sabrım tükeniyor artık lütfen akıl verin bana

cnm evı değiştir o zaman....yanı senınd erdının baska çözumu yok ki ne dememizi beklıyorsun kaynanala aynı sevıyeye düş onunla çemkir mi?

canım sen yanlışı en başından yapmışsın..eşin var yada yok senın evın neresı orada kalıcaksın.korkmak falan dediğin şey 3 gun olur 5gun olur alışırsın..hayatının her donemınde bırılerı yanında olucagnımı sanıyorsun..kendı kendıne yetmeyı öğren.mesafe denen şey o kadar önemli ki.. annem hep der '' uzağa gitme mis kokar,yakına gelme pis kokar'' ve sonra o edepsiz kaynana senı sessız görmüş galıba..
parfumunu mu begenmedi ben olsam derimki ''oğlun bayılıyor'' de bak nasıl kalıyor..o kadın anneliği terbıyesızlıkle karıştırmış galıba.. ve sen neden ona kendını beğendırmeye calışıyorsunki?? kurabıyenı begenmemışse yemesin..

Yani hakli esin benim esimde tek kalmami istemez,
etrafda tinerciler, sapiklar, hirsizlar cirit atiyor, takip altina aliniyor boyle vardiyali insanlar sonra es olmayinca eve daliyorlar cok kotu.

arkadasım alısırsın.. insanoğlu nelere alısmıyor.

hepimiz kendi ayakları üzerinde durabilen insanlarız.

ve her ne kadar insanoğlu yalnız yapamaz dense de insanoğlu tek olmaya alısıktır.

yöresel yemekler konusunda haklısın ama zaten ayda 15 gün kendi evindeymişsin bunun yarısınıda orda geciriyorsan kendi evinizi niye açtınız ??? kendi evini actıysan oturucaksın ac butun ışıkları tvyı radyoyu pcyı ne varsa ac otur öylede uyu zamanla araya mesafe koy. bi sefer yaparsan gerisi gelir.. kaynanam laf eder diye düşünme eden böylede laf ediyo zaten en azından uzak olursun daha az görürsun kendine verdiğin zarara yazık bırak kim ne derse desin duyma sen. şimdiden böyle alıştırma öğle arasında, kocan evde yokken, yemek yaptıgında derken aynı evde bulursun kendini-ki bu sana daha cok zarar verir. slında ailelerden uzaklasmamak lazım ama böyle yaptıklarında baska çare bırakmıyolar insana benim kendi ailemde öyle iki tarafta böyle olunca düşün gerisini, duymazdan gelmek farz oluyo ... Allah sana kolaylık sabır versin canım

Son düzenleme:
valla bende 3 ay olacak evlenelı ılk gunler sabahlara kadar uyuyamıyordum ıse gıdıyorum bırde
sonradan alsıtım suanda mutfak lambam acık uyuyorum yatak odamda
erkendede uyuyorum
sız kendınızde kalmak ıstemıyorsunuz ve aılenız ne karısık nerede kalacagınıza cok sacma yanı esınızın sabah eve geldıgınde sızı evde bulamıyor herhalde

evliliğin hemen her evresinde bu tür laf sokmalar mutlakaa oluyor ama sizinki işi abartmış kötü koku senden geliyor da ne demek yaa tövbee tövbe.. iyice sana takmış kafayı bende haftanın 2 günü yalnız kalıyorum eşimin işi dolayısıyla başta kaynanam kendisinin gelip kalmasını teklif etti bikaç sefer yok gerek yok ben korkmuyorum dedim ve savdım yazın anneme gittim kalmaya kışında evimde kalıyorum.. eşinin senin yanında olmasıda çok güzel bu ayrı konu ama madem mecburiyet var arada sende laf sok hatta mesela şöyle yap sana kötü kokuyosun mu dedi? gir salona herkesin içinde - bak ya aşkolsun anne bana kötü kokuysun diyosun kokmuyorum ama kokmuş bile olsam insan düşmanına diyemez aşkolsun çok kırıldım de ve azıcık surat yap bir daha çekinicektir bak görürsün ..

ben sessiz bir insanım...kimseyi kırmak istemem...eşim bile diyor kendini düşün başkalarını değil diye...beğendirmeye çalışmıyorum yesinler içsinler diye götürüyorum ama yaranılmıyor kadına....herkes beğeniyor hanfendi beğendimiyor....
ve anneniz çok güzel söylemiş.......
kardeşim var oda okuyor türkiyede....gurbetteyiz yani biz.....

Benim kardesimde surekli kaynanasinin yaninda kaliyor, ayri evi olmasina ragmen. Cunku esi vardiyali calisiyor gece tek kalmaktan korkuyor evi issiz yerde ve hirsizlik cok oldugu icin.
Mantikli yani napicaksin baska kardes?

cnm evı değiştir o zaman....yanı senınd erdının baska çözumu yok ki ne dememizi beklıyorsun kaynanala aynı sevıyeye düş onunla çemkir mi?

Yani hakli esin benim esimde tek kalmami istemez,
etrafda tinerciler, sapiklar, hirsizlar cirit atiyor, takip altina aliniyor boyle vardiyali insanlar sonra es olmayinca eve daliyorlar cok kotu.
öyle çözüm yolu bulamıyoruz ama konuşmam lazım bugun eşimle....biizm apartmandada aileden çok öğrenci var hep iranlı erkek öğrenciler eşim birazda o yüzden tedirgin...
googledan bakıp yapıyorum ama yapadıkalrım var ne karın dolması,ne içli köfte,ne bumbar nede diğer köftelerini yapabiliyorum onların doğu yemekleri zor oluyor

amin inşallah

arkadaslara katılıyorum bencede kendı evınde kalmalısın ,
herkesın evlı oldgunu bılmesı gerekır artık
kaynana da senı bundan sonra daha az gorecegı ıcın laf sokamaz

evet bulamıyor çünkü ben işte olduğum zaman o geliyor işten....apartmanda çoğu erkek iranlı ve ingiliz olunca ister istemez korkuyor insan..apartmanda eşimin patronun.....eşimde yanlız bırakımıyor
yapıyorum surat asıyorum ama kadın anlamıyor..bide bu herkese öyle eşim bile dedi laflarından dolayı kimse kalmadı diye hiç komşusu geliyor mu bak diye...duyma diyor....takma diyor....evimizde onun yüzünden kavga etmeyelim diyor....dışarda konuşalım ama o evimize girmesin diyor...

o zaman takma cnm ama eşin varken gitmeyin oraya yemeğe fln öğlenleride çok afedersin gerekirse kuru simit yerim de öyle çirkefe gelin hanımı doyuruyorum lüksü vermem demesini yanii zorunda olduğunda gidin sonrasında gitmeyin derim cnm

Şimdi kadının huyu suyu belli. Doğru mu yaptıkları? Elbette değil ama sen onu değiştirebilecek kabiliyette misin? Kendini değiştir de hayatın düzene girsin. Boşuna kadınla uğraşma. Kendini değiştirmek daha kolay. Korkamamaya alışmak zorundasın. Evini değiştirmen ayrı bir seçenek tabi. Yoksa çok uzun yıllar devam eder bu konular katlana katlana.

herseyden önce sen kendin inanmıyosun kı ayrı yasamaya önce kendin inan yaparım de ve yap

yani kısaca sen önce inan yapabilirim de önce sen iste. insan istemediği sürece zaten hiçbisey yapamaz yeter ki iste... ozaman önünde bişey duramaz...

Son düzenleme:
Böyle kaynanalar var ne yazıkkı
ben bızzat sahıdım bıtanesıne
en sonunda gelının annesı buna saydırdı
o oldu sımdı ıyı davranıyo

Ne mi yapmalısın?
Önce evinde kalabilmeyi öğrenmelisin. Herkes süper fıkır fıkır insanların içinde yaşamıyor. Kapın sağlam, güvenli, olunca çok problem olmaz, telefonunu da yanında tutarsın. Yada daha iyi bir semte taşının. Evlenmişsin-barklanmışsın hala ailem izin vermez tek kalmama diyorsun. İnsan önce evini benimsemeli ki evliliğin tadına varsın.
Siz böyle arada gittikçe kv deniz lafları kesecektir emin olun.

Son düzenleme:
Herkes yazmış, sizde cevabınızı vermişsiniz ama en azından bu başka yerde kalma durumlarını biraz daha azaltın.
Bazı zamanlar işinizin olduğunu, arkadaşınızında sizde kalacağını v.s diyerek evinizde kalın.
Onlarda alışır sizde alışırsınız, sonra zamanla evinize geçersiniz.
..
Bu kadar sık oraya giderseniz daha çok kırıcı sözler duyarsınız.
Eşinize artık anlatmamakta iyi yapıyorsunuz, belliki eşinizin yapacağı birşey yok.
..
Ailenizde size gönül koymasın haftada bir gidiyorsunuz diye.
Onlarda alışsın siz artık evlisiniz.

Böyle devam ederseniz sonunda siz kendiniz sıkılacaksınız zaten.

Allah eşimden razı olsun,o hep yanımda oda geçen gün dedi bana annesi çağırdı yemeğe bana sordu sen nasıl istersen dedi,nasıl mutlu olacaksan onu yapalım dedi....gidersek surat yapma bana dedi,sen karar ver dedi ve gitmedik...
saygını göster ama duymamazlık yap dedi ,ben öyle yapıyorum dedi..bu kadın kocasına bile deli diye hitap eden insan halbuki adamın sesi soluğu çıkmıyor

Bencede evinde kal korkunu yenip nereye kadar hep onlarda kalcaksin.. sanki muhtacmissin gibi dahada üstüne cikar zorunluymussun gibi dahada hakli cikartir kv kendini her konuda.. ondan ne kendine laf getir nede korkak olup hep onlara sigin.. Güclü ol evinde ol, kiskanc kaynananida dinleme herkez farkli o farkli konusuyorsa besbelli uydurma laflar, kiskanclik.

kaynanan laf sokmayı seven biriymiş bu yaştan sonra onu değiştiremezsin üç seçeneğin var ya evinde kalacaksın kaynana ile az görüşeceksin ya evini değiştireceksin daha güvenli bir erde oturacaksın kimsede kalmayacaksın yada umursamaz olmayı öğreneceksin canım yani kaynananın her dediğini duymayacaksın önemsemeyip gülüp geçeceksin bir önerimde şu olabilir hazır cevap biriysen şakayla karışık cevap da verebilirsin ama eşinle annen şöyle dedi yaptı diye sürekli tartışma bu eşinle aranı bozmaktan başka bir işe yaramaz

hepiniz haklısınız bugün eşimle konuşayım bugun evde....evet kv laf sokmayı seven biri hatta geçen gün ne dedi biliyor musunuz hep kendini över de şöyle böyleyim diye.....kanatsız meleğim diye...bende içimden dedim ne melek ne melek dedim....bir kendi temizmiş,bi kendi becerikliymiş,herkese laf ediyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…