökülmem arttı.

Her türlü saç tedavisi için 3 aylık süreler veriliyor.Yani biotin kullanımının faydasını görmek için erken sayılır.
Ayrıca demir tedavisini,değerler normale döndükten sonra,depoların dolması için sürdürmek gerekiyor.
Yani biraz daha sabır...

Badem yağı ve ampul tedavisini ben de dönem dönem uygularım ve çok faydasını görürüm.
Fakat içine redoxon katıldığını hiç duymadım.Hatta zararlı olabileceğini düşünüyorum.
Sadece bepanthen,evigen,badem yağı kullanmak iyi gelebilir.
Bu bakımı ilk zamanlar haftada 2,sonra haftada bir ve zamanla 2 haftada 1 e kadar düşürebilirsin.
Ben ısıtmadan-sarmadan saçımda sadece 1 saat bekletiyorum,sonra yıkıyorum.

Beslenme konusunu çok araştırdım,benim bulduğum bilgilerde önerilenler :
Yumurta,muz,ceviz,fındık,süt,tahıllı ekmek,baklagiller,et...

Son olarak,kremli şampuan kullanmamanı,hacim veren,bilmem ne yapan mucizevi ürünlerden uzak durmanı öneririm.

Çok çok teşekkürler bana gerçekten umut verdin. Dökülmemin genetik olmasından korkuyorum annem ve teyzelerimde bu problem yok onların da seyrek saçları ama kellik yok. Ama işte tepeden daha çok saçım dökülüyor, hani saçın iki yanından 3 er telse sadece tepeden 5 tel gibi (alnın üstü değil arka kısım) o nedenle panikledim ve yeni çıkanlar da dökülünce, 2-3 kere bi kökten 2 saç teli döküldüğünü bile gördüm kocaman bembeyaz topak topak kökleri var saçımın. Umarım düzelir stresi uzaklaştıramıyorum her gün nerdeyse ağlıyorum biraz da kendi kendime yapıyorum sanırsam :(

merhaba arkadaşlar ,
34 yaşındayım ve 3 senedir bende yoğun bir saç dökülmesi yaşıyorum..hep geçer diye bekledim ama birtürlü son bulmadı..en son geçen hafta cilt doktoruna gittim,bütün tahlillerimi yaptırdım..değerlerimin hepsi normal çıktı..eczaneden şampuanımı ve vitamin takviyemi aldım..ancak internetten baktığım zaman aldığım viamin takviyesinin yan etkisi gözümü korkuttu 2 gündür kullanmıyorum oyüzden..biotin kullanıyordum ancak yan etki olarak vücudun diğer yerlerindede tüylenme yapıyormuş yani olanları fazlalaştırıyormuş.bıotin kullanıp böyle bir yan etki yaşayan oldumu aranızda??

ne kadr sürede saç çktı?

bunun için sabırlı olman lazım ilk yaptıktan sonra dökülmen yarı yarıyadan bile daha fazla azalır ve yeni saçlarının çıkması için 1 ay kadar beklemen ve azimle devam etmen lazım 2-3 ay kadar haftada bir kez uygulaman lazım bn öyle yapıyorum

Biliyorum çok uzun ama panikten öleceğim her gün ağlıyorum lütfen bi bilgisi olan var mıdır? Durumu benim gibi olup sonra düzelme sağlayan var mıdır diye buraya da yazayım, belki biri denk gelir de bana umut verir :(

Arkadaşlar benim dökülmem kendimi bildim bileli vardı, saçlarım da gür değildi yani normal seviyedeydi hiç de kafama takmadım bu durumu. Şuan 20 yaşındayım, çok stresli bi yapım yoktu ancak temmuz ayında bir olay yaşadım biraz stresli oldum uyku düzenim bozuldu vs ağustosta doktora gittim kanım çok düşükmüş iğneler ilaçlar derken en son 28 aralıkta ölçtürdüm her değerim normal ferritin 25 (biraz düşük) çıktı.

Gidicek doktor da bulamadım bir doktora gittim saçıma bile bakmadı minoxil benzeri ilaç ve şampuan yazdı, demir ilaçlarına devam et dedi. Gerekli testleri yapıp saç aletleriyle falan bakan bir yer var mı varsa bilmiyorum, özeller de fahiş faturalar çıkarırlar diye korkuyorum. Kansızlıksa eğer sebebi, en az 3 aydır kan seviyelerim normal dökülmenin düşmesi gerekmez miydi?

Okuduysanız bile çok teşekkür ederim, inşalah hepimizin saçları istediğimiz gibi olur. Allah başka dert vermesin ama bu dert de pek kötü :((
öncelikle geçmiş olsun cnm durumuna üzüldüm ama bence de bu kadar stres yapma sürekli bunu düşünüp ağlarsan daha çok etkilenirsin böyle bir durum yokmuş gibi düşün konuda bahsedilen kürü mutlaka yap madem genetik yada fiziksel bir problemin yok işin daha kolay bence bunun yanında sinameki kürünü de yapabilirsin ben denemiştim bu kürü ve o dönemde dökülme normaldi ama bence en önemlisi saçlarım çok hacimli ve parlak görünüyordu.bir de yapman klasik şeyler var işte banyoda saçını yıkarken başını öne eğip de yıka bu kandolaşımı hızlandırır ve saçların seni terketmez duştayken.banyodan sonra da sakın saçlarını ıslakken tarama havluda suyunu iyice aldır hafif nemliyken tara bu da dökülmeni ciddi derecede azaltır saçını çok sık yıkama haftada 2 ya da 3 defa yıkamaya çalışır çok yıkarsan çok da dökülür saçın kendini besleyen doğal bir yağı var sen onu sürekli saçından arındırırsan saçların çok daha fazla dökülür en azından gün aşırı yıkamaya çalış ben öyle yapıyorum bir de aşağıya bir link atıcam onu izle dr.feridun kunak show da bu konuya değinmişti geçen gün belki faydalı bir bilgi edinebilirsin şimdilik yazacağiım bunlar tekrar geçmiş olsun cnm..
http://www.izle7.com/kanal7/izle-3785-ulke-tv-dr-feridun-kunak-show-25-subat-2014.html

mrb.bir yazıda da 1 ay kullandım 8 kez yaptım dediniz haftada 2 kere mi uyguladınız ama herkes haftada bir uygulayın diyor fayda yerine zarar görmeyelim ne kadar süre ile kaç defa kullandınız?? bilgi verirseniz sevinrim teşekkürler..
braz geç oldu ama uZun süre grmıordum buraya. evet haftada 2-3 kez uygulamştm zararı hayır yok hatta ilk 1 ay böyle olması gerekiyor. Sonrasında azaltarak devam edilebilir.

[sıze=3]bepanten, bemıks kompoze, evıgen - acıl yardım lutfen ben londrada yasıyorum bu ampullerı nerede bulabılırım yada sıparıs verebılecegım bır sıte varmı lutfen yardımcı olurmusunuz??? :26::43: Saclarım berbat durumda cunku:5:[/sıze]

Sevgili pembebileklik şimdi saçların ne durumda merak ettim bende de dökülme var da

Canım Allah nazarlardan saklasın iyi durumda. Ayrıntılı olarak 3 yıllık saç dökülmesi hikayem adlı başlığa yazdım. Oradan okuyabilir misin? Her yerde mesaj fazlalığı yapmayayım zaten yazdım mı çok uzun yazıyorum. Allah sana da şifa versin bu evigenler bana çok iyi geldi.

merhaba arkadaşlar ,
34 yaşındayım ve 3 senedir bende yoğun bir saç dökülmesi yaşıyorum..hep geçer diye bekledim ama birtürlü son bulmadı..en son geçen hafta cilt doktoruna gittim,bütün tahlillerimi yaptırdım..değerlerimin hepsi normal çıktı..eczaneden şampuanımı ve vitamin takviyemi aldım..ancak internetten baktığım zaman aldığım viamin takviyesinin yan etkisi gözümü korkuttu 2 gündür kullanmıyorum oyüzden..biotin kullanıyordum ancak yan etki olarak vücudun diğer yerlerindede tüylenme yapıyormuş yani olanları fazlalaştırıyormuş.bıotin kullanıp böyle bir yan etki yaşayan oldumu aranızda??

Ben 2 ay 1000 mg 2 ay da 5000 mg kullandım kullanmaya da devam ediyorum. Ama şimdi ne desem yalan olur bu soruna :D anlayamadım çünkü. Kaşlarım çok fazlalaştı, küsmüştü bir kısmı ama her yerden kaş fışkırdı. Bıyıklarımsa aynı artma azalma yok. Kollarım sanki artmış gibi geldi ama bacaklarım ve bikini bölgem aynı. Ensem biraz arttı ama oraya evigenli bakım şampuan vs değiyor ondan da olabilir..

Ama emin olarak söyleyeceğim tek bir şey var. Al iç uzun süre.. İsterse bütün vücudun kıllansın, ağda var, hepimizin evinde epilasyon aletleri var onu geçtim lazer var her şey var önemli olan kılı çıkartmak. Her türlü yok edersin. Ben o düşünceyle içmeye başladım, arttırsa bile önemli değil maymun da olsam (tövbe tövbe :D) içmeye devam edicem. Ama tabi yine sen bilirsin.

Back