Zemin şu anda 4, çam terebentini çok yıpranmasın diye kullanmak gerektiğini okumuştum ama sanırım yanlış öğrenmişim :) Bilgiler için teşekkürler.
Selamlar. Sabahtan beri psikopat gibi 87 sayfalık yorumları okuyorum :) Yıllardır açık küllü kumral saçlarımı sık platin röfleli kullanıyordum. 1 sene gibi bi süre boyatmadım güya diplerimi uzatıp kendi rengimi kullanacaktım ama sabredemedim. Gidip lorealin 734 nolu köpük boyasına boyadım. Tahmin edilebildiği üzere röfleler kapanmadı. Daha sora yine loreal preference serisinden 5.35 rengine boyadım. Beklediğimden koyu oldu sonuç ama zamanla renk oturdu fakat dipler çok sıkıntı. Dİplerden açık renk çıktıkça beyazlar çıkmış gibi göründü ve dayanamayıp dün gidip yine lorealin 8.0 nolu krem boyasıyla boyadım. Dipler hariç hiçbir yerde açılma olmadı ve dipler de haifi turuncumsu durdu. İstediim 8 tonlarında koyu sarı bir renge dönmek ama sanırım %9luk oksidan kullanmadan bunu başaramayacağım. Sorum şu en iyi sonuç için yoğun renk açıcı bir seriyle rengi kırıp küllü bir renge mi boyamalıyım yoksa istediğim küllü rengi içinden çıkan oksidanı kullanmadan direk %9luk açıcı ile mi kullanmalıyım?
Baya uzun oldu farkındayım ama cevap verebilirseniz çok sevineceğim.
lady saç boyası konusunda baya tecrübelisin galiba nolur banada yardımcı ol... ben geçen garnier ın açık gümüş sarısını aldım normalde saçım platin dipler çok ii oldu ama önlere boyayı fazla sürdüğüm için önler gümüş rengi gibi bişey oldu şimdi voila nın platin sarısını aldım onu boyasam geçermi y ada napmam lazım..
lady çok saol yalnız bi sorum daha olcak sana zahmet olmazsa cila işlemi nası olcak ıslak saça sürülen 10 dk lık boyama işlemine mi cila işlemi dioruz ve ve eğer bu şekildeyse boyanın içine oksidanı katcaz yine dimi
Merhaba,yapılan işlemler çok yanlış olmuş.
Öncelikle röfleli saçlar ön pigmentasyon yapılmadan boyanmamalı kapanmaz.
Daha sonra 5 numara gibi koyu bir renge boyanmış üstelik dipleri gelmiş saça 8.0 uygulanması hata olmuş haliyle boyalı kısım açılmamış.İlk diplerden başlanmış sanırım boyamaya o yüzden dipler turunculuk almış.
Boyalı ve dibi gelmiş saç boyanırken önce diplerden başlanmaz dipler vücut ısısına bağlı olarak ve doğal renk olduğu için çok hızlı açılır.
Boyayı da boya açmaz o yüzden boyalı kısımlar açılmaz.
Sayfa başını okuduysanız hataları görmüşsünüzdür zaten ama yine de bilgilendirmek istedim.
Soruya gelince şuan saçı 5 numara kabul ediyorum hiç açılmadı dediğiniz için;
Bir de dore ve akaju yansımalar var sanırım.
9luk oksidan 5 numara saçı 8 tonlarına kadar açmaz gibi geliyor ama zeminin altında röfle olduğu için rengi birkaç boyamada baya kırabilir.
Ama küllü bir ton olmalı ki bırakacağı turunculuk azaltılmış olsun.
[/QUOTE
Bilgilendirme ve hızlı cevap için çok teşekkürler.
bu renkler için aldığım boyalar var,mesela gümüş ve mavi karıştırıcam ,açık sarı falan,eğer kesin tarif ver dersen veririm,ama ne renk çıkıcağını bilmiyorum şuanda..boyayınca resim koyarım,hoşuna giderse sende aynısını denersin,ama ben yapıcağım renk daha açık,sen böle koyumu istiyosun
Doğal renk sanırım 7 tonlarında bir kumral,Boyanan renk 9.3 diye tahmin ediyorum.
Çiğ bir renk olmuş düz 7 tonuna boyanırsa daha sonra cila yapılırsa biraz çiğliği alınır zemine yaklaşır sanırım.
Bu haldeyken istenen renge boyanırsa dipler iyi bir renk olabilir ama devamı bakır ağırlıklı yine çiğ bir renk olacaktır.
Tamamen boyanabilir ama kızılın tonu iyi belirlenmeli.
Aralara mavi atılmaz bahsettiğiniz boya mix tondur yani birebir mavi rengi vermez açıcı ile platine kadar açılmadığı sürece.
Eki Görüntüle 555688
Saçlarımın yandan görünüşü de bu ...
Syoss çok iyi diyorlar renk tutma konusunda ...
Bu durumda mavi mi yoksa Syoss altın karamel veya 8.34 karamel kumral mı ?
Sürekli kafam karışıyor(
Bu Syossların ikisini karıştırsam nasıl olur acaba deneyen oldu mu ???
N'olur yardım edin bana,kafamın netleşmesini istiyorum artık ...((
Cevap için teşekkürler öncelikle :) Boyanın rengi çok kötü çıktı en başlarda garip bir sarıydı hatta,sonradan biraz biraz düzeldi :/ Bu haldeyken bahsettiğim hangi boyayı kullanırsam daha iyi ve daha sarı gibi değil ama açık bir renk sonucu verir acaba ? Direkt syoss altın karamelin rengi çok hoşuma gitti aslında,birebir tutturamam mı ki ?Bakırlık aşırı olmadığı sürece sorun yok.Bir de hiç boya üstüne boya yapmadım ...
Kızıldan vazgeçtim galiba,yaparsam da canlı ve pembeye yakın bir kızıl düşünürüm ama bilmiyorum ...
Peki boyalı olan uç kısımlara mavi atsam nasıl olur ? Nasıl bir renk ortaya çıkar acaba ? İlla açıcı kullanmak zorunda mıyım ? Daha fazla yıpranmasından çekiniyorum saçlarımınBir de bu tür boyalardan su bazlı olanlar mı yoksa oksidanlı olanlar mı daha iyi ? Akos en iyisi denildi ama ...
Eki Görüntüle 555688
Saçlarımın yandan görünüşü de bu ...
Syoss çok iyi diyorlar renk tutma konusunda ...
Bu durumda mavi mi yoksa Syoss altın karamel veya 8.34 karamel kumral mı ?
Sürekli kafam karışıyor(
Boyadım ama yine açılmadı ufff aslında rengi fenada olmadı hani nasıl desem bakırmı desem hafif turuncumu desem bilemedim bende anlayamadım tam rengini.Bana bi arkadaşım saçının tam renginin tutmasını istiyorsan önce renk açıcıyı kullan saçın sarı olur iyice açılır ondan sonra istediğin rengi tutturabilirsin dedi emin olamadım doğrumu sizce bu şekilde deneyen var mı?