Sabah sabah ciddi tartıştık.

Kedicikk061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.677
4.277
83
Kızlar merhaba.
Biz evlenirken eşimin babası bize kirada olan evini oturmamız için verdi sağolsun.
2 senedir burda oturuyoruz.
Ancak mahalleyi sevmiyoruz, gürültü çok ve köy mantığından çıkamamış insanlar yüzünden hergün tartışma yaşıyor eşim mahalledeki çocuk ve kadınlarla.
Neyse evi satmaya karar verdik. Üzerine biraz kendimiz ekleyip bir ev alalım dedik.
Bir müşteri almak istiyor. Yarın netleşicek.
Eşime dedim ki sonuçta ailenin evi olduğu için annenler kendi oturdukları semtten alın evi derler mi dedim. Yoksa ben şu semtten istiyorum.
O da öyle derlerse oraya gideriz dedi. İyi de oturacak olan biziz dedim. Ozaman çıkmam bu evden dedim.
Kızlar annem gelini ile yanyana oturuyor mutsuz. Biz yıllarca babannemle karşılıklı oturduk annem sinir hastası.
Dedim ben yakın olmak istemem.
Annem sana napıyor kaynanalık mı etti sanki ne istiyon sen bu insanlardan diye bağırmaya başladı. Dedim benim annene lafım yok. Ama iyiyken kötü olayım istemem.
Ayrıca biz nişanlı iken annemler ev arıyordu bizim bu evin yakınlarında bir ev bakmaya geldiler diye eşim, annenlerin bukadar yakın olması çok yanlış bize demişti. Sen dedim böyle söyledin. Annem bizi rahatsız mı etçekti dedim, bilemem dedi. İyi ben de annenin rahatsız edeceğini etmeyeceğini bilemem dedim. Çay içiyodu elindeki bardağı lavaboya fırlattı. Üstünü giyindi çıktı. Nereye gitti bilmiyorum.
Ev satıldıktan sonra bana böyle bişeyle gelirlerse diye sadece fikrimi söyledim.
Kesinlikle o semti istemiyorum. Hem semti sevmediğimden hem onlara yakın olmak istemediğimden.
Size soruyorum.. Benim hatam var mı varsa nerde? Bu insanlık dışı tepkisi aşırı canımı sıktı. Gittiğinden beridir ağlıyorum. Sinirlerimi yıprattı.

Madem böyleyse yardım da istemeyin bence eşinizin ailesinden. İnsanların evini sattırmak yerine kendiniz kendi paranızla istediğiniz yerden alabilirsiniz.
Eşinizin sizin ailenize gelince bilemem diyip kendi ailesine gelince aynı tutumu gösterememesi olmamış ama.

Bu adamların bencilliği beni benden alıyor. Senin annene aynını derken iyiydi, şimdi onun annesine sıra gelince noldu?

Haklısınız bence konu sahibi. Annenle bi alıp veremediğim yok ama yakın olup kötü olmaktansa uzak ve iyi olmayı tercih ederim diyin arkasında durun laflarınızın.

Öyle yapıcam zaten ama bu sıkıntıları şu halimde çekmek istemiyorum. Uğraşmak da istemiyorum kimseyle. Normalde okadar sakinim mi geriliyorum ev konusu açılınca.

Böyle düşünmekte gayet haklısın
Tamam ev vermiş olabilirler ama bu hayatınıza onların yön vereceği anlamına gelmez.
Verdilerse sağ olsunlarda herkes kendi evladı için veriyo gelinin kara kaşı kara gözü için değil. (Benimkilerde dahil)

Huzur olmadıktan sonra her ay kira öde kafan rahat olsun.
Bu ev verip oturtanların genel bakışı sanırım ev benim içindekilerde benim sanıyolar.

ev kayınpederinizin üzerineyse ve yine onun adına alınacaksa evet karar hakkı onun, aksi halde sizin.
ama ne olursa olsun eşinizin verdiği tepki çok çirkin ve aşırı.
Karar ona kalıcaksa canım ozaman çıkmam burdan. Merkezi biyer ancak insanlarını sevmiyorum. Çok eski bina ve içini çok güzel yaptırdık kendi istediğimiz gibi. Zaten ailesi ilerde çok zor satar etrafımızda sıfır bina çok. Satılması onların da işine gelir. Belki de nerden alacağımıza karışmazlar bile. Bi ihtimal üzerine tartıştık. Ama karışsalar demekki eşim onların dediği olsun diyecek. O yüzden hevesim kırıldı. Bebek olcak diye 3 odalı olsun istiyordum.

Bunu ben de isterim ama eşim ev almaya cesaret edemiyor malesef.

Ya bak inanin evin yakinligindan uzakligindan alakasi yok tamamen kv. Ben esimle evlendigimde esimin evi vardi ve kv ile.mesafe 10dk en fazla oda yurume mesafesi. Ama ben hic sorun etmedim esim hep derdi keske uzaktan ev alsaymisiz diye ben hic sorun yapmadim mesafe kisa olmasina ragmen 2 haftada 1 gorusuruz yada haftada 1. Ya o aslinda kvnin ogluna asilamis oldugu bir durum diye dusunuyorum

Şuan evim onlara gitmek için 2 araç değiştirmem gerek. Bu halde beni devamlı çağırıyor. Geçen hafta halılarımı yıkamaya vericektim. Gelemem dedim diye. Laf soktu. Çağırdım gelmedin dedi. Yakın olsam siz düşünün. Sıkı fıkı olmayı sevmiyorum.

Hem kız tarafına hemde erkek tarafına yakın olmaması taraftarıyım. Birsey olmaz belki ama yinede mesafe iyidir. Birbirinize tahammülünüzü arttırır.
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Ve eşimde bu mantıktaydı ama ne oldu anlamıyorum.

Ev onlarındır zamanında o yüzden eşin ailesine karşı ezilmek İstemiyor sanırım uzağa taşınırsanız yani evimizi verdik hem sattılar hem de uzağa taşındılar derler diye.

Of ciddimisin yaaaaa cok zormus e cok yakin olsaniz demekki yemege caya ne varsa cagiracak yada gelecek. Sen kendinden taviz vermez istemiyorsan istemiyorum de burda kalalim o zaman kapat konuyu senin rizan olmadan evi satip kv yakinlarindan bi ev almaz heralde yapmaz bu kadarini

Erkeklerin genel tavrı ailelerine laf kondurmazlar hele şimdi kaba ev vermiş ya. Ne soyleseniz kötü gelin olursunuz.
Keşke ailenin yanında oturmak istemiyorum diyeceğinize . O semtte oturmak istemiyorum deyip bir bahane bulsaydiniz. Oturmak istediğiniz yeri kesinlestirip iyi yönlerini anlatıp ikna etmeye çalışın.
Bana kalsa erkekler düz mantıktir. Bazi konularda Kandırmak gerekir

Ev onlarındır zamanında o yüzden eşin ailesine karşı ezilmek İstemiyor sanırım uzağa taşınırsanız yani evimizi verdik hem sattılar hem de uzağa taşındılar derler diye.
Ama ben de üstüne ekliyorum ki istediğim gibi alayım diye. Eklemesem o meblaya bir ev almak çok zor zaten.

Yok canım o satayım derdine girmez. Biz burayı sevmediğimiz için onlar satmamızı destekledi. Ve dediğim gibi de olur bundan eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…