- 1 Ağustos 2014
- 306
- 101
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Psikiyatrist her zaman her şartta kurtarıcı değildir. Psikoloji bilimi, işçilerin duygu durum dünyasını düzeltip, daha çok verim almak için, şahsi fikrimce de tek tip insan yaratmak üzerine kurulmuş bir oluşumdur. Tarihini araştırmanızı tavsiye ederim. her sorunda, her sıkışılan anda ''psikiyatriste git'' demek insanın kendi kendine sorun çözme yetisini yok eder. Ayrıca sürekli üretilen antidepresanları da bizimki gibi 3. Dünya ülkelerinde ağzını açıp bekleyen insanlara pazarlıyorlar. Bakın konu nerelere geldi.
Sizi tebrik ediyorum bu arada akıl süzgecini kullanıyormuşsunuz. Akıl süzgeci sakin olmayı gerektirir. Yargılamadan, anlayarak yaklaşın ki, almış olduğunuz uzman desteğinin meyvesinden bizler de faydalanmış olalım.
Ben bu sikayetle psikiyatrist le görüştüm bugünKizlar Merhaba,
Kendimi nasil ifade edecegimi bilemiyorum bu konuyu acmak istemedim "dogurmsaydincilar"cikar diye ama gerckten ne yapacagimi bilmiyorum. Esimin cok istemesi sonucu hamile kaldim doguma 2 ay kala annenin kanser oldugunu ogrendim dunyam basima yikildi.Surekli agliyordum hicbir sey yemiyordum onun ameliyati tedavisi falan derken bende hamilelige bagli kemik erimesi ve kemik iliginde odem cikti hic yuruyemiyor surekli yatiyrdum o zamanki doktorum hastaligimi bulamdigi gibi bir de kocama naz yaptigimi soyledi.Hastaligimi bilemedigi icin beni normal doguma soktu ölüyordum cok zor bir dogum gecirdim .Annem doguma gelemedi kaynanam yanimdaydi cocugumu kuveze aldilar dogar dogmaz esimin ailesi bu yuzden surat yaptilar bana benim suçummus gibi kaynanam herkes ben mi gupur gupur cocuk dogurup gelip ev supursun dedi.Derken oglum 1 hafta kuvezde kalip cikti cok gazli bir bebekti inanin 1 dk bile oturamazdim butun gun yatak odasinda emzir uyutmaya calis ikilisiyle geciyordu.Cok afedersiniz ama tuvalet ihtiyacimi bile karsilayamiyrdum.Kaynanam yardim ediyordu guya ama cenesiyle yerle bir ediyordu.Oglum 15 dk uyuyp kalkardi,yemek yiyemezdim.9 ay boyle devam etti ise basladim bu arada butun gece uyumayip ertesi gun ise gidiyordum.Dis doneminde 48 saat boyunca hic uyumadigimi biliyorum.Tum bu yasadiklarim beni o kadar sinirli, sabirsiz,kirici bir insan yapti ki simdi cocuk en ufak yere bir sey dokse deliye donuyorum, gece uyumasa bagiriyorum.Esimle de cocuk yuzundn surekli kavga ediyruz bir ara bosanma asmasina kadar geldik.Ustelik bana cok duskun hala bacagima yapisik sekilde ev supurup yemek yapmaya calisiyorum.Eskiyle kiyaslanamaz ama yine millet cocugunu ortaliga salip oturuken ben hic oturamiyorum beni hep yaninda istiyor ustelik cok yaramaz ve hareketli bense cok tahammulsuz.Hep birlikte tatile gittigimizde bile havuze denize girmedi surekli bana yapisip agladi hicbir seyden memnun olmuyor.Esim sag olsun hic yardim etmez bir de beni elestirir ne yapiyorsun sanki diye.Psikiyatriste git demeyin bu cocukla zaten uyku sikinti o uyutan ilaclardan icemem.Ne yapacagim ben bu cocuga kimseye anlatamiyorum yargilamaya basliyorlar cunku burada da aynisini yapacaklar lutfen bir sey yazmasin.Sonuna kadar okuyanlara tesekkur ederim.
Hangi kitap acaba adını yazabilir misinizBen bu sikayetle psikiyatrist le görüştüm bugün
Gerçi benimki seninki kadar ağır değil
Öfke kontrolü için kitap önerdi
Bana bunu önerdi şimdiden ferahladim
daha kitap bakmadım bile
Sende bir randevu al çok iyi gelecek
Koca yada kv deden bahsetmeyecegim
Belli bir kitap değilHangi kitap acaba adını yazabilir misiniz
bu forumda, aslında genel olarak toplumda, yetişkinin çocuğa, hayvana, erkeğin kadına, özetle gücü yetenin yetene fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamasının meşrulaştırılmaya çalışılmasına tahammül edemiyorum, ondandır sessiz kalamadım.
insanlar bu konuda gerçekleri duymak istemiyor, bir kez daha görmüş oldum.
bir anne olarak benim için de anneyle empati kurmam daha kolay olurdu, ama ben çocukla kurmayı tercih ediyorum, hayata bakışım bu çünkü,
ben anlasam da 16 aylık bir bebek annesinin neden sinirli ve tahammülsüz olduğunu anlayamayacak,
o yüzden benim anneyle kurduğum empati o çocuk için bir şey ifade etmeyecek...
sanırım sizin ya da bu tarz ebeveynlik davranışlarını olağan karşılayanların da o çocuğu anlamak için, kendilerinden katbekat güçlü, büyük bir şeyin, çoğunu anlamadığınız bir dilde öfkeyle size bağırmasını ve karşısındaki çaresizliğini yaşamanız lazım, ben bunu hayal bile etmek istemiyorum, düşüncesinin bile beni korkuttuğu bir şeyi de çocuğuma yaşatmadım/yaşatmam. eğer yaşatırsam eşim onu benden kurtarsın.
Ben sizin ne demek istediginizi cok iyi anladim.Yasadigim bir olaydan ornek vereyim cok samimi bir arkadasimla cocuguna davranisi yuzunden iliskimi bitirdim.Evet kendi cocugu ama 3 yasinda el kadar bebege nasil bagiriyor tahammul edemiyor.Kac kere konustum dedim ki yapma git bi uzmandan yardim al.Evet seni anliyorum cocuk hic durmuyor,uyku problemi var ama o bir cocuk onu sen dunyaya getirdin,onun tercihi degil ben dayanamiyorum diye ama yok;hala ayni benim cocugum yok ama yinede cocuk buyutmek kolay degil.Ayni zamanda evet kimsenin hayati da kolay degil.Benim ki ahkam kesmek degil ama basinmiz agriyinca niye dra gidip ,psikolojimiz bozuksa uzmana gitmiyoruz?Bende bunu anlamiyacagimSurekli ayni seyleri tekrarliyorum, ben anneyle empati kuramiyorum, cocukla kurmaya calisiyorum, ben anlasam o anlamaz, neyse, anlar belki de ilerde "yaeaaa biz de çocukken annemiz bi bagirirdi mum olurduk" der, ben de bosa dert etmis olurum, umarim yani :)
Ben sizin ne demek istediginizi cok iyi anladim.Yasadigim bir olaydan ornek vereyim cok samimi bir arkadasimla cocuguna davranisi yuzunden iliskimi bitirdim.Evet kendi cocugu ama 3 yasinda el kadar bebege nasil bagiriyor tahammul edemiyor.Kac kere konustum dedim ki yapma git bi uzmandan yardim al.Evet seni anliyorum cocuk hic durmuyor,uyku problemi var ama o bir cocuk onu sen dunyaya getirdin,onun tercihi degil ben dayanamiyorum diye ama yok;hala ayni benim cocugum yok ama yinede cocuk buyutmek kolay degil.Ayni zamanda evet kimsenin hayati da kolay degil.Benim ki ahkam kesmek degil ama basinmiz agriyinca niye dra gidip ,psikolojimiz bozuksa uzmana gitmiyoruz?Bende bunu anlamiyacagim
Benimde soylemek istedigim uzman yardimi sart vurgulamak istedigim bu."Ben esini bosa cocugu ver" kismini dogru buldugumu soylemedim.Destek verdigim nokta konu sahibi yardimi ilac kullanmamak icin red etmis.Bu kisim olmaz cunku konu sahibi kolay sey yasamamis ve biz burdan malesef ona cok verimli bir sekilde destek olamayiz.Keske olabilsek.Yasadiklari cidden agir Allah yardimcisi olsun.Ve tabi ki cocuga her anne baba bagirir kizar bende hic kizmadim diyene inanmiyorum ama kizmak var kizmak var .Ben yasadigim olaydan ornek verdim yemin ederim gorseniz iciniz dayanmaz.Yoksa dedigim gibi amacim ahkam kesmek degil. Tekrar ediyorum uzman yardimi sart.Yoksa kensinde de ,cocugunda da derin yaralar olusurKaçırdığınız bir nokta var. Biz konu sahibine iyi yapıyosun böyle devam et demiyoruz, kaldı ki konu sahibi de bu durumdan dolayı üzgün ki burda yardım istemek için konu açıyor üstelik tepki alma ihtimaline rağmen. Bu bir çaba ve yardım çağrısıdır. Bu kadın bile isteye keyfi için böyle davranmıyor, öyle olsa haklısınız her türlü yakıştırmayı hakederdi. Ama psikolojik yıkıntıları var ve bu durumdan dolayı vicdan azabı yaşıyor, elinde değil.Bunu görmezden gelmemeliyiz. Hele ki kocanı boşa çocuğu da ona ver gibi bir yorum yapmak çok duygusuz bir ifade. Karşıdakidakinin de bir insan olduğunu unutmamalıyız. Onun da duyguları var.
ki bana göre aşırıya kaçılmadığı takdirde tepkiyi çocuğa belli etmek de gerek. Ben çocuğuma hiç kızmıyorum bağırmıyorum demek övünülecek bir şey değil, aksine ona yapılacak en büyük kötülüktür. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu öğrenmesi ve kavram kargaşası yaşamaması için takdir edilesi davranışıyla uygun olmayan davranışı arasında bir fark olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Kaldı ki bu çocuk biraz büyüyüp sosyal çevreye girdiğinde annesinin pamuklara sardığı gibi kimse sarmayacak. Her türlü davranışa maruz kalacak ve evde bu kadar fanusa konulup büyütülen çocuk, gerçeklere maruz kaldığında bununla başa çıkamayıp köşesine çekilen, ezilen ya da aşırı narsist tavırlarda bulunup çevresinden dışlanan bir kimse haline geliyor. Nacizane görüşüm.
Benimde soylemek istedigim uzman yardimi sart vurgulamak istedigim bu."Ben esini bosa cocugu ver" kismini dogru buldugumu soylemedim.Destek verdigim nokta konu sahibi yardimi ilac kullanmamak icin red etmis.Bu kisim olmaz cunku konu sahibi kolay sey yasamamis ve biz burdan malesef ona cok verimli bir sekilde destek olamayiz.Keske olabilsek.Yasadiklari cidden agir Allah yardimcisi olsun.Ve tabi ki cocuga her anne baba bagirir kizar bende hic kizmadim diyene inanmiyorum ama kizmak var kizmak var .Ben yasadigim olaydan ornek verdim yemin ederim gorseniz iciniz dayanmaz.Yoksa dedigim gibi amacim ahkam kesmek degil. Tekrar ediyorum uzman yardimi sart.Yoksa kensinde de ,cocugunda da derin yaralar olusur
Mesela ben yine arkadasiEvet kesinlikle şart yukarıdaki yorumlarımda bende vurguladım o durumu.Üstelik sadece çocuk için değil anne için de. O kadına da yazık o da insan. Önce kendisi iyi olsun ki çocuğuna iyi bir anne olabilsin. Allah konu sahibine de, herkese de yardım etsin. Çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten.
Aminnn :)Evet kesinlikle şart yukarıdaki yorumlarımda bende vurguladım o durumu.Üstelik sadece çocuk için değil anne için de. O kadına da yazık o da insan. Önce kendisi iyi olsun ki çocuğuna iyi bir anne olabilsin. Allah konu sahibine de, herkese de yardım etsin. Çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten.