Sabah sabah ikinci konum Bu sefer sorularım annelere

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
Kizlar sinirden ağlıyorum şuan zaten sabah moralim baya bozuldu baksa bı durumdan ötürü.

Şimdide kızım tuz biber oldu
8 yaşında bir kızım var .
Beni çok üzüyor çok sinirli çok dediğim dedik.
Beyaz desem siyah diyor
Açık desem kapalı diyor yani ne desem doğru yanlış demeden zıt tıni söylüyor.

Güzel yaklaşıyorum olmuyor sesimi yükseltiyorum olmuyor.
Gerçekten çok bunaldım
Ödevi ni yaparken anlamdigi yeri soruyor mesela anlatmaya çalışırken havaya yada başka yere bakıyor asla beni dinlemiyor dinle kızım dediğimde de sen anlat ya ben dinliyorum diyor.

Yada bir şey söylüyorum öğretmeye çalışıyorum hemen sus sus ben biliyorum biliyorum diyor.
Ağzımın taklidini yapıyor sürekli yapma kızım diye diye dilimde tüy bitti ama hala devam ediyor sizinkilerde böylemi ben bu Sabah biraz hassa olduğum için mi bu kadar etkilendim

Kızınız için destek almanızı öneririm. Bazen böyle geçiş dönemleri oluyor çocuklarda ve kontrol edemediğimiz zaman çocukla aramızda olan bağlar geriliyor hiç o noktaya gelmeden destek alın.
Kendinizde bir sorun olduğunu düşünmeyin sakın her anne her durumu ustalıkla çözecek diye bir şey yok. Destek almaktan çekinmeyin.

Haklısınz galiba bir destek almamız gerekiyor

Bu yaşlar gerçekten böyle. Benim yeğenim de 8 yaşında. Aynen bu şekilde ablamı çileden çıkarıyor. Onlar destek almaya başladılar. Biraz iyi geldiğini fark ediyorum.

benim söyleyebileceğim şey bir an önce aranızdaki iletişimi düzeltmeniz.
destek alın mutlaka. size neden saygı duymuyor bunun temel nedenini bulmalısınız.
büyüdükçe içinden çıkamayacağınız duruma gelmeden müdahele edin.

Cevrenizde size bu sekilde davranan baska birisi var mi?

Ben biraz daha geleneksel yaklaşıyorum aslında. Kızın diycem ama siz yine de diğer üyeleri dinleyip destek alın Ben kendi adıma bu yeni neslin şımarık ve doyumsuz olduğunu düşünüyorum. Biz annelerimize asla böyle yapamazdık. Ki annem bize bi kere bile el kaldırmış değil. Şimdiki kadar minnoş büyümüyoduk sadece. Ay şu an ben de kendimi sorguladım. Nerde yanlış yapıyoruz tam olarak

Çok doğru ama bizim dönemimizle kıyaslamamak lazım yine de. Çünkü teknolojinin sosyal medyanın içine doğdular onlar. Ciddi karekter bozukluğuna sebep olduğunu düşünüyorum ben bu telefon tabletin. İzlediği oynadığı içerikler güzel bile olsa odaklanma sorunu oluyor çocuklarda. Tahammülsüzlük oluyor. Dediğiniz gibi annelerin de dengeyi bulması lazım. Çocukların evi yönetmesine izin veriyorlar. Kızınca tramva olur diye. Anne değilim henüz belki de bekara karı boşamak kolaydır ondan rahat konuşuyorumdur bilemiceem

Sizin üzüntünüz, bozuk ebeveyn ilişkisi, ailedeki gergin atmosfer, çocukta nasıl ortaya çıkar? İşte böyle.
O da insan ve bir şekilde içinde biriken negatif hisleri boşaltmak istiyor.
Ve en güvendiği limana yani size yapıyor bunu.
Birbirinize tutunun.
İkinizin de rahatlamaya ihtiyacı var.
Diş dişe değil, diz dize olmaya ihtiyacınız var.
Davranışı düzeltmek yerine duyguya odaklanın.
Birlikte duygusal destek alın

Ben biraz sertim galiba. Oğlum 10 yaşında. Bana soru sorup dinlemezse veririm o defteri kitabı eline git odana orada izle sagini solunu der gönderirim. O yuzden yapmaz. Günümüz annelerini çok fazla hoşgörülü buluyorum. Sever minciririm da ama disiplinli şeylerde çok net tavrim. Bazen de ha önerilir önerilmez ama ben madem sen beni takmıyorsun ben de seni takmıyorum yaparım. Öz kontrolü düşük oluyor bazı cocuklarin. Öğrenmeleri lazım. Hayat acımasız anneler fazla merhametli...

Çevresinde bu davranışları yapan biri var mı ? Kendinden küçük kardeş varsa kiskaniyordur.

Kocanız size insan gibi davranmıyorsa ondan görüyordur. Maalesef aile içi huzursuzluktan dolayı bu davranışlar..
Destek alın
Buna muadil bir durumu ben yaşadım ve destekle çözdük ki aile içi iletişimle zerre kadar alakası yoktu, aksine hiç aklımıza gelmeyen çocuğun IQ seviyesiyle alakalıymış.
Kısaca anne yetersizmiş, babanın davranışı etkiliyormuş gibi şeyler baz alınamaz.
Her çocuk kendine özel içsel bir dünyada yaşıyor buna göre değerlendirmek lazım.

Eşinizle aranız kötü mü? Çocuk babasını örnek alıyor olabilir mi acaba dedim. Saygı problemi var çünkü

Ben arkadaşların söylediği kadar ciddi bir durummuş gibi görmüyorum bunu.
Arada ayarları kaçıyor bu yaş grubunun.
Evet insanın sinirleri bozuluyor da oluyor yani öyle şeyler.
Bizde de oluyor, zira ne aile içi huzursuzluk ne problem ne tartışma vs var. Ama arada küçük ergen gibi davranabiliyor kızım. Tartışıp kavga etmeye falan başladık artık, büyüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…