arkadaşlar merhaba...ben bir yıl önce saçımı açıcı yardımıyla bakır tonlarında boyattm bir süre öle kullandıktan sonra çikolata kahveye boyadım yaklaşık 4 ay önce ancak şimdi küllü kumral tarzında yaptırmak istiyorum..saçlarmda biraz yıpranmalar var..acaba istediğim rengi yaptırabilirmiyim şuan saçıma ??
-Papatya balyaj konusunda tecrübem olmadığı için maliyetini ve her kuaförün yapıp yapamayacağını bilemiyorum.
-Ama boyalı zemin üzerine sarı balyaj için iyi bir kuaföre gitmekte fayda var saçı turunculaştıran doreleştiren garip renkler yaratan kuaförleri ve madurlarını kk'da çok okuduk.
-Cilt alt tonu konusunu biliyorsun orda slania'nın yazdığı sarının tonları ve alt tonlara uygunluğu mesajlarını okuyup cilt rengine uygun bir sarı tonu seçmelisin.
Ama koyu kestane bir saça sarı balyaj çok belirgin durabilir ve her tarz kaldırmayabilir.
Doğallıktan yanaysan zeminden birkaç ton açık da tercih edebilirsin.
Sarının tonu iyi ve açıklığı iyi ayarlanmalı.
-Akmış çift renk olmuş bir zemin üzerine net bir sonuç alamazsın net derken hoş duran belli olan bir balyaj
Akmış doreleşmiş arada kalmış renklere balyaj röfle vs önermem.
--Ama sakın koyu kestane bir boyayla saçı boyamayı deneme o saç simsiyah olur aktıkça kızıl-kahve yansımalı yine garip bir renge dönüşür üzerine hiçbir şey olmaz.
Koyu küllü kumral 6.1 boyanabilir.
6nın yukarısı tonlar kesinlikle boyama derim.
slanıa nınonerdıgı bır renkten yaptırıcam evet ton olarak o konuda kesınkararımı verdım tabı kuafore de sorucam yınede vala cnm keske elımde olsa da cok ıyı bı yere gıdebılsem ama 50tlye bıkac gıttıgımbı koafor olarla anlastık ıyı boya dersen 60 pek ıyı olmayan boya dersen 40 a yaparım dedı ogrencı ındırımı cart curt derken 50ye yapıcanı soledı artık oraya gıdıcem bakalımınsallah turunculuk falan olmaz :26:
ben boya ustune cok byattım saclarımı hıc bu sorunla karsılasmadım Allah a sukur ınsallah karsılasmam daılk kez balyaj yaptırcam cunku sımdı tırsmaya basladım acıkcası
neyse artık kafama koydum bı kere bı gıdıyım bakalım yakınzamnda boyatıcam zaten uclarına attırcam balyajı acıkcası benıde papatya balyaj hakkında bılgım yok pek adama sordum bılıyomusunuz yaparmısın dıye yaparım dedı uclara olucak dımı dedı evet dedım korkuyorum artık nasıl yapar bılmıyorum aman yakmasın da ınsallah memnun kalıırrım
cok sagol ılgın ıcın
Rica ederim,turunculuk bırakırsa cila iste
Sonucu bildirirsin. :)
cıla falan hıc anlamam kı cnm o ıslerden ama artık napalım olursa da ısterım aman Allah korusun olmasın turuncu turuncu rezıl kapaze sekılde okula gıdemem
bı rengın uzerıne sarı yaprıtınca ıllakı turunculuk oluyormu kı hep kufoorler nerden hata yapıyo ?
Eki Görüntüle 523593 Eki Görüntüle 523594 Eki Görüntüle 523595
Arkadaşlar herkese selamlar.
Gördügünüz üzere sarı saçlarımın yardımınıza ihtiyacı var.Orialla dip açma boyamadan yorulmuş ve sıkılmış durumdayım.Her ay aynı stres.Ya yeşilleniyor ya fazla küllü oluyor yada kızıl kalıyor.Sizde ricam saçlarımı artık orial kullanmadan dip boya yapabilmek.SARI kısımlarıda artık bana çiğ gelmeye başladı.Komple boyayıp daha natural bir sarı tonu elde etmek istiyorum.Resımde görüldüğü üzere son dip boyaları kızıl karamel gibi hoş olmayan bir renk.Saçımı topladıgımda başka kadın açtıgımda sarışın kadın gibi oldum.
Saçlarımı nasıl bir tona ve ne biçimde boyasam natural sarı tonları elde edebilirim.Yada deneyımli arkadaşların başka önerileri olursa sevinirim.
Artık orial kokusuna ve işlemine veda etmeliyim.Boyayla elde edebilecegim sonuca razı olacagım.Öneri ve yardımlarınızı beklıyorum.
Son 2 defadır dip boya orial siz yapıldı.Sonuç ortada.Kendi saç rengim siyaha yakın koyu kestane tonları.Daha önce denediğiniz bildiginiz boyama önerilerinizi ve tavsilerinizi beklemedeyim.
Herkese sevgiler.Şimdiiden teşekkurler.
Saçın devamını kumral tonlarına boyarsanız (6 ve yukarsı tonlar değil) zemin açık olduğu için tam kumral olmaz sarı-kumral arası bir renk olur diye düşünüyorum.
Dipler için de açık küllü kumral boyanırsa diplerle devamı eşitlenebilir.
Ama dipler için boyaların ekstra açıcı serilerinden kullanmak gerekir.
Palette Deluxe 10.1 in tek seferde açma gücünün yüksek olduğunu okumuştum denemedim kendim ama.
Tüp boyaların da açıcı serileri var.
Bir de hep söylüyorum boyandıktan sonra istenmeyen yansıma oluşan saçı tekrar boyamayın cila yapın.
Küllü olduysa bakır pigmentlerle turunculuk olduysa küllülerle kızıllık kaldıysa yeşil eklenerek cila yapılırsa renk nötrlenir hem saç da boya yapılarak yıpranmamış olur.
Sevgili Evil cevabın için teşekkur ederim.Kumral tonlarına cesaret edemiyorum.Dip boyada kumralla cila bile yaptırsam yeşerme oluyor.Küllü sü olmayan açık dogal kumral biraz kafama yattı ama denemedim. O nedenle yeşertmeden önereceginiz marka ve boya numarası verebilirseniz daha çok işime yarar.Dip açma için önerinizi dikkate alacagım.Cila işlemi içinde boya nosu olsa çok sevinirim. Birde artık evde kendim yapmaya karar verdim.
bu cila işlemini biz evdede yapabilir miyiz? yoksa sadece kuaförler mi yapabiliyo??
Arkadaşım boyam geldi ancak siparişim ve Faturada igora vibrance 9.5-1 olarak yazılmış, ancak gelen ürün kutusunda igora vibrance 9 1/2-1 olarak geldi ? bunlar farklı renkler mi acaba _ şimdi aldığımı yere de sorucam gerçeği ama ellerinde olmayan bir ürünse aynı işi görür demelerine karşılık soruyorum...
LadyEvil bana yardım et çok kararsızım aslında konuda açmıştım ama pek yazan olmadı bende burdan direk sana soruyorum
Eki Görüntüle 524076 saçımın şuanki hali bu ben en son olarak palette sıcak çikolata da karar kıldım ama arkadaşım onu boyama kötü olur loreal 630 badem kahve boya diyor rengi beğeniyorum ama turunculuk olur ve uçları kapamaz diye düşünüyorum ortaya alacalı bi renk çıksın istemiyorum sence ne yapmalıyım?:26:
Eki Görüntüle 524078 Eki Görüntüle 524083
Benim de bir sorum olacakkk LadyEvilBen boyamı kendim alıp kuaförde boyatıyorum.
Komple boya yaptırınca 2 kutu boya kullanıyordum. Ama saçımı kendi rengine boyatıp
artık sadece dip boya yaptırmaya karar verdim. (saç boyama nedenim beyazlardı
zaten,farklı farklı renkler denemek istemiyorum artık) 1 kutu boya dip boya için
fazla gelir mi? Kuaförümün kullandığı boyayı kullanmak istemiyorum
Kullanacağım boya şu:
Eki Görüntüle 524313
Rica ederim,düz 8 tonlarında bir kumral yeşerme yapmaz diye düşünüyorum.
Ama o da turunculuk katar mı bilemiyorum.
Cila numarası boyadan sonra oluşacak yansımaya göre değişir.
Dediğim gibi turunculuk olursa küllü tonlarda,küllü kalırsa bakır pigmentleri olan (dore sarılar) bir sarı ile boyayabilirsiniz.
Oluşacak renge göre cilaya karar verebiliriz.
Cila yöntemlerini konu başında ve konu içlerinde anlattım.
Evil ilgine teşekkur ederim.Araştırmaya devam ediyorum.Önerilerini kesinlikle dikkate alacagım.Sonucu haberdar ederim.
Sevgiyle Kal.
Flaş beni yanıltmıyorsa uçlar daha koyu saçın yukarıları daha açık.
Badem kahve diye geçen 630un kutudaki kadar açık olmayacağından eminim ve uçlar ile devamı arasındaki renk farkından dolayı alacalı bir renk olur doğru.
6numara kutudaki resim kadar bile açık değil,şuanki zemin üzerine hiç tutmaz.
Modellerin kutudaki saçları platine kadar açılıp öyle boyanır kutu resmine aldanmayın o yüzden.
Flaşlı çekim olduğu için saç olduğundan daha açık da görünüyor olabilir gün ışığında flaşsız bir resim olsa daha iyi olur ama
Gördüğüm resme göre söyleyecek olursam koyu kalan uçlara kadar 6lık oksidanla,koyu uçlara 9luk oksidanla boya hazırlanıp boyanmalı.