- 6 Temmuz 2008
- 860
- 25
-
- Konu Sahibi xsxehrazat35
- #3.721
Of ya bende saçımı böyle nasıl desem çok tatlı bi kahveye boyatmak istiyorum sütlü nescafe rengi yada bakırsız bi kahve varmı tercih ettiğiniz bi renk resimli
kızlar majirel 6.34 kullanan var mı??
2 yıl önce excellance 7.00 a boyamıştım saçımı...saçımın orjinali sarıydı .(koyu küllü_platin röfleler) kapatıcılığı çok iyi bence bu boyanın ama her nedense kutu üzerindeki rakamın işaret ettiği tondan çok daha koyu çıkıyor bu marka boya bende,,,,,belki başka arkadaşlar da deneyimlemişlerdir bunu.....:44:......kapatıcılık iyi, rengin daha koyu çıkma olasılığı yüksek,ben de fazla akma olmamıştı özetle.....tam istediğin rengi elde edemeyebilirsin.....bir de yansıması olmadığından biraz tekdüze bir renk.....öyle ışıl ışıl yer yer derinlik ve seviye vermiyor saça gün ışığında....ben olsam farklı bir renk tercih ederim...ama yine de sen bilirisn arkadaşım...
slm...majirel marka boyalara baktım netten...süper renkler...canlı ve kromatik....bayağı profesyonel işi yani,,,,ama ben de ilerde deneyebilirm....majirel kullanmadım ama 6.34'e boyarsan, (saçın kumral yada kestane tonlarındaysa şuan) saçındaki baskın renk ,parlak ve çok çarpıcı bir bakır olur.....(%80 bakır algısı yaratır,ana renk olan 6 pek fazla algılanmaz gözle) canlı bakırdan hoşlanıyorsan sorun yok ama şayet saçların ince telli ise gün ışığında diplerin iğrenç gözükebilir,keza flaslı foto çekimlerinde de...bunu da dikkate almanı tavsiye ederim arkadaşım.....
canim simdi ben boyadim bile..saclarimin dipleri cok tatli bi renk cikti resimdekinede benziyor ama uclara dogru koyulasiyor ya..sanirim tüm saca hepsini sürüp 30 dk beklettigim icin..heralde önce dipleri 20 dk bekletip sonra uclara sürseydim daha iyi olucakti((( keske öyle yapsaydim...
insallah uclara dogru acilir renk yaaaa acilmazsa bi ay sonra flan ayni boyanin 8.00 nolu boyasini almayi düsünüyorum..yavas yavas aciklara gitmek istiyorum..böyle sariya yakin sade güzell bi kumral istiyorum..izledigim yol dogrumu acaba ?acaba excell tercih etseydim daha iyi bi sonucmu olurdu bilemiyorum. yani aradaki farki bi bilsem...
niye böyle düşündün cnm?
slm.....genel olarak anladığım kadarı ile memnun kalmışın arkadaşım ama uçlar hariç.......uçlar koyu olduysa bildiğim bir formül var......yabancı bir siteden okudum ama kendim uygulamadım......fakat genel kimya bilgime dayanarak kesinlikle sonuç vereceğini biliyorum.....1 çay kaşığı kabartma tozunu,1 yemek kaşığı %20lik oksidasyon kremi ile iyice karıştırıp,eline bir miktar şampuan döküp,içine katıyorsun ve koyu olan uçları 3-4 dakika şampuanladıktan sonra bol ılık suyla duruluyorsun......böylelikle uçtaki rengin koyuluğu saç boylarının rengini tutuncaya kadar kontrollü biçimde tonları eşitlemek mümkün....eğer saç boyu rengini bulursan 3-4 dakikaya da gerek yok.....1-2 dakika da kafi........(kaç ton koyuluk var kestiremiyorum haliyle ama zaten oksidasyon kreminin bu%si en fazla 1-2 ton açar boyayı)....yok diyorsan ki bekleyeceğim,,8.00 ı diplere hiç sürmemen lazım......uçlar yine koyu çıkacak muhtemelen nispi olarak bu sefer.....resmen bu saç boyama ve renk bilgisi matematik yaaa .....ben de 3 saat önce loreal casting'in 530(açık kahve dore)rengine boyadım boyasız orjinal kestane kızıl yansımalı saçlarımı....sonuç göz alıcı bir ışıldama ve mükemmel bir renk kombinasyonu oldu .......kapatıcılık beklediğimden çok daha iyi.....saçımın ön perçemlerinde asabımı bozan bi kaç inatçı beyazım vardı...onları süper kapattı bu boyayı herkese tavsiye ederim...amonyaksız ve hiç kokmuyor....çok hafif bir formülasyonu var.....saçın ph'sı ile oynamıyor çok fazla...renk tenime de uyum sağladı fakat ben marketten alırken bir de 530un yanına 323 bitter çikolata almıştım.......%15,%85 belki kombinlerim diye ama,gerek kalmadı......yanlız 323 de ukde kaldı bende merak etmiyorum desem yalan.... hani şu penelope cruz'un renk lansmanında kullanıldığı tatlı,başdöndürücü renk.....deneyen varsa arkadaşlar lütfen bilgilendirsin...323bitter çikolata(koyu kahve irize dore)
slmniye böyle düşündüm...şöyleki: majirelleri ekran kalibrasyonu ayarlı bir mac'de(pc değil) dikkatle inceledim çünki.......açıkcası çok beğendim...(ekran kalibrasyonlu mac'lerde renkleri asılları gibi görürsünüz,hata sıfırdır) profesyonel boya bunlar....saçın direkt kortexsine girebilecek ölçüde mikro moleküllere sahip, yoğun pigmente olan tarzda boyalar yani....dolayısıyla saçta tutunma özellikleri çok iyi ve saçın ph'sını ciddi ölçüde değiştiriyorlar.....bu nedenle de aslına bakrsanız çok yıpranmış ve kuru kalite saçlarda bence mantıken kullanılması riskli...çünki sonuç beğenilmediği takdirde, bu boyaların akması normalden çok daha uzun zaman alacaktır ve kesilikle de tamamen saçtan boya silicilerle kusturulmadıkça çıkmaz......saçın katikül denen kısmına değil kortexine işliyor çünki boya içindeki pigment dediğimiz renk verici kolorantlar.....öte yandan 6.34 rengi, ciddi şekilde dore bakır yansıma yapacak.....ara rengi destekleyen bakır ve akaju tonlar yüksek düzeyde pigment içerdiklerinden saçın geneline hakim olurlar......retinamız ana rengi değil(bu durumda 6,)yansımaları algıda seçicilikle seçer.....kaldı ki; 6 koyu kumrala yakın bir anarenk olsa da içinde ortlama düzeyde kırmızı pigment mutlaka içerir......ve sonuç olarak: kızıl,bakır tonlardan nefret ediyorsan sakın bulaşma derim arkadaşım..... bakır,kızıl tonlara bi bulaşıldımı bu renklerden kurtulması çok zordur.... hele ki boya majirel olacaksa,,,öyle zannedildiği gibi sonradan küllü boyalarla boyandığında sadece renk maskelemesi olmuş olur....bakır,kızıl pigmentler saçın içinde kalır,küllü boya katikülü maskeler sadece.....bi de sarışın olayım dediğin zaman bi vakit gelip,,,çık işin içinden sonra:)) her türlü aslına bakrsan işin içinden çıkılır kuaförde(sonuçta saç boyası işi tamamen matematiktir) ama olan maalesef saçlarımıza ve cebimize oluyor.... saç yıprandıktan sonra ne kıymeti var..? kuaförün 3-4 aşamalı IMF reçetesi gibi reçete sunup,bayağı bi cebinizi ... eh,,siz anladınız onu kızlar...