Sizler gibi ğüclu bayanlara hayranimPreeaklampsi yani gebelik zehirlenmesiyle doguma girdim ve 22 saatte suni sanciyla doğum yaptim ve ölüyorduk cunku 20 ye 10 gbi bir tansyonla dogum yaptm. Stresten sutum gelmedi ve 1 hafta emziremedim. Tam sütüm geldi dedim bebegim hepsini emmesiginden goguslerimntaş oldu ve agridannölüyordm sabahlara kadar acillerde sütümü sagdim.
Cocugumu 2. Gun küvöze aldilar ve 15 gun yattik 1 ay ağir sarilik gecirdik ve gozumu kirpmadim. Cocugun ölür dediler her gün ağladim . Ha bu arada kaynanam olacak illet her gun geldi yinemi cocuk emziriyon sen evi nye toplamadin vs. Bana cok kaynadi. Eşim o zmanlar iciyordu ve ona en ihtiyacim oldugu zamanlar eve sarhos ve gec geldi. Cocugum 9. Ayindan itibaren her ay atealendi hastaneye yatirdm 2 sene boyunca tek başima cocugumla Ankaraya bir cok araştrma hastanesine gittim ve daha yeni teşhis konuldu. PFAPA SENDROMU. sadece kortizonla eteşi dusuyor. Cocugum buyudu sizinki gbi hirçin ve cok yaramaz. Ha bu arada evdeki sorunlardan bahsetmiyorum bile kaynanamla karakolluk oldk. Ise girdim hamileymişim işten cikardilar ve yarin yine başlayacagim . Ne için ?? Cocuklarim için. Kimsenin icinde muhtac gezmesin herseyi giysin yesin okutucam askere gndercem vs diye.
Onun aldigi tek bir nefes icin canimi heba ederim. Rabbimin en buyuk hediyeleri. Cocgmdan once hayatim bomboş gbi hissediyorum. O benim yaşama sevncim. Sizin böyle dusunmenize cok uzuldm.
Saol canmm benm ahh inlari kim öldrmek istemezSizler gibi ğüclu bayanlara hayranim
ALLAH yardimciniz olsun evlatlarinizi size bagislasin.Saglik sifa versin canim.Kaynanani bir kasik suda bogasim geldi cok biliyorsa toparlasin evi yada ickili oglunuda alip defolsun
burada en buyuk suc esınızın hem baba olmak ıstesın hemde yardım etmesın egerkı bırıne catacaksanız esınıze catın bende bazen sınırlenıyorum kı yardım edenımde var ve kızım aslında sakın bır cocuk sadece ılgı ıstıyor o da onun en buyuk hakkı ama esım bazen yan gelıp yatarken ben bır yandan ıs yapmaya calısıp bır yandan cocukla ılgılenırsem bazen sınır kat sayım zıplıyor ve ben boyle durumlarda esıme atıyorum cocugu al ılgılen dıye ısım bıtsede gerı donmuyorum cocuk dogurtmak yada dogurmak degıl asıl mesele ona gereken ılgıyı gostermek ayrıca bırakın evınız pıs kalsın bırakın yemek olmasın evde cok ıstıyorsa esınız yapsın sız cocugunuzla ılgılenın sadece ...Kizlar Merhaba,
Kendimi nasil ifade edecegimi bilemiyorum bu konuyu acmak istemedim "dogurmsaydincilar"cikar diye ama gerckten ne yapacagimi bilmiyorum. Esimin cok istemesi sonucu hamile kaldim doguma 2 ay kala annenin kanser oldugunu ogrendim dunyam basima yikildi.Surekli agliyordum hicbir sey yemiyordum onun ameliyati tedavisi falan derken bende hamilelige bagli kemik erimesi ve kemik iliginde odem cikti hic yuruyemiyor surekli yatiyrdum o zamanki doktorum hastaligimi bulamdigi gibi bir de kocama naz yaptigimi soyledi.Hastaligimi bilemedigi icin beni normal doguma soktu ölüyordum cok zor bir dogum gecirdim .Annem doguma gelemedi kaynanam yanimdaydi cocugumu kuveze aldilar dogar dogmaz esimin ailesi bu yuzden surat yaptilar bana benim suçummus gibi kaynanam herkes ben mi gupur gupur cocuk dogurup gelip ev supursun dedi.Derken oglum 1 hafta kuvezde kalip cikti cok gazli bir bebekti inanin 1 dk bile oturamazdim butun gun yatak odasinda emzir uyutmaya calis ikilisiyle geciyordu.Cok afedersiniz ama tuvalet ihtiyacimi bile karsilayamiyrdum.Kaynanam yardim ediyordu guya ama cenesiyle yerle bir ediyordu.Oglum 15 dk uyuyp kalkardi,yemek yiyemezdim.9 ay boyle devam etti ise basladim bu arada butun gece uyumayip ertesi gun ise gidiyordum.Dis doneminde 48 saat boyunca hic uyumadigimi biliyorum.Tum bu yasadiklarim beni o kadar sinirli, sabirsiz,kirici bir insan yapti ki simdi cocuk en ufak yere bir sey dokse deliye donuyorum, gece uyumasa bagiriyorum.Esimle de cocuk yuzundn surekli kavga ediyruz bir ara bosanma asmasina kadar geldik.Ustelik bana cok duskun hala bacagima yapisik sekilde ev supurup yemek yapmaya calisiyorum.Eskiyle kiyaslanamaz ama yine millet cocugunu ortaliga salip oturuken ben hic oturamiyorum beni hep yaninda istiyor ustelik cok yaramaz ve hareketli bense cok tahammulsuz.Hep birlikte tatile gittigimizde bile havuze denize girmedi surekli bana yapisip agladi hicbir seyden memnun olmuyor.Esim sag olsun hic yardim etmez bir de beni elestirir ne yapiyorsun sanki diye.Psikiyatriste git demeyin bu cocukla zaten uyku sikinti o uyutan ilaclardan icemem.Ne yapacagim ben bu cocuga kimseye anlatamiyorum yargilamaya basliyorlar cunku burada da aynisini yapacaklar lutfen bir sey yazmasin.Sonuna kadar okuyanlara tesekkur ederim.
Çok zor hamilelik lohusalık vs geçirmişsin sinirlerinde yıpranmış malesef eşin yardımcı olmadığı sürece işin çok zor insanları boşver yargılamaları da boşver zaten herkes pedagog olmuş ya herkesin çocuğu kendini bağlar uyumaya çalış bir şekilde çünkü uyku dinlendirir benim ikinci kızımda aşırı uykusuzluktan şuanda miğrenle uğraşıyorum ki sinir yapıyor kendimi telkin etmeye çalışıyorum gerçekten sinirli bir yapım yoktu ama oluştu çocuklara yansıtmamaya çalışıyorum biraz oto kontrol sağlamaya çalış kendi kendini tedavi et gine insanın en büyük yardımcısı kendisidir aslında senin durumun zor yükünü almaya çalışan yok inşallah düzelir sende rahatlatsınKizlar Merhaba,
Kendimi nasil ifade edecegimi bilemiyorum bu konuyu acmak istemedim "dogurmsaydincilar"cikar diye ama gerckten ne yapacagimi bilmiyorum. Esimin cok istemesi sonucu hamile kaldim doguma 2 ay kala annenin kanser oldugunu ogrendim dunyam basima yikildi.Surekli agliyordum hicbir sey yemiyordum onun ameliyati tedavisi falan derken bende hamilelige bagli kemik erimesi ve kemik iliginde odem cikti hic yuruyemiyor surekli yatiyrdum o zamanki doktorum hastaligimi bulamdigi gibi bir de kocama naz yaptigimi soyledi.Hastaligimi bilemedigi icin beni normal doguma soktu ölüyordum cok zor bir dogum gecirdim .Annem doguma gelemedi kaynanam yanimdaydi cocugumu kuveze aldilar dogar dogmaz esimin ailesi bu yuzden surat yaptilar bana benim suçummus gibi kaynanam herkes ben mi gupur gupur cocuk dogurup gelip ev supursun dedi.Derken oglum 1 hafta kuvezde kalip cikti cok gazli bir bebekti inanin 1 dk bile oturamazdim butun gun yatak odasinda emzir uyutmaya calis ikilisiyle geciyordu.Cok afedersiniz ama tuvalet ihtiyacimi bile karsilayamiyrdum.Kaynanam yardim ediyordu guya ama cenesiyle yerle bir ediyordu.Oglum 15 dk uyuyp kalkardi,yemek yiyemezdim.9 ay boyle devam etti ise basladim bu arada butun gece uyumayip ertesi gun ise gidiyordum.Dis doneminde 48 saat boyunca hic uyumadigimi biliyorum.Tum bu yasadiklarim beni o kadar sinirli, sabirsiz,kirici bir insan yapti ki simdi cocuk en ufak yere bir sey dokse deliye donuyorum, gece uyumasa bagiriyorum.Esimle de cocuk yuzundn surekli kavga ediyruz bir ara bosanma asmasina kadar geldik.Ustelik bana cok duskun hala bacagima yapisik sekilde ev supurup yemek yapmaya calisiyorum.Eskiyle kiyaslanamaz ama yine millet cocugunu ortaliga salip oturuken ben hic oturamiyorum beni hep yaninda istiyor ustelik cok yaramaz ve hareketli bense cok tahammulsuz.Hep birlikte tatile gittigimizde bile havuze denize girmedi surekli bana yapisip agladi hicbir seyden memnun olmuyor.Esim sag olsun hic yardim etmez bir de beni elestirir ne yapiyorsun sanki diye.Psikiyatriste git demeyin bu cocukla zaten uyku sikinti o uyutan ilaclardan icemem.Ne yapacagim ben bu cocuga kimseye anlatamiyorum yargilamaya basliyorlar cunku burada da aynisini yapacaklar lutfen bir sey yazmasin.Sonuna kadar okuyanlara tesekkur ederim.
Ayyy şu yorumu bir kerede yapmayın yaevlat diye yanıp tutuşanları gör ve düşün
belki o zaman bağırmazsın
Çok sabırlı biriyimdir, kızıma hep sevgiyle yaklaşırım ama yeri gelince cidden çıldırıp asla söylemek istemediğimiz şeyler söylüyoruz. Annem de bizi severdi bilirdik ama bazen terliği bir basardı feleğimiz şaşardı. Şimdi düşünüyorum da cidden bazı şeyler başıma gelince anlıyorum ve annemin çok bile sabır ettiğini düşünüyorum. Yaşları birbirine yakın 3 çocuğu vardı ve tek başına büyütmeye çabalıyordu. Allah aşkına kim 7 24 çocuğa sabır gösterip hep canım cicim diyor? Çocuğu birey gibi uyarsan da çocuk, bizim gibi aaa evet anne haklısın, yaramazlık yapmayayım oturayım köşeye demiyor, üstüne üstüne geliyorlar bazen. O zaman da delleniyorsun.
O yüzden bu yorumunuz aşırı ağır olmuş. Sevgi göstermemek, boşan babaya ver demek. Ben de kızıma bağırınca hemen biri bilip bilmeden konuşunca ayrı sinirim zıplıyor. Mesela öncesinde kızımı 30 kez normal uyarmışımdır ve yaptığı hareket kendine zarar verecektir ve en son artık bağırırım ama şahıs sadece bağırma kısmına şahit olur ve sallar durur. Ayy zeymur çocuğa bağırılır mı? Ayyy çok agresifsin, ayy bilmem nesin. Ya bi de kendisi çocuğuna habire bağıran birisi yapar ya, ayrı terelelli olurum.
Hanımefendi sadece bağırdığı kısmı yazmış, onun harici illa ki birlikte oynadığı, güzel vakit geçirdiği kısımlar vardır. Bunun sevgisizlikle ilgisi yok.
Saol canim benimde ikizkerim var sükurler oksun.Dedigin gibi evlatlarimiz herseyimiz.Yaşin gercekten cok kucuk Allah yardimcin olsun.şuan ne durumdasinSaol canmm benm ahh inlari kim öldrmek istemezrabbm yoksa eger sana da hayirli nur tpu gbi evlat versn var ise sana bagislasin. Ustelik bunlari 30 veya başka bir yaşta yaşamadim daha 19 yaşimdaydim ve şuan 21
sana soracak değilim nasıl yorum yapacağımıAyyy şu yorumu bir kerede yapmayın ya
Çocuğunuz şuan kaç yaşında ? Bence önceliklerinizi değiştirin . Yemek yapmak değil de onunla oynamak olsun önceliğiniz mesela .Kizlar Merhaba,
Sormasana soracak değilim nasıl yorum yapacağımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?