Sabır da bitti sonunda, saygı da

Allah yardımcın olsun ya hamile kadına böyle davranılır mı. Allahtan bulur bunu yapan. Rabbim yardım etsin sana arkadaşım. :(

:oklava::oklava:COK SINIRLIYIM ARKADASIM BÖYLE ADAMLARI TOPLUCA YAKACAKSINkötükedihüsoHICMI SENI BEBKLEIRNI DÜSÜNMEZ ANLAMIYORUM.LÜTFEN KENDINE DIKKET ET VE KENDINI EZDIRME :teselli::teselli:
COK ÜZÜLDÜM GERCEKTEN

sen şu halinle polise gitsen..bi daha çocuklarını bile göremez..resti çek tepene biner...olan çocuklarına da olur ilerde..bi kere çocuk annenin bakımına muhtaç..çocuk kaçırma olayı çaresiz kaldıklarında tehdit..orman kanunu yok burada..kaçırsında görsün anyayı konyayı..

Burnumda az kanama ve şişlik oldu sadece demiştin yanılmıyorsam canım... Güzelim her ne olursa olsun ufacık ible kanama yada darbe izi oldugu ande hastaneye gidip darp raporu alırsan onunla karakola gidersen anında alırlar kocanı. Evden uzaklaştırma kararı bile verirler. Eğerki de boşanmaya da kararlı isen kesinlikle bu raporla mahkeme başvur barodan avukat tahsis ederler sana ücretsiz olrak ve davanı açarsın. Sonra ailenle konuş son kez siz sahip çıkmıyorsanız sığınma evine gideceğim diye. Zor iş bunlar zor bir süreç ama güçlü olmalısın.

Canım benim çocuklarımı almayacaklarından emin olsam anında ayrılırım demişsin sanırım. Hiç durma derim sana. Bu şekilde ömür geçmez emin ol. Böyle bir babaya evlat teslim etmezler hele ki bebekleri... Büyük çocuk bile vermezler böyle bir babaya ki değilki bebekleri versinler. Hiç bir şekild ekorkun olmasın tatlım. Mahkeme için önce çocuğun sonrada annenin ruhsal durumu cidden ön planda. ışten çıkarsa çıksın afedersin eşşek gibi o nafakayı öder, icra yoluyla alırsın istediğini, annesinin evi felan varsa yada başka birşeyi babası vefat etmiş zaten. O mallara bile tedbir koydurabilirsin bu süreçte. Eşinin ailesinin malı mülkü varmı bilmiyorum ama durum bu. Sen kendine ve bebişlerine dikkat et. Ve asla korkma sakın korkma. Malesef bu mantıktaki insanlarla karşılan sen ne ilk kişisin nede son olacaksın. Allah yardımcın olsun güzelim.

çok üzüldüm allah yardımcın olsun.ailenin yanına yerleş merak etme gelir yalvarır alır seni eğer kalırsan dayak hep devam edecek.bilöf yap eşine bir iki kıyafetini al git arkandan gelsin yalvarsın seni malı gibi görmesin,bir daha vurursa çekip gidebileceğini görsün.ben olsam boşarım ama sana aynısını yap diyemem hamilesin gideceğini bilmesse şiddet devam eder.:teselli:

sabahtan beri okuyorum canım senin topiğini gelen yorumları, yani nasıl içimi acıttın bilemezsin daha önceki topiğinde sabret, kayınvalidenle iyi anlaşmaya bak demiştim, eşin ve kayınvalidenin azda olsa vicdan sahibi olduklarını düşünerek, ama çok çok ümitsiz vaka bunlar Allah korkusu olmayan, kalplerinde merhamet ve sevginin kırıntısı olmayan kişiliklermiş maalesef, Allah onları ıslah etsin, maalesef ki canım, arkadaşların da dediği gibi orda bu şekilde kalamazsın, senin burda önerilenleri uygulaman gerekiyor veya her ne kadar ailen sorumsuzda olsa annedir kıyamaz sana diye düşünüyorum şu an senin maddiyattan çok manevi olarak güç almaya ihtiyacın var zaten hassassın hamileliğinden dolayı ailenin ilgisi senin için ilaç olur ne dersin herşeye rağmen aç da kalsan susuzda kalsan en azından yalnız olmazsın en azından anne ve babanla beraber bu zorlukları yaşarsın gönlüm hiç istemiyor senin sığınma evine gitmeni inşallah ailen seni şaşırtır seni bağrına basar yani normal olan öyle olması zaten, Allahım en kısa zamanda hakkında hayırlı olanı versin, öncelikle sağlıkla bebeklerini kucağına al da gerisi nasılsa olur çok üzme kendini, yeterki bebişlerin ve sen sağlıklı olun , Allah darda olana yardım eder dilerim bebişlerin doğmadan bu sıkıntıların geçer ,tüm dualarım seninle canım...

Slm cnm üzüldüm çocuklar için bende katlandım
17 sene ama adam sonunda evli birini buldu. Ben evde yokken annesiyle gelmiş bütün eşyalarımı götürmüş çocuklarımın çarşaflarına şampuanlarına kadar .şimdide anlaşmalı boşanma istiyo verdiği çocukbaşı 100 tl.bende boşamıyorum nasılsa çocuklara bakmıyo versin mahkemeye resmi yoldan boşanalım.yani cnm huylu huyundan vazgeçmiyo belki çocuklarımızda ilerde çekmeseydiniz dicekler tabiki karar senin çok zor bir karar iyi düşün kendine iyi bak

Bu olayda ne cok yan etki var!

Erkeklik sartlandirilmalari,

Senin/benim ailem.

Ustuste kurulmak istenen evler...

Kimin neden ne kadar sorumlu oldugunu, hak ve yetkilerin neler oldugunu bilememek...

Parasal sartlar...

Ama en ziyadesiyle sartlandirilmalar...

Kim oldugunu bildirmek istiyorsan kim oldugunu oncelikle sen bilmelisin.

Hudutlarin nelerdir, karakterin nedir, prensiplerin nelerdir? Ne kadar itilmeye ne kadar cekilmeye payin vardir?

Kendimizi tanıyamadan yetiskinlige itiliyoruz ve daha ne oldugunu anlamadan evlilige, evlat sahibi olmaya...

Oysa araba kullanmak icin bile bir rehber/kitap vardır. Yetiskinligin ne oldugunu belleklerimize bile sokmaya firsat verilmeden hayata geciriliveriyoruz.

Esinin tepkileri olayin denklemindeki bu yan etkileri cıkartabilsek cok daha farklı olabilirdi mutlaka. Bugunku duruma gelmeniz onlenirdi. hakeza senin tepkilerin de cok farklı olabilirdi ve esin bu harekete girisme gafletine dusmeyebilirdi.

Maksadim suclamalar degil, tekrarlanmalarini oneleyebimek icin dusuncemizi acmak. hatalar ogrenmeye en guzel firsattir. Yasanilan acilar ileride yasanabilecekleri onlemeye kullanilmalidir.

Ev ev ustune olmaz, bir evde iki kadin kadinlik yapamaz. Evdeki erkek hangi kadinin dusuncesine, isteklerine oncelik verecek?

Mutlaka arada kalinir.

Kim es, kim anne? Kim neden ne kadar sorumlu? Bunlari eger basta mukavele imzalarcasina yazip cizebilsek belki is yeri gibi duzenli calisilabilir, yanlis anlasilmalar, tartismalar dogmadan onlenir ama malesef henuz bu anlayisa varmadik. Sen ve esin varmis olabilseniz bile anne/kayinvalide v.s. varamaz kolay kolay.

Ancak basta dedigim gibi hayat bir tercube... Edindiginiz deneyimleri mutlaka kullanin, ayni sartkara donmeyin, Tekrarlari olmasin.

Ac kalsaniz acik kalsaniz bile kendi yuvanizi bilin. Bir kadin, bir erkek ve cocuklar klasik aile duzenidir. Boyle olmasinda asirlik hikmet vardir.

Esler oncelikle birbirinizle iletisim kurun, baska aile fertlerinin konumları farklıdır, onları sizin meselelerinize bulastırmayın, teke tek iliski kurulmali. Bunları eğer devam edecekseniz eşinize anlatın.

Kim ne dedi, nasil oldu bu hallere gelindi demekten once kendi paylarınızı sorgulayın. Ama kendinizi hırpalamaya degil. Degisim yapabileceklerinizi degistirin. Kendinize durustce bakıp elestirinizi yaralamadan yapabilmeniz lazim.

VE OZELLIKLE inzivaya cekildiginizi dusunup bu konuyu aile fertleri yada cevreyle konusmayin! Yoksa etkilenirsiniz. Oysa bu karar SIZIN olmali. Hayat sizin hayatiniz, evlilik sizin... Kari koca iliskisini kimse degerlendiremez.

Eğer ayrılık varsa kararında bunları unutma.

Insanlar direkt duyamadıkları seylerin merakına tutulurlar.

Acaba ne oldu? Kim dogru soyluyor? Dayak mı yemis? Kim kimi kovmus? Aldatma mı var?

Kafalari mesgul oldukca ceneleri de durmaz malum. Kulaktan kulaga abuk subuk dolanir, senin kulagina vardiginda bakarsin hikayen cok farklilasmis.

Kolayi var. Kisaca kes at.

"Tartistik ve ayrildik. Bir sure ayri kalacagız, dusunecegiz. Acele edecek bir durum yok. Konu esler arasında kalmasi gereken malum turden, anlayacaginizi umuyorum".

Nasildi? nasil oldu? Kim baslatti? Kim bitirdi? devam etse de yukarida yazdigim ginbi en kestirmesi rurunden bir yuvarlak cevap ver yeter. Cevabini nakarat haline getirmelisin ki sormaktan vazgecsinler.

Boylece kibarca "sizi ilgilendirmez, isinize bakin!" diyor olacaksin aslinda. Anlamayana davul zurna az hesabi... kendini orkestra edip eglenceleri olma.

Esinin ne dusundugunu cok onemli degil ama en azindan o da duyacaktir ki sen ne kendini, ne kayinvaldeni ne de esini millete sakiz etmiyorsun. En onemlisi kendine saygiyla kalirsin.

Sevgilerimle

ateş olsa cürmü kadar yer yakar.
nasıl alacakmış minicik bebekleri elinden.
sırf bırakamayasın diye söylüyor bunları.
sen karar verdikten sonra hiçbir şey yapamaz.
hamileyken sana bunları yapan biri normal zamanda nasıl davranır
düşünmek bile istemiiyorum :1no2:

ırem&özge arkadaşın yorumunu dikkate al bence çok güzel anlatmış okumaktan keyif ve ders aldım.kendi adıma teşekkür ediyorum..

sana gelince tatlım sen saygını sevgini yitirmişsin ama eşin insanlığını yitirmiş.. :çok üzgünüm:

çok üzüldüm ya nasıl böyle yapar insanlar anlamıyorum hem torunu hem gelinine.eşine ve çocuklarına allah yardım etsin.ne yapmayı düşünüyorsunuz mahkeme size verecektir sanırım ama maddi olanaklarınız yok aileniz sanırım sahip çıkmıyor bu durumda nasıl bir yol izleyeceksiniz merak ettim...çok üüzldüm ya...

konudaki tüm mesajları okumaya yüreğim yetmedi. boşanmaya karar verdinmi bilmiyorum ama vermediysen ver. yaşadıklarını yaşamış biri olarak söylüyorum eğer bir insanda merhamet yoksa yoktur. şimdi boşanmasan birkaç yıl sonra boşanacaksın. daha çok şiddet görmüş. daha çok yıpranmış daha bitmiş ve kişiliğinden özgüveninden huzurundan dha çok şey kaybetmiş olarak... allah zorda kalana yardım ediyor merak etme. ayrıca eşin çocukları şimdi isterde ciddiye binince nasıl kaçacağını şaşırır. el kadar anne kuzusuna kimse bakmaz. bakmayı da göze alamaz merak etme.

böyle bi şeyi nasıl yapar bir insan ya...kaynanada değil sorun inan ki eşinde adam olsa ana sözüne bakmaz bu yaşta..çok üzücü imkanınız varsa boşanın ailenizle konuşun..imkan yoksa biraz daha katlanmak lazım iş bulana ,güçlenene kadar ki bebekler de 2 tane öffffffffff çok zor ...
Allah yardımcın olsun..

arkadaşlarım canlarım hepiniin desteklerini yorumlarını tek tek okudum çok yardımcı oldunuz çok destek oldunuz allah hepinizden razı olsun barodan avukat konusunuda okudum arkadaşım merak etme telefonları aldım çok teşekkür ederim gerekirse bizzat görüşücem gidipte bu arada aklında soru işareti olan arkadaşım 5 senedir çekiyorum derken bu şekilde değildi eşim ağlamama kıyamazdı boşver sen benden kimseyi takma he de geç sen benim karımsın sadece bana bak beni dinle derdi çok seviyorduk birbirimizi o yüzden ikimizde çok şeye göğüs gerdik hatta akşamda bu konuyu tartıştık eşimle bunun içinmi göğüs gerdin dedim dün yine annesi geldi bi surat yapmadığım yediği önünde yemediği ardında olduğu halde eşim gelince öyle bi konuştu ki sanki hiç ilgilenmemişim onları aç bırakmışım ağzım açık kaldı sonrası yine malum baştan güzellikle konuşmaya başladı dedim bak 10 dakikaya kalmadan yine kudurcaksın yine aynı terane annesi yanlızmış hastaymış maddi sıkıntımız varmış beraber oturcakmışız yine daha önce söylediklerimi istediklerimi söyledim yani 10 dakika bile sürmedi sen ne biçim insansın bi annemi istemiyosun ben anneme sahip çıkamadım sanamı çıkıcam yanlış anlaşılmasın kaynanam öyle bakıma muhtaç yaşlı biri değil 49 yaşında aklı başında benden sağlam bi kadın ama ağlayıp sızlayıp bi bardak su almaya bile kalkmaz hastayım diye ben koca karnımla sabahtan akşama kadar hizmet ederim yinede yaptın sağol demez yani işini çok iyi biliyor hadi herşeye göğüs gerdim yuvam yıklımasın diye katlandım aynı evde başıma neler gelecek çok iyi görebiliyorum eşimde işine gelmeyince biz anlaşamıyoruz diyor dedim annen için yuvanı yıkıyosun bunları göze alıyosun daha ne yapacaksın çocuklarını bile siliyosun dedim ben çocuklarıma bakarım diye üstü kapalı tehdit ediyo bende çocuklarımı sana bırakıcamı sanıyosan yanılıyosun dedim aileme gelince evlenmeden öncede bitakım sorunlar yaşadık ailemle vurdum duymaz önemsemez parası gidecek bi boğaz daha eklenecek diye aklı çıkan insanlar yoksa ben dururmuyum burda büyük ihtimal sığınma evine gidicem ama 6 ay bakıyorlar sonrası nolucak nereye giderim parasız pulsuz iki çocukla verice 300 lira nafaka evmi tutulur çocukmu bakılır o para ile çalışsam annem çocuklarıma bakamaz bırak 2 sini 1 ine bile bakamaz kadın sığınma evindeyim diye eşim çocukları alırsa elimden yerim yurdum yok diye bunların hepsini düşünmek zorundayım arkadaşlar çok sağlam adım atmalıyımki kendimi geçtim bebeklerim zarar görmesin

İlk okuduğumda sinirden deliye dönmüştüm, biraz sakinleşince yazmaya karar verdim. Yorumların çoğunu okumadım ama her ne olursa olsun, şiddeti asla hoşgöremem. Heleki bir kadına, hele ki hamile bir kadına yapılanı asla ve asla hoşgöremem.
Güzel arkadaşım, ne kötü ki bahtın karaymış. Bir hayvana rastgelmişsin. Bebişlerinin böyle bir babayla yaşamasını istemezsin herhalde. Gururun, onurun ve bebişlerin için kendine yeni bir yol çizmeli ve bu koca denilen manyaktan bir an önce ayrılmalısın.
Gerçi ayrılınca karşılaşacağın zorlukları tek tek yazmışsın ve inan bunda da sonuna kadar haklısın. Eşin ne kadar suçluysa, senin ailende sana destek olmamakta o kadar suçlu.
Bence sen avukatınla iyice görüş, bu sorunlarını onada söyle, bir çözüm yolu bulmaya çalışın. Düşünüyorum ama aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor. Sana bir iş bulabiliriz ama bebişlerin olunca bir müddet çalışamayacaksın, bu arada ne yapacaksın? Yani işin özü bende bu zorluklara karşı sana bir çözüm öneremiyorum. Ama düşüneceğim.

burbuk canım çok sağol allah razı olsun düşünmen bile yeterli malesefki son umutlarımda tükendi içimde hep bebeklerimi çok iyi yetiştirmeyi hayal etmiştim ama olmadı yinede allah büyük evet özellikle sezeryan olacağından dolayı bi kaç ay çalışamam sanırım sonrasındada bebeklerimi kime güvenipte bırakırım işe giderim bilmiyorum

Back