Ruhsal olarak ölmüş gibiyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütün hafta günlük 2 saat falan uyudum maksimum. Eve geliyorum dağıtılmadık ye

. Bütün hafta günlük 2 saat falan uyudum maksimum. Eve geliyorum dağıtılmadık

Uykudan uyanıp yeni bir güne başladığımda tüh yine ölmemişim gece modundayım

Aynaya bakınca eski halimden eser yok. Göz altlarım mosmor. Cildim bozuldu. Önceden beyazım yoktu saçım beyaz dolu. Her tarafım ağrıyor.

Şimdi buna katlanamıyorsanız çocuk doğunca bundan yıllarca yaşayacaksınız üstelik sorumluluk paylaşacak bir yetişkin daha yok çocuğun hayatında.
Bebekle ilgili İlk konunuzda herkesin anlatmak istediği tam olarak bunlar ve benzerleri şeylerdi.
Adam iki tuş engel çıkıveriyor hayatınızdan kalan giden umrunda değil.

Şimdi buna katlanamıyorsanız çocuk doğunca bundan yıllarca yaşayacaksınız üstelik sorumluluk paylaşacak bir yetişkin daha yok çocuğun hayatında.
Bebekle ilgili İlk konunuzda herkesin anlatmak istediği tam olarak bunlar ve benzerleri şeylerdi.
Adam iki tuş engel çıkıveriyor hayatınızdan kalan giden umrunda değil.
Çocuk olduğunda çalışıyor olmayacağım ama şimdi sabah 5te kalkıp hazırlanıp 70 km uzaklıkta gittiğim bir işim var.

Neden kavga ettiniz?
Beni sosyal medyada paylaşmasını istedim. Hatta ilk gün istedim. Yarın yaparım dedi. Yarın oldu ses çıkmadı tamam gelince fotoğraf çektiririz onu koyarız dedim ama sonra bir gün bana geldiler bir nevi. Çünkü arkadaşları eski sevdiği kadından haber taşımıştı daha önce güvenemedim barıştığımızı bilsinler istedim.
Bir şeyler paylaşmasını rica ettim. Gelince paylaşacağım aşkım istediğinle de tanıştıracağım gelince dedi işimin rahat etmediğini söyledim kavga ettik. Kabul etmedi şimdi paylaşmayı.

Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim.

Başka danışanlarından isim vermeden örnek verebiliyor ya da kendi arkadaşlarından. Psikoloğumun kedi alerjisi olduğundan düzenli alerji ilacı kullandığına kadar biliyorum. Yıllar önce ona aşık olan birinin ne yaptığına kadar.
Yani aslında düşününce sizlere hak veriyorum ne mana yani.

Kendisine aşık olan kişiyle ilgili bilgi vermesi doğru değil Meredith. Ayrıca, hakkında çok sayıda olumlu yorum olması ona güvenmen için yeterli kriter değil. O yorumlar sahte olabilir. Veya başkasına faydalı olabilen psikolog, sana faydalı olamayabilir. Çünkü nasıl ki her hastalığın farklı bir tedavi yöntemi varsa, farklı psikolojik sorunlar için de ona uygun terapi yöntemleri var. Bence başka birinden yardım alman daha iyi olur senin için. Eğer psikolog bulacaksan süpervizyondan geçmiş olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim. Yüksek lisans ve doktorasını da mutlaka yapmış olsun. Bir de eğer psikoloğuna/psikiyatristine kendini tamamen açmıyorsan o durumda da terapiden fayda göremezsin. Yaşadığın her şeyi, hislerini, düşüncelerini olduğu gibi anlatmalısın. Söyledikleri hoşuna gitmese de o söylediklerini iyice bir düşün haklı mı, ben gerçekten öyle biri miyim diye. Çünkü terapide farkındalık kazanmak çok önemli. Şeker hastası olsan, önünde somut bir tahlil sonucu olur, hoşuna gitmese de önünde kanıt olduğu için kabullenmek zorunda kalırsın ve tedaviye uyarsın. Ama psikolojik sorunlarda böyle bir şey olmayabiliyor maalesef. Ya da olsa da başkasının sende görebildiğini sen göremiyorsun. Ayrıca genellikle de bu sorunları reddetmeye meyilli oluyoruz. Sana doğru farkındalığı kazandırabilecek ve hayatını kolaylaştırabilecek bir uzman lazım bence.

Psikiyatrisler konusunda hiçbir bilgim yok. Bu yorumum çok sığ olabilir, özür dilerim şimdiden. Gittiğimde yapacağı şey üstün körü beni bi 10 dakika dinleyip muhtemelen beni uyuşturacak bir ilaç yazıp yollamak olmayacak mı?
Hayır meredith. Suisid riski psikiyatrik bir acildir. Psikologunun söylemleri de korkunç. Profesyonellikten çok uzak.

İlaçlarımız uyuşturmaz, bağımlılık yapmaz. Hayat kurtarıcı tedavilerimiz var. Yanlış bir şey yapmadan önce lütfen bir hastaneye başvur ve bir psikiyatristin seni görmesini bekle.

Benim nöbetimde senin için konsültasyon atılsaydı bana, inan bana sana yatış önerirdim. Durumun ciddiyetini anla diye söylüyorum.

Bunu seni kurtarmak için yapardım, asla seni incitmek için söylemiyorum. İçinde bulunduğun ruh halini yabana atma diye söylüyorum. Bırak sana yardım edelim. Psikiyatriste, medikal tedaviye ihtiyacın var.

Konunu okumadım, akışta yorumunu gördüm ve yazmak istedim. Yanlış bir şey yapmadan lütfen bir acile başvur. Bırak sana yardım edelim.

Gebelikte hormonların dengesi değiştiği için bu durumu ekstra riskli ve hassas hale getiriyor. Gerekirse bana yaz. Yanlış bir şey yapma yeter ki.

Hamileymissiniz zaten bu dönemde sinirlerimiz epey gergin oluyor.oncellikle adama kedisini verin neden siz bakıyorsunuz bunca derdin içinde.ikincisi diğer arkadaşların dediği gibi iyi bı doktor bulun ve gidin.hicbir şey caninizdan kıymetli değil,siz öldunuz diye adam üzülmez.

Çocuk olduğunda çalışıyor olmayacağım ama şimdi sabah 5te kalkıp hazırlanıp 70 km uzaklıkta gittiğim bir işim var.
çocuk doğduktan sonra lütfen bu mesajınızı açıp okuyun. O adamdan destek istemediğinizi bir şey beklemediğinizi söyleyip büyük beklentilerle yaşıyorsunuz. Onu size bağlayacak şey kızınız değil. farkındasınızdır muhtemelen ama ben söylemek istedim. Siz kızınızla başbaşasınız bundan önce de bundan sonra da. Ona güç verip ondan güç alarak yaşayacaksınız, gerisi yok gibi düşünün çünkü yok. Yazdığınız kadarıyla yok yani.

Hayır meredith. Suisid riski psikiyatrik bir acildir. Psikologunun söylemleri de korkunç. Profesyonellikten çok uzak.

İlaçlarımız uyuşturmaz, bağımlılık yapmaz. Hayat kurtarıcı tedavilerimiz var. Yanlış bir şey yapmadan önce lütfen bir hastaneye başvur ve bir psikiyatristin seni görmesini bekle.

Benim nöbetimde senin için konsültasyon atılsaydı bana, inan bana sana yatış önerirdim. Durumun ciddiyetini anla diye söylüyorum.

Bunu seni kurtarmak için yapardım, asla seni incitmek için söylemiyorum. İçinde bulunduğun ruh halini yabana atma diye söylüyorum. Bırak sana yardım edelim. Psikiyatriste, medikal tedaviye ihtiyacın var.

Konunu okumadım, akışta yorumunu gördüm ve yazmak istedim. Yanlış bir şey yapmadan lütfen bir acile başvur. Bırak sana yardım edelim.

Gebelikte hormonların dengesi değiştiği için bu durumu ekstra riskli ve hassas hale getiriyor. Gerekirse bana yaz. Yanlış bir şey yapma yeter ki.
Aslında bu hafta size yazacaktım ama daha önce bana geri dönüş yapmadığınız için çekindim, yazamadım.

Hamileymissiniz zaten bu dönemde sinirlerimiz epey gergin oluyor.oncellikle adama kedisini verin neden siz bakıyorsunuz bunca derdin içinde.ikincisi diğer arkadaşların dediği gibi iyi bı doktor bulun ve gidin.hicbir şey caninizdan kıymetli değil,siz öldunuz diye adam üzülmez.
Bugün yazdım kedini benden alır mısın diye. Bulunduğun şehire gelince alırım eğer beklemem diyorsan sal sokağa demiş. İyice sinirlerimi zıplattı.

Açıkçası ben de intihar etmeyi düşündüm, yazacaktım ama tepki görmekten çekindiğim için yazmadım. Hatta intiharı da o kişiye bir ceza olarak görüyorum nedense.
Meredith delirdin mi sen?Ne intiharı,ne cezası?Sen bu çocuğu kendi tercihin ile dünyaya getiriyorsun ve biran önce toparlanıp ona sahip çıkman gerekiyor.Depresyona girmişsin tamam ama bebeğini düşün ve sakin olmaya çalış.

Meredith delirdin mi sen?Ne intiharı,ne cezası?Sen bu çocuğu kendi tercihin ile dünyaya getiriyorsun ve biran önce toparlanıp ona sahip çıkman gerekiyor.Depresyona girmişsin tamam ama bebeğini düşün ve sakin olmaya çalış.
Borellus iznin olursa özelden yazabilir miyim? :)

Merhaba çok üzüldüm kedi sizi bu kdr yıpratırsa bebek içinde endiselenmek gerekir.
Psikoloğu hiç beğenmedim ve onaylamadım
Lütfen bu işte özelleşmis bir devlet hastanesine basvur
Tıbbi desteğe ihtiyacın var bizler sana yetemeyiz

Merhaba çok üzüldüm kedi sizi bu kdr yıpratırsa bebek içinde endiselenmek gerekir.
Psikoloğu hiç beğenmedim ve onaylamadım
Lütfen bu işte özelleşmis bir devlet hastanesine basvur
Tıbbi desteğe ihtiyacın var bizler sana yetemeyiz
Kedi ile ilgili durum şu an işe gittiğim için canımı sıkıyor. 5te kalkıp 70 km uzaklıktaki işyerime gidiyorum.
Aslında bunu da dert etmezdim de sanırım moralimin bozuk olduğu bir zamana denk geldiği için kaldıramıyorum artık. Bütün gün kendimi tutup, evimin kapısını açtığım an hüngür şakır ağlamaya başlıyorum.
Dertleşebileceğim biri de yok. Annem katı bu konularda. Amaan böyle bir adam için mi üzülüyorsun az biraz mantıklı ol vs vs kafasında.

Kedi ile ilgili durum şu an işe gittiğim için canımı sıkıyor. 5te kalkıp 70 km uzaklıktaki işyerime gidiyorum.
Aslında bunu da dert etmezdim de sanırım moralimin bozuk olduğu bir zamana denk geldiği için kaldıramıyorum artık. Bütün gün kendimi tutup, evimin kapısını açtığım an hüngür şakır ağlamaya başlıyorum.
Dertleşebileceğim biri de yok. Annem katı bu konularda. Amaan böyle bir adam için mi üzülüyorsun az biraz mantıklı ol vs vs kafasında.

Anladim zemin bozuk senin gücün yok
Ama bizlerin ufacık sözü seni mahveder. Çok hassassin bebeğin sana ihtiyacı var
Bu dönem her yaşadığın onu etkiliyor lütfen sakin olmaya calis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X