slm
niye böyle düşündüm...şöyleki: majirelleri ekran kalibrasyonu ayarlı bir mac'de(pc değil) dikkatle inceledim çünki.......açıkcası çok beğendim...(ekran kalibrasyonlu mac'lerde renkleri asılları gibi görürsünüz,hata sıfırdır) profesyonel boya bunlar....saçın direkt kortexsine girebilecek ölçüde mikro moleküllere sahip, yoğun pigmente olan tarzda boyalar yani....dolayısıyla saçta tutunma özellikleri çok iyi ve saçın ph'sını ciddi ölçüde değiştiriyorlar.....bu nedenle de aslına bakrsanız çok yıpranmış ve kuru kalite saçlarda bence mantıken kullanılması riskli...çünki sonuç beğenilmediği takdirde, bu boyaların akması normalden çok daha uzun zaman alacaktır ve kesilikle de tamamen saçtan boya silicilerle kusturulmadıkça çıkmaz......saçın katikül denen kısmına değil kortexine işliyor çünki boya içindeki pigment dediğimiz renk verici kolorantlar.....öte yandan 6.34 rengi, ciddi şekilde dore bakır yansıma yapacak.....ara rengi destekleyen bakır ve akaju tonlar yüksek düzeyde pigment içerdiklerinden saçın geneline hakim olurlar......retinamız ana rengi değil(bu durumda 6,)yansımaları algıda seçicilikle seçer.....kaldı ki; 6 koyu kumrala yakın bir anarenk olsa da içinde ortlama düzeyde kırmızı pigment mutlaka içerir......ve sonuç olarak: kızıl,bakır tonlardan nefret ediyorsan sakın bulaşma derim arkadaşım.....
bakır,kızıl tonlara bi bulaşıldımı bu renklerden kurtulması çok zordur.... hele ki boya majirel olacaksa,,,öyle zannedildiği gibi sonradan küllü boyalarla boyandığında sadece renk maskelemesi olmuş olur....bakır,kızıl pigmentler saçın içinde kalır,küllü boya katikülü maskeler sadece.....bi de sarışın olayım dediğin zaman bi vakit gelip,,,çık işin içinden sonra:)) her türlü aslına bakrsan işin içinden çıkılır kuaförde(sonuçta saç boyası işi tamamen matematiktir) ama olan maalesef saçlarımıza ve cebimize oluyor....
saç yıprandıktan sonra ne kıymeti var..? kuaförün 3-4 aşamalı IMF reçetesi gibi reçete sunup,bayağı bi cebinizi ...
eh,,siz anladınız onu kızlar...