• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır taşı Dağılmak üzere :(((

bence de eşin bir psikiyatrdan yardım alsın canım:26:
bugüne kadar fazlasıyla anlayış göstermişsin ılımlı davranmışsın
artık sert çıkmanın zamanı gelmiş bence
seni kaybedebileceğini hissetsin ki uzmandan yardım almaya yanaşsın
yoksa ilerde daha büyük sıkıntılarla karşılaşabilirsin

canım ben sana özelden bir yorum yaptım bence bunu bir düşün derim ve bir evlilik terapistine gidin derim
zaten terapist bastırılmış bir duygu varsa tespit edip sizi yada eşinizi psikoloğa yönlendirebilir
veyahut çiftler psikoloğuna gidebilirsiniz

bilgisayar oyunları yetişkin insanları bile esir alabiliyor bazen... ama bu sadece bilgisayar değil, balığa gitme vs hepsi sanki kendine ayrı bi hayat kurmak ister gibi...
çocuğu sorumluluğu ağır gelmiş olabilir mi acaba...
bilgisayar oyunlarıyla diğer hobilerle uğraşarak en azından beynen başka bi hayatta düşünmek istiyor gibi görünüyor...
bence ciddi ciddi konuşun, hatta konuşmayın, sinirinizi hırsınızı içinize atmayın,
dün gece bende anladım ki erkekler yolun sonuna geldiklerini hissetmeden hatalarının farkına varmıyorlar, varsalar bile biz katlandıkça üst sınırları zorluyorlar...

ayrı bir ev ihtimalimiz malesefki yok kızlar. psikolog aile terapistleri çok denediğim yöntemler ama dedim ya hiçç biri işe yaramadı çünkü kabullenmiyor çok iyi biliyorumki bu tarz sorunlarda kişinin önce kendisinin durumu kabullenmesi ve tedaviyi kabul etmesi gerekiyor yoksa tıp çaresiz kalıyor.
üstelik doğru ben hiç bir zaman belli kurlları aşmadım hiç bir tartışmamızda.ama artık gerçekten yeter napıyosun deme zamanı geldi anlaşılan. :50:

sahi ızlar bu oynadığı oyunlar öle ufak tefek oyunlar değil. bundan iki yıl önce bu oyunların başında biri yemek ve içmeyi unuttuğu için pc başında ölmüştü. korede bir genç tam tamına 16 gün kalkmamacasına başında kalarak kendi sonunu hazırlamıştı. ve bu olaydan sonra bu tarz oyunları hazırlayan firmalar oyunlara uyarı koydular ve oyun içinde de saat başlarında uyarı vermeye başladılar. tabi anlayana.

sahi ızlar bu oynadığı oyunlar öle ufak tefek oyunlar değil. bundan iki yıl önce bu oyunların başında biri yemek ve içmeyi unuttuğu için pc başında ölmüştü. korede bir genç tam tamına 16 gün kalkmamacasına başında kalarak kendi sonunu hazırlamıştı. ve bu olaydan sonra bu tarz oyunları hazırlayan firmalar oyunlara uyarı koydular ve oyun içinde de saat başlarında uyarı vermeye başladılar. tabi anlayana.

game obsesif denilen oyun bağımlılığı var eşinizde
oyun ile gerçek arasındaki bağı kavrayamıyor
gerçek hayatında tatmin olamadığı için oyunda tatmin ediyor kendisini hele bir de başarılı ise oyunda iki kat bağlanıyordur

sanal dünyanın esiri olmuş durumda ve sizler ona sanki ayak bağı yavaşlatıcı birer etken gibisiniz
eşinizi ciddi bir şekilde uyararak oyun ile gerçek arasındaki farkı algılamasını
oyunada zaman ayırabileceğini ama kendisini kaptırmaması gerektiğini
ordaki hiçbirşeyin gerçek olmayacağını ve hayatını kurtarmayacağını
oğlu biraz daha büyüdüğünde babasından soğuyacağını veya belkide çocuğuna kötü örnk olacağını
bu oyuna hevesi ileride geçebileceğini ama ozamanın çok geç olacağını aile bağlarının kopmuş babaya saygısı ve sevgisi olmayan bir çocuk ve eşe güvenemeyen eşini yanında hissetmeyen bir eş ile karşılaşabileceğini
şiddetli bir şekilde söyleyin
uyarın
canımlı cicimli bir konuşma değil
azcık sorumluluk sahibi olması gerektiğini
evde olmak demenin bir odada kapalı kalıp kendi dünyasında esir olmak demek olmadığını gerektiğinde oğluyla oynaması gerektiğinde ailesi ile bir arada olması ve yine gerektiğinde tabiki kendi eğlencesini yapmasını söyleyin.

sizin adiniza cok uzuldum, ciddi boyutta olmasi cok aci malesef, umarim tez zamanda duzelir.
konusmakta fayda var diyecegim, fakat nereye kadar, eminim defalarca konusmussunuzdur....
benim esimde pc'de oyun oynar , ok oynar mesela, fakat biz bundan etkilenmeyiz ...oglumada mukemmel bir babadir, banada mukemmel bir es cok sukur , bunun tersi olaydi eminim bende cok uzulurdum....
yinede umudu birakmayin, cokta buyuk bir sorun degil kanimca, hos bir durum asla degil tabiki, umarim gozlerini acacak , onu silkindirecek birsey olurda , ailesine yonelir esiniz.
cok gecmis olsun canim.

game obsesif denilen oyun bağımlılığı var eşinizde
oyun ile gerçek arasındaki bağı kavrayamıyor
gerçek hayatında tatmin olamadığı için oyunda tatmin ediyor kendisini hele bir de başarılı ise oyunda iki kat bağlanıyordur

sanal dünyanın esiri olmuş durumda ve sizler ona sanki ayak bağı yavaşlatıcı birer etken gibisiniz
eşinizi ciddi bir şekilde uyararak oyun ile gerçek arasındaki farkı algılamasını
oyunada zaman ayırabileceğini ama kendisini kaptırmaması gerektiğini
ordaki hiçbirşeyin gerçek olmayacağını ve hayatını kurtarmayacağını
oğlu biraz daha büyüdüğünde babasından soğuyacağını veya belkide çocuğuna kötü örnk olacağını
bu oyuna hevesi ileride geçebileceğini ama ozamanın çok geç olacağını aile bağlarının kopmuş babaya saygısı ve sevgisi olmayan bir çocuk ve eşe güvenemeyen eşini yanında hissetmeyen bir eş ile karşılaşabileceğini
şiddetli bir şekilde söyleyin
uyarın
canımlı cicimli bir konuşma değil
azcık sorumluluk sahibi olması gerektiğini
evde olmak demenin bir odada kapalı kalıp kendi dünyasında esir olmak demek olmadığını gerektiğinde oğluyla oynaması gerektiğinde ailesi ile bir arada olması ve yine gerektiğinde tabiki kendi eğlencesini yapmasını söyleyin.
Ne güzel yazmışsın arkadaşım aynen katılıyorum sana.Aynen bu konuşmayı yap bencede.Bakalım bir değişim olacakmı?

Birde pc başındayken çocuğu ayak bağı olarak görmesine,hastayken bile ,ilgilenmemesine çok üzüldüm ve sinirlendim.Hastanede çocukla tek başıma kalıcam,babası gelmeyecek balığa gidecek yıkarım inan ortalığı.Biraz sert ol sende arkadaşım.Sabrettikçe bunun sonu gelmez devam eder gider.Birde anne ve babasına güveniyor bence.Umrunda değil hiçbişey

Sen çocuğunla hastane köşelerindeyken o balık keyfindeydi öylemi?
Sen bu adamı yakasından tutup silkelemezsen daha çok pc başında toz tutar.. :95:

canım çok sağol sanırım aradığım uyarı cümlesi tamda buydu.
koyduğun teşhislerde de tamaen haklısın ve doğrusun. başarı konusuna gelince malesefki öyle bir yere gelmiştiki bıraktığı oyunda artık online oyunlar üzerine yapılan tv programlardan konuk teklifleri alır konumdaydı yöneticilik konusunda. ve sizlerle konuşurken farkettiğim bir şey daha oldu. yanlış baba örneğinden kaynaklı hatalar. ve bastırılmış kimlik. gerçek hayatında elde edemediği bir şeyi oyunlarda etmişti sanırım onu böylesine bağımlı hale getiren bu oldu. çok teşekkürler hanımlar şimdi nerden yaklaşacağımı daha iyi biliyorum. bazen başka gözlerden de bakmak gerekiyor.
gelişmelerden haberdar ederim.

yumuşak bir konuşma değilde baya bir sert konuşmanız gerekior bence
yoksa ne oyundan vazgeçer nede sizi ilgi ve sevgi verebilir.

berbat bi yılbaşı gecesinden sonra konuşma fırsatımızda oldu. aslında fırsat oldu değil doğurdum diyebiliriz. çünkü hayatımın en iğrenç gecesiydi.bir odada oğlum diyerinde kocam. ikisinide bırakamıyorsunuz ama ikisine birden de yetişemiyorsunuz. tahmin edeceğiniz üzere o gecede oc başındaydı.ertesi sabah misafirlerimiz vardı ama ben o kadar gergindimki hayatımda ilk defa misafirin gitmesini bekledim. daha onlar giderken zaten hadi dedim bindik arabamıza çıktık sakin bi yerlere çünkü tartışma büyücekti farkındaydım o sesi evdekiler duymamalıydı. aynen tahmin ettiğim gibide oldu. çünkü dayanamaz haldeydim o ise tipik bir Türk erkeği modeli zeytin yağ :41: sessiz ormanlık bir yerde çektik kenara artık ağzıma geleni döktüm önce sakin bir tartışma sonraysa ben bağırdım o bağırdı. sonra... o kadar sinirliydimki önüme gelirge tekmeleye vurmaya başladım. bi ara napıyosun dedi napim öfkemi kusuyorum yoksa sanamı yapmamı isterdin tüm bunları dedim. hala farkında bile değildi hala ben naptımki sana demezmi. avazım çıktığı kadar bağırarak ağlayamadım bu kez artık snirlerim dayanmaz hale gelmişti. ben mutluluk oyunu oynamaktan, insanlara gülmeye çalışmaktan, idare etmeye çalışmaktan yoruldum derdin ne ne istiyorsun ya koca ol, baba ol yanımızda ol yada dedim ve dili bile varmadı. :43: yada dedi farkındaydım artık ipler kopmuştu. olacağına varıcak deyip çık hayatımızdan dedim. :43: :43: :43:hiç bişey söylemedi rahat bi bir saat üst üste kaç sigara içtik bilmiyorum. neden sonra evimize gidelimmi hava çok soğuk dedi. sen doğru düzgün bir cevap vermeden ve konuşma bitmaden hiç bir yere gitmiyoruz dedim. (her zamanki gibi yine kaçıyordu çünkü) bunu söyleyince galiba haklıydın bi yardım almalıyım dedi. güldüm daha öncede söylemiştin ama her seferinde vazgeçtin ben o aşamayı geçtim artık söz ve kararlılık istiyorum dedim. dediğim gibi zaten ipler kopmuştu ve bu noktada yumuşarsam hiç bir şey değişmeden geri dönerdik. peki dikkat edicem dedi yarım ağız. dikkat değil edim sana bırak demiyorum ama günde iki saati geçersen ve o çocuk bir ay sonra halen ilgisizlikten dedesine baba diyor olursa bu iş biter dedim. sanada banada ilgi göster demiyorum. çocuğunla ilgilen oda bana yeter yani seçimi o yapıcak ona göre ya kendini baba olarak kabul ettir yada seçim senin dedim.
peki noldu o gece hiç oyuna girmedi bu günde arayıp balığını iptal etti ve sadece bir kaç saat oyundaydı ama ben halen evet diyemiyorum şu an için zamana bıraktık bakalım nolcak.
beş yıllık evliliğimizde ilk defa ipler koptu ilk defa saygı çerçevesini aştık inş. gerçekten toparlanır ve bir daha bunlar yaşanmaz.

Çok iyi yapmışsın konuşmakla.Hatta geç bile kalmışsın şimdiye kadar resti çekmeliydin.Herneyse günde 2 saat bile az bir zaman değil pc başında ama umarım zamanla daha da azalır.Kararlılığını sonuna kadar devam ettirmelisin bundan sonra.Yoksa eskiye döner.Silkelensin kendine gelsin biraz bakalım.Baba olduğunu koca olduğunu hatırlasın.

İnşallah bc bağımlılığından kurtulur ve mutlu olursunuz.

konuşman çok iyi olmuş canım..
en azından sende muallakta kalmaktan kurtulursun
ya kendisini düeltir ilişkiniz düzelir yada baktın olmuyor yoluna bakarsın
bu kötü günlerini tez zamanda atlatmanı dilerim :26::26:

canım konuşuyoruz bağırıyoruz bir süre düzeliuyorlar sonra yine aynı. ben sabrediyorum ama arada patlıyorum. ben nabıyorum, hep suçlu benim zaten, gibi lafları sıralıyor sonra yine kızıyorum acık sakin ol sabırlı ol gibi tamam bir süre gidiyor öyle son ra yine aynı. ne yapalım kocişlerimizde böyle bir tür işte.

Sen konuşmuşsun ben ferahladım valla.
çok iyi olmuş ama umaırm gözünü boyamıyordur.
çünkü bir süre sonra o da sıkılacak canı oynamak balığa gitmek isteyecek ve yapamadığı için hırçınlaşacak.
işte o aşamayı atlatırsanız herşey çözülür.

umarım düzelme gösterir şu an için iyi ama doğrusu bende o yüzden zamana bıraktım çünkü ne ben onun annesiyim nede o benim çocuğum çocuk yetiştirmek istiyordum ve oldu ama yanıda birde koca yok almıyim. şimdi oğluyla beraber diğer odada tv izliyorlar birazdan da işe gidicek hayırlısı bakalım.

merhabalar
öncelikle bu konuyu ik açtığımda bana yardımcı olan görmediğim bakamadığım açılardan bana bazı şeyleri gösterebilenlere teşekkür ederim.
son gelişmeleri de bilmeye hakkınız olduğunu düşüyorum. o konuşmamızdan sonra eşimde gerçekten çok büyük bir değişim oldu.şimdi her gün mutlaka bir şekilde oğlumuza zaman ayırıryor. bana karşı yaklaşımları çok değişti.şu an için nerdeyse tamamen bir aile resi olma yolunda ilerliyor bense halen mesafeyi koruyorum. biraz daha sıcak ama mesafeli. ve en güzel gelişme artık oğlum baban nerde dendiğinde dedesine bakmıyor :46:

merhabalar
öncelikle bu konuyu ik açtığımda bana yardımcı olan görmediğim bakamadığım açılardan bana bazı şeyleri gösterebilenlere teşekkür ederim.
son gelişmeleri de bilmeye hakkınız olduğunu düşüyorum. o konuşmamızdan sonra eşimde gerçekten çok büyük bir değişim oldu.şimdi her gün mutlaka bir şekilde oğlumuza zaman ayırıryor. bana karşı yaklaşımları çok değişti.şu an için nerdeyse tamamen bir aile resi olma yolunda ilerliyor bense halen mesafeyi koruyorum. biraz daha sıcak ama mesafeli. ve en güzel gelişme artık oğlum baban nerde dendiğinde dedesine bakmıyor :46:

çok sevindim canım inşallah eski haline dönmez böylece sende bu mutluluğun keyfini sürerek yaşarsın :16::16::16:

Back