Ruhsal olarak ölmüş gibiyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O sana yazan üye nerden biliyormuş? Tek kanıt evin fotoğraftan görüntüsü sanırım. Onu akışa da atmıştı, yatak odasında karnını gösteren bir foti.

Adamın tonla kumar borcu, haczi falan varmış. Maaşlı adam diye böylesinin peşinde koşulmaz ki. Üç kuruşa çalışan biri deli mi bu adamın çocuğunu doğursun ısrar inat?
Konu sahibi borderline. Fake falan değil. Adam akıllı bir psikoloğa gitmek işine gelmediği için teşhis konulamıyor. Normalde yazmam asla açık açık ama böyle giderse hayatı rezil olacak. Adam parmağında oynatıyor. Konu sahibinin kendilik bütünlüğü olmadığı için 100 tane yorum yazılsa fayda etmez acil tedavi olması lazım. 30 yaşına geldi nerdeyse hayatı elinden kayıyor.

Tercüman olduğunu söylemişti. Tercümanların gelirleri de gayet iyi diye biliyorum. Evi de eski olabilir neden olmasın eşyalı dairede oturuyordur, kendi evi değildir, kalıcı değildir olabilir yani bir sebebi. Bana hamileliği yalan olabilir gibi geliyordu o da doğru diyorsunuz 🙄
tercüman olabileceğini düşünmüştüm, dil kullanımı bana öyle düşündürmüştü

tercümanların gelirleri değişken, 100 bin kazanan da var 10 bin kazanan da. ama genel olarak para yönetimleri ve matematikleri kötü.

ve fakat, genel olarak da genel kültürleri iyidir, daha dünyaya dışa dönük tiplerdir -kitap edebiyat çevirisi yapan introvert tipler hariç tabii. e bu kız da h.alanında çalışıyormuş öyle evden çıkmayan bir tip de değil.

neyse ben bipolar filan olabilir diye dülünüyordum. borderline denmiş, bu benim uzmanlık alanım değil. o da olabilir tabi. bilemiyoruz.

Yani üye fake değil zenginim olayı mı fake diyorsunuz? Bana da fake gelmedi hiç yav bilemedim
üyenin zenginim dediği yeri ben atlamışım görmedim
tulum olayını da görmedim mesela

benim anımsadığım babasının durumunun iyi olduğu idi

bu da bana tuhaf gelmedi açıkçası yani şöyle ki boşanmış ya da aileden kopuk babalarda var böyle "parayla babalık yapma" durumu.
kızıyla çok ilgili bir baba filan da değildir muhtemelen

ya da kızı belki zaman zaman faturalarını ödeyemeyecek kadar düzensizdir, savruktur maddi konularda
ama babası kızına aşırı pahalı şeyler (bize göre yani) alabilir ya da yeri zamanı gelir ev filan verebilir birden tak diye, belki üzenli aylık x miktar para göndermiyor bile olabilir -tersi de olabilir tabii de.

yani hani ortalama öğretmen anne-baba çift de boşanınca her derdi anne çekiyor.. ama baba h.sonu hamburger ısmarlayıp çocuğu AVMye götürüp aslan baba en kral baba olmuyor mu? bunun biraz daha zengin çocuğu 6 değil 26 yaşında hali....

Yani üye fake değil zenginim olayı mı fake diyorsunuz? Bana da fake gelmedi hiç yav bilemedim
Yok ya borderline olanların değer duygusu olmaz zaten. Zengin de olsa taksiciyle de takılır fakirle de. Genelde terk edilme şemasını tetikleyenlerle veya narsisistik kişilerle eşleşirler. Öfke patlamaları, savruk yaşamları vardır. Tedavisi zor çünkü bu bir kişilik bozukluğu. Yıllar sürüyor ve aktarım odaklı terapi alması lazım öyle bdt falan olmaz.

Hayatına giren insanlara göre iyi bir yaşantısı olabilir, mesleği artı aile yardımıyla.
Bir ara hesabındaki paranin ne kadar olduğunu merak edenlere atayım diyordu, maddi durumunu ispat etme çabası vardı hep.
Bahsedilen tulumu da buraya atıp sonra bir yorumda verdiği paradan kendi bahsetti.
Burada başka üyelerde var sürekli mal varlığından, hangi ünlüleri tanıdığından falan bahsedenler. 🫠
Sadece buradan fake olduğu çıkmaz bence.

Bir konusunda babası için şey demişti zaten durumu iyi parayla babalık yapıyor gibi mesela adam evliymiş hep eşiyle Meredith ile görüşüyormuş baba kız bas basa olamıyoruz demişti baba parayla açığı kapatmaya çalışıyor da olabilir.. benim de kopuk bir babam olduğu için bana doğru geldi bu olay :/

Yok ya borderline olanların değer duygusu olmaz zaten. Zengin de olsa taksiciyle de takılır fakirle de. Genelde terk edilme şemasını tetikleyenlerle veya narsisistik kişilerle eşleşirler. Öfke patlamaları, savruk yaşamları vardır. Tedavisi zor çünkü bu bir kişilik bozukluğu. Yıllar sürüyor ve aktarım odaklı terapi alması lazım öyle bdt falan olmaz.

Konu sahibesi zaten psikiyatri vakası, orası %100
Gerçekten aklım almıyor, çocuğuna börbıri tulum giydiriyorsun, bir asgari ücreti kaka ve kusmuk olacal el kadar bir naneye veriyorsun ama taksiciyle geziyorsun .. olacak iş değil diyorum hala.

Haydi konu sahibesi böyle, etrafındakiler de mi fark etmiyor?? Konu sahibesinin hasta olduğunu burda herkes 2. konusunda anladı.

tercüman olabileceğini düşünmüştüm, dil kullanımı bana öyle düşündürmüştü

tercümanların gelirleri değişken, 100 bin kazanan da var 10 bin kazanan da. ama genel olarak para yönetimleri ve matematikleri kötü.

ve fakat, genel olarak da genel kültürleri iyidir, daha dünyaya dışa dönük tiplerdir -kitap edebiyat çevirisi yapan introvert tipler hariç tabii. e bu kız da h.alanında çalışıyormuş öyle evden çıkmayan bir tip de değil.

neyse ben bipolar filan olabilir diye dülünüyordum. borderline denmiş, bu benim uzmanlık alanım değil. o da olabilir tabi. bilemiyoruz.

üyenin zenginim dediği yeri ben atlamışım görmedim
tulum olayını da görmedim mesela

benim anımsadığım babasının durumunun iyi olduğu idi

bu da bana tuhaf gelmedi açıkçası yani şöyle ki boşanmış ya da aileden kopuk babalarda var böyle "parayla babalık yapma" durumu.
kızıyla çok ilgili bir baba filan da değildir muhtemelen

ya da kızı belki zaman zaman faturalarını ödeyemeyecek kadar düzensizdir, savruktur maddi konularda
ama babası kızına aşırı pahalı şeyler (bize göre yani) alabilir ya da yeri zamanı gelir ev filan verebilir birden tak diye, belki üzenli aylık x miktar para göndermiyor bile olabilir -tersi de olabilir tabii de.

yani hani ortalama öğretmen anne-baba çift de boşanınca her derdi anne çekiyor.. ama baba h.sonu hamburger ısmarlayıp çocuğu AVMye götürüp aslan baba en kral baba olmuyor mu? bunun biraz daha zengin çocuğu 6 değil 26 yaşında hali....
Bipolar ve borderline klinik tedavide çok karıştırılır. Ülkemizde borderline üzerine araştırmalar sınırlı sayıda. Ama bipolarda bu kadar ilişkilere yönelik takıntı ve terk edilme kaygısı yoktur. Meredith tam olarak borderline profili çiziyor. İlişkilendiği tipler de buna yönelik zaten. Gözünü açmazsa kalan hayatı da böyle devam eder. Tahminimce bebeğin babası da asla çocuğu sahiplenmeyecek. Bir gidip bir gelecek sonra tak diye alakasız biriyle evlenecek falan. Olan çocuğa oldu yani.

Gerçekten aklım almıyor, çocuğuna börbıri tulum giydiriyorsun, bir asgari ücreti kaka ve kusmuk olacal el kadar bir naneye veriyorsun ama taksiciyle geziyorsun .. olacak iş değil diyorum hala.
Bunu açıkladım. Onlar için ilişkilerde makam mevki önemli değildir. Terk edilme kaygısını tetikleyen kişilere bağımlı olurlar. Gayet tutarlı bir profil çiziyor.

Bunu açıkladım. Onlar için ilişkilerde makam mevki önemli değildir. Terk edilme kaygısını tetikleyen kişilere bağımlı olurlar. Gayet tutarlı bir profil çiziyor.

Konu sahibesi fake değilse şu anda çok garip bir şey oluyor, filmlerdeki gibi bir olay burda yazılı şekilde anlatılmış oluyor😶 umarım feyktir, normal bir bozukluğa sahiptir, borderline ise çok kötü bir durum hem tedavi kabul etmiyor, hem de çocuğu olacak😑

Cherry nin kızın maddi konularındaki tutarsızlığı hakkındaki yorumlarına katılıyorum.

Geçen gün bir konusunda ev ve iş yeri arasında 70 km olduğunu yazmıştı, yazıldığı gibi bir tuluma 10 bini şak diye veren o yolu çekmez ev değiştirir. Ailesi özellikle annesi görüyordur evin kediden kaynaklı halini, veterinere para verir geçici süre veterinere ya da pahalı bir pet oteline verir kediyi. Kızını alır kendisi en pahalı doktora götürür. O kedinin leş gibi hale getirdiği eve de bir yardımcı hanım gelir temizler, kızın ev işini görür, yemeğini yapar gider.

Kızın anlattığı maddi durum ve çektiği sıkıntılar çelişiyor bence.

Bipolar ve borderline klinik tedavide çok karıştırılır. Ülkemizde borderline üzerine araştırmalar sınırlı sayıda. Ama bipolarda bu kadar ilişkilere yönelik takıntı ve terk edilme kaygısı yoktur. Meredith tam olarak borderline profili çiziyor. İlişkilendiği tipler de buna yönelik zaten. Gözünü açmazsa kalan hayatı da böyle devam eder. Tahminimce bebeğin babası da asla çocuğu sahiplenmeyecek. Bir gidip bir gelecek sonra tak diye alakasız biriyle evlenecek falan. Olan çocuğa oldu yani.
hımmm
hiç sevmediğim şey böyle klinik yorum yapmak zaten alakam da yok haddim de değil de
ben savruk, patlamalı, gel-gitli, iniş çıkışlı halleriyle okuduğum kadar olan tüm anlattığı kafasını bipolara benzetmiştim fakat bu dediğiniz, ilişkilerdeki halleri

bipolarda bu kadar ilişkilere yönelik takıntı ve terk edilme kaygısı yoktur

bunlar beni aşıyor, öyledir, öğrenmiş olduk.

Hayatına giren insanlara göre iyi bir yaşantısı olabilir, mesleği artı aile yardımıyla.
Bir ara hesabındaki paranin ne kadar olduğunu merak edenlere atayım diyordu, maddi durumunu ispat etme çabası vardı hep.
Bahsedilen tulumu da buraya atıp sonra bir yorumda verdiği paradan kendi bahsetti.
Burada başka üyelerde var sürekli mal varlığından, hangi ünlüleri tanıdığından falan bahsedenler. 🫠
Sadece buradan fake olduğu çıkmaz bence.
Ya bir de neyi nasil ifade ettiğimiz cok degistiriyor her seyi.

Simdi ben bir gram yalan soylemeden, abartmadan yasam kosullarimi anlatsam bayagi zengin dururum, ama gel gor ki degilim :KK70:

O yuzden bence de sadece bundan yola cikarak fake oldugunu soylemek haksizlik olur.

Ama sana pahalı 😄 kızın anlattığı babası buna ev araba sağlıyor istanbul gibi şehirde. Bu ürün yaklaşık 300 euro olsa, bu adam için pahalı olmaz. Zaten bir tane alınmış, bir tane alınabilir bu aile için.
Yok burda standart herkes icin pahalidir 300 euro ya 0-3 aylik bebeye marka tulum. Burjuva ailen yoksa 2ser 2ser alayimlik bisey degil. Babasi da Turkiye'den Avrupa'ya calismaya gitmis bi adam muhtemelen. Avrupali aristokrat ailenin cocugu degildir tahminen.Ev de annesinin evi diye biliyorum ben. Babasinin ayda yolladigi 500 euro Meredite buyuk paradir burda ek olarak. Ama sonucta sabahin 5inde kalkip ise gitmesini engellemiyo.

Ya bir de neyi nasil ifade ettiğimiz cok degistiriyor her seyi.

Simdi ben bir gram yalan soylemeden, abartmadan yasam kosullarimi anlatsam bayagi zengin dururum, ama gel gor ki degilim :KK70:

O yuzden bence de sadece bundan yola cikarak fake oldugunu soylemek haksizlik olur.
Sen bir anlat biz karar verelim zengin misin değil misin :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X