Majirel Boyayi izmirde nerde bulabilirim..
Kozmetikçilerde bulamazsınız bir tek İzmirde değil Türkiyenin hiçbir yerinde kozmetikçilerde profesyonel saç boyası bulamazsınız. Loreal Majirel ya da Koleston Perfect gibi profesyonel saç boyalarını KUAFÖR MALZEMELERİ satan yerlerde ya da İNTERNETTE bulabilirsiniz.
İnternetten alamAm bu yuzden kuafor malzemezi satan bi yer ariyorum..(
açık küllü sarıda saçtaki beyazları nasıl kaptcz bilgnz var mı???ya kuaförler nasıl kaptyo aklım almyo.evde yapılan boya ne kadar kaliteli olrsa olsn sarı renkte beyazlar niye kapanmyo?????
çok tşk edrim.ya ana renk ve sarı karıştırsam yani siyah ve sarı karışrımş olcam.saçımda nasıl bi renk çıkar:26:beyazlar%15 dlblrm.Öncelikler size 11/1 kullanmanızı önermiyorum. Beyaz saçta ana renk kullanmak önemlidir. Yani daima 8.0, 9.0, 10.0 gibi noktanın sağındaki sayı 0 olmalıdır. Zaten küllü renk kullanımı beyaz saçın üstünde etkisi azdır.
Tabi bir diğer önemli nokta ise oksidan miktarıdır. Koleston boya alıyorum dediniz. Şu an Koleston boyanın kutu ölçülerini bilmiyorum ama oksidan miktarınız DAİMA boyadan az olmalıdır. Yani diyelim ki 1 tüp boya 50 ml ise oksidan miktarınız 40 ml olmalıdır.
Ama eğer ki ben ana renk kullanmak istemiyorum diyorsanız o zaman istediğiniz rengi ana renk ile desteklemeniz gerekmektedir. Yani siz diyelim ki 9.3 kullanmak istiyorsunuz. Bu yüzden beyaz oranınıza göre içine ana renk katmalısınız.
%0-30 arası beyaz saç var ise 1/4 oranında ana renk
%50 beyaz saç var ise 1/2 oranında ana renk
%80-100 arası 3/4 oranında ana renk olmalıdır.
Size bir örnerkle açıklayayım;
Sizin saçınızda diyelim ki %50 beyaz saç var ve istediğiniz renk 9.1 bu yüzden sizin almanı gerekenler
Loreal Majirel 9.1 (Loreal majirel bir tüp boyası 60 ml dır.)
Loreal Majirel 9.0(9.1'in ana rengi noktanın solundaki sayıdır yani burda 9'dur.)
%6(20 volume) oksidan
%9(30volume) oksidan
Şimdi boya karışımlarına geçelim.
1. İstediğiniz rengi yani Loreal Majirel 9.1(60 ml) TAMAMEN sıkın.
2. İstediğiniz rengin ana rengini yani Loreal Majirel 9.0' ın yarısını (30 ml) sıkın.(30 ml yani yarısını sıkmamızın sebebi saçtaki beyaz oranınızdır biz bu örnekte sizin saçtaki beyaz oranınızı %50 aldık, eğer sizdeki beyaz oranı farklı ise yukarda size beyaz oranınıza göre koymanız gereken ana rengin ölçülerini verdim, ordan bakabilirsiniz.)
3. 9.1 için koymanız geren oksidan miktarı ve çeşidi %9(30volume) luk oksidandır ve 50 ml olmalıdır.(Boya 60 ml olduğundan oksidan miktarı 10 ml eksik olmalıdır, bu seçeceğiniz markanın boya ml na göre değişir.)
4. 9.0 için koymanız gereken oksidan miktarı ve çeşidi %6(20volume) lık oksidandır ve 20 ml olmalıdır. (9.0'ı 30 ml koyduğumuz için oksidanı, boyadan 10 ml az koyduk.)
Şimdi bunları İYİCE karıştırınız. Boyamaya ÖNCELİKLE SADECE diplerinden başlayınız. Diplerini boyamayı bitirdikten sonra uçlarına geçmeden önce 20 dk bekleyiniz. 20 dk dolunca uçlarına geçip 20 dk daha bekleyip yıkayınız.
Bu anlattıklarımı uygularsanız beyazlarınızın kapandığını göreceksiniz. Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.
çok tşk edrim.ya ana renk ve sarı karıştırsam yani siyah ve sarı karışrımş olcam.saçımda nasıl bi renk çıkar:26:beyazlar%15 dlblrm.
Ben sizin tercih ettiğiniz açıcıyı hiç kullanmadım. Bu yüzden tam net bir şey diyemem ama boya karıştırmanın hiç bir faydası yoktur. Siz oksidanı %9(30volume)luk mu tercih ettiniz ?
çok tşk edrmHayır beni yanlış anladınız, normalde hangi rengi kullanıyorsanız onun ana rengini kullanmalısınız. Yani siyahın içine sarı katılmaz. 6.3 kullanıyorsanız 6.0, 5.1 kullanıyorsanız 5.0 ana rengini kullanmalısınız. Bana ne anladığınızı anlatır mısınız ? Saçınızın kötü olmasını istemem ????
lorealin kendi oksidanını kullandık. üzerinde volümü yazmıyordu.
size yakışacak doğal ton, kendi ana renginizin 2-3 ton koyusudur. Tabi şu an küllü mü yoksa dore ton mu var saçınızda bilmediğim için tam net bir şey diyemiyorum.
Mesela benim ana rengim 7.0 ile 6.0 arasında. Bunun için benim tercih etmem gereken ton 4.0dır. Ama ben şu an sarı tonu kullandığım için ve de rengin de açılacağını düşünmem gerektiğinde; bir ton koyusu ve doreli renk tercih etmem gerekir. Yani 3.3 tür. Fakat bu renk olmadığından ilk başta 4.3 tercih ettikten sonra rengin açılmasına bakarak bir sonraki boyası vurmam gerekir.
Yani bana en son ne renk vurduğunuzu söylerseniz yardımcı olabilirim.
Lorealin dediginiz boyasini bulamiyinca bende koleston 5.1 aldim simdilik cok tatli bir siyah oldu..bundan sonra hep 5.1 mi yapmaliyim..
Güle güle kullanın, bir dahakine doreli renk tercih edin yani noktanın sağında 3 olmalı. mesela 5.3, 6.3 gibi.
Mantığı şudur: Bir küllü bir doreli renk tercih edilmelidir ki saç doğal dursun ve ton farkı olmasın. Yani şimdi 5.1 vurdunuz bir dahakina 5.3 sonrakine 5.1 gibi devam edilmelidir.
Söylediğim doreli renk Palette için geçerli değil, onun numara sistemi farklı, bir de syoss için
Merhabalar;
o boyayı saçınıza vurmanızı önermiyorum çünkü tahminen siz ordaki resme aldanıp aldınız. aslı renk bunun hafif dore yansıması tutucak çünkü;
Eki Görüntüle 693922
Size tavsyem ilk kez boya yapıyorsanız kuaföre gitmeniz çünkü ilk boyayı evde yapmanız saçınızı kına gibi gösterebilir.
pırofilimde foto var bana hangi saç rengi yakışır sizce yardımcı olurmusunuz lütfen doğal durmasınıda istiyorum ne yapmam gerekiyor şimdiden tşk ler
merhaba ben de bişey sormak istiyorum saçlarımı açıp boyadım 8.0 ve 9.1 ile ama tahminimden daha küllü oldu gri gibi ben üstüne ne renk yapmalıyım ama küllü biraz kalsın istiyorum doğal tonlar seviyorum çünkü. akmasını beklicek vaktim yok o yüzden hemen boyamam lazım. şimdiden teşekkür ederim :)
çok teşekkür ederim turunculaşma olmaz değil mi .3 olduğu için :)
Sanırım daha önceki yazdığınıza nazaran sizin saçınızda hiç boya yok, değil mi ? Eğer ilk kez boyayacaksanız LÜTFEN kuaföre gidin. Çünkü ilk kez boyamak, boyalı saçı boyamaya göre daha ZORDUR. Açık tonlar size ton farkı, koyu tonlar da kızıllık oluşturabilir. Eğer saçınızda boya varsa bana en son hangi marka ve numara ile boyadığınzı söylerseniz yardımcı olabilirim.
evet saçımda şu an boya yok en son 2 sene önce boyamıştım tam olarak hatırlyamıyorum numarasını ama oda kahve tonlarındaydı bu arada sorularımıza cevap verdiğiniz için çok teşekürler
O zaman kuaföre gidin. Şu şekillerde yaptırabilirsiniz;
Eki Görüntüle 701335 Eki Görüntüle 701337 Eki Görüntüle 701338 Eki Görüntüle 701340