Konu sahibinin eski konularını bildiğim için söyledim..Buna muadil bir durumu ben yaşadım ve destekle çözdük ki aile içi iletişimle zerre kadar alakası yoktu, aksine hiç aklımıza gelmeyen çocuğun IQ seviyesiyle alakalıymış.
Kısaca anne yetersizmiş, babanın davranışı etkiliyormuş gibi şeyler baz alınamaz.
Her çocuk kendine özel içsel bir dünyada yaşıyor buna göre değerlendirmek lazım.
Merak ettim siz yazınca.İQ seviyesi nasıl etkiliyormus çocuğun davranislariniBuna muadil bir durumu ben yaşadım ve destekle çözdük ki aile içi iletişimle zerre kadar alakası yoktu, aksine hiç aklımıza gelmeyen çocuğun IQ seviyesiyle alakalıymış.
Kısaca anne yetersizmiş, babanın davranışı etkiliyormuş gibi şeyler baz alınamaz.
Her çocuk kendine özel içsel bir dünyada yaşıyor buna göre değerlendirmek lazım.
Yaşından farklı davranışları oluyor. Size verdiği cevaplar bir çocuktan değil bencil bir yetişkinden geliyor gibi oluyor. Sizin ona sunduğunuz çözümler onun için yetersiz oluyor karşılığında onu anlamadığınız için agresifleşiyor.Merak ettim siz yazınca.İQ seviyesi nasıl etkiliyormus çocuğun davranislarini
Hep TV izlemek istiyor asla ders çalışmak istemiyor
Bizimkiler böyle değil. Baba faktörü nerede? sizinle olan ilişkisi biraz fazla laçka olmuş. Belliki tutarsız bir aile modeli var ortada. Eğer bu yoksa çocuğunuzun gelişim düzeyi (biyolojik, mental, duygusal vb) ile alaklı olabilir. Bu nokta da sizin uyarınızda ,iyi yaklaşımınızla, bağırıp çağırmanızla olmaz, iyi bir çocuk ergen psikoloğundan destek aldırın kızınıza.Kizlar sinirden ağlıyorum şuan zaten sabah moralim baya bozuldu baksa bı durumdan ötürü.
Şimdide kızım tuz biber oldu
8 yaşında bir kızım var .
Beni çok üzüyor çok sinirli çok dediğim dedik.
Beyaz desem siyah diyor
Açık desem kapalı diyor yani ne desem doğru yanlış demeden zıt tıni söylüyor.
Güzel yaklaşıyorum olmuyor sesimi yükseltiyorum olmuyor.
Gerçekten çok bunaldım
Ödevi ni yaparken anlamdigi yeri soruyor mesela anlatmaya çalışırken havaya yada başka yere bakıyor asla beni dinlemiyor dinle kızım dediğimde de sen anlat ya ben dinliyorum diyor.
Yada bir şey söylüyorum öğretmeye çalışıyorum hemen sus sus ben biliyorum biliyorum diyor.
Ağzımın taklidini yapıyor sürekli yapma kızım diye diye dilimde tüy bitti ama hala devam ediyor sizinkilerde böylemi ben bu Sabah biraz hassa olduğum için mi bu kadar etkilendim
Haklısınız ben de aynı fikirdeyim. Benimki şu an küçük. Tvyi tableti vs açmazsak bilmiyor. Ama büyüdüğünde işler zorlaşacaktır eminim. Bi tık otoriter olmak lazım ama sağlamak çok zor. İnsan kıyamıyor çok güzel kandırıyo şimdiki çocuklarÇok doğru ama bizim dönemimizle kıyaslamamak lazım yine de. Çünkü teknolojinin sosyal medyanın içine doğdular onlar. Ciddi karekter bozukluğuna sebep olduğunu düşünüyorum ben bu telefon tabletin. İzlediği oynadığı içerikler güzel bile olsa odaklanma sorunu oluyor çocuklarda. Tahammülsüzlük oluyor. Dediğiniz gibi annelerin de dengeyi bulması lazım. Çocukların evi yönetmesine izin veriyorlar. Kızınca tramva olur diye. Anne değilim henüz belki de bekara karı boşamak kolaydır ondan rahat konuşuyorumdur bilemiceem
Kızınız için destek alın bence. En azından biraz sakinleşir belki. Size ağzını eğdiği zaman siz ne yapıyorsunuz ?Kizlar sinirden ağlıyorum şuan zaten sabah moralim baya bozuldu baksa bı durumdan ötürü.
Şimdide kızım tuz biber oldu
8 yaşında bir kızım var .
Beni çok üzüyor çok sinirli çok dediğim dedik.
Beyaz desem siyah diyor
Açık desem kapalı diyor yani ne desem doğru yanlış demeden zıt tıni söylüyor.
Güzel yaklaşıyorum olmuyor sesimi yükseltiyorum olmuyor.
Gerçekten çok bunaldım
Ödevi ni yaparken anlamdigi yeri soruyor mesela anlatmaya çalışırken havaya yada başka yere bakıyor asla beni dinlemiyor dinle kızım dediğimde de sen anlat ya ben dinliyorum diyor.
Yada bir şey söylüyorum öğretmeye çalışıyorum hemen sus sus ben biliyorum biliyorum diyor.
Ağzımın taklidini yapıyor sürekli yapma kızım diye diye dilimde tüy bitti ama hala devam ediyor sizinkilerde böylemi ben bu Sabah biraz hassa olduğum için mi bu kadar etkilendim
Bir süre gormezden geldim düzelir diye.Kızınız için destek alın bence. En azından biraz sakinleşir belki. Size ağzını eğdiği zaman siz ne yapıyorsunuz ?
Bu durumu öğretmeniyle konuştun mu?Bir süre gormezden geldim düzelir diye.
Düzelmedi
Bir süre kızdım
Bir süre ceza verdim
Asla geri adım atmıyor hatta ben kizarmen yapma kızım derken bile aynı şekilde cvp veriyor
Valla işiniz zor Allah yardımcınız olsun.Bir süre gormezden geldim düzelir diye.
Düzelmedi
Bir süre kızdım
Bir süre ceza verdim
Asla geri adım atmıyor hatta ben kizarmen yapma kızım derken bile aynı şekilde cvp veriyor
Saygisiz davranisa asla tolerans gostermeyin. 5 yasindaki oglum benimle yanlis konustugunda saygili konusana, soyleyecegini duzgun soyleyene kadar seni duymuyorum, soyledigini dinlemiyorum diyorum. Sonra gelip ozur diliyor ve duzgun konusuyor.Bir süre gormezden geldim düzelir diye.
Düzelmedi
Bir süre kızdım
Bir süre ceza verdim
Eşinizle olan sorunları muhtemelen çocuğa da yansıtıyorsunuz, destek alın.