• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyasını doğal yöntemlerle akıtmak için neler yapabilirim? Fikir verir misiniz?

ben de yıkadım saçımı beyaz sabunla 1 kez yıkamama rağmen renk açıldı...bi daha siyaha boyamam. ne kadar zor kurtulunuyor..kepeş şampuanı da alıcam bakalım. bu bitkisel kepek şampuanları olur mu acaba
ben elidor kepekli olanlardan kullanmıştım bitkisel olanları bilmiyorum deneyin isterseniz elidorla karemel kızıl parlayan saçlar nerdeyse sapsarı oldu yani daha sarı parlıyor:69:bu arada yağ bakımlarıda yapıyorum onlarda boyayı çok akıtıyor hakiki zeytinyağ ve bal karışımını kuru saçlara uyguluyorum 1 saat felan duruyor başımda sonrada kepekli şampuan saçlarda besleniyor oryalin yıprattığı saçlarım iki kere yaptım kendine geldi krem bile kullanmıyorum artık okadar rahat taranıyor boyanın akmasınıda sağladı üstelik:16:

son durulama suyuna yarım çay bardağı kadar elma sirkesi koyun onla durulayın birkaç dakka durup sonrada duru suyla yıkayın saçlarınızda hiç bir krem sabun atığı kalmaz hem besler hemde parlatır suyu fazla sıcak kullanmamaya çalışın ayrıca son suyu soğuk kullanırsnız oda saçın parlamasını sağlıyor en azından saç uçlarına yapabilirsiniz üşümemek için ayrıca saçları kendi halinde kurutun gerekmedikçe fön kullanmayın yada çok sıcak olmamasına çalışın saçları çok yıpratıyor :80:

Önerilerin için teşekkürler canım.. Ama ben yine de iddia ediyorum, kadın olmak çookk zor.. :)

kızlar ne dicem .. ben dün arık saç bunalımım tavan yapmış olcak ki (1 hafta önce boyamıştım saçımı)(önce siyaha boyadım,snra aradan uzun zaman geçince kahverengine,daha snra da koyu kahveye,ama iğrenç böyle kızıllık gibi bişeyler oldu) neyse dün banyoya girdim banyo yapcam.. çamaşır suyunu aldım bi kutuya doldurdum suyla seyrelttim... snra saçıma döktüm diplerine değdirmeden ve hemen yıkadım..inanırmısınız bir sürü boya aktı ama bu 5 saniye falan sürdü bu işlemi yapmam.. çok zararlı biliyorum ama artık kafayı yemek üzereydim. eşim de laf söylüyor saçlarını siyaha boya diye... hiç beğenmiyor diğer saç renklerini.. ay ne yapcam ben ya... her gün saçların iğrenç git siyaha boya diyip duruyor..:5::5:

ya cok merak ettimbu yöntem bayağı yararlıymış :3: saca zarar vermiyor mu ne bilim sac kazık gb olmuyormu benım üst üste boyamamdan saclarım zaten normaldede cok zor acıyo böyle lastik gb oldu uçları şimdi sacımın renginden hiç memnun değilim daha doğrusu cok güzel olan röflemi mahvedip gittim koyu kestane ye sonra actırarak:36: k.rengine boyadım ama sacımda kızılıklar var onlardan hiç memnun değilim ve simdi actırmak istiyorum bu şekilde kurtulabilir miyim acaba :18:

forumda okumuşdum bir ara 1 yumurta sarısını 1 çorba kaşığı dalin şampuanla karışdırıp saçlarınıza uygulayın biraz beklesin daha sonra durulayın hem bakım yapıyor hemde boyayı akıtıyor baya iyi bir fikir ilk boyandığında parlama ve koyuluk oluyor onun için süper bir yöntem tabi hacışakir beyaz sabunda akıtıyo 2 sinide yapın ama maske ve kremlemeyide unutmayın

Araştırırken bu yazıyı buldum. Benimde sarı boyanın üzerine koyu kumral gölgeler atıldı. Koyuluğun biraz açılması için 2 defadır kepek şampuanıyla yıkıyorum. Sonra kendi doğal şampuanımla yıkayıp, kremimi sürüyorum.

Kepek şampuanı saç boyasını akıtır ancak mucize beklemeyin çünkü saçlarınızı birkaç tondan fazla açmayacaktır. Boyayı akıtmak için saçlarınızı iyi bir kepek şampuanı ile yıkayın ve sıcak suyla durulayın. Bu işlemi saç rengini istediğiniz tona getirene kadar zamana yayarak tekrarlayabilirsiniz. Kepek şampuanları genellikle saç derisindeki kalıntıları temizleyerek kepeği azaltır ancak bu özellikleri aynı zamanda saç derisini kurutucu etkiye sahiptir. Saçlarınızı çok sık kepek şampuanı ile yıkamak saç teli ve saç derisini kurutarak saçlarda yıpranmaya yol açabilir. Bu dönemde doğal yağlarla saçları ve saç derisini nemlendirici bakım uygulamaları yapmanız yıpranmayı en aza indirecektir.
Saç Boyasını Akıtmak İçin Diğer Yöntemler

Limon asitli içeriğiyle saç boyasını akıtmak için kullanılabilir. Saçlarınızı 1/5 oranında limon suyu ile durulayabilirsiniz. 20-30 dakika beklettikten sonra normal su ile durulayıp limonu çıkartabilirsiniz. Eğer limon suyu sürdükten sonra güneşe çıkarsanız saçlarınızın rengi çok açılabilir bu yüzden dikkatli olun.

Bazı forumlarda saç boyasını bulaşık deterjanı ile akıtmanın mümkün olduğuna dair bazı bilgiler ve kullanıcı görüşleri mevcut. Ancak bulaşık deterjanı gibi çok ağır kimyasallar içeren bir temizlik ürününü saçta kullanmak ne kadar doğru artık siz karar verin.

Önerilen diğer bir yöntem ise şampuana karbonat karıştırmaktır. Şampuan şişesinin için 2-3 çay kaşığı karbonat attıktan sonra saçlarınızı bu karışımla yıkayın ve 5-10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulamadan sonra yıpranmayı en aza indirmek için derinlemesine nemlendiren bir serum kullanabilirsiniz.

Saç boyası saça işleyen bir kimyasal olduğu için saçtan akıtılabilmesi içinde ağır kimyasallar kullanmak gerekebilir. Bu kimyasallar ve birkaç doğal yöntem ile saçlarınızın rengini biraz açabilirsiniz ancak bu uygulamaların saçları yıpratıcı uygulamalar olduğunu unutmayın.
SACPORT SİTESİNDEN ALINTIDIR.

Saçlarından bir muzdaripte benim:) gecen yaz kahve-karamel rengine boyattım saclarımı ama asıl rengim siyahkahve.. Tabi o renk elde edilene kadar kac kez acildi ne badireler atlatti benim zavalli saclarim:( cok hızlıda uzadıkları icin simdi tepem yaklaşık bi karış siyah geri kalan kısım boya:D bu boyayi akitmamin bi yolu varmidir? Yoksa dogal rengimemi boyatmam lazim?

Kızlar merhaba. Teyzemin saçını sürekli kizila boyardim daha kırmızı olsun diye çilek kırmızısına boyadim dün akşam fakat bayan koyu oldu. Cuma günü düğün var ve o renkle çıkmak istemiyo bi iki yikamada mümkün mu bu yöntemler

merhabalar arkadaşlar benim saçım koyu kumral saçıma krepe balyaj yaptırdım saç rengime uygun bir ton seçmiştim ama saç uçlarım bildiginiz sarı oldu biraz daha yukarısı karamel oldu şu an o kadar zıt duruyorki dışarı dahi çıkmak istemiyorum bunu düzeltmek için ne yapmalıyım?

beyaz sabun akitiyor ancak oldukca kurutuyor. boyamanin uzerinden ne kadar kisa sure gecerse beyaz sabunun akitma etkisi o kadar cok olur.

beyaz sabun akitiyor ancak oldukca kurutuyor. boyamanin uzerinden ne kadar kisa sure gecerse beyaz sabunun akitma etkisi o kadar cok olur.
evet dün denedim o kadar kremlememe rağman saçımı çook kuruttu ve pek bir etki yarattığını söyleyemem çünkü iki ay çok uzun bir süre gerçekten lorealin 5.52 sıcak kestaneye boyayacağım sence saça girer mi o renk? :eek::eek::eek:

evet dün denedim o kadar kremlememe rağman saçımı çook kuruttu ve pek bir etki yarattığını söyleyemem çünkü iki ay çok uzun bir süre gerçekten lorealin 5.52 sıcak kestaneye boyayacağım sence saça girer mi o renk? :eek::eek::eek:
canim beyaz sabunu bir kere kullanmakla etkili sonuc almak cok mumkun degil zaten biraz uzun sureli kullanim gerekiyor ama dedigim gibi saci cok kurutuyor.
su an sac rengin koyu kahveymis yazdigina gore ama dogal sacin mi yoksa boya mi? boyaysa numarasi kac bunlari bilmeden ne desem bos :)

canim beyaz sabunu bir kere kullanmakla etkili sonuc almak cok mumkun degil zaten biraz uzun sureli kullanim gerekiyor ama dedigim gibi saci cok kurutuyor.
su an sac rengin koyu kahveymis yazdigina gore ama dogal sacin mi yoksa boya mi? boyaysa numarasi kac bunlari bilmeden ne desem bos :)
evet o kadar kurumasına dayanamam çünkü iki kullanımda baya kurudu ve döküldü baya :( benim doğal rengim kestane koyu kahve boya. ımm iki üç ay önce boyamıştım. baya aktı ama hala var tabi ama açıçı kullanmak hiç istemiyorum çikolata kahve almak istiyordum daha açık olduğu için cesaret edemedim bi ton koyusunu aldım

evet o kadar kurumasına dayanamam çünkü iki kullanımda baya kurudu ve döküldü baya :KK43: benim doğal rengim kestane koyu kahve boya. ımm iki üç ay önce boyamıştım. baya aktı ama hala var tabi ama açıçı kullanmak hiç istemiyorum çikolata kahve almak istiyordum daha açık olduğu için cesaret edemedim bi ton koyusunu aldım
canim bence 5 koyu bir ton. istedigin remkten 1 ton acigina boyamak daha iyi sonuc verir diye dusunuyorum. kutuda gozuktugunden koyu oluyor cunku her zaman.
http://www.sacbakimi.org/images/fotolu_haberler/loreal_sac_renkleri_katalog_8.jpg
buradan baktim aldigin renk 5.52 3. sirada 4. renk. kutudakinden koyu gozukuyor. mesela 6.42 var onun ustunde bence 5 yerine 6 serisinden bir renk kullanman istedigin saca daha yakin sonuc verir. cok acmaz :)

Back