sabrım tükeniyor artık lütfen akıl verin bana

obenimsevdam

Hakan'ım Geliyooorrrrrr
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
410
1
46
Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Ben üç aylık evliyim ve nişanlılık dönemimde olduğu gibi şuanda kayınvalidemden sıkıntılıyım…
Nişanlıyken hergün görmediğin için o kadar çok yüreğine dokunmuyordu ama şuna devamlı gördüğüm için artık ağır geliyor…Eşim işinden sabah gidiyor ertesi sabah geliyor bürgün,birgünde o şekilde evde.. gececi olduğu zamanlarda hem bazen annemde bazen de kayınvalidemde kalıyorum,evimde kalamıyorum henüz çünkü ıssız bir yer tek başıma korkuyorum ve her iki ailemde izin vermiyor biz varken buralarda kal diye….…evimde ayda 15gün kalabiliyorum…
Yani kayınvalidem dobracı,sadece kendisinin yaptıklarını beğenen,her şeye söz eden bir kadın.karşısındakinin kalbi kırılır mı diye düşünmüyor lafını sakınmadan söylüyor.Mesela bana söylediklerin aklımda kalanları söyleyeyim tabi bu hafta olanlar sadece..
Evde poğaça kurabiye ymek falan götürürüm,hiç eline sağlık dediğini duymadım.mutlaka bşey bulur,açtı poğaça yı kokladı sanki zehir veriyor muşum gibi,kokuyor dedi…kurabiyeye nişastası fazla dedi,yemeğe buldu bahane her şeye bahane buluyor…önce eline sağlık denir sonra söylersin…ama beğenmedikleri eşim tarafından,kendi ailem tarafından,kayınbabam tarafından çok beğeniliyordu..bir o beğenmiyor…laf ediyor…laf ederkenki o yüz ifadesi zaten moralini iyice bozuyor….
Bende çalıştığım için geçen pazara ihtiyacımız için onada para verip bize al demiştik,eşimde işteydi.sonra almış roka almış onunki de bize gelmiş bende birini götürdüm ona verdim…dediki bu benim aldığım değilki sen evde eski olanını vermişsin dedi..ya kadın benim evimde roka yoktuki zaten…hem öyle bir şey yapar mıyım ya…kendi aldığıydı…ama öyle demesi sen evde eskisini vermişsin demesi……..
Geçen Pazar evimizdeydi eşimde evdeydi yemeğe oraya gidelim dedik,gittik hemen kapıdan girerken aşureye yardıma gelmeyin de yemeğe gelin dedi,tabi şakayla karışık gibi bişey..sonra bir kötü koku var senden mi geliyor parfümün kötü kokuyor dedi,bende her zaman ki dedim,güzel kokar dedim..bazen güzel kokuyor da bugün kötü koktu dedi….
Dünde ben anneme gidicem dedim,annem sitem ediyor haftada bir geliyorsun diye dedim,annemde çalışıyor akşam 18:30da geliyor bazen yedi…oda hemen surat yaptı,annende hep suçlu hem güçlü dedi evde olur da gelmiyorsun der dedi,ta gelsin yedi sekiz olur dedi…kendin ne yapcan evde dedi,eşin biliyor mu dedi…bende biliyor dedim,hem babam var annem gelinceye kadar da dedim,bende zaten beşte çıkıyorum işten…zaten düğünden beri ailemle küs sebebi ise,bu imam nikahında mehir konusu açıldığında oğlu bir miktar söyledi kabul ettim..sonra buda dediki ya gelin oğluma isterimde isterim diye tutturursa dedi…yani kadın Allah ayırmasın da,bu parada olmasın desene…ve ordada eniştem vardı nikah bitince o da dedi ki,bu kız dedi bu kadar sene bişey istedi mi dedi,ve ben hiçbirşey istemedim düğünde sadece künye taktılar o kadar…sen şimdi laf ediyorsun dedi..sen bu kızı alda başına tac et dedi,oda ben şaka dedim dedi,şakası olur mu bunun dedi,böyle şaka mı olur dedi..işte o günden beri aileme küs,bana da ilk zamanlar soğuk davrandı şimdi soğuk değil ama hep laf sokuyor…zaten nişanlıyken de sokardı…ve herkese laf sokuyor adeti kadının…
Eşime söyledim ilk zaman onun lafları yüzünde günlerimiz zehir oldu eşimle o söyledim sustum ama surat astım eşime de,sonunda oda bende patladı…oda dediki,o kadın böyle bende çektim ondan dedi sen nasıl çekmeyeceksin…şimdi ona gitsem söylensem dedi seni düşman bilecek dedi,sana iyice kinlenecek dedi…ben takmıyorum artık onu dedi,sende takma…ama ben yapamıyorum işte..kalbimi kırıyor….sizce ne yapmam lazım …söylediği lafları eşime anlatsam bu defa onunla aramız bozulacak diye korkuyorum…içime atıyorum ve size anlatayım dedim…ne yapayım….hatta eşim dedi ben oraya seni hiç götürmiyecem ama mecburuz işte dedi işinden dolayı…
Kusura bakamayın uzun oldu ama hem dertleşmek,hemde bana yol gösterin istediğim…

oh ne guzel konuyu bıtırmedım cunku sıkıldım
bende haftanın 3aksamı yalnızım bende ıssız bır yerde hemde gırıs katta oturuyorum
kendı basımda evde kalıyorum
kımseyede kalmaya gıtmıyorum
sız hem ayın 15 gnunu orada gecırın hemde esınız evdeyken yemege o raya gıdın buda ayrı bır zıvana
:S

Kaynanan seni kıskanıp, sözlerle hayatını zindan etmeye çalışmış sen de umursayıp istediğini elde etmesini sağlamışsın.
Onlara gitme zorunluluğun var bu yüzden aş görüş diyemem ama yerinde olsam söyledikleri bir kulağımdan girer diğerinden çıkar.
Zaten iyi niyetli bir insan bu tür laflar etmez gelinine. Sen yine yardım et,birşeyler hazırla götür, iyi davran ama hiç takma derim.
O da bir süre sonra senin umrunda olmadığını görünce vazgeçer.

İlk işin,evinde kalmak olsun.Orası senin evin.
Eşin evde olsa da olmasa da senin evin orası.Eskiler (bakınız ben:)) evini barkını bil derler.

Eşin evi güvenli bulmuyorsa,çelik kapı veya kapı önüne demir kapı yaptırsın.
Sen de yalnız kalma korkunu yenmeye çalış.Tv veya radyoyu açık bırakıp uyursun.

evimde ayın 15günü geçiriyorum,ben onların yöresel yemeklerini yapmayı henüz bilmediğim için,oraya o yemeği yemeye gittik....
ben evde kalmak istesem bile ailem bırakmaz bizler varken burada kal diye çünlü iş yerine her iki ailemin evi yakın,benim ev uzak...
şuan yeni olduğumuz için bende tek başıma kalmaya korkarım..çünkü apartmanda herkes yabancı...iranlı,ingiliz...

umursamamay çalışıyorum ama bazen gün boyunca o sözleri kulaklarımda çınlıyor buda benim günümü mahvediyor...iyi davranıyorum,saygı gösteriyorum,yardım ediyorum ama ne zaman kadar takmamaya kırılmamaya alışıcam biilemiyorum...inşallah tatlı dili bir insan olur en kısa zamanda

arkadasım kendi evinden niye korkuyorsun ki _??

ıssız yerde olsa basına birsey gelecek olduktan sonra ailelerin yanında da gelir.

oku duanı, kilitle kapını .hepimiz Allah'a emanetiz.

---

onlarda kalmak da neyin nesi? nasıl rahat ediyorsun? ayrıca izin vermiyorlar (onların buna hakkı varmıs gibi !)

15 gün orda zaten kalıyorsun bir de yemege mi gidiyorsun bazen?

sence bu ne zamana kadar sürecek ..

kendi evin kendi düzenin varken yanlıs anlasılmasın kötü anlamda demiyorum da millet agzının kokusunu cekmeye ne gerek var ?

Son düzenleme:
kır dizini otur evinde..kimseyede kalmaya gitme...

alışverişini kayınvalidenden isteme malum çalışıyormuşssun iş çıkışı uğra markete ne eksiğin varsa al.

zırt pırt evlerine gitme ararsa gel diye işten geldim işim çok arkadaşlar gelicek falan filan de.

her yaptığın şeyden evine götürme madem beğenmiyor kendisi yapıversin bi zahmet.

zamanla mesafeler girer araya, kayınvalidenin her dediğini kocana anlatıp dır dır etme evinde huzursuzluk olmasın.

sen suan yeniyim diye herkes apartmanda yabancı diye kalmazsan ileride hic kalamazsın.

bastan alısman gerek buna..

apartmanda yasayanlar kim kimi tanıyor ki bu devirde_?

tabiki öyle kötülük her yerde var hepimiz Allah'a emanetiz....
orda yemek yememin sebebi ben onların yöresel yemeklerini bilmiyorum oda o tür şeyler yapacağı zaman yiyoruz...inan bende bilmiyorum...iş yerine yakın olduğu için öğlen de oraya gidiyorum,çünkü yarım saat aram var ve işimin hemen bitişinde kayınvalidem...

zaten önceleri anlattım ikinci ayımız hep huzursuzlukla geçti şimdi kimseye anlatmıyorum burda paylaşıyorum..ona anlatmadan rahat edemiyorum,bilsin istiyorum ama husursuz olucaz diye anlatamıyorum...içime atıyorum...arkadaşlarım geldi geçen gün gitmedim zaten ama görünce onu suratı resmen duvardı...
sen suan yeniyim diye herkes apartmanda yabancı diye kalmazsan ileride hic kalamazsın.

bastan alısman gerek buna..

apartmanda yasayanlar kim kimi tanıyor ki bu devirde_?
haklısın kimse kimseyi tanımıyor ama bizim birde ulaşım sorunumuz var evimde işime otobüs yok,arabamız var oda eşimde kalıyor onun işi için gerekli...birde o sebepte var kalmamın ve tekrar işten eve gitmem için yine ulaşım sorunu var

Son düzenleme:
eşimde vardiyalı bu yaşıma kadar hiç yanlız kalmamıştım kv ler de yakın ama yinede evimde kalıyorum,yemeğimi de bir gün önceden yapıyorum, pazara gidemiyorum bazn yinede sen şunu alımısın demedim bugüne kadar yetişebilirsem gidiyorum yetişemediğim zaman marketrin sebze reyonundan rica ediyorum, böyle şeyler karşılıklıdır bana göre bugün ben isterim sonra onlar benden ne isterse kırmamamk zrunda hissederim kendimi, ben birşey istemediğim için onlarda kendisininkini zor yetiştiriyo zaten diye benden hiçbir istekte bulunmazlar. alış kendi evine eşi vardiyalı çalışan binlerce bayan var kimisi ailesinden uzakta mecbur yanlız kalıyorlar yani, sende kendini alıştırsan iyi edersin ,hem daha fazla yüzgöz olmasın kv ile

bastan nasıl alıstırırsan öyle olmasını isterler.

burada okudugum cevremde görüdgüm o .

o yüzden yemegini ofisinde ye.

öglen de gitme.

işlerim yogun de evden götür ye gerekirse ya da arkadaslarınla görüs.i

sen suan kendi evinde kalmak icin tavrını koymazsan ileride hic koyamazsın.

muhakkak itirazlar olacaktır ama evime yuvama alısayım de. evliyiz biz evli oldugumu hissetmek istiyorum de.

zor olmuyor mu ? esya tasımak ? banyo yapmak ?

ayrıca alısverisini kendin yap. herseyi halledebiliyorum izlenimi ver. sonucta hanen ayrı artık. sen evini cekip cevirebilirsin.

Yöresel yemekler,eşinden dolayı mı gerekli ?

Eğer öyleyse,gerekli değil.İllaki yöresel yemeklerden yemesi gerekmiyor.Kendini buna şartlama.
Eşin hiç mi dışarıda veya işyerinde yemek yemiyor ?
Çoğumuz yemek yapmayı hiç bilmeden evlendik.
Yöresinin yemeğini yemezse açlıktan ölmez merak etme :)
Senin yemeklerini yemeye alışsın.

Sizin yerinizde olsam;kayınvalideyi çekeceğime evimde kalırım.Bir iki gün zor olsada alışırsınız.Sizi bu kadar rahatsız ediyorsa hala kalmaya niye gidiyorsunuz?Ayrıca yaptıklarını beğenmiyorsa hiç bişey götürmeyin,hak etmiyor bence.Beğenmese bile belli etmemesi gerekir.Kısacası kayınvalideniz sizin sinirlerinizi zorluyor,fırsat vermeyin artık.

Kendi ailene,artık evime alıştım,bazı komşularımla tanıştım,iyi insanlar dersin.
Eşim de artık evde beklememi istiyor dersin.

Eşinin ailesine de,komşularla tanıştık,kapıya yeni kilit taktık,zaten artık eve alıştım dersin.
Böyle sürekli evde olmayınca,evişlerim aksıyor,oğlunuz söyleniyor dersin :)

Ama önce eşinle ağızbirliği yapın.

canım sen yanlışı en başından yapmışsın..eşin var yada yok senın evın neresı orada kalıcaksın.korkmak falan dediğin şey 3 gun olur 5gun olur alışırsın..hayatının her donemınde bırılerı yanında olucagnımı sanıyorsun..kendı kendıne yetmeyı öğren.mesafe denen şey o kadar önemli ki.. annem hep der '' uzağa gitme mis kokar,yakına gelme pis kokar'' ve sonra o edepsiz kaynana senı sessız görmüş galıba..
parfumunu mu begenmedi ben olsam derimki ''oğlun bayılıyor'' de bak nasıl kalıyor..o kadın anneliği terbıyesızlıkle karıştırmış galıba.. ve sen neden ona kendını beğendırmeye calışıyorsunki?? kurabıyenı begenmemışse yemesin..

Şekerim bir kardeşin falan yok mu? eşin gececi olduğunda gelsin senle kalsın..
Evini yerini bil kimsenin çenesini çekme yahu...
Kimsem olmasa bile evimde kalırdım bence kayınvaliden daha korkunç

Orda burda kalıp başına dert alacağına evinde kal ne bu kadar kabus ne gerek var

Benim kardesimde surekli kaynanasinin yaninda kaliyor, ayri evi olmasina ragmen. Cunku esi vardiyali calisiyor gece tek kalmaktan korkuyor evi issiz yerde ve hirsizlik cok oldugu icin.
Mantikli yani napicaksin baska kardes?

bugünden itibaren artık orda kalmayı kesmelisin..kendi evınde kal cnm..hem bak apartmanda turistler varmış..kıbar ınsanlardır onlar zarar gelmez...bende gecelerı tek kalıyorum bazen cok korkuyorum ama napalım kapımı kilitlıyorum...duamı edıyorum uyumaya çalısıyorm..sende alışırsın...süreklı baska yerde kalırsan senıns orunların çığ gıbı buyur ..ayrıca yöresel yemek neymıs ya...google amca var sor ona herseyı sana yol gösterır

bir yandan eşimin olmaması bir yandan da ulaşım sorunu için orada kalıyorum...eşim evde olduğunda o bırakıyor beni işe...işten alıyor......ondan sadece onu istedim başka hiç birşey onlar bende istemeden maddi durumları yoktu para verdim kahvaltılık falan alsınlar diye(tabi almak istemedi ama zorla verdim,yada ben aldım götürdüm...haklısın alışmam lazım yanlız kalmaya

göçebe hatayı yaşıyorum ...benimkinede diyorum hep oda ne yapalım diyor...biliyorduk böyle olacağını diyor...belki başka iş olur değişir diyor...elbette zor oluyor kendi evimde işim bitmiyor bu defa...kıyafetimi ayakkabımı ayrı götürüyorum diğer gün için....

evet eşim yiyor onlara alışmış,tabiki demiyor hiç evimde ne yapsam yiyor...ve hep beğeniyor.....övgüler yağdırıyor......o çağırınca da kıramıyoruz işte...
mecburum işte gitmeye,ulaşım ev iş hepsi bir arada...evimde kalırım demiştim onlarda demiştiki ne işin var tek başına evde burada kalırsın demişlerdi...eşimde vardı yanımda..eşimde yanlız bırakmak istemiyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…