Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

aynen katılıyorm sna yardmcı olrsnz sevinrz

aynen katılıyorm sna yardmcı olrsnz sevinrz

slm biilmeniz gereken temel 2 şey var arkadaşlar.... mademki hiç evde şahsi boyama tecrübeniz yok...1) oksidasyon kremi(aktivatör de denir buna) ile hazır tüp boyayı iyice homojen olana dek karıştırmak ve bekletmeden saça tatbik etmek...oksidasyon kremleri %3,6,9,12 veya sırasıyla denk gelecek şekilde %10,20,30,40 diye peroksit(ana açıcı kimyasal) düzeylerine göre sınıflandırılırlar....3 ve 6 (1-2 tona kadar) 9 ve 12(max.3-4 tona akdar saçın orjinal rengini açar)siz hazır kutu boya aldığınızda ana renge göre zaten içinde renge uygun oksidasyon kremi veya likidi bulunur....bu yüzdeleri evde tuturmak gibi derdiniz yok zaten.....kafanız karışmasın......
2)boya boyayı açmaz,boyayı sadece preoksit türevleri(oryal de dahil) açar......oryal dediğimiz içinde birtakım kimyasallar bulunan mavi veyaz beyaz renkli toz pudralardır...bunlar oksidayon kremleri ile karıştırıldıklarında peroksitli açıcı kremlere dönerler ve kullandığınız açıcı yüzdesine takabül eden ton oranında saçta renk açılması gerçekleşir....örneğin misal vermek gerekirse;koyu kestane bir saçın çok fazla zarar görmeden,ideal düzeyde açılma süresi %40lık oks.kremi ile 35-40 dakikadır...örneğin bu saç,sarı ana renginde bir boya ile boyanacaksa..... ama bu süreler oryalin kalitesine göre de değişir....o yüzden saç çarken kontrolllü olarak her 5 dakikada bir saç tellerinin durumu ve rengi kontrol edilmelidir.....çok fazla bekletirseniz saçınız yanar,az beklerseniz sözkonusu örnekteki gibi koyu saçlar fazlasıyla turuncu kalır...sonrasında da ille o turunculuk kapansın diye küllü renkler tercih edilmek zorunda kalınır........sizn durumunuzda oryal gerekli....%20lik olan işinizi görür,,tahminimce bekleme sürenizde max.20dakika felan olur ama dediğim gibi bu işi yaparken sürekli 5 dakikada bir saçalr kontrol edilmeli ve baz renk bulunduğunda oryal saçtan yıkanarak temizlenmeldir.....arkasına hemen boya....çünki saçın ph'sını normal seviyeye (5.5-6) ancak oryalden sonra boya getirir....umarım ayrdımcı olabilmişimdir.....aslında çok basit ama dikkat gerektiriyor.....öncelikle bütün işleme girişmeden saçın bir kesitinde ufak bir yama denemesi yapılmalı,,oryal+boya.....sonradan zaman ve miktar bir yere not edilmeli....miktar genelde 1 ölçek oryale 2 ölçek oks.kremi olarak uygulanır......sevgiler

ya oryal kotu yapıyo sacı ben bı toptancıya gıdıp boya silici aldım sactakı boyayı kusturyo kendı dogal rengıne donuyo sac hemde oryal gıbı acmadıgı ıcın yıpratmıyo sadece sacta boya varsa kusturuyo kendı dogal sacınızda sonra ıstedıgınız rengı tutuyo onuda tesadufen bulup aldım sacada bı zararı yok

arkadaşlar, organik saç rengi açısı denilen ve röfle seti olarak satılan o toz boyalarla saçlarımın rengini açmaya çalıştım, açıldı da fakat yamalı gibi oldu çünkü boya tam oalrak yetmedi. şimdi saçlarımın bi kısmı sarımsı bi kısmı kahverengi. şimdi ben bu saçların üzerine palette radiance viyole boyayacaktım ama onda da açıcı var. açıcılı boya yani. peki ben bu palette radiance kışkırtıcı viole ile başka bir markanın patlıcan morunu karıştırırsam, çok fazla koyu renk elde etmeden saçlarımdaki yamalı renk düzensizlikleri kapanır mı?

Ben ilk kahverengiye 8 ay sonrada sarıya boyadım..Saçlarımm çok şükür yıpranmadı..Şampuanımda işe yarıyor galiba elidor kullanıyorum gayette memnunum..

cnm verdgn uzun cvp we bilgiler için tşk işime yarıcagnı umuyorm :) ( alıntı ypmayı untmsm )

5 aydır saçlarımı boyamıyorum...doğal rengim koyu kestane (mavi siyaha benziyor)
saçlarımı 6.0 koyu kumrala çevirmek istiyorum...saçımın boyasız oluşu beni biraz ümitlendiriyor..
sizce 6.0 koyu kumral boya alıp evde mi boyasam tutar mı ? yoksa kuaföre mi gitsem...kuaföre üşeniyorum da ?
lütfen yardım edin...koyu kumrala çevirmek istiyorum saçlarımı..evde olamıycak birşeyse kuaföre gidecem ama yine de evde yapabilmenin çaresini arıyorum

Son düzenleme:
kizlar ben loreal excellence creme 7.00 ile boyamistim saclarimi bi kac hafta önce.. ayni boyaya tekrar boyasam saclarimin rengi dahami acilir yoksa koyulasirmi?

saçın ne renkki senin bence kullandıkça açılır

önceki orta kumral falandi iste bu boyayla boyadigimda uclara dogru koyuydu ama yikadkca acildi ve rengi deisti..simdi düsünüyorum loreal excellence creme ile 8.00 ilemi boyasam yoksa ayni boyayami boyasam diye..8.00 ile boyarsam ne cikar ortaya bilmiorum kizil gibi cikarsa diye korkuyorum..

slm oryal kullanımı hoş olmasa da,bazı durumalrda gerekli olduğu için yazmıştım yazımı.....boya silicilerin içinde de derişikliği arttırılmış açıcılar vardır zaten fakat etkileri sınırlıdır(daha az kimyasal zincire sahip peroksit türevleri kullanılır).....oryal kullanması illa icap edenler,dikkatli kullansınlar lütfen....tecrübeli bir kullanıcı olarak asla tecrübesiz arkadaşlara önermiyorum!......saçı yıpratabilirsiniz.....şahsen benim başıma yanma,yıpranma tarzı bişiy gelmedi fakat dediğim gibi,,,ilk kez böyle bir işlemi gerçekleştirmesi gereken tecrübesizler kuaföre gitmeliler.....öte yandan bir yerde gözüme ilişti....bir arkadaş 8.00 ana renginin kızılllık bırakıp bırakmayacağını sormuş......bırakmaz kızıllık....gönül rahatlığıyla boyayabilirsiniz.....fakat kendi orjinal saçınızda veya boyalı halinizde kızıl yansımalrınız varsa küllü kumralı denemelisniz.....bir ufak not da casting creme fanatiklerine(şahsen bende öyleyim...530 sıcak çikolataya boyayalı 2 hafta oluyor.....çok memnunum....hafif bir akma oldu ve çok tatlı bir renge döndü,koyu kestane saçımla daha bir uyumlu oldu....yıpranma şikayetim de yok...fakat bunu alırken 323 de almıştım.....1 ay sonra tekrar boyama yapıcam.....sizce 323 koyu kahve irize dore,bunun üzerinde nasıl durur.....?yaw boya elimde boşuna kalmasın,,323ü de çok beğeniyorum....

Sevgili Güneş.....uzun zaman önce loreal excellence creme boyanın 6.00(kumral) rengine boyamıştım ben orjinal koyu kestane saçlarımı.....benimkiler de nedense gün ışığında mavi-siyah görünürlerdi.....doğrusu pek fark yaratmamıştı bende....boya kumral yapmadı yani beni....öncesinde bence profesyonel hafif düzeyli bir açıcı kullanılmalı...1-2 ton açacak kadar....kestane renginde 6.00 pek işe yaramıyor gibi....bilgine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…