Sabah sabah ciddi tartıştık.

valla adamın kira gelirini yok edip neden kendinize ev aldığınızı anlamadım, adam hibe ettiğini söyledi mi ki, zaten şimdiye kadar bi sorununuz olmadıysa bu bariyer niye, ev bile vermişler
eşinin tepkisi aşırı ama sen de çok haklı gibi değilsin

Canım ev alacak bütçemiz yok malesef. Biz kirada da otururduk. Size ev veriyorum diye diye oturttu. Eve çok masraf yaptık. Zorla oturmadık. Çık deseler haklılar. Ama bu mahallede de olmuyor. Onlar da satmamızdan yana.

Işte aynı fikirdeyim. Ben de onu söylüyorum. Ev onların. Istedikleri yerde alırlar. Siz razıysanız oturursunuz. Razi değilseniz çıkarsınız. Kimse zorla oturtamaz.

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Ve eşimde bu mantıktaydı ama ne oldu anlamıyorum.
Öyle açık açık annene yakın ev istemiyorum derseniz bu tepkiyi alırsınız. Ona bu mesajı vermeden istediğiniz semti söyleseydiniz olumlu sonuç alırdınız.

Bir anne olarak söylüyorum ki; oğlum aynı durumda olsa, evin kontrolü bende şeklinde asla düşünmezdim. Nerede rahat edeceklerse orada yaşamaları içime sinerdi. Ev onlarınsa yakın olmak zorundalar diye bir kural yok. Bu bence zaaftan faydalanmaya giriyor ki çok çirkin bir yaklaşım. Ebeveynlik bunun neresinde?? Aile olmak çıkarsız sevgiye dayalıdır. Bence siz haklısınız. Eşiniz de belki öfkesini kontrol edemediği için ilk tepkisi böyle olmuştur. Annesini çok sevdiğini, aranızın bozulmasını asla istemediğinizi ancak tecrübeleriniz nedeniyle sonuçları görebildiğinizi söylersiniz tekrar konu açıldığında.

Canım öyle dersem neden bozulsun kadın sürekli bize mi gelecek diyo. Ama ben biliyorum ki hergün çağıracak beni. Birgün dolma saralım, birgün gözleme yapalım. Bu şeyleri hiç bitmiyor. Ve ben gitmek istemediğimde problem çıkacak. Öyle talepleri olmadı henüz ama olabilir. Yanımızdan alın evi diyebilirler. Eşim istediğimiz yerden alırız diyor sonradan ama bir kere canımı sıktı işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…